Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: «مجتبی خسروتاج» امروز (دوشنبه) در پایان نشست خبری در پاسخ به ایرنا درباره اجرایی شدن برنامه های اقتصاد مقاومتی این سازمان تاکید کرد: با ابلاغ برنامه های اقتصاد مقاومتی، سعی شد تا با کنترل واردات و ارائه سیاست های مناسب تجاری از تولید داخلی حمایت شود.
این مقام مسئول با مقایسه واردات برخی کالاهای اساسی در دو سال 1391 و 1395 ، خاطرنشان کرد: در سال 1391 بیش از یک میلیون و 600 هزارتن روغن خام نباتی به ارزش 2 میلیارد دلار وارد کشور شد، در حالی که این ارقام در سال 1395 به ترتیب به بیش از یک میلیون تن و 876 میلیون دلار کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره واردات شکر گفت: در محصول شکر درسال 1391 به میزان یک میلیون و 680 هزار تن به ارزش بیش از یک میلیارد دلار واردات داشتیم، در حالی که این ارقام در سال 1395 به ترتیب به بیش از 666 هزار تن و به ارزش 319 میلیون دلار کاهش یافت.
خسروتاج ادامه داد: میزان و ارزش واردات برنج در سال 1391 به ترتیب یک میلیون و 280 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 300 میلیون دلار بود که این رقم در سال گذشته به 828 هزار تن و ارزش 681 میلیون دلار تقلیل یافت.
وی با اشاره به محصول گندم، تصریح کرد: در حالی که کشور در سال 1391 به میزان 6 میلیون و 700 هزارتن گندم به ارزش 2 میلیارد و 580 میلیون دلار وارد کرد ، این رقم در سال گذشته به یک میلیون و 440 هزار تن و به ارزش 367 میلیون دلار کاهش یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در گوشت قرمز نیز واردات 117 هزار تنی به ارزش بیش از 644 میلیون دلاری در سال 1391 به 93 هزار تن و به ارزش 384 میلیون دلار درسال گذشته کاهش یافت.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به سیاست های تجاری صورت گرفته در حمایت از تولید داخلی و اشتغال در سال 1395 از تعیین حقوق گمرکی واردات کالا به کشور (تعرفه)، اجازه واردات برخی کالاها صرفا از طریق نمایندگی رسمی، اجازه واردات صرفا در صورت مشارکت و سرمایه گذاری مشترک با طرف های ایرانی و در بعضی از اقلام سرمایه ای، ممنوعیت خرید کالاهای خارجی مشابه تولیدات داخلی برای دستگاه های دولتی، اختصاص نرخ ارز گران قیمت (ارز آزاد) برای واردات بخشی از کالاهایی که تولید مشابه داخلی ندارند و اخذ مجوز واردات برای بعضی از کالاها (بطور عمده محصولات کشاورزی) یاد کرد.

** ارزش 12 میلیارد دلاری قاچاق در سال 95
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا درباره ادعای برخی نامزدهای انتخاباتی بر 25 میلیارد دلار قاچاق کالا در دولت یازدهم ، تصریح کرد: آمارها حاکی از کاهش قاچاق به 12 میلیارد دلار در سال گذشته است که از رقم 25 میلیارد دلاری سال های گذشته فاصله گرفته است.
خسروتاج خاطرنشان کرد: آمار دقیق واردات کالای قاچاق و اقلام مربوطه به زودی از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام خواهد شد. در مبارزه با قاچاق، باید رویکرد کشور افزایش هزینه قاچاق از طریق اعمال کنترل و نظارت در گمرکات رسمی، بنادر و مرزها باشد.
این مقام مسئول با اشاره به بالا بودن هزینه های تولید کالا در داخل، تصریح کرد: باید سیاست های تجاری، پولی، مالی و بانکی کشور تقویت کننده تولید داخل باشد؛ در حالی که افزایش تعرفه کالاها افزایش قاچاق را به دنبال خواهد داشت.

** نه، به احیای وزارت بازرگانی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین هرگونه شایعه احیای وزارت بازرگانی سابق را رد و تاکید کرد: بخش های صنعت و تجارت در بسیاری کشورها یکپارچه شده و هیچ برنامه ای برای احیای وزارت بازرگانی وجود ندارد.

** ثبات قیمت نان در سال جاری
وی با رد هرگونه شایعه افزایش قیمت نان در سال 96، تصریح کرد: هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان گرفته نشده و آرد کماکان با قیمت یارانه ای در اختیار نانوایان قرار خواهد گرفت.
خسروتاج خاطرنشان کرد: گندم جزو کالاهای اساسی در ایران طبقه بندی می شود که دولت با خرید تضمینی آن، ضمن سودآور کردن تولید به جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها می پردازد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام** 3065 **1561**خبرنگار: محمد ملک دار ** انتشاردهنده: مژگان توانا

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۸۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران

به گزارش خبرنگار مهر، نعمت الله حاتمی عصر چهارشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار اظهار کرد: گشت‌های مشترک بازرسی ستاد تنظیم بازار شهرستان در قالب سه تیم به صورت روزانه برای نظارت بر قیمت‌ها و برخورد با متخلفان در شهرستان فعال شده است

وی اظهار داشت: متاسفانه وضعیت بازار در اقلام کالاهای اساسی مورد رضایت مردم و مسئولین نیست و همه دستگاه‌های عضو باید به وظایف قانونی خود عمل کنند

حاتمی با تأکید بر اینکه نظارت و بازرسی بازار و رصد قیمت‌ها ادامه دارد، افزود: برای حفظ حقوق مصرف کنندگان و ممانعت از افزایش غیرقانونی قیمت‌ها و دیگر تخلفات، انجام گشت‌های مستمر و حضور همیشگی بازرسان در سطح بازار ضروری است.

وی افزود: مسئولان شهرستان باید وضعیت عرضه کالاهای اساسی را رصد کنند و اجازه سودجویی را به متخلفان ندهند.

معاون سیاسی فرماندار دهلران از عموم مردم این شهرستان خواست چنانچه اطلاعی از وقوع هرگونه تخلف دارند مراتب را طی تماس با شماره ۱۲۴ اطلاع دهند تا برخورد قانونی و قاطع شود.

حاتمی با اشاره به تقسیم کار صورت گرفته بین دستگاه‌های متولی، تصریح کرد: نظارت در سطح شهرستان باید تقویت شود و مصوبات ستاد تنظیم بازار باید اجرایی شوند

وی به راه اندازی دوشنبه بازار و جمعه بازاربرای عرضه برخی محصولات و کالاهای اساسی مورد نیاز خانواده‌ها با قیمت عمده و پایین‌تر از نرخ بازار در شهرستان خبر داد؛ گفت: جهاد کشاورزی و شهرداری باید به قید فوریت مکانی برای این بازار جانمایی کنند.

معاون سیاسی فرماندار ویژه شهرستان دهلران گفت: مسئولان باید برابر مسولیت که پذیرفته‌اند باید پای کار باشند و مطالبات به حق مردم در حوزه‌های مختلف پیگیری کنند.

کد خبر 6088093

دیگر خبرها

  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲