Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ سیب زمینی یکی از محصولات استراتژیک است که در همه دنیا مصرف آن بالا است و حتی در بعضی از کشور‌ها از سایر محصولات نشاسته مانند برنج نیز مصرف بیشتری دارد.

با توجه به شرایط اقلیمی کشور و بحران خشکسالی، صادرات سیب زمینی به معنای صادرات مجازی آب است به این علت که سیب زمینی از جمله محصولاتی است که آب زیادی مصرف می‌کند و این گمان می‌رود که هزینه‌ای که صادرات این محصول می‌تواند در کشور ایجاد کند از منافع آن بیشتر است؛ از طرفی با توجه به نرخ فعلی دلار، صادرات سیب زمینی برای تولیدکنندگان پر سود است و ایران نباید بازار‌های صادراتی این محصول را از دست دهد، در نتیجه راه سومی وجود دارد که با مدرنیزاسیون کشت این محصول، مصرف آب آن را به حداقل برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمدرحیم نیازی رییس انجمن تولیدکنندگان سیب زمینی در این باره، در گفتگو با اقتصاد۲۴ گفت: سیب زمینی یکی از محصولات استراتژیک است که امنیت غذایی در کشور ما را تامین می‌کند و از جمله غذا‌های پر مصرف است. همچنین ارزش غذایی این محصول از جهت انرژی و میزان ترکیباتی که دارد از محصول مشابهی مثل برنج بیشتر است.

باید کاری کنیم مصرف سیب زمینی در کشور جایگزین مصرف برنج شود

وی افزود: باید کاری کنیم مصرف سیب زمینی در کشور ما جایگزین مصرف برنج شود و در این مسیر وزارت بهداشت، رسانه‌ها و نهاد‌های مربوطه باید این مسئله را فرهنگ سازی کنند.

نیازی ادامه داد: تولید سیب زمینی باید در کشور انجام شود چرا که بسیاری از کشاورزان به کشت این محصول مبادرت می‌ورزند و نمی‌شود از تولید آن چشم‌پوشی کنیم چرا که یک محصول استراتژیک است و نیاز خود را نمی‌توانیم از کشور‌های اطراف فراهم کنیم.

نیازی: باید کاری کنیم مصرف سیب زمینی در کشور ما جایگزین مصرف برنج شود و در این مسیر وزارت بهداشت، رسانه‌ها و نهاد‌های مربوطه باید این مسئله را فرهنگ سازی کنند.

رییس انجمن سیب زمینی با اشاره به اینکه تامین سیب زمینی از طریق واردات از کشور‌ها به سختی میسر است اظهار کرد: سیب زمینی محصولی است که هم نسبت به گرما و هم نسبت به سرمای شدید، بسیار حساس است و حمل‌ونقل آن در مسافت‌های زیاد بسیار مشکل است و نیاز به یخچال‌های مخصوص دارد، در حالی که حمل و نقل این محصول در کشور ما به علت مسافت کم از محل تولید تا میادین میوه و تره بار به راحتی انجام می‌شود.

نیازی همچنین گفت: با صادرات مازاد تولید سیب زمینی می‌توانیم برای کشور ارزآوری داشته باشیم و قسمتی از منابع مالی کشور را از این طریق تامین کنیم.

وی ادامه داد: کشاورزی تابع شرایط محیطی است و مثل صنعت نیست که پیش بینی کنیم که با مقدار معینی از مواد اولیه می‌توانیم مقدار معینی از کالا را تولید کنیم به همین دلیل نیز نمی‌توان پیش بینی کرد که دقیقا چقدر سیب زمینی تولید کنیم. همچنین ممکن است در یک سال میزان مصرف سیب زمینی بیش از حد انتظار باشد و مازاد بر تولید این محصول یک سوپاپ اطمینان و پیشگیری است.

چرایی صادرات سیب‌زمینی در کشور

همچنین غلامحسین هادی زاده رئیسی، عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران گفت: در حال حاضر میزان تولید سیب زمینی در کشور سالیانه حدود ۵ میلیون تن است که نزدیک به چهار و نیم میلیون تن آن در داخل به مصرف می‌رسد و هر سال بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن نیز به صادرات می‌رسد.

وی همچنین اظهار کرد: صادرات سیب زمینی برای تولیدکنندگان بسیار سود آور است به این علت که هر کیلو از این محصول در عراق ۸ هزار تومان، در قطر ۱۶ هزار تومان و در دبی ۲۱ هزار تومان فروخته می‌شود و تفاوت قیمت بسیاری با قیمت سه هزار تومان داخل دارد و این حق مسلم کشاورز نمونه‌ای است که محصول با کیفیت صادراتی تولید می‌کند و اگر از صادرات این محصول جلوگیری شود اجحاف در حق تولید کننده است.

هادی زاده: هر کیلو سیب زمینی در عراق ۸ هزار تومان، در قطر ۱۶ هزار تومان و در دبی ۲۱ هزار تومان فروخته می‌شود و تفاوت قیمت بسیاری با قیمت سه هزار تومان داخل دارد و این حق مسلم کشاورز نمونه‌ای است که محصول با کیفیت صادراتی تولید می‌کند

هادی زاده ادامه داد: بازار‌های عراق، قطر و امارات یک روزه به دست نیامده اند که به راحتی و به بهانه‌های مختلف آن‌ها را از دست بدهیم و به طور کلی برای سیب زمینی مازاد بر مصرف چاره‌ای جز صادرات نیست. ضمن اینکه در حال حاضر در مناطق جنوبی کشور طرح استمرار در حال برداشت است و این کشاورزان در این طرح سیب زمینی را در شهریور ماه می‌کارند و در دی ماه برداشت می‌کنند تا به بازار تزریق شوند و شکاف‌های آن را پوشش دهند.

وی همچنین درباره اینکه برای کاهش مصرف آب در کشت سیب زمینی چه راهکار‌هایی وجود دارد بیان کرد: برای کاهش مصرف آب این محصول سه راهکار وجود دارد که اولین آن‌ها استفاده از بذر‌های میان رس و زود رس توسط کشاورزان است. دومین راهکار نیز تغییر تاریخ کشت از خرداد ماه به اوایل بهار یا حتی پایان اسفند است تا این محصول از باران‌های بهاری نیز تغذیه شود.

هر سال حدود ۲۵ درصد از میزان تولید سیب زمینی در کشور ضایع می‌شود

این کارشناس مسائل کشاورزی ادامه داد: راه حل سوم جلوگیری از ضایعات سیب زمینی است که هر سال بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن و حدود ۲۵ درصد از میزان تولید است؛ سیب زمینی در کشور ما در مرحله کاشت، داشت و برداشت ضایع می‌شود و زیرساخت نگهداری درستی وجود ندارد و بسیاری از میزان سیب زمینی کشت شده یا روی زمین می‌ماند یا در انبار‌ها و منازل فاسد می‌شود.   منبع: اقتصاد۲۴

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تولید سیب زمینی صادرات سیب زمینی کشاورزی میزان تولید کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۲۵۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش یک خودروی نوظهور از امروز (۲۷ فروردین ۱۴۰۳) + شرایط

برای این خودرو نرخ ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است و موعد تحویل هم ۳۰ روزه خواهد بود.

مشتریان می‌توانند کراس اوور ET ۵ را در کارشوی نیایش مال از نزدیک ببینند و با مشخصات آن آشنا شوند. همچنین مشتریان می‌توانند ثبت نام خودرو را هم در همین محل انجام دهند.

سیر تا پیاز اسکای ول ET۵

نبکا که از جمله خودروسازان تازه تاسیس کشور محسوب می‌شود که با خودروی تمام برقی خود در پنجمین نمایشگاه خودرو تهران حضور پیدا کرد.

پنجمین نمایشگاه خودروی تهران در حالی برگزار شد که طی آن شاهد حضور خودرو‌های برقی و هایبرید متنوعی بودیم، اما یک محصول نیاز به توجه ویژه‌ای دارد. شرکتی با نام نبکا که از جمله خودروسازان تازه تاسیس کشور محسوب می‌شود با خودروی تمام برقی خود در این نمایشگاه حضور پیدا کرد. این خودروی برقی یک کراس‌اوور با نام اسکای ول ET۵ است.

نبکا از کجا آمد؟

شاید نام نبکا کمتر به گوشتان خورده باشد، اما مپنا و کرمان‌موتور چطور؟ نبکا در حقیقت خودروسازی است که حاصل همکاری کرمان موتور و مپنا است. این خودروسازی با همکاری شرکت اسکای ول چین به عنوان اولین محصول خود اقدام به مونتاژ یک خودروی تمام برقی می‌کند.

طراحی اسکای ول ET۵

محصول برقی اسکای ول که برای مونتاژ در بازار ایران در نظر گرفته شده چهره جذاب و مدرنی دارد. این خودرو با قرارگیری در غرفه نبکا در شهر آفتاب توانست نظر بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کند. چهره این خودرو نسبت به بسیاری از محصولات چینی این روز‌ها آنچنان عجیب و غریب نیست، اما نکته مهم این است که در آینده از آن خسته نمی‌شوید و احتمالا تا دراز مدت می‌تواند نیاز مشتریان را برآورده کند.
 
علی‌رغم برقی بودن این خودرو یک جلو پنجره مشبک میان دو چراغ قرار گرفته فضای بازی نیز برای عبور هوا زیر سپر قرار دارد که کمی عجیب به نظر می‌رسد.

مشخصات فنی ET۵

نبکا از یک پیشرانه برقی بهره می‌برد که توان را از طریق گیربکس تک سرعته اتوماتیک به محور جلو منتقل می‌کند. این پکیج باتری این خودرو ۷۲ کیلووات ساعتی است و پیشرانه الکتریکی حداکثر توان ۲۰۴ اسب‌بخار و حداکثر گشتاور ۳۲۰ نیوتن. متر را ارائه می‌دهد.

منبع: روزگار خودرو

tags # خودرو سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • بومی‌سازی کیت‌های قرائت از راه دور مصرف گاز و آب در داخل کشور
  • رئیس جهاد دانشگاهی عنوان کرد؛ آمادگی برای انجام یک کار بزرگ در کشور/ جلوگیری از فروش ۲۰۰ هزار تن پلاسمای خام
  • برای خوش اندام شدن این نکات را رعایت کنید
  • فروش یک خودروی نوظهور از امروز (۲۷ فروردین ۱۴۰۳) + شرایط
  • مصرف کره بادام زمینی چه تاثیری بر فشار خون دارد؟
  • افزایش عمر موتور خودرو و کاهش چشمگیر گاز مصرفی تاسیسات با محصول ضدرسوب ایرانی
  • تولید ماده ضدرسوب ایرانی با ۲۰۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی
  • افزایش عمر موتور خودروها با تولید محصول ضد رسوب ایرانی
  • موفقیت متخصصان ایرانی در مسیر تولید خوارک دام، طیور و آبزیان
  • تولید سیب زمینی به بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید