Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت رفاه هیچ وقت به سراغ ما نیامد که از کم و کسری صندوق بپرسد یا از امتیاز جدید برای صندوق صحبت کند. همه امتیازات را انحصار کرده اند در صندوق تامین اجتماعی و کشوری. دولت هیچ امتیازی به صندوق های دیگر به جز دو صندوقی که متولی آن است نمی دهد.


سرویس اقتصادی فردا: یکی از وعده های قالیباف در صورت پیروزی در انتخابات رسیدگی به وضعیت بازنشستگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما به این مهم اشاره کرد و گفت: «باید کاری کنیم که یخچال بازنشستگان خالی نباشد.» او در همان گفتگو به عملکرد شهرداری تهران در رسیدگی به وضعیت بازنشستگان اشاره کرد و توضیحاتی ارائه داد از این رو با دکتر مصطفی منتظرالمهدی، مدیر عامل سازمان بازنشستگی شهرداری تهران گفتگو کردیم.
بیشتر بخوانید: بازنشستگان نگران خالی بودن یخچال خود نباشند +فیلم

فردا: رئیس‌جمهور روز گذشته طعنه‌ای به دکتر قالیباف زد و گفت کسانی که شعار حمایت از بازنشستگان را میدهند بگویند در مجموعه خودشان برای بازنشستگان چه کرده‌اند لطفا درخصوص وضعیت بازنشستگان شهرداری و طرح‌هایی که برایشان اجرا می شود، توضیح دهید؟
۲۲ صندوق بازنشستگی در کشور داریم: صندوق نفت، صندوق صدا و سیما، صندوق مخابرات، هما و... تامین اجتماعی، کشوری و نیروهای مصلح بزرگترین صندوق های کشور هستند که زیر نظر دولت اند. شهرداری تهران نزدیک به ۱۲ هزار بازنشسته را تحت پوشش خود دارد. آقای قالیباف روز اولی که بنده را صدا کرد گفت یخچال خانه بازنشسته نباید خالی باشد. پس طرحی را برنامه ریزی کردیم که در سال، ۶ سبد کالا به درب منازل بازنشسته های شهرداری می رود. بازنشسته های شهرداری هم حی و حاضر هستند و شما می توانید از آنها گزارش تهیه کنید.
۶ سبد کالا در طول سال به درب منزل بازنشستگان می‌رود
البته هر کسی به اندازه بودجه ای که می گیرد می تواند کار کند. کسی که در صندوق تامین اجتماعی و کشوری است بودجه بیشتری دارد. ما هم همین قدر بودجه داریم. سرویس دهی به بازنشستگان شهرداری به صورت ویژه است. در سبد کالایی که توزیع می شود گوشت گرم وجود دارد. یعنی صبح کشتار می شود بعد از ظهر درب منازل است. یک سیستم با برنامه ریزی دقیق و منظم به بازنشسته ها سرویس می دهد. دو سبد هم مخصوص شب عید و ماه مبارک رمضان است که خشکبار و آجیل هم داده می شود. از بهترین برندهایی که در بازار است. برنج ایرانی، مواد پروتئینی که از فروشگاه های بزرگ تامین می شود و در واقع جنس و محصولاتی که در اختیار بازنشسته ها قرار می دهیم همه از محصولات داخلی هستند.
استفاده از رستوران ها با ۵۰ درصد تخفیف
بحث دوم کارتی است که در اختیار بازنشسته ها قرار می گیرد که هم مترو مجانی است هم اتوبوس. شاید گفته شود که شهرداری این امکانات را در اختیار دارد و به صورت رایگان برای بازنشسته ها ارائه می‌دهد؛ اما این طور نیست. سازمان بازنشستگی پول آن را پرداخت می‌کند. بازنشستگان هر ماه می‌توانند با خانواده های خود تا ۱۰ نفر از رستوران‌هایی که طرف قرارداد ما هستند با ۵۰ درصد تخفیف استفاده کنند.
برنامه های تفریحی دسته جمعی
هر ۴۵ روز جشنواره های بیش از هزار نفری برگزار می کنیم؛ یعنی بازنشسته ها به بهانه های مختلف همراه با خانواده به این مراسم‌ها دعوت می‌شوند. در حال حاضر هم ماه رمضان را در پیش داریم. جشنواره قرآنی داریم که حتی نوه‌های این بازنشسته ها می توانند در این مسابقه ها شرکت کنند. جمعه هفته دیگر پیاده روی بازنشسته‌ها همراه با خانواده‌ها را داریم. بازنشسته‌ها می توانند با خانواده مشارکت کنند. المپیاد ورزشی داریم که هیچ یک از صندوق‌های بازنشستگی این را ندارند. اگر هم روزی کار نصفه و نیمه‌ای انجام دادند ادامه‌دار نبوده است.
بازنشسته ها با کارت خود تا ۴۰۰ هزار تومان می توانند از اماکن ورزشی شهرداری رایگان استفاده کنند. پول آن هم توسط صندوق پرداخت می‌شود. بازنشسته‌های ما هر ۲ یا ۳ سال یا هر سال بستگی به سنشان، سفر کربلا، مشهد، شمال و کیش به انتخاب خود و با خانواده تحت تکفل می‌روند.
البته اگر دولتمردان یازدهم همین موضوع سبد کالای سالانه را هم بشنوند باز می‌گویند نمی‌شود. این موضوع از همان نمی شودهاست که آقای قالیباف انجام داده و شده است. در حال حاضر ایجاد 5 هزار شغل را نیز می گویند نمی شود. البته ممکن است بگویند صندوق بازنشستگی شهرداری محدود است و تعداد کمی را پوشش می‌دهد اما ما معتقدیم هرکه بامش بیش برفش بیشتر. اگر ما تامین اجتماعی و صندوق کشوری در اختیار ما بود به گونه ای عمل می کردیم که این امکان برایشان فراهم شود.
کمک هزینه مسکن به بازنشستگان
فردا: در حال حاضر اصلی ترین دغدغه بازنشستگان چیست؟
شهرداری هر ماه کمک هزینه مسکن به بازنشسته ها می دهد. البته بار این موضوع بر دوش آقای قالیباف و بی عرضگی آن برای دولت است. چون دولت نتوانسته امروز خانواده ها را مسکن‌دار کند. امروز اصلی‌ترین دغدغه خانواده های بازنشسته ها مشکلاتی است که دولت برای آنها به وجود آورده است. اول بیکاری فرزندان و دوم مسکن. یعنی دولت برای این بخش برای بازنشستگان هیچ وقت برنامه نداشته است. اگر برنامه داشت افراد از صندوق های دیگر نزد ما نمی آمدند که بگویند ۶ ماهه گوشت و مرغ نخورده‌ام. ۵ تا از بچه‌های من لیسانس و فوق لیسانس دارند؛ اما بیکارند. همه اینها مشکلاتی است که مردم شاهد آن هستند. بی توجهی دولت به ۵ میلیون بازنشسته بهترین گواه است برای عملکرد رئیس دولت برای بازنشسته ها.
بیشتر بخوانید: فقط در صنعت امکان ایجاد ۳ میلیون شغل وجود دارد

فردا: دولت به صندوق بازنشستگی شهرداری کمکی نمی‌کند؟
وزارت رفاه هیچ وقت به سراغ ما نیامد که از کم و کسری صندوق بپرسد یا از امتیاز جدید برای صندوق صحبت کند. همه امتیازات را انحصار کرده اند در صندوق تامین اجتماعی و کشوری. دولت هیچ امتیازی به صندوق‌های دیگر به جز دو صندوقی که متولی آن است نمی‌دهد. امروز نباید بیش از ۸۰ درصد از بودجه را دولت بدهد، یعنی از جیب مردم. از مالیات مردم. همین مشکل هم برای ما به وجود می آورند. علت هم این است که برای صندوق های بازنشستگی فعالیت های ویژه اقتصادی تعریف نکرده اند که آنها بتوانند از نظر اقتصادی توانمند شوند. امروز همه صندوق‌های بازنشستگی ورشکسته شده‌اند. اصلی‌ترین نبض حیاتی در دنیا و کارتل‌های بزرگ اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی است و متاسفانه هیچ کدام از اینها نتوانستند برنامه مدونی برای بازنشستگی در کشور داشته باشند.
فردا:وزیر کار در گفتگویی مدعی شده است حقوق بازنشستگان شهرداری ۶۰۰ هزار تومان است. این گفته را تایید می‌کنید؟
بازنشستگانی که زیر یک میلیون تومان دریافت می‌کنند زیرمجموعه تامین اجتماعی هستند نه شهرداری تهران. سازمان بازنشستگی شهرداری فقط بازنشستگان این سازمان را تحت پوشش دارد و حقوق بازنشستگان شهرداری بیشتر از یک میلیون تومان است. به نظر می‌رسد ربیعی با این اظهارنظر گل به خودی زده است. ایشان باید پاسخ بدهند چرا بازنشستگان تحت پوشش تامین اجتماعی حقوق ۶۰۰ هزار تومانی دارند.
فردا: شنیده شده است شما برای بازنشستگانی که در خانه سالمندان هستند هم، برنامه دارید؟
آقای قالیباف یک بار از من پرسیدند چند بازنشسته در خانه سالمندان داریم. پس از آمار متوجه شدم قریب به ۳۰ نفر بازنشسته در خانه سالمندان داشتیم. به من گفتند عروس و داماد را دعوت می کنید و می گویید که پدر و مادر را خانه ببرید و من در قبال آن به شما کمک هزینه می‌دهم. یعنی یک پدر و مادر با عزت در خانه باشد چراکه اگر همیشه یک بزرگتر در فامیل باشد تربیت خانواده ها دقیق تر می شود، حرکات ما دقیق تر می شود. متاسفانه اثر بازنشسته ها را دولت در اجتماع درک نکرده است و بازنشسته ها را فردی ناکارآمد می دانند. در صورتی که به اعتقاد من بازنشسته کارآمدترین فرد جامعه است.
انتخابات انقلابی برای بازنشسته ها باشد
این دوره از انتخابات به نظر من باید انقلابی برای بازنشسته‌ها باشد و بازنشسته‌ها حضور پیدا کنند برای تعیین آینده کشور. همین بازنشسته‌ها کشور را به این مرحله رساندند و در ادامه ان هم موثر هستند. به نظر من آقای قالیباف فردی است که بازنشسته ها را درک کرده و با آنها ارتباط داشته و از تجربیات آنها استفاده کرده است. البته ما خیلی فاصله با آرمان هایمان داریم. اما اعتقاد من این است که بازنشسته های شهرداری امروز با نشاط ترین و از جهت رسیدگی بهترین شرایط را دارند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۲۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد

به گزارش خبرنگار مهر، عصر روز گذشته نشست «باید از حقوق کارگران دفاع کنیم» برگزار شد. در این نشست میثم ظهوریان، نماینده مجلس دوازدهم درباره سیستم حقوق و دستمزد در کشور گفت: موضوعی که در فضای انتخابات به آن پرداختم مساله اختلالاتی بود که در نظام امور حقوق و دستمزد کشور به وجود آمده است. خیلی هم اعتقادی ندارم، مساله فقط موضوع مزد کارگران است؛ مساله حقوق و دستمزد، اتفاقاً یک جاهایی در مساله کارمندان هم حاد است.

وی افزود: حتی در برخی بخش‌های سیستم حقوق و دستمزد، خود منابع انسانی دولت و بخش خصوصی را دچار چالش‌های جدی کرده است.

شایعه‌ای که قدرت اجرا دارد

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۷ به بعد تقریباً این قاعده ایجاد شده که افزایش حقوق‌های سالانه کمتر از نرخ تورم بوده است. استدلال‌های سستی که پشت این قاعده است که عمدتاً مبتنی بر مشهورات است؛ اینکه باعث تورم می‌شود و بیکاری کارگران را دامن می‌زند.

این نماینده ملت در مجلس با بیان اینکه در قرآن آمده با ابزار دین به مبارزه با دین آمده اند، اظهار کرد: در این مساله هم این طور برداشت می‌شود که در واقع با ابزار دفاع از کارگران، به مبارزه با حقوق کارگر می‌می‌آیند. مثلاً گفته می‌شود اگر حقوق‌ها را به میزان نرخ تورم افزایش دهیم ممکن است منجر به بیکاری کارگران شود؛ جز مشهوراتی است که دائماً در فضای اقتصادی- اجتماعی کشور تکرار می‌شود و مشخص نیست بالاخره مبنای علمی این مساله کجاست؟ یک بار باید مطالعه علمی و رابطه و میزان همبستگی این معادلات با یکدیگر انجام تا صحت و سقم آن اثبات شود.

ظهوریان گفت: با این مشهوراتی که به وجود آمده در جلسه‌ای که اخیراً داشتم یکی از سیاستمداران که نایب رئیس مجلس هم بوده، عنوان کرد در سال ۱۴۰۱ که ۵۷ درصد حقوق کارگران افزایش یافت ۲۰ درصد کارگران بیکار شدند. این در حالی است که ذیل قانون کار اتفاقاً آمار عینی وجود دارد و می‌توان میزان بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی ۱۴۰۱ را نسبت به بیمه شدگان ۱۴۰۰ سنجش کرد. گزارش آمارها نشان از افزایش ۱۴ درصدی بیمه شدگان دارد. میزان مقرری بگیران بیکاری ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ هم ۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد. بالاخره در حوزه اشتغال، این تورم کجا با افزایش دستمزد بالا رفته است؟

نماینده مشهد در مجلس دوازدهم با اشاره به نرخ تورم در ۳ سال متوالی ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ تورم کشور ۴۰ درصد بود که افزایش حقوق کمتر از تورم صورت گرفت. در سال ۱۴۰۲ هم که افزایش دستمزد ۲۰ (کارمندان) و ۲۷ درصد (کارگران) افزایش یافت باز هم نرخ تورم ۴۰ درصد بود. با چه مبنای علمی بیان می‌شود با افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۱ نرخ تورم ۶۰ درصد شد؟ این آمار کجا ثبت شده است هنگامی که در سه سال متوالی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ نرخ تورم تقریباً روند ثابتی داشته است.

وی تاکید کرد: مطالعات مختلف خلاف این را می‌گوید که با افزایش دستمزد، نرخ تورم هم افزایش پیدا کرده است. افزایش حقوق نه منجر به افزایش بیکاری می‌شود و نه باعث نرخ تورم و این موضوع را مطالعات علمی اثبات کرده است.

زور دولت تنها به حقوق‌بگیران می‌رسد

ظهوریان با بیان اینکه هنگامی که حقوق کارگر افزایش پیدا کند خانوار در بازار ارز و سکه سرمایه گذاری نمی‌کند، گفت: ان افزایش حقوق روی بازارهای واقعی اقتصاد هزینه می‌شود. تقاضای واقعی اقتصاد هنگامی که تولید شود، کارخانه دار و کارفرما سود آن را می‌برند زیرا محصولی خریداری می‌شود که در خط تولید در حال ساخت است. شاید مقداری هزینه در سمت کارگری کارخانه دار افزایش پیدا کند اما قطعاً در سمت عرضه کالای تولیدی تحریک شده و تیراژ افزایش می‌یابد زیرا بازار دارای مشتری بیشتری می‌شود. در نتیجه افزایش حقوق هم به نفع جامعه کارگری است هم کارفرمایی و در نهایت اقتصاد کلان کشور.

وی یادآور شد: کارمندان هم کارگران دولت محسوب می‌شوند و در مساله دستمزد تفاوتی بین این دو قشر وجود ندارد. در قانون خدمات کشوری همین مساله وجود دارد. در قانون کار آمده افزایش مزد کارگران باید متناسب با نرخ تورم باشد اما در قانون خدمات کشوری مشخص‌تر تاکید شده و آمده ضریب ریالی حقوق حداقل باید به میزان تورم افزایش پیدا کند. سرکوب دستمزدی که در قانون خدمات کشوری از سال ۱۳۹۷ به این سو اتفاق افتاده حتی از قانون کار هم بیشتر بوده و امروز نظام منابع انسانی دولت را دچار چالش کرده است.

وی اضافه کرد: نیروهای توانمند در رشته‌های خوب، حاضر نیستند در آزمون‌های استخدامی جدید برای این رشته‌ها شرکت کنند. اگر بیاید وقتی با میزان حقوق مواجه می‌شوند در فاصله زمانی کوتاهی می‌روند. در این خصوص برخی در فضای کار دولت معترف‌اند؛ صبح‌ها می‌آییم و استراحت می‌کنیم و عصر به شغل دوم می‌پردازیم که برخی به صراحت می‌گویند حقوق دولتی صرفه اقتصادی نداشته و در این سازمان دولتی، آب باریکی داریم و اصل درآمد را از شغل اصلی و عصر کسب می‌کنیم.

ارزش پول و تثبیت حقوق

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به ارزش پول در شرایط تورمی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، مساله افزایش دستمزد نبوده و مساله «تثبیت حقوق» است چون پول ماهیت کالایی نداشته و ماهیت اعتباری دارد؛ به این معنی که پول به اندازه قدرت خریدی که به فرد می‌دهد ارزش دارد.

وی تصریح کرد: وقتی تاکید می‌شود افزایش حقوق به میزان نرخ تورم، به این مفهوم است که حقوقی تعیین شود که قدرت خرید از آن ایجاد شود. اگر قدرت خرید به میزان قدرت خرید سال قبل باشد و متناسب با نرخ تورم، در واقع همان قدرت خرید سال گذشته را به فرد می‌دهیم و افزایشی رخ نداده است.

وی ادامه داد: در ماهیت فقهی، رهبری ماهیت اعتباری پول را پذیرفته و نگاه وی در پرداخت خمس، می‌گویند بر اساس نرخ تورم کم شود. حتی در قرض‌الحسنه هم افزایش تورم را در پس دادن قرض‌الحسنه رهبری اولین فقیهی است که آن را به رسیمت شناخته است. یعنی ماهیت اعتبار پول خودش موضوعیت دارد در پرداخت حقوق و دستمزد.

ظهوریان درباره عملکرد مالی دولت ادامه داد: ما وقتی از تعدیل در حوزه انرژی صحبت می‌کنیم یا سایر حوزه‌ها، خود حقوق کارگر هم بحث تعدیل دارد. گویا ما برای نرخ تورم و مساله کسری بودجه‌ای که دولت می‌گوید برای کنترل کسری بودجه و کنترل نرخ تورم، از دستمزد شروع کردیم؛ از بالا گفتیم جلوی خلق پول بانک‌ها را که نمی‌توانیم بگیریم یک لایه پایین‌تر آمده‌ایم، تعرفه پزشکی هم که ظاهراً زور دولت نمی‌رسد، مساله سوم می‌رود سراغ منابع بودجه شرکت‌های دولتی که باید منابع بدهند. دولت توان ورود و اصلاح به هلدینگ‌ها و هیأت مدیره آنها را ندارد. در نتیجه تمام بار کنترل تورم را روی دوش حقوق کارمند و کارگر قرار داده است. قشری که متشکل نیست و به دلیل متشکل نبودن توان دفاع ندارد و حقوقش معمولاً در سیاست گذاری ها در رده آخر دیده می‌شود مساله بازنشستگان هم از همین جنس است.

وی اضافه کرد: یعنی ما مسائل مهمی در نظام بازنشستگی داریم که اگر ردیف کنیم، مساله سن بازنشستگی ممکن است مساله ۴ یا ۵ باشد. در واقع به مساله مدیریت شرکت‌ها و بازدهی آنها رسیدگی نمی‌شود و به سایر موارد پرداخت می‌شود.

ظهوریان با بیان اینکه دارایی دولت ۱۸ هزار همت دولت است، توضیح داد: اگر فرض کنیم نصف این عدد به عنوان دارایی غیرانتفاعی است و آن دارای انتفاعی حدود ۹ هزار همت است ۱۸۰ همت دارد سالانه سود به دولت می‌دهد که حدود ۲ درصد است که به لحاظ نرخ بازده دارایی در فضای شرکتی این نرخ تقریباً نزدیک به ورشکستگی است. دولت وارد اصلاح این نظام حکمرانی شرکتی نمی‌شود، وارد اصلاح نظام سلامت نمی‌شویم که الان ۲۰ درصد بودجه کشور وارد حوزه سلامت شده بدون اینکه بهره‌وری داشته باشد، وارد کنترل مصارف خود نمی‌شود اما اولین جایی که وارد می‌شویم مساله حقوق کارمند و کارگر است.

این نماینده مجلس دوازدهم با اشاره به اینکه دولت خود بزرگترین کارفرما در کشور است، اظهار کرد: دولت به عنوان یک کارفرما بزرگ حقوق بخشی از کارگران را طبق قانون خدمات کشوری در حال پرداخت است و بخشی هم از سوی قانون کار و مصوبات شورای عالی کار. این امر (کارفرمایی دولت) تعادل را در سیستم مالی اشتغال بهم می‌زند و در نتیجه این اختلالاتی که عنوان شد، هم کارگر، هم کارمند، هم خود کارفرما و در نهایت اقتصاد کشور متضرر می‌شود.

کد خبر 6086457 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • روند کاهشی نرخ بیکاری خراسان شمالی در دولت سیزدهم
  • کارمندان دولت حتما بخوانند/ ساعت کاری ادارات از این تاریخ تغییر می‌کند؟
  • حاتم بخشی بیات از جیب کارکنان نفت؟
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان
  • افزایش مستمری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ چه شد؟
  • شهرداری کاشان ۱۲۰۰ میلیارد تومان پروژه فعال دارد
  • علیرضا گرشاسبی: برای 60 میلیون تحت پوشش و تنها 18 میلیون بیمه پرداز داریم / نیمی از بازنشستگی های 1400 پیش از موعد بود
  • افزایش دستمزد کارگران در مقایسه با کارمندان بیشتر بود