Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید بارها به کوه تاریخی اوشیدا مراجعه کنید اما عدم اطلاعات و یا فرصت محدود شما اجازه بازدید از مکان های تاریخی این عارضه طبیعی را نداده باشد در این گزارش قصد داریم چند مکان معروف کوه اوشیدا را معرفی کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از   ندای هیرمند؛ عمدتا کوه خواجه را یکی از معروفترین مناطق گردشگری در شمال استان سیستان و بلوچستان می دانیم، تنها عارضه طبیعی دشت سیستان که هنوز نیز دلیل قرار گرفتن این کوه تنها در این دشت وسیع مشخص نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال در دوران پر آبی تالاب بین المللی هامون، کوه خواجه به عنوان یک جزیره مطرح بود، این کوه محل زندگی بسیاری از افراد در دل تاریخ سیستان بوده است که همواره آثار مختلفی از از زندگی آنان به جای مانده است.

شاید بارها به کوه تاریخی اوشیدا مراجعه کنید اما عدم اطلاعات و یا فرصت محدود شما اجازه بازدید از مکان های تاریخی این عارضه طبیعی را نداده باشد در این گزارش قصد داریم چند مکان معروف کوه اوشیدا را معرفی کنیم.

اوتاق بباد 

کوه خواجه را از هر طرف شمال ، جنوب، غرب و شرق که بنگری به یک شکل جلوه میکند واین به جهت دایره بودن این عارضه است که تفاوتی در نگرش از طرفین به چشم نمی خورد .

در قسمت شمال کوه خواجه از طرف زیارتگاه خواجه پس از حرکت به سمت پایین پس از گذر از 20 الی 30متر به این منطقه می رسیم . واز طرف کوه پایه هم اگر قصد صعود داشته باشیم به همین شکل ، در قسمت فوقانی صخره ای بزرگ وجود دارد و وجود این صخره نقش باد شکن را ایفاء می کند که در شدید ترین طوفان ها ی سیستان هم این منطقه بدون باد و آرام است ودر کل مسافتی حدودا" تا 150 متر را در طول پوشش می دهد.

در گذشته که اطراف کوه خواجه پر آب ونیزارها آن را احاطه کرده بود صیادان ویا دامداران منطقه که به جهت شکار طولانی مدت در فصل زمستان چندین شب را در هامون سپری می کردند به خصوص در مواقع طوفانی قبل از تاریک شدن هوا خود را به این منظقه می رساندند و شب راتا صبح در آنجا سپری می کردند.

تپه گچی

این تپه که در قسمت جنوب کوه خواجه وکامل" چسبیده به آن است از دره سوخته به طول 500الی 600 متر وتا نزدیکی سر سنگ امتدادیافته است .

در قسمت هایی از این تپه نوعی گچ وجود دارد که در گذشته ساکنان سرسنگ که اغلب دامداران منظقه و تعدادی از صیادان بودند جهت سفید کردن درون منازل از آن استفاده می کردند و به جهت وجود همین گچ ها به تپه گچی معروف گردیده است .

در این تپه نوعی نمک نیز وجود دارد که در اصطلاح محلی به آن (شوره) هم می گویند  این ماده که بسیار شور هم است اغلب جهت استفاده در تنورهای محلی از درون به جهت داغ شدن سریع وایجاد چسبندگی بهتر نان در تنور های قدیمی از آن استفاده می کردند در قسمت هایی هم آنقدر این نمک ها سفید وطبیعی وجود دارد که در گذشته ساکنان این منطقه جهت استفاده در مواد غذایی نیز از آن بهره می بردند .

چاه کبوتران 

این چاه در قسمت شرق کوه خواجه ودر کوه پایه با فاصله حدودا" 50 متر یا بیشتر از سطح زمین واقع شده نقل قول گذشته گان حکایت از عمق بیش از صدمتر این چاه را دارد  ومحلی مناسب برای زیست کبوتران کوهی بوده است .

در باره این چاه این چنین نقل قول میکنند که در انتها وقسمت پایین یک راه ارتباطی از شرق کوه خواجه به طرف غرب وجود داشته و اینکه در گذشته هنگامی که فردی به نام محمدجان اصغر از ساکنان منطقه که جهت برداشتن کاردی که درون چاه افتاده بود با طناب قصد رفتن داخل چاه را داشته است بر اثر برخورد با سنگها طناب پاره شده و وی به قعر چاه سقوط میکند .

امکان بیرون آوردن محمدجان اصغر نیز وجود نداشته است اما بعد از ساعتها از همان روزنه ای که عنوان شد از قسمت غرب کوه خواجه بیرون می آید که می توان گفت از عجایب این کوه تاریخی است.

در حال حاضر نیز وجود این چاه کاملا مشهود است که بر اثر نفوذ شن وماسه از عمق آن کاسته شده وبه جهت خشکسالی فاقد آب است .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۳۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت

رضا ایاز اظهار کرد: این میزان اعتبار در سال جاری برای کف سازی و آجرفرش، تعویض آجرهای فرسوده دیوارها، اندود و کاه گل سقف های کاروانسرای آوه هزینه می شود.

وی با بیان اینکه پیمانکار طرح هم اکنون‌ نسبت به تجهیز کارگاه اقدام کرده است افزود: سال گذشته در ۲ مرحله عملیات مرمت در این کاروانسرا انجام شد که در نتیجه آن ۲۸ میلیارد ریال برای این عملیات ها هزینه شد.

ایاز یاداور شد: سال گذشته حجره‌ها، طاق ها و قسمت شاه نشین در قسمت شمالی و طاق تویزه‌ها و ایوان در قسمت غربی مرمت شده است.

کاروانسرای آوه ساوه دارای پلان متقارن چهار ایوانی یعنی فرم کلاسیک یک کاروانسراست و از بخش های مختلف حیاط مرکزی، ورودی، ایوان، حجره و شترخانه تشکیل شده است.

این اثر تاریخی مربوط به دوره صفویه بوده که به شماره ۳۴۸۹ در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در دوره‌های گذشته و به‌ویژه در عصر صفویه شهر آوه بر سر راه کاروان ‌رو واقع بوده و این بر اهمیت این کاروانسرا در میزبانی از کاروانیان اضافه کرده است.

شهر آوه از توابع شهرستان ساوه در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی این شهرستان و در مسیر جاده قدیم ساوه - قم قرار دارد.

شهرستان ساوه دارای ۴۳۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که تاکنون ۱۳۰ مورد از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • ارتش در حالت آماده باش /بالگردها و خودروهای سنگین راهی سیستان و بلوچستان شدند
  • تصاویر هوایی از مناطق سیل‌زده بلوچستان + فیلم
  • ۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت
  • بازدیدرایگان ازبنا‌هاومحوطه‌های تاریخی سیستان وبلوچستان
  • رکورد تاریخی بارش باران در سیستان و بلوچستان
  • انسداد ۲۰ محور روستایی در شمال سیستان و بلوچستان
  • بازدید رایگان ابنیه تاریخی سیستان از دریچه منشور ونیز
  • انسداد ۲۰ محور روستایی در شمال سیستان و بلوچستان براثر بارندگی های سیل آسا
  • بازدید از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • ۱۲۴ نیروی راهدار در راه‌های شمال سیستان و بلوچستان مستقر شدند