Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد صادق الحسینی ، اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره بحران بانکی در کشور به خبرنگار جماران گفت: استفاده از واژه ها و عبارات در حوزه های اقتصادی مخصوصا در حوزه بانکی که در کل اقتصاد تاثیرگذار است بار معنایی مختلفی دارد و باید با دقت از این واژه ها و عبارات استفاده کرد. این عبارات و واژه ها اگر به درستی انتخاب نشود، ایجاد بی اعتماد مردم شود و فضای اقتصادی و امنیت روانی مردم را متشنج می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستم بانکی ما در حال حاضر دچار چالش های جدی است که دلایل مختلفی دارد که بخشی از آن به دولتها و بخشی دیگر به مدیران و سیستم بانکی بازمیگردد.

صادق الحسینی در تعریف چالش بانکی گفت: چالش بانکی به این معنا است که در بخش خروجی بانک ها و تسهیلات دهی مشکلات عدیده ای وجود دارد. یعنی فعالان اقتصادی که در زمینه کسب وکار فعالیت می کنند، به منابع بانکی دسترسی لازم را ندارند که این مساله مشکلات زیادی را در اقتصاد ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: در بحث ورودی بانک ها نیز مشکلات عدیده ای وجود دارد به طوری که از دو تریلیون پولی که در تراز نامه بانکی ما وجود دارد چیزی در حدود 800 میلیارد آن در بخش مسکن و بدهی های معوقه مردم و دولت به بانک ها منجمد شده است.

این اقتصاددان ایرانی به برنامه و طرح دولت برای اصلاح نظام بانکی اشاره کرد و گفت: این برنامه بعد از گرفتن مشاوره و دیدگاه های بهترین اقتصاددان های کشور تهیه شده است ولی متاسفانه این برنامه تا به الان اجرایی نشده است.

وی افزود: در این برنامه موارد متعددی وجود دارد که بعضی آنها مطلوب، و در برخی دیگر نیز اختلاف نظرهای زیادی بین اقتصاددانان وجود دارد. با همه این مسائل، رها کردن این برنامه آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد می کند.

صادق الحسینی در پاسخ به این سوال که ریشه این چالش بانکی چیست، گفت: اگر سیستم بانکی را به سیستم خونرسانی بدن تشبیه کنیم در حال حاضر سه لخته خون در این سیستم ایجاد شده است که هریک از این لخته ها ریشه های مختلفی دارد . اولین ریشه را باید در دولت دوم آقای خاتمی که در آن استقاض دولت از بانک مرکزی ممنوع شد، نفس این کار بسیار خوب بود اما هیچ جایگزینی برای آن مشخص نشد و نظام دولتی ما به سمت استفاده از منابع بانکی به صورت پراکنده رفت، به طوری دولت روحانی بعد از سه سال کار مداوم توانست که میزان بدهی بانکی دولت به بانک مرکزی را معلوم کند.

صادق الحسینی ریشه دوم مشکلات بانکی را مربوط به سیاست های پولی دانست و تصریح کرد: در نظام پولی دو سیاست عمده برون زا و درون زا وجود دارد. سیاست درون زا مربوط به تصمیم گیری مدیران اقتصادی درباره نرخ بهره و سود و... است. سیاست برون زا نیز به سیاست هایی گفته می شود که یک عامل دیگر خارج از اراده سیاست گذار در تصمیم گیری ها دخیل است.

وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر دولت و نمایندگان مجلس در شهرها و در جمع مردم قولهای مختلفی داده است. این باعث شد که حجم بودجه دولت زیاد شود اما در امد نفت پاسخگو نبود و کشور دچار کسری بودجه شد. تا دولت خاتمی این کسری بودجه از بانک مرکزی تامین میشد اما بعد از ممنوع شدن استقراض از بانک مرکزی دولت به سمت استفاده از منابع پراکنده بانکی رفت. این بدین معناست که ما کسری بودجه را حل نکردیم بلکه راه حل بدتری را برای حل مشکل انتخاب کردیم.

صادق الحسینی علت العلل بزرگ مشکل بانکی ما سیاست های بودجه ای و سیاست های مالی دولت ها دانست و گفت: در ده سال گذشته حجم سیاست انبساطی دولت با افزایش قیمت نفت و درآمد دولت چند برابر و در نتیجه کشور با کسری بودجه و افزایش استقراض دولت از بانک مرکزی مواجه شد.

وی افزود: مشکل دیگر نظام بانکی موسسات غیر مجازی هستند که از سال 81 و82 به شکل تعاونی و موسسات اعتباری و مالی ایجاد شدند. این موسسات از دو ارگان بی ربط با بانک مرکزی یعنی وزارت تعاون و نیروی انتظامی مجوز فعالیت گرفتند. در زمان دولت نهم و دهم نیز صدور این مجوزها چند برابر شد. این موسسات رقابت نادرست و مخربی را شروع کردند تا جایی که سود بانکی را تا 40 درصد افزایش دادند و به نوعی اقتصاد کشور را تا مرز نابودی پیش بردند.و این رویه غلط به مرور زمان بانک مرکزی را از تصمیم گیری و سیاست گذاری در این خصوص حذف کرد.

حسینی به نقش دولت در پایان دادن به این مشکلات اشاره کرد و گفت: ضعفی که دولت وجود دارد این است که تیم اقتصادی دولت فرمانده ندارد و معلوم نیست چه کسی وزارت خانه های اقتصادی دولت و بانک مرکزی را فرماندهی می کند. در حال حاضر برای حل مشکلات و چالش بانکی وزارت اقتصاد،مشاور اقتصادی دولت و سازمان برنامه و نظرات یکسانی ندارند. اگر این سه رکن اساسی اقتصاد کشور به یک نظر واحد و مشترک نرسند، مشکل بانکی کشور هیچگاه حل نخواهد شد.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۴۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه وام قرض الحسنه از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومن بدون نیاز به سپرده و ضامن!

«نگین امید» یکی از طرح‌های تسهیلاتی بانک سپه است که مشتریان این مجموعه می‌توانند با سپرده قرض الحسنه قرض الحسنه وام پس انداز نسبت به دریافت آن اقدام کنند. سقف وام این طرح ۳۰۰ میلیون تومان است و بدون بهره و تنها با کارمزد دو درصد به متقاضی اعطا می‌شود.

طبق دسته بندی، افرادی که تمایل به دریافت ۳۰۰ میلیون توکن وام از بانک سپه دارند، باید از اعتبار نیروی کار مورد نیاز بانک برخوردار باشند. البته ارائه ضمانت نامه رسمی برای دریافت مبلغ وام نیز ضروری است. علاوه بر این، این خط مستلزم یک سپرده متوسط ​​بین یک تا ۱۸ ماه است. افراد پس از دریافت این وام حداکثر ظرف مدت ۶۰ ماه و حداقل ۱۲ ماه امکان بازپرداخت اصل وام به همراه سود آن را دارند.

افرادی که با شرایط و نرخ سود ذکر شده وام ۳۰۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند باید اقساط ماهانه معادل ۵ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۳۲۸ تومان را پرداخت کنند. مجموع سود این تسهیلات ۱۵ میلیون و ۴۹۹ هزار و ۶۸۱ تومان و مبلغ وام به اضافه سود ۳۱۵ میلیون و ۶۹۹ هزار و ۶۸۱ تومان خواهد بود.

بانک سپه در ۳ اسفند ۱۳۰۴ فعالیت خود را آغاز کرد، این بانک با هدف ارائه خدمات بهتر مالی و بانکی به مشتریان ایرانی تشکیل شد و با این هدف نه تنها در ایران، بلکه در سایر کشور‌ها نیز شعبه دارد. کشور‌هایی مانند آلمان، ایتالیا و فرانسه و همچنین انگلستان.. از مهم‌ترین فعالیت‌های این مجموعه می‌توان به افتتاح انواع حساب‌های سپرده، انتقال ارز، گشایش اعتبار اسنادی و … اشاره کرد.

دریافت وام بدون بهره با کارمزد ۴% + جزئیات

وام طرح باران از نوع قرض الحسنه بوده و فقط چهار درصد کارمزد تعلق می‌گیرد.

بانک دی یکی از بانک‌های خصوصی کشور است که در راستای رفاه حال مشتریان خود، طرح تسهیلاتی را با نام «باران» تهیه کرده است. حداکثر سقف این وام برای اشخاص حقیقی ۳۰۰ میلیون تومان و برای اشخاص حقوقی ۷۵۰ میلیون تومان است.

وام طرح باران از نوع قرض الحسنه بوده و فقط چهار درصد کارمزد تعلق می‌گیرد. ضمانت اصلی دریافت این خط به عنوان ضمانت نامه رسمی اعلام شده است و جدا از این باید سپرده وام نیز افتتاح شود. حداقل میانگین سپرده این مجموعه ۱۰ میلیون تومان است. مشمولان این خط حداکثر ظرف مدت ۶۰ ماه و حداقل شش ماه می‌توانند اقساط خود را پرداخت کنند. افرادی که تمایلی به دریافت این تسهیلات ندارند می‌توانند امتیاز خود را به بستگان درجه یک خود منتقل کنند. همچنین شرکت‌ها و اشخاص حقوقی می‌توانند با ارائه معرفی نامه نسبت به واگذاری امتیاز این تسهیلات اقدام نمایند.

پس از دریافت این وام ۳۰۰ میلیونی با شرایط مذکور، مردم باید ماهانه ۵ میلیون و ۴۵۴ هزار و ۵۴۵ تومان پرداخت کنند. سود کل این تسهیلات ۳۶ میلیون تومان و مبلغ وام و سود آن ۳۳۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود.

بانک دی بر اساس قانون تاسیس بانک‌های غیردولتی مصوب ۳۱ فروردین ۱۳۷۹ تشکیل شد و انواع خدمات بانکی را به مشتریان خود ارائه می‌کرد. هدف از تأسیس این بانک تسهیل و فراهم آوردن امکان مشارکت گسترده و همه جانبه ملی و مردمی در کلیه فعالیت‌های سازنده، مثمر ثمر و موجه اقتصادی و مالی به ویژه در حوزه‌های پولی، مالی و بانکی بوده است.

از خدمات این بانک می‌توان به تسهیلات ارزی، سپرده و خدمات ارزی، تسهیلات ریالی و خدمات و سپرده ریالی اشاره کرد.

وام فوری ۵۰ میلیونی بدون وثیقه ویژه این افراد

کارت اعتباری ویژه فرهنگیان (توانا کارت) یک اپلیکیشن موبایلی است که توسط فرهنگیان و معلمان سراسر کشور مورد استفاده قرار گرفته است و از طریق آن می‌توانند کالا یا خدمات مورد نیاز خود را به صورت اعتباری و اقساطی تهیه کنند.

هدف از ایجاد این سامانه افزایش قدرت خرید و استفاده از خدمات اجتماعی فرهنگیان و معلمان سراسر کشور با رویکرد عدالت محور است. از طریق اپلیکیشن می‌توان خرید و پرداخت را با کارت اعتباری انجام داد و مبلغ آن پرداخت خواهد شد. به عنوان کسر از حقوق در ماه‌های بعد.

پس از ثبت درخواست فرهنگیان و معلمان در ویترین my.medu.ir واحد آموزشی، امکان خرید اقساطی کالا و خدمات بدون نیاز به کسر نامه یا چک بانکی یا ضمانت نامه بانکی در فروشگاه‌های پیمانکاری وجود دارد. مهمانی طرح تووانا.

از مزیت‌های کارت اعتباری توانا می‌توان به امکان خرید اعتباری کالا و خدمات با اقساط بلندمدت بدون نیاز به انسداد پول در بانک و پرداخت آن از محل حقوق و مزایای ماهانه اشاره کرد.

همچنین تخصیص اختصاصی و یکپارچه کانتینر‌ها یا طرح‌های توزیع مناسب کالا و خدمات (کانتینر‌های پوشاک، کانتینر‌های مسافرتی و …) در قالب یک سیستم توانمند قابل تحقق است. امکان استفاده از کیف پول الکترونیکی تارا، تاپ، میهن نیز از دیگر مزیت‌های این سامانه برای جامعه مخاطبان فرهنگی است.

اگرچه ثبت نام فرهنگیان کارت توانا تشریفات خاصی ندارد و نیاز به شرایط سخت و یا ضمانت‌های زیادی مانند دریافت وام بانکی ندارد، اما همچنان نکات مهمی در مورد شرایط خرید اعتبار برای معلمان وجود دارد. معلمان و مربیان شاغل در اداره آموزش و پرورش پس از مطالعه دقیق این شرایط نسبت به ثبت نام توانا کارت برای فرهنگیان اقدام کنند. در ادامه این قسمت برخی از شرایط صدور کارت اعتباری برای معلمان ارائه شده است.

سابقه برگشت چک یا بدهی به بانک را نداشته باشید.

محدودیت کارت اعتباری که برای هر نفر از هر بانک معتبر کشور تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال است را رعایت کنید.

حق الزحمه تسهیلات دریافتی نباید بیش از یک سوم حقوق دریافتی شخص باشد.

داشتن حساب بانکی فعال در بانک عامل با موجودی حداقل ۵۰۰۰۰۰ ریال برای کارمزد صدور کارت.

برخی بانک‌ها علاوه بر شرایط ذکر شده، نسخه پرینت آخرین فیش حقوق و دستمزد را نیز برای تکمیل پرونده دریافت می‌کنند که معلمان می‌توانند با ورود به سامانه حقوق و دستمزد معلمان دریافت کنند.

منبع: اقتصاد صد

tags # وام سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد
  • سه وام قرض الحسنه از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومن بدون نیاز به سپرده و ضامن!
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار
  • ۷ اقدام بانک مرکزی در حمایت از تولید
  • چرا امتیاز اعتباری مشتریان بانک‌ها کم می‌شود؟
  • پورابراهیمی: مجلس به دنبال اصلاح و تغییر سیاست‌های ارزی بانک مرکزی است
  • اصلاح سیاست‌های ارزی در بانک مرکزی/ التهابات کاهش خواهد یافت
  • اصلاح سیاست‌های ارزی باعث کاهش التهابات بازار می‌شود
  • اصلاح سیاست‌های ارزی در بانک مرکزی/ التهابات ارزی کاهش خواهد یافت
  • نرخ جدید بهره بین بانکی