Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@13:44:35 GMT

هنگام تشنج چه اقدامي بايد انجام داد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۶۸۲۴۹

هنگام تشنج چه اقدامي بايد انجام داد؟

خبرگزاري آريا -

متأسفانه ديده مي‌شود که اطرافيان، هنگام تشنج دست‌وپاي فرد متشنج را مي‌گيرند، ماساژ قلبي و تنفس مصنوعي مي‌دهند و يا اينکه آب سرد روي فرد مي‌ريزند که بايد گفت هيچ‌کدام از اين موارد لازم نيست و بهتر است فرد به پهلو خوابيده شود."
هر کودکي که بيش از يک حمله تشنجي به خصوص بدون علت خاص داشته باشد در طبقه‌بندي صرع قرار مي‌گيرد صرع در بيشتر مواقع علت مشخصي ندارد اما گاهي زمينه ژنتيکي در خانواده فرد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"
در اين بيماري در تعدادي از سلولهاي عصبي مغز فعاليت‌هاي الکتريکي غير طبيعي ايجاد مي‌شود و در برخي از انواع صرع علامت‌هايي مانند کمبود قند خون، ضربه‌هاي مغزي، کمبود کلسيم ومنيزيم و تب ديده مي‌شود."
تخمين زده مي‌شود که در دنيا بيش از 50 ميليون نفر به صرع مبتلا هستند و در هر يک ميليون جمعيت 5 هزار مورد ابتلاء به صرع ديده مي‌شود. همچنين 500 مورد جديد بيماري در هر سال به وجود مي‌آيد. لذا شيوع اين بيماري بين 5 تا 10 هزار در جمعيت است."

مادران مبتلا به صرع مي‌توانند باردار شوند و فرزندان آنها مشکلي ندارند البته بايد تحت کنترل قرار بگيرند."
75درصد صرع‌ها زير 20 سال شروع مي‌شود، بيشترين اين موارد در بين کودکان 1تا 12 سال به وجود مي‌آيد که با دوره درمان مناسب قابل علاج است."
اصل اين درمان مصرف دارو است که دوره درمان دارويي بين 2 تا 5 سال پس از آخرين تشنج است. انتخاب دارو بر اساس نوع تشنج، سابقه و سن بيمار است و در حين درمان بيمار بايد تحت کنترل پزشک باشد."
پس از شروع مصرف دارو 20 درصد بيماران به راحتي به دارو جواب داده و ديگر تشنجي براي آنها رخ نمي‌دهد. 40 تا 50 درصد بيماران هم نياز به افزايش دارو دارند و 30درصد باقي مقاوم به درمان دارويي هستند که براي اين بيماران داروهاي ضد تشنج جديد امتحان مي‌شود و گاهي نيز درمان جراحي براي آنها انجام مي‌شود."
رژيم غذايي کتوژنتيک راه ديگري است که در بيشتر کودکان امتحان مي‌شود و در 50 درصد موارد بيش از 50 درصد تشنج‌ها را کم مي‌کند اما عوارضي هم دارد چرا که در اين رژيم چربي فرد بسيار بالا مي‌رود و قند وي کاهش مي‌يابد."
راه ديگر درمان صرع تحريک عصب واگ است که در 40 تا 50 درصد موارد بيش از 50 درصد در مراحل اول استفاده، تشنج را کاهش مي‌دهد."
اين بيماري يک بيماري قديمي است و در زمان‌هاي قديم براي درمان آن از سوراخ کردن جمجمه و سوزاندن فرد استفاده مي‌شد، بيماري‌هايي مانند ريسه رفتن و فنت که در آن فرد ايستاده به يکباره دچار سرگيجه شده و زمين مي‌خورد با صرع اشتباه گرفته مي‌شود که پزشک در اين زمينه بايد دقت کند."

اين بيماري قابل پيشگيري نيست اما ازدواج‌هاي فاميلي به خصوص در خانواده‌هاي باسابقه صرع و ضربه به سر تاثير زيادي درابتلا به اين بيماري دارد. همچنين استرس‌هاي محيطي مانند خستگي، مشکلات خانوادگي و ترس، ابتلاء به صرع را تحريک مي‌کند اما فاکتورهاي اصلي نيستند."
اگر کسي 2حمله تشنجي دارد احتمال عود آن بالاي 80 درصد است که در اين موارد به فرد دارو داده مي‌شود و هدف از مصرف داور اين است که جلوي حملات بعدي که ممکن است در شرايط نامساعد مانند حضور در استخر يا کوهنوردي اتفاق بيافتد را بگيرد."
مرگ ناگهاني در اثر تشنج در اطفال بسيار نادر است ضمن اينکه تکرار تشنج موجب هرج و مرج بيشتر مغز مي‌شود و مغز کنترل خود را از دست مي‌دهد و در گاهي اوقات نيز به لب گيجگاهي مغز تاثير منفي مي‌گذارد."
90 درصد تشنج‌ها ظرف 2 دقيقه و 100 درصد آنها ظرف 5 دقيقه تمام مي‌شود،در هنگام تشنج نبايد چيزي وارد دهان فرد شود و اگر دندان فرد متشنج به هم چسبيده است اشکالي ندارد و نيازي نيست کار خاصي انجام شود. همچنين بهتر است در تشنج‌هايي که فرد در آن دست و پا مي‌زند، دست و پاي فرد متشنج گرفته نشود و فرد به پهلو خوابيده شود. در تشنج‌هاي دست و پا زدن بهتر است از ديازپام‌هاي مقعدي براي فردي که سابقه تشنج دارد استفاده شود."
تشنج‌ها به دو صورت معمولي و ژنراليزه هستند در تشنج‌هاي ژنراليزه فرد قبل از تشنج متوجه به اين عارضه نمي‌شود و تشنج يک دفعه اتفاق مي‌افتد اما در تشنج‌ها معمولي اتفاقي قبل از تشنج رخ مي‌دهد که فرد را متوجه تشنج مي‌کند که مهمترين اين موارد دل درد است. جنسيت در اين بيماري تأثيري ندارد."


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۶۸۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های ایمنی پزشکی قانونی به شهروندان هنگام صاعقه

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان هنگام وقوع صاعقه توصیه هاییبه شهروندان اعلام کرد.

محمد مالمیردر این خصوص گفت: مسأله اصلی در هنگام بروز صاعقه این است که بدانیم در برابر این پدیده طبیعی و خطرات احتمالی آن چه کاری انجام دهیم؟ برای مثال هنگام بروز صاعقه اگر در نزدیکی پنجره بودید باید چه کاری انجام دهید؟ در گام نخست تمام پنجره‌های خانه و یا ساختاری که در آن پناه گرفته‌اید را به دقت ببندید. پس از آن فضاهای داخلی‌تر خانه را برای اقامت کوتاه مدت خود انتخاب کنید. اما چرا باید از نزدیک شدن به پنجره‌ها پرهیز کرد؟ جالب است بدانید که پنجره مسیری کاملاً مستقیم و در عین حال راحت را برای سفر صاعقه فراهم می‌آورد و احتمال خطر برای ساکنان افزایش خواهد یافت.

او تصریح کرد: اگر تحت هیچ شرایطی نمی‌توانید خود را به یک پناهگاه امن برسانید، باید به هر طریقی احتمال وقوع آسیب را از بین ببرید. صاعقه معمولاً در ارتفاعات بالا با نزدیک‌ترین جسم برخورد می‌کند، پس اگر ممکن است به سوی طبقات پایین‌تر حرکت کنید و تا جایی‌ که می‌توانید ارتفاع را کاهش دهید همچنین از حضور در فضاهای باز که اجسام بلندتر از شما در آن وجود ندارد، خودداری کنید، از جمله مهمترین این گروه محیط ها می‌توان به زمین فوتبال اشاره کرد، از قرارگیری در معرض اجسامی مانند درخت و یا تیرهای برق به شدت خودداری کنید.

مالمیر توصیه کرد که به وسایل محافظت نشده مانند قطعات آهن و تیرهای فلزی بلند نزدیک نشوید، دستگاه‌های الکتریکی همراه خود را خاموش کرده و از درختان تک و بلند، تپه‌ها، تیرک‌ها، سیم برق هوایی، فنس‌ها، لوله‌های فلزی آب، مناطق و علف‌زارهای مرطوب و جویبارها و مکان‌های پرآب و رودخانه‌ها دور شوید و از آنها فاصله بگیرید.

اوبا تأکید بر اینکه ایستادن زیر درخت روی تپه هنگام صاعقه خطرناک‌ترین اقدام است، مطرح کرد: اگر در فضایی باز هستید و احتمال وقوع صاعقه را می‌دهید، پناهگاه‌های امن منطقه را شناسایی کنید، در واقع آینده‌نگری اصلی مهم برای پیشگیری از آسیب‌های احتمالی صاعقه به شمار می‌رود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان ادامه داد: همواره برای مقابله با شرایط بحرانی آماده باشید، یکی از جنبه‌های این آمادگی، در اختیار داشتن جعبه کمک‌های اولیه مجهز خواهد بود همچنین ممکن است طی وقوع صاعقه با قطع برق مواجه شوید از این رو بهتر است منابعی کمکی به همراه داشته باشید.

او اضافه کرد: برای آن که به یکی از مصدومان رعدوبرق کمک کنید، خود را در معرض خطر مستقیم قرار ندهید. بهتر است تا زمانی‌ که احتمال خطر جدی وجود دارد صبر کنید و یا مصدوم را به محلی ایمن انتقال دهید. جالب است بدانید که صاعقه ممکن است یک محل مشابه را چندین‌بار مورد اصابت قرار دهد.

مالمیر بیان کرد: چنانچه فردی دچار صاعقه‌زدگی شد، اطرافیان باید بلافاصله وضعیت علامت‌های حیاتی او را بررسی کنند و در صورتی که دچار ایست قلبی شده است، عملیات احیاء را انجام دهند، تماس با مراکز امدادی نیز برای انتقال سریع بیمار به بیمارستان باید انجام شود، زمان ایمن برای خروج از خانه، محل کار یا پناهگاه پس از فروکش کردن طوفان و رعدوبرق، نیم ساعت پس از شنیدن آخرین صدای رعد است.

او مطرح کرد: موضوع اصلی این است که عده زیادی از افرادی که دچار صاعقه‌زدگی می‌شوند، از این خطر جان سالم به درمی‌برند اما عده‌ای دیگر چندان خوش‌شانس نیستند و حتی پس از بازگشت به زندگی با احیای قلب امکان دارد در اثر هایپوکسی مغزی (دریافت کم اکسیژن به وسیله سلول‌های مغزی) یا خونریزی و ضایعه‌های متعدد شکمی جان خود را از دست دهند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با اشاره به مرگ چوپان ۱۹ ساله‌ای در صحرای روستای کرفس بر اثر برخورد صاعقه با وی گفت: براساس اظهارات همراهان، دیروز صاعقه از سر این جوان وارد شده و از پای چپش خارج شده و از ناحیه ورودی و خروجی دچار سوختگی شدید شده بود.

وی به آمار برق‌گرفتگی در سال ۱۴۰۲ و جان‌باختن ۱۸ مرد و دو زن و مقایسه آن با سال ۱۴۰۱ و مرگ ۹ مرد اشاره کرد و یادآور شد: متأسفانه شاهد افزایش چشمگیر آمار برق‌گرفتگی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • استطاعت ۹۸ درصد زائران حج تمتع امسال مشخص شد
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • پرهیز از تردد غیرضرور داخل شهر در هنگام بارندگی
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • توصیه‌های ایمنی پزشکی قانونی به شهروندان هنگام صاعقه
  • این اقدام غیرقانونی و شرم‌آور در تاریخ اتحادیه اروپا ثبت می شود
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود