Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛«محمدرضا تاج دار»،اظهار داشت: در روزهای اخیر معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رسانه ها اعلام کرد « ایران ارزانترین کشور دنیا برای سیگاری ها است» که به نظر می رسد این مطلب با هدف فراهم کردن زمینه افزایش قیمت سیگار مطرح شد اما این قبیل نظرات از مصادیق نگرش یک سویه به موضوعات چند بعدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: طبق جدول درآمد مالیاتی، دولت در پنج ماهه نخست امسال 18 هزار میلیارد ریال (1800میلیارد تومان) مالیات فقط از محل تولید داخلی و واردات قانونی وصول کرده و این روند از سال 94 تا 96 رو به افزایش بوده است.

رئیس انجمن محصولات دخانی اظهار داشت: ایران جزء مقاصد اصلی و هدف قاچاقچیان کالای دخانی است که بدون پرداخت عوارض و مالیات، اقدام به قاچاق کالا می کنند و فارغ از رعایت استانداردهای بهداشتی در سایه نبود مبارزه موثر و وجود بازار مصرف، به عرضه کالای دخانی قاچاق ادامه می دهند.

وی تاکید کرد: اگر ادعای ارزان بودن سیگار در ایران حتی در مقایسه با منطقه واقعیت داشته باشد، قاچاق آن به داخل از منظر اقتصادی توجیه ندارد.

تاج دار گفت: افزایش مالیات، عوارض و گران کردن دخانیات با هدف کاهش مصرف راه منطقی و درستی نیست زیرا کنترل قاچاق در ایران شبیه اروپا نیست و هرگونه افزایش قیمت، آب ریختن به آسیاب قاچاقچیان و گرم کردن تنور قاچاق و ضربه به صنعت دخانیات است.

وی تاکید کرد: این قبیل سیاست های تک بعدی تنها برنامه های بلندمدت سرمایه گذاری در صنعت دخانیات از طریق تولید داخل و بومی سازی تولید یا واردات مجاز را با خدشه مواجه می کند و علاوه بر اینکه عایدات دولت از محل وصول عوارض و مالیات سیگار هم که با همراهی قانونمند فعالان صنعت دخانیات مسیر صعودی داشته سیر نزولی پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه با افزایش مالیات تمایل به قاچاق افزایش می یابد، گفت: در نهایت هرگونه افزایش قیمت با وجود قاچاق کالا به کاهش مصرف منجر نخواهد شد و تجویز این دارو (افزایش قیمت) نه تنها موجب بهبودی نشده که موجب تشدید بیماری خواهد شد.

رئیس انجمن محصولات دخانی افزود: این سیاست ها بارها اجرا شده و آزموده را آزمودن خطاست؛ اما چنانچه از بخش های خصوصی و موثر این صنعت نظرخواهی شود و برخوردهای سلبی نکنند، نتیجه بهتری به دست می آید.

وی با تاکید بر اینکه باید از نگاه عوامانه به صنعت دخانیات کشور پرهیز کرد، گفت: با اتخاذ سیاست های تک بعدی، بازار داخلی را به قاچاقچیان تقدیم نکرد که هم کنترل های کیفی و بهداشتی منتفی است و هم عایدات دولت محقق نخواهد شد.

تاج دار اظهار داشت: بهتر است، با اطلاع رسانی، کار فرهنگی، استفاده از تبلیغات موثر، ایجاد فضای های تفریحی و ورزشی مناسب و پر کردن اوقات فراغت، جوانان را جذب و از درون خانواده ها کاهش مصرف را عملی کنیم و با جلوگیری از تخلف قانونی فروش نخی سیگار، نفروختن کالای دخانی در حریم قانونی مراکز آموزشی و ممانعت از تخلف قانونی در مراکز عرضه و اطلاع رسانی فراگیر پیرامون مضرات کالای دخانی به کاهش مصرف کمک کنیم.

 بنا بر اعلام «علی اصغر رمزی» رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، در 6 ماهه اول سال 96 نسبت به مدت مشابه سال گذشته تولید داخلی سیگار 20 درصد افزایش و واردات 56 درصد کاهش داشته است.

میزان صادرات سیگار در این مدت 0.16 میلیارد نخ بوده که 14 درصد رشد داشته و بر آورد قاچاق در 6 ماهه اول سال 3.13 میلیارد نخ بوده که 38 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال پیش داشته است.

رمزی برآورد مصرف سیگار را در مدت مذکور 27.5 میلیارد نخ ذکر کرد که نسبت به مدت مشابه سال پیش تفاوتی نکرده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۷۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مصرف بیش از حد داروها بر کبد

انجام دادن چند اقدام ساده مانند پیروی از رژیم غذایی سالم، داشتن فعالیت بدنی، ترک کردن سیگار، مصرف بیش از حد داروها، نوشیدن آب کافی و داشتن خواب کافی و باکیفیت به بهبود سلامت کبد کمک می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، کبد یک اندام حیاتی در سمت راست بالای شکم است که بسیاری از عملکردهای ضروری مانند حذف سموم و مواد زائد از بدن را انجام می‌دهد، خون را تصفیه می‌کند، گلوکز را به عنوان گلیکوژن برای انرژی ذخیره می‌کند و سطح قند خون را نیز تنظیم می‌کند؛ علاوه بر این، کبد پروتئین‌های لازم برای لخته شدن خون و بهبود عملکرد سیستم ایمنی را تولید می‌کند، در ادامه به بررسی اقدامات ساده برای بهبود سلامت کبد می‌پردازیم:

پیروی از رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند عملکرد کبد را مختل کند و باعث بروز بیماری‌هایی مانند بیماری کبد چرب غیرالکلی شود، مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای سرخ شده باعث تجمع چربی و بروز التهاب می‏‌شود؛ توصیه شده است به منظور بهبود سلامت کبد و پیشگیری از بروز بیماری‌های مرتبط با آن، از رژیم غذایی متعادل غنی از میوه‌ها، سبزیجات، علات کامل، پروتئین‌های بدون چربی و چربی‌های سالم استفاده کنید.

داشتن فعالیت بدنی

بی‌تحرکی برای طولانی مدت خطر چاقی، مقاومت به انسولین و بیماری‌های کبدی را افزایش می‌دهد، فعالیت بدنی منظم باعث کنترل وزن، افزایش حساسیت به انسولین و کاهش تجمع چربی در کبد می‏‌شود؛ بنابراین توصیه شده است حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته تمرینات هوازی با شدت متوسط مانند پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری یا شنا داشته باشید.

ترک کردن سیگار

سیگار نه تنها به ریه‌ها آسیب وارد می‌کند، بلکه سلامت کبد را نیز به خطر می‌اندازد، سموم موجود در دود سیگار عملکرد کبد را دچار اختلال می‌کند، استرس اکسیداتو را تشدید می‌کند و خطر ابتلاء به بیماری‌های کبدی و سرطان کبد را افزایش می‌دهد، ترک سیگار به کاهش آسیب کبدی و کاهش خطر عوارض مرتبط کمک می‌کند.

مصرف بیش از حد داروها

مصرف بیش از حد داروهای بدون نسخه، داروهای تجویزی یا مکمل‌ها می‌تواند کبد را تحت فشار قرار دهد، زیرا ممکن است داروها مسمومیت کبدی و واکنش‌های نامطلوب ایجاد کنند، بنابراین توصیه شده است پیش از مصرف هر نوع دارویی با پزشک مشورت کنید، دوزهای تجویز شده را رعایت کنید و مصرف غیرضروری دارو برای محافظت از کبد را به حداقل برسانید.

نوشیدن آب کافی

کم آب شدن بدن توانایی کبد در زمینه دفع سموم و مواد زائد را دچار اختلال می‌کند، کم آبی مزمن استرس کبد را تشدید می‌کند، فرآیندهای سم‌زدایی را مختل می‌کند و به طور بالقوه افراد را مستعد ابتلاء به بیماری‌های کبدی می‌کند، بنابراین توصیه شده است آب کافی بنوشید و دمنوش‌های گیاهی و غذاهای آبرسان مانند میوه‌ها و سبزیجات را در ژیم غذایی خود بگنجانید.

داشتن خواب کافی و با کیفیت

خواب ناکافی و بدون کیفیت ریتم شبانه‌روزی را مختل می‌کند، فرآیندهای متابولیک را دچار اختلال می‌کند و التهاب سیستمیک را تشدید می‌کند که همه این عوامل بر سلامت کبد تأثیر منفی می‌گذارد، بنابراین لازم است برای داشتن یک خواب کافی و باکیفیت از تکنیک‌های آرامش‌بخش استفاده کنید.

کد خبر 744321

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۴۱ هزار نخ سیگار قاچاق در خرمشهر
  • کشف محموله سیگار قاچاق در خرمشهر
  • کشف سیگار و تنباکوی قاچاق در خرمشهر
  • قاچاق، آفت اصلی زعفران
  • ۶ غذای ناسالم که کبد شما را نابود می‌کند
  • وضعیت صنایع لبنی در خراسان رضوی
  • کشف ۶ هزار و ۸۴۰ نخ سیگار قاچاق در ساری
  • تاثیر مصرف بیش از حد داروها بر کبد
  • دپوی ۸ میلیاردی کالای قاچاق در بندر عباس  
  • مالیات سیگار امسال چه تغییری کرد؟ + جزئیات