Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاملات ثانویه سکه‌های پیش فروش شده توسط بانک مرکزی طبق توافق با بورس و کارگزاری بانک ملی در حالی در بورس آغاز می‌شود که به اعتقاد کارشناسان اجرای این طرح می‌تواند موجب افزایش نقدشوندگی و برقراری تعادل عرضه و تقاضا در بازار سکه شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از میزان، این معاملات به گونه‌ای طراحی شده که سرمایه گذاران و خریداران سکه‌های پیش فروش شده می‌توانند سکه‌ها را پیش از موعد تحویل، در بورس معامله کرده و سرمایه خود را نقد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب قابل معامله شدن اوراق سکه پیش از رسیدن موعد سررسید سکه‌های پیش فروش شده یکی از عواملی است که می‌تواند به تعادل عرضه و تقاضای سکه و تخلیه حباب موجود در قیمت‌ها کمک کند.

ضمن اینکه از این طریق علاوه بر کنترل نقدینگی در جامعه می‌توان سرمایه‌های سرگردان را که هر بار به سمت یک بازار روانه شده و التهاب آفرین می‌شود، به سمت بازار‌های مولد و بخش‌های واقعی تولید هدایت کند.

در همین ارتباط، سید تقی کبیری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با مثبت ارزیابی کردن همکاری بانک مرکزی و بورس کالا برای انتشار اوراق گواهی سکه گفت: می‌توان از طریق بورس در بازار کالا‌های مختلف از جمله سکه، مدیریت واقع بینانه و متناسب با تقاضای جامعه ایجاد کرد؛ به این ترتیب استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه، فشار‌ها را در حوزه اقتصادی و بازار کالا‌ها کنترل می‌کند و باید در این دوران حساس از بازار سرمایه و به خصوص بورس بیش از گذشته بهره برد.

وی در ادامه افزود: مشکلات عدیده‌ای در مدیریت اقتصاد کشور داریم که یکی از آن‌ها مدیریت نادرست نقدینگی در میان مردم است؛ چرا که برنامه مدون میان مدت و بلندمدتی نداریم؛ از این رو استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه در این زمینه مثبت ارزیابی می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: این نقدینگی به دلایل خاص و در زمان‌ها و موقعیت‌های خاص به سمتی هدایت می‌شود که مشکلاتی را هم به دنبال دارد.

کبیری بیان کرد: بر این اساس یکی از بازار‌هایی که می‌تواند به جذب این نقدینگی کمک کرده و سرمایه‌ها را به درستی به سمت اقتصاد مولد هدایت کند، بازار سرمایه است؛ بطوریکه به کمک ظرفیت‌های موجود در بازار سرمایه می‌توان نقدینگی را به جای سوق یافتن به سمت بازار‌های سرمایه‌ای همچون سکه به سمت بازار سرمایه هدایت کرد.

 وی با توجه به ضرورت آسیب شناسی نگهداری کالا‌های پر تقاضا در جامعه خاطر نشان کرد: نگهداری کالا‌هایی مثل ارز، سکه و طلا تبعات بسیاری در جامعه خواهد داشت و یکی از راهکار‌های بازار سرمایه این است که به جای سوق نقدینگی به سمت کالا‌هایی مثل سکه و ارز، آن را در جامعه به سمتی هدایت کند که به نفع کلیت اقتصاد باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا بورس سکه اوراق گواهی سکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۴۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثر کوتاه مدت ریسک‌های سیاسی بر بازار سرمایه

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ درصورت تداوم شرایط ایجاد شده در منطقه، بورس کشور به کدام سمت و سو می‌رود؟ در این روز‌ها که کشور با ریسک‌های ژئوپولوتیک و تنش‌های منطقه‌ای دست و پنجه نرم می‌کند، ارزش دلاری فعلی بورس به ۱۲۵ میلیارد دلار رسیده و درست به ارزش دلاری پنج سال پیش برگشته است.

درمورد ارزش دلاری بورس چند نکته حائز اهمیت است؛ اول اینکه بازار به لحاظ فاندامنتالی چه از بُعد تورم حاضر، از بُعد تورم انتظاری، از بُعد سود‌های تقسیمی و سود‌های آینده در نقطه معقولی قرار گرفته بنابراین از این بابت چندان نگرانی وجود ندارد. ضمن آنکه در حال حاضر مسائلی که بر بازار تأثیرگذار است، عمدتا مسائل خارج از بازار و ریسک‌های خارجی بوده که طبیعتا در رأس آن ریسک‌های سیاسی قرار دارد و به نظر می‌رسد با مرتفع شدن ریسک‌های سیاسی و احتمالات منفی (که عمدتا ذهن فعالان بازار در این مورد بزرگ نمایی هم می‌کند) مجددا جریان نقدینگی به سمت بازار روانه شود.

نکته دوم اینکه از بُعد تکنیکالی انتظار داریم روند نزولی کوتاه مدت و رنج و تعادل میان مدت به تدریج به سمت بالا شکسته شود و در یک روند صعودی میان مدت و بلند مدت قرار بگیریم چراکه باتوجه به انواع روش‌های ارزشگذاری اعم از تنزیل جریانات نقد آتی، روش‌های نسبی، روش‌های بازاری و ... انتظار می‌رود بازار سرمایه مجددا به کانون توجه سرمایه‌گذاران باز گردد و جریان نقدینگی به سمت بازار روانه شود.

ضمن آنکه از مدیران، تصمیم‌گیران و مسئولان هم در این راستا انتظار می‌رود همیار بازار سرمایه باشند، چون بار‌ها در طول دهه‌های گذشته دیدیم به محض اینکه اقبال نسبی از سمت دولت و مدد از سمت بانک مرکزی چه در قالب نرخ سود، در قالب بخشودگی‌های مالیاتی، طرح‌های تشویقی، اصلاح نرخ بهره مالکانه معادن و ... به سمت بازار روانه شد، بلافاصله جریان نقدینگی به سمت این بازار باز گشته است.

البته تأثیر‌های روانشناسی بازار را هم نباید نادیده گرفت، این تأثیرات عمدتا کوتاه مدت هستند و وقتی جریان نقدینگی به سمت بازار روانه شود به مرور زمان نگاه به این بازار از سمت منفی به مثبت تغییر پیدا می‌کند و انتظار داریم روند جدیدی در بازار شکل بگیرد بنابراین از بُعد فاندامنتالی اعتقاد داریم بازار در نقطه ارزشمندی در بسیاری از سهام و گروه‌ها قرار دارد و از بُعد تکنیکالی هم بازار مستعد بازگشت است. در این میان فقط از بُعد روانشناسی معاملات و ریسک‌های سیاسی یک مقدار فشار بر بازار تحمیل می‌شود که به محض برداشته شدن (از آنجایی که در نقطه ارزشمندی قرار داریم) جریان نقدینگی به سمت بازار متمایل خواهد شد.

امیرعلی امیرباقری-  کارشناس بازار سرمایه 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرایی چیستی و چگونگیِ بیانات نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در دیدار‌های رمضانی با رهبر انقلاب
  • نامه سرگشاده سهامداران و فعالان بازار سهام به رییس مجلس
  • فعالیت در بورس چگونه به تولید کمک می‌کند؟
  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • نامه عشقی به پورابراهیمی؛ تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ به ضرر بورس است
  • نامه عشقی به پورابراهیمی/ تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ به ضرر بورس
  • ۳۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها در روز سبز شاخص کل به بازار سهام تزریق شد
  • افزایش بیش از شش هزار واحدی شاخص بورس تهران
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • اثر کوتاه مدت ریسک‌های سیاسی بر بازار سرمایه