Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارآفرین موفق شهرستان ممسنی علاوه بر تولید سالانه ۲ تن اسانس از گیاهان دارویی، تجربه خود را در اختیار جوانان و کارآفرینان تازه‌کار قرار می‌دهد.

به گزارشخبرگزاری تسنیمازشیراز، اقلیم استان فارسظرفیت مناسبی برای پرورش گیاهان دارویی دارد به همین دلیل در اغلب شهرستان‌های استان فارس کشت گیاهان دارویی رونق پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان بسیج سازندگی استان فارس متناسب با اقلیم و توانمندی هر شهرستان زمینه پرورش این گیاهان را فراهم کرده است.

کارآفرینانی که در قالب پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در گوشه و کنار استان فارسدست به اشتغالزاییزدند وبا همت عالی و قدم‌های نه تنهااقتصاد مقاومتی را معنا بخشیدند بلکه با توجه به خشکسالی کشاورزی استان را رونق دادند.

فرآوری و صنایع تبدیلی مساوی با ارزش افزوده بیشتر

خداکرم افتخاری از کارآفرینان موفق در عرصه تولید و پرورش گیاهان دارویی در شهرستان ممسنی است که در 27 سال گذشته کاشت گیاهان دارویی را در مزرعه خویش آغاز کرده اما تا سال 94 به صورت خام محصولات خود را به فروش می‌رسانده است.

رزماری، نعنا فلفلی، نعنا معمولی، لاوان، اکالیپتوس، مورد وآویشن تنها چند نمونه از گیاهانی است که افتخاری در مزرعه 26 هکتاری خود می‌کارد و از آنها برای تولید دارو و مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می‌کند.

«از سال 94 با خرید دستگاه تقطیر کار فرآوری را نیز خودم انجام دادم اماپیش از آن محصولات به صورت خام به فروش می‌رفت» این را افتخاری در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید و معتقد است هر اندازه که کارگاه‌های تولید عرقیات و اسانس به دستگاه‌های فرآوری مجهز باشند، می‌توان ارزش افزوده بیشتری را در استان ایجاد کرد.

وی سالانه 2 تن اسانس از گیاهان دارویی خود تولید می‌کند که 50 درصد مواد اولیه آن از مزرعه خود تامین و مابقی را از استان‌های بندرعباس و خوزستان و شهرهای جهرم و فیروزآباد خریداریمی‌کند. به گفته این کارآفرین موفق با این کار تاکنون برای 13 نفر به صورت پایدار و 5 هزار نفر به صورت روز مزد شغل ایجاد شده است.

راه‌اندازی کارخانه داروسازی در ممسنی

راه‌اندازی کارخانه داروسازی در کنار اسانس‌گیری آرزوی آقای افتخاری است که تصمیم دارد در آینده انجام دهد. به گفته وی «برای راه‌اندازی این کارخانه به 5 نفر متخصص داروساز و گیاه‌شناسنیاز استو برای 50 نفر می‌توان اشتغال پایدار ایجاد کند».

این کارآفرین موفق که این روزها خود مشاوری برای کارآفرینان جوان شهرستان ممسنی شده است، رکود را یکی از مشکلات تولیدکنندگان می‌داند و می‌گوید: در سال 94 و 95 به دلیل رکود موجود مجبور به تمدید تسهیلات بانک شدم که این امر شرایط را برای تولید با مشکل مواجه کرد.

فرشید گودرزی، رئیس بسیج سازندگی شهرستان ممسنی، در گفت‌وگو با تسنیم از اعطای وام 30 میلیون تومانی اقتصاد مقاومتی به این کارآفرین موفق سخن گفت و معتقد است افرادی که در زمینه تولید و کارآفرینی موفق عمل کردند می‌توانند مشاور و مشوق خوبی برای تازه‌کاران باشند به همین دلیل بسیج سازندگی تلاش می‌کند از تجربه این افراد استفاده کند.

استفاده از الگوهای موفق به عنوان مشاور

به گفته وی خداکرم افتخاری یکی از افرادی است که به واسطه تجربه‌ای که در طول سال‌ها کسب کرده به عنوان مشاور در طرح‌های پرورش گیاهان دارویی مورد مشورت قرار می‌گیرد.

گودرزی از همکاری جهاد کشاورزی و اداره فنی‌وحرفه‌ای شهرستان ممسنی برای پیشبرد پروژه‌های اقتصاد مقاومتی خبر می‌دهد و می‌گوید:برگزاری آموزش‌های اقتصاد مقاومتی و مشاغل خانگی برای افراد متقاضی دریافت تسهیلات، ارائه مشاوره‌های تخصصی با همکاریجهاد کشاورزی و فنی و حرفه‌ای و صنعت و کار و تعاون برای توجیه متقاضیان فعالیت در عرصه‌های اقتصاد مقاومتی و برگزاری همایش علمی کردن کشاورزیدر راستای تولید محصول سالم و ارگانیک از جمله اقداماتانجام شده است.

وی برگزاری برنامه همگام با کشاورز در روستاهای مختلف شهرستان با همکاری جهاد کشاورزی در راستای افزایش تولید و تغییر الگوی کشتو برگزاری نمایشگاه و فراهم کردن شرایطشرکت فعالان اقتصاد مقاومتی درنمایشگاه‌های مختلف در راستای بازاریابی را از دیگر اقدام بسیج سازندگی عنوان می‌کند.

خبرگزاری تسنیمبنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان پروژه‌های اقتصاد مقاومتی و فعالان این عرصه بپردازد. مردم مناطق مختلف استان فارساگر در زمینه اقتصاد مقاومتی در شهر و روستای محل سکونتشاناقدامی انجام شدهیا انجام داده‌‌اند، با این شماره تلفن07132281975 در ساعات 8 صبح تا 16 بعدازظهر تماس بگیرند.

انتهای پیام/

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه مجمع کارآفرینان به رئیس‌جمهوری؛ چالش‌های گمرکی را برطرف کنید

به گزارش همشهری آنلاین، در نامه مجمع کارآفرینان به سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، برخی کم‌توجهی‌ها از سوی دستگاه‌های مسئول در اجرای تکالیف قانونی به‌عنوان تشدیدکننده چالش‌های بزرگ زیر سایه تحریم‌های بین‌المللی و فشار تورم عنوان شده و از دولت خواسته‌اند تدابیری برای حل‌وفصل و آنها بیندیشد.

متن کامل نامه مجمع کارآفرینان به رئیس‌جمهوری

با درود و صلوات بر حضرت ختمی‌مرتبت محمد مصطفی (ص) و خاندان پاک و مطهرش و ضمن آرزوی توفقیات روزافزون برای مجموعه پرتلاش دولت جمهوری اسلامی ایران بر خود لازم می‌دانیم برخی نکات را در راستای هم‌افزایی ایده‌ها یادآور شویم. همان‌طور که مستحضرید، مسئله «تولید»، به‌ویژه تسهیل زمینه‌های آن و رونق وضعیت اقتصاد ایران که توسط رهبر عظیم‌الشان انقلاب اسلامی به‌عنوان شعار سال نیز مورد تأکید قرار گرفته است مهم‌ترین ابزار و روشی است که می‌توان با اتکا بر آن، در راستای بهبود و شکوفایی اقتصاد ایران اقدام کرد.

باوجوداین، برخی کم‌توجهی‌ها موجب شده است تا در هنگامه تشدید تحریم‌های بین‌المللی و فشار تورم، چالش‌های بزرگ‌تری پدیدار شود؛ یکی از این موارد، مسئله اجرای دقیق تکالیف سالانه مقرر در احکام قانون بودجه از سوی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مربوطه توسط سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران است. ازآنجایی‌که هرگونه تأخیر در ارسال آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی تکالیف مقرر نه‌تنها موجب تردید و خودداری صاحبان کالا از اظهار و انجام تشریفات گمرکی می‌گردد بلکه به علت ابهام در مقررات و مأخذ حقوقی ورودی کالاها و عوارض پرداختی، موجب رسوب کالاهای اساسی به‌ویژه مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان به‌عنوان پیشرانان اقتصاد مولد کشور، در انبارها و اماکن گمرکی می‌شود.

مجموعه این تأخیرها نه‌تنها موجب ضایع‌ شدن برخی از این کالاها می‌شود بلکه درنهایت به هدررفت منابع ارزی کشور، افزایش هزینه تولیدکنندگان و اختلال گسترده درحرکت قطار اقتصاد مولد ایران منجر خواهد شد. بروز حجم انبوهی از اختلافات بین تولیدکنندگان و بازرگانان با سازمان گمرک در اثر دوباره‌کاری و یا سوءبرداشت و اختلال در روندهای اداری، وضعیت پیچیده‌تری را به وجود آورده است. در شرایط عادی، اجرای برخی احکام مستلزم ارسال به‌موقع و آنی فهرست کالاها و ردیف‌های تعرفه از سوی مراجع مربوطه در آغاز سال جدید خورشیدی است اما عدم پایبندی به این اصل ضروری، پدیدآورنده حجم عظیمی از اختلافات به‌ویژه در حوزه اقتصاد مولد شده است. درواقع، تأخیرهای چندماهه، (بعضاً بیش از 4 الی 6 ماه پس از آغاز سال جدید) در ارسال فهرست کالاها و ردیف‌های تعرفه‌ای به گمرک ایران، وضعیتی بسیار آشفته در این حوزه را رقم زده است.

ازآنجایی‌که دولت محترم، اصلی‌ترین بازوی اجرای قوانین موضوعه کشور و پیشگام تحقق شعار سال به‌ویژه تمرکز بر تولید و فراهم کردن زمینه‌های لازم برای شکوفایی اقتصاد مولد کشور است خواهشمند است دستور فرمایید این مسئله در دولت به‌طور جد پیگیری و در مورد تأکید بر اهمیت اجرای دقیق و به‌موقع این مسئله، تصمیمات مقتضی گرفته شود.

کد خبر 845311 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها کارآفرینی گمرک

دیگر خبرها

  • تولید سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن یونجه در شهرستان میاندوآب
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • بررسی موانع آغاز به کار واحدهای جدید استحصال یُد در نخستین جلسه اقتصاد مقاومتی دادگستری گلستان
  • تولید سالانه ۴۰ هزار تن ورق و فویل آلومینیومی در رزن 
  • نامه مجمع کارآفرینان به رئیس‌جمهوری؛ چالش‌های گمرکی را برطرف کنید
  • تولید سالانه ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • رشد تهیه دارو از گیاهان دارویی در کشور
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند