Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری برنا از قم؛ مراسم بزرگداشت پنجمین سالگرد ارتحال استاد پرورش عارف فرزانه، دانشمند مجاهد و یاور صدیق انقلاب، مرحوم استاد سید علی اکبر پرورش(رض) مراسمی با حضور حضرات آیت الله استادی و آیت الله مقتدایی از اعضای شورای عالی حوزه های علمیه، آیت الله دکتر احمد عابدی از مدرسین حوزه، آیت الله بنیادی دبیر مجمع عمومی جامعه مدرسین، آیت الله واعظ موسوی دبیر انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه، نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید، علماء، فضلا و اندیشمندان، شاگردان و همرزمان دفاع مقدس، مسئولان و خدمتگذاران و ارادتمندان آن معلم دلسوز و مربی عرصه تعلیم و تربیت، در بیت شریف مفسر کبیر قرآن، در بیت علامه طباطبایی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد عابدی استاد حوزه علمیه و دانشگاه و رئیس سابق دانشگاه علوم و معارف قرآنی به سخنرانی پرداخت.

وی اظهارداشت: مجموعه کتابی تحت عنوان کتاب های مقدس به چاپ رسیده که برخی از مردم دنیا هر کدام از آن ها را کتاب آسمانی می پندارند، مردم دنیا ۵۰ جلد کتاب را کتاب مقدس به حساب می آورند که یونسکو اولین کتاب را قرآن قرار داده است زیرا کسی که کمترین آشنایی داشته باشد می داند که قرآن با هیچ کتابی قابل مقایسه نیست لذا طبیعی است که پیروان کتاب های دیگر، قرآن را اسطوره بنامند.

وی افزود: اولین و مهمترین شرط برای استفاده از قرآن طهارت دل است و قرآن فرموده «لا یمسه الا المطهرون» یعنی دست ناپاک به قرآن زده نشود اما کسی که طهارت فکر نداشته باشد هم فکرش به قرآن نمی رسد لذا ترجمه و تفسیر فراوان برای قرآن نوشته شده است امام راحل می فرمود قرآن در روز قیامت بکر وارد محشر می شود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر عابدی ادامه داد: ۷۰۰ تفسیر از شیعه و ۷۰۰ تفسیر از هل تسنن و در مجموع ۱۴۰۰ تفسیر از قرآن نوشته شده است اما باز هم قرآن بکر وارد روز محشر می شود و فکر کسی به قرآن نرسیده و برخی به ظاهر قرآن و برخی به قرائت آن و برخی به بخشی از ویژگی های آن بسنده کرده اند.

وی گفت: علامه عسگری رضوان الله روزی به من فرمود به نظر شما بهترین تفسیر قرآن کدام است؟ من گفتم شما باید بگویید و نام تفسیری را بردم اما اگر تفسیر طنطاوی را ببینند در نگاه اول گمان می کند کتاب فیزیک و شیمی است و برخی تفسیر ادبی و برخی تاریخی از قرآن نوشته اند اما کسانی که به جنبه تربیت و مایه هدایت انسان بودن قرآن پرداخته باشد خیلی کم است.

پاکی نفس ویژگی مشترک علامه طباطبایی و استاد پرورش است

وی گفت: شاید نتوان استاد پرورش را با علامه طباطبایی مقایسه کرد اما هر دو ویژگی های مشترکی دارند؛ نخست اینکه جنبه پاکی نفس در هر دو بزرگوار بوده است.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: علامه معمولا غروب ها نیم تا یک ساعت قبل از مغرب از همین جا مشرف به حرم مطهر می شد از کدام مسیر می رفت و در مسیر همواه در حال نماز و عبادت بود اینکه وقتی حرکت می کرد آدم می گفت گویا جسم وی اینجا و روحش جای دیگری است علامه چقدر به مردم احترام می گذاشت و اگر خردسال هفت ساله ای به بیت وی می آمد با وجود کهولت سن و بیماری، تمام قد جلوی پای آن بلند می شد.

روح اخلاق بر نوشته های استاد پرورش حاکم است

وی تصریح کرد: وقتی نوشته های آقای علامه را مطالعه می کنیم تاثیر آن بر جسم و جان را متوجه می شویم و این برعکس نوشته هایی است که آدم می خواند استفاده می کند اما جنبه اخلاقی در آن مشاهده نمی کند.

وی گفت: از نوشته های علامه پاکی، معنویت و اخلاق می بارد انسان احساس می کند با قلم و نیت پاکی نوشته شده و تفسیری تالیف شده که حدود ۶۰ سال از تدوین آن گذشته اما با کتابی قابل مقایسه نیست و شاید بی نظیر باشد و تفاسیری که پس از علامه نوشته شد همه رشته های علوم قرآنی که در دانشگاه ها و حوزه تاسیس شد و همه کارهایی که در حال انجام است همه مدیون تفسیر المیزان علامه است و ایشان پایه گذار کارهای قرآنی شد و به غیر از اینکه تاثیر گذار در مطرح کردن قرآن بود واقعا چهره اخلاقی بود.

رئیس سابق دانشگاه علوم و معارف اسلامی اظهارکرد: استاد پرورش هم از کتاب های علامه طباطبایی بهره برد و همه کتاب های وی اخلاقی است.

وی گفت: هرچند که موضوع اصلی تفسیر المیزان اخلاق نیست اما وقتی کتاب را مطالعه می کنیم متوجه می شویم که نویسنده با چه سوز وگدازی مطالب را به رشته تحریر درآورده است و زمانی که از جنگ های صلیبی می نویسد که برخی می خواستند مسیحیان را به جنگ با مسلمانان ترغیب کنند دقت می کند که مبادا ذره ای از جاده انصاف خارج شود.

وی ادامه داد: توجه به اخلاق در آثار، گفته ها و نوشته های مرحوم پرورش هم موج می زند این ها که در آثار علامه می خوانیم.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی گفت: در آیه ۳۱ سوره انسان «و سقاهم ربهم شرابا طهورا» و در حدیثی از امام صادق نقل شده است «ای یطهرکم عن کل شیء سوی الله اذا لا طاهر من تدنس بشیء من الاکوان الا الله» هیچ چیزی پاک تر از خدا نیست و به بهشتیان هم وقتی به بهشت می روند شرابی داده می شود که آنان را از غیر خدا پاک می کند لذا در تفسیر المیزان هم طبق این آیه و روایت آمده که گاهی شخصی فکر گناه می کند آیا فکر گناه، گناه است؟ و در آخر نتیجه می گیرد «تخفوه یحاسبکم به الله» یعنی همین که خداوند محاسبه می کند پس برخی از فکرهای گناه، گناه هست لذا علامه ای که فکر گناه را هم گناه می داند در المیزان و حاشیه کفایه چند جا تذکر می دهد کسی که فکر گناه کند نمی تواند قرآن را بفهمد و آن چه به ذهنش می آید حقیقت کلام خدا نیست و گاهی بحثی را مطرح می کند که کلام خدا را در الفاظ جستجو نکنید.

وی افزود: آقای پرورش در تفسیر قرآن و سخنرانی ها و درس هایی که در موضوع قرآن داشته وقتی درسی را مطرح می کند که انسان چگونه می تواند به محضر قرآن وارد شود اولین بحثی که مطرح می کند پاکی و طهارت دل است و۲۵ عامل را بیان می کند و می فرماید کسی که می خواهد به محضر قران وارد شود در وهله نخست باید دلش از این ها پاک باشد و قلبی که فکر گناه کند نمی تواند قرآن را ترجمه و تفسیر کند.

وی تاکید کرد: این وجه مشترک علامه طباطبایی و استاد پرورش است که شاگر علامه حساب می شود و نشان می دهد که از المیزان بهره برده و با آثار علامه طباطبایی و شهید مطهری آشنا بوده و این ها در سخنرانی ها و نوشته های استاد پرورش موج می زند.

این استاد حوزه علمیه بیان کرد: مطالب استاد پرورش جدا از بحث علمی، تاریخی، فلسفی و عرفانی، اخلاقی و جلسات وی هم معنوی و اخلاقی بوده است و اسم جلسه قرآن یا جلسات تربیتی داشته اما در واقع روح حاکم بر همه گفته ها و نوشته های استاد پرورش جنبه طهارت نفس، اخلاق، معنویت و پاکی است.

وی گفت: جنبه دیگر در آثار ایشان این است که با آثار عرفا و فلاسفه به خوبی آشنا بوده است؛ بخصوص قبل از انقلاب که عده ای تفکرات مادی و لیبرالیسم یا افکار ضد خدا و الحادی داشتند در آن شرایط آقای پرورش کتاب هایی نوشته و به بیان سخنرانی می پرداخته است.

خدامحوری در آثار استاد پرورش موج می زند

وی افزود: یک روح حاکم گرایش به خدا و خدا محوری در آثار ایشان است این که معنویتی پشت عالم ماده وجود دارد و ناپیدایی است که دخیل و دست اندکار همه عالم است و این در همه آثار آقای پرورش موج می زند و همه جا بیان می کند که دست غیبی گاهی به اسم دعا در صحیفه سجادیه در همه جهان کار می کند و این که بدن ظاهری است و روح حاکم بر آن است که همه کاره است این جهان ظاهری مادی است و آن ناپیدایی که ملکوت است و ظاهری که ما می بینیم و فرشته های ناپیدا که دخیل در امورات عالم است.

دکتر عابدی اظهارداشت: نکته دیگری که استاد پرورش خیلی به آن توجه دارد، توجه به کلمات و نکات نغز بزرگان است که در آثار علمای اخلاق و عرفا آمده و از معاشرت با آنان در آثار استاد منعکس شده است.

وی اظهارداشت: یک جامعیتی در آثار آقای پرورش وجود دارد که پیشنهاد می کنم کتاب های آموزنده ایشان را به عنوان یک کتاب اخلاقی مطالعه کنید که برای هر قشری اعم از عالم، غیرعالم، دانشجو، طلبه و مردم عادی مفید است.

وی در پایان گفت: از کسانی دارم که آثار آقای پرورش را احیا می کند تشکر می کنم ان شاءالله که خداوند به همه آنان اجر عنایت کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اخلاق تعلیم و تربیت جهان فیزیک مسلمانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۳۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اثر پرمخاطب برای نمایشگاه کتاب تهران بازتولید شد

حمیدرضا بشیری‎‌ فراز مدیر مرکز انتشارات، آموزش و پژوهش بنیاد سینمایی فارابی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز در رابطه با حضور این انتشارات در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیش از یکصد عنوان کتاب و فصلنامه گفت: پس از اقدامات اساسی برای احیای مرکز انتشارات بنیاد سینمایی فارابی، یکی از نخستین کارها بررسی کتاب‌های از پیش موجود در راستای بازتولید و بازنشر آنها بود.

بشیری فرز ادامه داد: از بین آثار موجود ۵ کتاب که محتواهای آن‌ها هنوز قابل استفاده برای مخاطب بود و جزو کتاب‌های پرمخاطب سینمایی محسوب می‌شوند برای بازنشر انتخاب و راهی چاپخانه شدند تا به پیش از آغاز به کار نمایشگاه کتاب آماده باشند.

وی این ۵ کتب را به چنین عنوان کرد:

«نیمه تاریک نابغه (زندگی نامه آلفرد هیچکاک)» نوشته دونالد اسپوتو و ترجمه محسن امیری

«فیلمنامه نویسی در قرن ۲۱» نوشته لیندا آرنسون و ترجمه شاپورعظیمی

«پیش‌ درآمدی بر فیلم» نوشته ویلیام.اچ.فیلیپس و ترجمه فتاح محمدی

«در مسیر فیلم‌سازی؛ مقدمه‌ای بر مهارت کارگردان» نوشته الکساندر مکندریک با پیشگفتاری از مارتین اسکورسیزی و ترجمه نفیسه سادات

«کارگردانی داستان؛ داستان گویی حرفه ای و تکنیک های طراحی استوری بورد در فیلم زنده و انیمیشن» نوشته فرانسیس گله باس و ترجمه داریوش نوروزی و شیوا زنگنه

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228067 برچسب‌ها کتابخوانی

دیگر خبرها

  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • ۵ اثر پرمخاطب برای نمایشگاه کتاب تهران بازتولید شد
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها به کتابفروشی‌ها آمد
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها کتابفروشی‌ها آمد
  • گزارش رسانه آمریکایی از ویژگی مشترک جنگ‌های اوکراین و ایران و اسرائیل
  • تجدیدچاپ پنج‌کتاب بنیاد فارابی برای نمایشگاه کتاب
  • برپایی نمایشگاه «معلم من یک هیولاست!» در کانون پرورش فکری
  • حق هنر کتابت قرآن ادا نمی‌شود
  • تمدید مهلت ثبت‌نام بدون آزمون دکتری دانشگاه علامه طباطبایی