Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت:اجرای این غربالگری از ۲۲ دی ماه در کلیه دانشگاه‌ها و بیمارستان و مراکز علوم پزشکی و در دانشگاه‌های آزاد به همت پرستاران انجام می‌گیرد.

مریم حضرتی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان درباره درصد رشد سالمندان در کشور گفت: هم اکنون در کشور با افزایش رشد جمعیت سالمندی مواجهه هستیم به گونه ای که در سال ۴۵میزان جمعیت سالمند کشورحدود ۳ درصد بود و الان این میزان به حدود ۹ درصد رسیده است و پیش بینی می شود تا ۳۰ سال آینده رشد سالمندی به ۲۰ درصد برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرتی در ادامه درباره اجرای آزمایشی طرح غربالگری افراد بالای ۳۰ سال در کشور بیان کرد: به این علت که اکثر جمعیت کشور ما دچار فشار خون و چاقی هستند و به این دلیل که فشار خون هیچ علامتی هم ندارد و اغلب سر درد، سرگیجه، خون ریزی بینی از نشانه‌ها فشار خون بالاست. کم بودن فعالیت و عدم فعالیت بدنی از عوامل بروز فشار خون دیابت، سکته و چاقی است.

وی افزود: در ایجاد فشار خون عدم فعالیت، چاقی، اضافه وزن و استرس بسیار تاثیر گذار است و مردم باید مدیریت استرس خود را داشته باشد. اجرای این غربالگری از ۲۲ دی ماه در کلیه دانشگاه‌ها و بیمارستان و مراکز علوم پزشکی و در دانشگاه‌های آزاد به همت پرستاران انجام می‌گیرد.

وی درباره شیوه اجرای این طرح گفت: در این طرح اندازه گیری قد و وزن و فشار خون اقدام می کنند تا مشخص شود افراد دارای چاقی یا فشار هستند یا خیر. اگر این افراد سالم باشد آموزش های  سبک زندگی سالم را می‌بیند و اگر مبتلا باشد به مراکز بهداشتی ارجاع می‌شود و در قبال انجام این طرح هیچ هزینه‌ای هم از افراد گرفته نمی‌شود.

حضرتی با بیان اینکه آموزش مردم مهمترین قسمت اجرای این طرح است اضافه کرد: اگر کسی از علت فشار خون و چاقی خود آگاه نباسد به آن‌ها آموزش لازم ارائه می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره مدارک لازم برای افرادی که به مراکز درمانی جهت برخوردار شدن از مزایای این طرح مراجعه می کنند اشاره کرد و گفت: افرادی به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه کنند باید کد ملی داشته باشند تا اطلاعات آنها بایگانی و ثبت شود.

وی در ادامه زمان اجرای این طرح را از ۲۲ تا ۲۶ دی ماه اعلام کرد و افزود: این طرح به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود.

حضرتی گفت: به تغذیه سالم، اجتناب از فسد فودها، اجتناب از خوردن نمک، استفاده از سبزیجات، استفاده از غذا‌های پر پتاسیم، استفاده از غذا‌های سالم و عدم استفاده از غذا‌های سرخ کردنی را آموزش می دهیم.

وی گفت: در این طرح اگر افراد مبتلا به چاقی باشند آموزش میبینند که چطور وزن خود را کم کنند. حذف سیگار و الکل کنترل استرس از عوملی است که ابتلا به فشار خون را کاهش می‌دهد.

وی در ادامه توصیه کرد: افراد بالای ۳۰ سال هر یک سال یکبار کنترل دور‌های فشار خون و افراد بالای ۵۰ سال هر سه ماه یکبار فشار خون را کنترل کنند.

وی درباره اینکه اجرای این طرح چقدر زمان می‌برد افزود: اجرای این طرح حداکثر ۲۰ دقیقه از افراد زمان میگیرد. این طرح به صورت پایلوت در برخی مراکز صورت می‌گیرد، ولی به صورت سراسری و در کل کشور در هفته سلامت یعنی اردیبهت ۹۸ اجرا میشود.

وی در ادامه به عنوان توصیه بیان کرد: برای اینکه سلامت برای همه اجرایی شود همه باید برای سلامت تلاش کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: فشار خون چاقی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۲۲۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  همزمان با هفتۀ سلامت طرح غربال‌گری و پایش سلامت کارکنان، اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به‌همت گروه بهداشت عمومی و با همکاری دانشجویان به‌مدت دو روز در شهرک سلامت دانشگاه برپا شد.

دکتر هادی علیزاده، رئیس دانشکدۀ بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه هدف از اجرای این طرح را ارائۀ آموزش‌های لازم برای اصلاح شیوۀ زندگی سالم دانست وگفت: در راستای برگزاری هفتۀ سلامت با شعار "سلامت خانواده، مردمی‌سازی سلامت" و با توجه به این موضوع که چاقی و دیابت از مشکلات عمده و شایع در جامعه می‌باشد و رفتار‌های سلامت افراد جامعه دست‌خوش تغییرات زیادی شده است.

وی گفت: اقدامات پیشگیری کننده می‌تواند رفتار‌های نامناسب بهداشتی را در افراد تغییر دهد و سبک زندگی سالم را جایگزین سازد و بدین منظور برای ارتقاء آگاهی خانوادۀ دانشگاه، ایستگاه غربال‌گری و پایش سلامت برپا شد.

وی با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی دربارۀ بیماری‌های غیر واگیر هم گفت: دیابت و فشار خون از جمله بیماری‌هایی است که بدون علامت و به اصطلاح خاموش هستند، به‌طوری که گاه افراد دارای دیابت و یا فشار خون بالا هستند، اما هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند و افراد معمولا پس از بررسی‌های معمول فشار خون و آزمایش قند خون متوجه می‌شوند که به پرفشاری خون و یا دیابت مبتلا هستند؛ از این رو تشخیص و شناسایی به‌موقع در درمان این بیماری‌ها بسیار مهم است.

 

دیگر خبرها

  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • اجرای برنامه پیشگیری از خودکشی در گچساران/ غربالگری سلامت روان
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • مهمترین عامل مرگ و میر افراد بالای ۵۰ سال