Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:04:11 GMT

آثار باستانی جدید در مصر کشف شد

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۳۳۰۰

آثار باستانی جدید در مصر کشف شد

تهران- ایرنا- تیم کاوش باستان شناسی مصری - اتریشی فعال در شهر باستانی «کوم امبو»، تعداد زیادی مُهر استوانه ای شکل که نام پادشاهان قدیمی خاندان پنجم امپراطوری مصر بر روی آن نقش بسته است را کشف کردند.

به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت باستان شناسی مصر از ظهور پادشاهان خاندان پنجم امپراطوری این کشور، برای اولین بار در شهر باستانی «کوم امبو» خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیرکل شورای عالی باستان شناسی مصر با صدور بیانیه ای اعلام کرد در میان اسامی پادشاهانی که بر روی مُهرهای مذکور نقش بسته است نام پادشاه «اوسر کاف» بنیان‌گذار خاندان پنجم مصر باستان نیز دیده می شود.
«مصطفی وزیری» افزود: همچنین نام پادشاه «نفریر کارع» سومین پادشاه خاندان پنجم امپراطوری مصر روی مُهرها نقش بسته و این اولین بار است که شهر باستانی کوم امبو شاهد اسامی پادشاهانی از دوران مصر باستان است.
رئیس تیم کاوش باستان شناسی مصری اتریشی گفت: این تیم، کار خود در این منطقه را در سال 2017 برای بررسی تاریخ و طبیعت شهر قدیمی آغاز کرد.
مولر افزود: تیم کاوش در ابتدای کار خود موفق به کشف مهر پادشاه «ساحورَع» دومین فرعون خاندان پنجم مصر باستان شد و این اکتشافات بیانگر اهمیت زیاد شهر قدیمی «کوم امبو» به عنوان مرکز اداری مصر علیا در دولت باستانی است.
در شهر باستانی «کوم امبو» معبدی دوگانه وجود دارد که دارای درهایی دو قلو و تالاری است که به دو الهه معبد تعلق دارد. این معبد در ۹۴۰ کیلومتری جنوب قاهره، معبد محلی برای ستایش سوبک، الهه ای به ‌شکل تمساح و حوروس، الهه انتقام بوده است.
تیم کاوش باستانی مصر چندی پیش نیز موفق به کشف مجسمه «ابوالهول» در معبد «کوم آمبو» واقع در شهری به همین نام در استان اسوان شدند.
وزارت آثار باستانی مصر جنس این مجسمه را که در عملیات کاوش باستان شناسی به دست آمده است از ماسه سنگ ذکر کرد.
به گفته دبیرکل شورای عالی وزارت آثار باستانی مصر، این مجسمه به دوران بطلمیوس و حدود 305 سال پیش از میلاد باز می گردد.
مجسمه ابوالهول غول افسانه‌های مصر باستان و اسطوره ادیپ، مخلوطی از انسان و حیوان با پیکری از شیر، مزیّن به بال‌های عقاب و دارای سری شبیه سر زنان است.
معروف ترین مجسمه ابوالهول در منطقه اهرام جیزه در غرب قاهره واقع است که طول آن بیش از 73.5 و عرض آن 6 متر است و ارتفاعی در حدود 20.22 متر دارد و به دوران فرعون خفرع (2558 – 2532 قبل از میلاد) باز می گردد.
فراهنگ** 1453** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كاوش باستاني مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۳۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | نخستین بنای مذهبی ایرانیان

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

زیگورات بنایی است که در گذشته برای عبادت و نیایش پروردگار ساخته می‌شده است. بزرگترین و سالم‌ترین زیگورات به جای مانده در جهان، زیگورات چغازنبیل است. این نیایشگاه باستانی حدود ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد مسیح در تمدن ایلام ساخته شده است. در ویدئوی زیر تصاویری از این بنای باستانی را مشاهده می‌کنید.

دیگر خبرها

  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • کفش هایی با الهام از رم باستان (عکس)
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • ببینید | نخستین بنای مذهبی ایرانیان
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • خدمت به خاندان اهل بیت علیهما السلام عزت آفرین است
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود