Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر،  برنامه رادیویی شعبده شوم با موضوع بررسی معنویت گرایی در سینمای هند و آئین سینمای هندوئیسم، با حضور محمدحسین فرج نژاد (دکترای حکمت هنر و پژوهشگر سینمای معنویت گرای شرق و غرب) و محمدجواد عرب سالاری (کارشناس ادیان شرقی و سینمای هند) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در برنامه شعبده شوم محمدجواد عرب سالاری با اشاره به شیوه شکل گیری سینمای معناگرا، گفت: فیلم سینمایی در روایت مباحث مربوط به معنویت نقش یک بستر را بر عهده دارد، به طوری که تاریخ و حوادث هنگام تولید فیلم می تواند روایت یک فیلم سینمایی را تحت تاثیر قرار دهد و معنویت مد نظر تولیدکننده را در بستر ایجاد شده نمایان کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فیلم سینمایی مادر هند، اظهار داشت: فیلم سینمایی مادر هند در سال ۱۹۵۷ در کشور هندوستان توسط محبوب خان یکی از کارگردان های شناخت شده مسلمان تولید شده است.

این کارشناس ادیان شرقی با اشاره به این که در فیلم مادر هند جهان درگیر اتفاقات بسیار پیچیده است، تصریح کرد: استقلال طلبی پاکستان و هند پس از جنگ جهانی اول در این فیلم نمود واضح دارد.

وی در ادامه اضافه کرد: فیلم هایی مانند مادر هند در تلاش هستند تا روحیه ناسیونالیستی و ملی گرایی مردم هند را ارتقا دهد و اسطوره های مختلفی را برای آن ها ایجاد کنند.

محمدجواد عرب سالاری در ادامه تاکید داشت: بسیاری از اتفاقات موجود در فیلم سینمایی مادر هند استعاره و نمادهای مختلفی از اسطوره های هندی را روایت می کند.

در ادامه برنامه شعبده شوم از شبکه رادیویی گفت و گو دکتر محمدحسین فرج نژاد با اشاره به جایگاه معاد در آیین هندوییسم، گفت: در نگاه هندویی پدیده معاد به مباحث مربوط به تناسخ تقلیل پیدا کرده است.

وی با اشاره به گستردگی موضوع تناسخ در آیین هندوییسم، اظهار داشت: در بسیاری از فیلم های هندی قهرمان فیلم به همیشه تحت تاثیر رنج های متعدد اجتماعی و فرهنگی و سیاسی قرار دارد و بر همین اساس در تلاش می کند از رنج ها نجات پیدا کند.

این پژوهشگر سینمای معنویت گرای شرق و غرب با اشاره به نقش پر رنگ تناسخ در فیلم های آمریکایی، عنوان کرد: بسیاری از فیلم های عرفی و سکولار جامعه هند موضوع تناسخ را مانند سینمای آمریکا مورد توجه قرار نمی دهند.

وی در ادامه اضافه کرد: در بسیاری از مواقع در فیلم های هندی از طریق انتخاب اسم های خاص برای اشخاص سعی دارند تا موضوع تناسخ را به مخاطب القا کنند.

با بیان این که فلیم های هندی همیشه به زندگی پیشین انسان توجه می کنند، اظهار داشت:  فیلم های هندی خدایان هندو را  همیشه به زندگی حماسی و عاشقانه خود نسبت می دهند، به طوری که طراحی شخصیت ها در سینمای هند در اکثر مواقع از روایت هایی مربوط به خدایان هندو الهام گرفته می شوند.

محمدحسین فرج نژاد با اشاره به حافظه تاریخی مردم هند از سینما، توضیح داد: حافظه تاریخی مردم هند از حماسه ها و عشق های آسمانی و زمینی و عشق های عرفانی متعددی تاثیر گرفته است.

وی در ادامه اضافه کرد: سینمای هند به صورت مستمر با روایت های مختلف از حافظه تاریخی مردم ساز و کارهای خود را تنظیم می کند.

این پژوهشگر سینمای معنویت گرای شرق و غرب با بیان این که سینمای هند همیشه ظرفیت تبدیل شده به بهتر از این را داشت، عنوان کرد: بسیاری از استفاده های فکری و عاشقانه از اساطیر هند در سینمای ایران کشور می توانست در مسیر بسیار بهتری از الان در جریان باشد.

وی با بیان این که سینمای هند در طول فعالیت خود در مسیر سیاسی، اجتماعی و عشقی کار خود را پیش برده است، تصریح کرد: موضوعاتی مانند حماسه و مبارزه با ظلم جایگاه مطلوبی در سینمای هند ندارد.

محمدحسین فرج نژاد با اشاره به موضوع آخرالزمان در سینمای هند و آیین هندوییسم، اظهار داشت: بر اساس نظر اساطیر هندی، ویشنو تجلیات متعددی دارد که در تجلی دهم خود به صورت کالکی و موعود آخرالزمانی ظهور خواهد کرد.

کد خبر 4498604 سارا فرجی

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو گفتگو سینمای هند فیلم سینمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۹۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت یکی از خدمه‌ های هندی کشتی توقیف‌شده در ایران به کشورش

سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه هند، از بازگشت یکی از خدمه‌های هندی کشتی توقیف‌شده «ام‌اس‌سی آریز» در ایران به کشورش خبر داد.

به گزارش ایسنا، «راندهیر جایسوال» (Randhir Jaiswal) سخنگوی وزارت خارجه هند اعلام کرد امروز خانم «آن تسا جوزف» یکی از خدمه‌های کشتی توقیف‌شده «ام‌اس‌سی آریز» (MSC Aries) به کشورش بازگشت. 

سفارت هند در ایران با حمایت مقامات ایرانی، بازگشت این خدمه کشتی را تسهیل کرد. البته ماموریت برای اطمینان از سلامت ۱۶ خدمه باقی‌مانده با طرف ایرانی ادامه دارد و تماس‌ها برقرار است.

«سوبرامانیام جایشانکار» وزیر امور خارجه هند اخیرا در گفت‌وگو با حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نسبت به وضعیت ۱۷ خدمه هندی در کشتی توقیف‌شده از سوی ایران ابراز نگرانی کرد و خواستار مساعدت از سوی جمهوری اسلامی در این زمینه شده بود. 

امیرعبداللهیان نیز در این خصوص گفت: ما در حال پیگیری جزئیات مربوط به کشتی توقیف‌شده هستیم و به‌زودی امکان ملاقات نمایندگان دولت هند با خدمه کشتی مذکور فراهم خواهد شد.

نیروی دریایی سپاه شنبه گذشته کشتی باری مرتبط با رژیم صهیونیستی را در منطقه خلیج‌فارس توقیف کرد.

برخی منابع خبری گزارش دادند که این کشتی باری با نام «ام‌اس‌سی‌ آریز» (MSC Aries) با پرچم پرتغال فعالیت می‌کند و مرتبط با شرکت «زودیاک مریتایم» مستقر در لندن است که مالک آن یک میلیاردر اسراییلی به نام «ایال اُفر» است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گنجینه‌های ارزشمند ادب فارسی به جوانان شناسانده شوند
  • دموکراسی هند در یک قدمی خط پایان
  • بازگشت یکی از خدمه‌های هندی کشتی توقیف شده در ایران به کشورش
  • بازگشت یکی از خدمه‌های هندی کشتی توقیف‌شده در ایران به کشورش
  • بازگشت یکی از خدمه‌ های هندی کشتی توقیف‌شده در ایران به کشورش
  • مرد ۶۰ سانتیمتری هندی تنها ۷ کیلو وزن دارد
  • هندی‌ها خدایشان را سر بریدند و صادر کردند!
  • (ویدئو) شروع رابطه عاشقانه سحر دولتشاهی و پیمان معادی
  • زشت و زیبای سریال افعی تهران | سحر دولتشاهی تراپیست است یا ...؟ |‌ ویدئویی از شروع رابطه عاشقانه سحر دولتشاهی و پیمان معادی در سریال مطرح
  • تولید برق از داستان های غمبار عاشقانه/ تابوی تخریب تصاویر افراد زنده در چین (فیلم)