Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2023-06-01@03:10:14 GMT

خلق پول مصداق کلاهبرداری است

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۹۲۲۴۴

به گزارش خبرگزاری بسیج در اصفهان، محمد غلامی دبیر کارگروه معیشت و اقتصاد مؤسسه تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی، در نشست خبری «پولطلا جایگزین ریال» به تبیین قوانین پولی بانکی کشور در زمینه تعریف ریال پرداخت و گفت: قانون پولی و ریالی کشور در سال 51 تصویب و تا کنون با اصلاحاتی مواجه بوده است، بر اساس این قانون که آخرین بار سال 96 اصلاح شده است، یک گرم طلا باید معادل 100 ریال یا 10 تومان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این موضوع در تمام جهان وجود دارد، شاهد هستیم که حدود 98 درصد ارزش دلار در برابر طلا کاهش داشته و این یعنی 98 درصد خلق پول صورت گرفته است، آیت الله مکارم شیرازی خلق پول را حرام دانسته‌اند به این دلیل که مصداق کلاه برداری، اکل مال به باطل و ضرر جامعه است، خلق پول توسط بانکها انجام می‌شود و پول پر قدرت در دست آنها است اما پولی که در اختیار مردم قرار دارد در بازار و جامعه ارزش بسیار کمتری و مصداق ضرر و زیان به جامعه است.

غلامی با اشاره به خلق پول بانک مرکزی به مبلغ 30 هزار میلیارد تومان برای جبران ضرر و زیان سرمایه گذاران مؤسسات مالی اعتباری غیر مجاز، تصریح کرد: بنابر گزارش بانک مرکزی 1646 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که موجب تورم در کشور بوده و علت آن خلق پول بانکی است، هر سال 20 تا 25 درصد نقدینگی در کشور افزایش می‌یابد و از دیدگاه رییس بانک مرکزی این موضوع خوب است.

دبیر کارگروه معیشت و اقتصاد مؤسسه تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی، با تشریح مکانیسم انتقال ثروت دنیا به بانک، خاطرنشان کرد: تصمیمات نهادهای اقتصادی آمریکا موجب تغییر و تحول در اقتصاد کشور می‌شود و شاهد آن در سال‌های اخیر هستیم و با این مکانیزم خلق پول باعث از بین رفتن حدود 70 درصد ثروت ایرانیان و انتقال آن به بانک‌ها شده است.

 

پول ثابت، اثرگذاری دلار بر اقتصاد کشور را برطرف خواهد کرد

وی راهبرد خروج از سیستم خلق پول و انتقال ثروت به بانک را حرکت در مسیر پول ثابت عنوان کرد و گفت: ویژگی‌های پول و کارکردهای پول  ذخیره ارزش، تعیین قیمت و ابزار مبادله است، که جامعه ایرانی و به ویژه جامعه اصفهانی این انتقال از ریال به طلا را داشته و اغلب پس اندازها به صورت طلا بوده و اعتمادی به پول اعتباری وجود نداشته است، اما این تغییر رویکرد باید در کل جامعه وجود داشته باشد و تبدیل به یک نظام اقتصادی شود، اولین کارکرد این موضوع از بین رفتن تأثیر دلار در شرایط اقتصادی کشور است.

غلامی با اشاره به کاهش ارزش دلار در 40 سال اخیر و اثرهای آن به روی اقتصاد کشور، دلار را منتظر هفتمین سقوط خود دانست و تصریح کرد: در حقیقت ارزش طلا ثابت است بلکه این پول ما است که دچار کاهش ارزش شده، دلار و ارزش آن همواره در حال کاهش نسبت به طلا بوده است و این موضوع در اقتصاد ما و دیگر کشورها وجود دارد.

دبیر کارگروه معیشت و اقتصاد مؤسسه تحقیقت راهبردی تمدن اسلامی، در ادامه اظهار کرد: حدود 3 هزار و 500 تن ذخیره طلا بانک مرکزی است، تأسیس نهاد بیت المال و ضرب سکه در مبادله با بازار طلا و ایجاد جریان قانونی در این زمینه راهگشای ایجاد پولطلا است و باید بانک مرکزی به این موضوع ملزم شود، بدون هیچ هزینه و دردسری طلایی که جامعه به بانک مرکزی داده بود و رسیدی به نام ریال دریافت کرده بود را دوباره تبدیل به طلا می‌کند و این به چیزی نزدیک به 15 درصد طلابی بانک مرکزی نیاز دارد.

 

تحریم ناپذیر بودن، ویژگی پولطلا است

وی با تبیین سیستم گردش مالی میان پول و طلا در ساختار اقتصادی پولطلا، عنوان کرد: قیمت طلا همواره ثابت است و به همین دلیل است که طلا تحریم ناپذیر بوده و fatf به دلیل این تحریم ناپذیر نبودن مبادله پول با طلا را پولشویی می‌داند، طلا ارزش زیادی را در حجم کمی ذخیره می‌کند، یک مکعب یک متری طلا 20 تن وزن دارد و ارزش صادراتی 10 روز نفت ایران را تأمین می کند، اخیرا برخی کشورها حاضر شده‌اند به جای پول نفت به ما طلا بدهند و نگرانی در زمینه تأمین طلا کشور نیست و هیچ مشکل خاصی در ساختار اقتصادی کشور با پولطلا به وجود نخواهد آمد.

صرافی ارز دیجیتال

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۲۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلارزدایی از صنعت، تسهیل ورود فناوری و رفع وابستگی تکنولوژیک به خارج با دانش‌بنیان شدن اقتصاد ملی

یک کارشناس اقتصادی گفت: تداوم پرداخت رانت خوراک ارزان، دلارزدایی از اقتصاد نیست. یکی از راهکارهای مناسب در جهت دلارزدایی از صنعت، بومی‌سازی مبتنی بر ورود فناوری است. از همین رو ورود فناوری و رفع وابستگی تکنولوژیک به خارج از کشور با دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ و اقتصاد ملی می تواند از راهکارهای مهم دلارزدایی از صنعت کشور است

حمید بهزادی کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا در پاسخ به این سوال که یکی از مسائل جدی صنعت کشور، خام‌فروشی بالا و عدم خلق ارزش افزوده در محصولات تولیدی است، آیا این موضوع می تواند به دلیل عدم توسعه زنجیره ارزش و عدم توجه به تحقیق و توسعه صورت گرفته باشد، اظهار داشت: مسئله اصلی این است که سیاست گذار با ارزهای نفتی و نرخ های دستوری سعی کرده واردات ارزانی داشته باشد، یعنی تولید دیگر به صرفه نبوده و تولید کننده امکان این را نداشته که تولید انجام دهد و در بحث صادرات و بازارهای داخلی زمانی قدرت قیمت رقابتی داشته باشد به همین دلیل به خام فروشی روی آورده است.

وی ادامه داد: تولید کننده هایی که رانتی به آنها تعلق نمی گیرد امکان رقابت قیمتی در بازار صادراتی ندارند. همچنین با توجه به اینکه در گذشته واردات با ارزهای نفتی انجام شده قیمت آن به نسبت هزینه تولید در کشور ارزان تر بوده و در نتیجه تولید کننده ها به این نتیجه رسیدند که کالا با ارزش افزوده بالا در ایران به میزان هزینه نیروی کار و سرمایه عایدی برای آنها ندارد. معتقدم صنایع فعلی یا مبتنی بر خام فروشی اند و یا مونتاژ هستند و سرمایه گذار برای اینکه بهره ی بیشتری ببرد، کالای واسطه‌ سرمایه ای وارد می کند و با اندک ارزش افزوده‌ای آن را تولید و به فروش می رساند.

این کارشناس ارز و مسائل تجارت بین الملل تاکید کرد: در این چند دهه گذشته صنعتگران ما بیشتر به سمت خام فروشی رفته اند تا بتوانند انواع و اقسام رانت های خوراک و انرژی ارزان و همچنین یارانه در بخش های مختلف را دریافت کنند. مهمترین عامل اقتصادی هم ورود ارزهای نفتی به بازار به قیمت های پایین است. تا زمانی که به لحاظ قیمتی امکان رقابت با تولیدات خارجی وجود نداشته باشد تولید کننده به سراغ کالاهایی که خام‌فروشی داشته باشند و با هزینه کمتری تولید شوند، می رود. به نظرم تولید با ارزش افزوده بالا منطق اقتصادی برای تولید کننده ندارد و دلیل آن هم قیمت‌گذاری دستوری و نرخ ارز پایین با ارزهای نفتی است.

بهزادی در مورد این سوال که به نظر شما ورود فناوری و رفع وابستگی تکنولوژیک به خارج از کشور با دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ و اقتصاد ملی می تواند از راهکارهای مهم دلارزدایی از صنعت کشور باشد، افزود: مفهوم دلارزدایی این است که دلار از ذخیره خارجی کشورها و مبادلات تجاری سهم کمتری داشته باشد و ارزهای دیگری جایگزین دلار شود در حالی که فرقی نمی کند که با دلار معامله کنیم یا با دیگر ارزها، این ریال است که کاهش ارزش پیدا می کند بر همین اساس و این تعریف، تداوم پرداخت رانت خوراک ارزان، دلارزدایی از اقتصاد نیست. یکی از راهکارهای مناسب در جهت دلارزدایی از صنعت، بومی‌سازی مبتنی بر ورود فناوری است. از همین رو ورود فناوری و رفع وابستگی تکنولوژیک به خارج از کشور با دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ و اقتصاد ملی می تواند از راهکارهای مهم دلارزدایی از صنعت کشور است. 

وی بیان کرد: در کشور ما اقتصاد باز است و واردات و صادرات انجام می شود به همین دلیل از تولید کننده انتظار داریم که به زنجیره ارزش جهانی وصل شود و محصول تولید و صادر کند در حالی که با مشکلات تحریم هایی که در کشور وجود دارد این موضوع امکان پذیر نیست. معتقدم با پیشرفت تکنولوژی قدرت پولی کشور افزایش پیدا می کند و نسبت به همه ارزها ریال هم با ارزش می شود به همین دلیل باید به دنبال راهکاری برای پیشرفت در این حوزه باشیم.

انتهای پیام/ 

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

دیگر خبرها

  • واکنش رییس پیشین بانک مرکزی به وعده وزارت اقتصاد برای کاهش تورم
  • چرا سفر وزیر اقتصاد آرژانتین به چین مهم است؟
  • رئیس جمهور به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی مأموریت ویژه داد
  • خلجی: رییس جمهور به وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی ماموریت ویژه داد
  • واکنش رئیس جمهور به پرداخت تسهیلات ویژه به کارکنان بانک‌ها/ ماموریت به وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی
  • حوزه اقتصاد سهم خود را در توسعه حوزه ارتباطات پرداخت نمی کند
  • کل ذخایر بانک مرکزی ترکیه به 98.5 میلیارد دلار کاهش یافت
  • رئیس کل بانک مرکزی به آمریکا رفت/ ایران بیست و دومین اقتصاد بزرگ دنیا
  • رئیس پیشین بانک مرکزی: حذف دلار از اقتصاد ایران خوب است به شرطی که درهم امارات و یورو جایگزینش نشود
  • دلارزدایی از صنعت، تسهیل ورود فناوری و رفع وابستگی تکنولوژیک به خارج با دانش‌بنیان شدن اقتصاد ملی