Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجدی گفت: بالاترین آلودگی هوا ناشی از وارونگی در ۲۰ شهر کشور در ماه‌های آذر و دی است.   به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا مسجدی مدیر عامل شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر کشور در نشست مشترک سازمان‌های مردم نهاد عضو این شبکه اظهار کرد: بالاترین آلودگی هوا ناشی از پدیده اینورژن یا وارونگی در ۲۰ شهر کشور در ماه‌های آذر و دی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: آلودگی هوا در ماه‌های آذر و دی علاوه بر تشدید حملات آسم و تنگی نفس به خصوص در کودکان و سالمندان باعث افزایش شمار بیماران مزمن تنفسی از جمله برونشیت و برونشکتازی می‌شود و موارد بستری در بیمارستان‌ها به علت بیماری مزمن انسدادی تنفسی را بالا می‌برد.

گرایش به مواد دخانی و قلیان زمینه اعتیاد در جوانان

مدیرعامل شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر کشور همچنین با هشدار نسبت به گسترش دخانیات و قلیان در اماکن عمومی و گرایش جوانان به خصوص دانش آموزان و دانشجویان بدون هیچ نظارتی به قلیان و دخانیات در این اماکن گفت: براساس نتایج تحقیقات پژوهشگران، گرایش به مواد دخانی و قلیان زمینه اعتیاد در جوانان را در آینده فراهم می‌کند و مشخص شده است، بزه‌های اجتماعی و رفتار‌های ضداجتماعی و بسیاری از هنجارشکنی‌ها در افرادی که سابقه مصرف دخانیات دارند نسبت به دیگر افراد جامعه بسیار بالاتر است.

راهکار‌های مناسب برای کاهش آلودگی هوا

مسجدی سومین عامل مرگ و میر در کشور را بیماری‌های مزمن تنفسی اعلام کرد و گفت: فرهنگسازی درباره خودمراقبتی و پیشگیری از مصرف مواد دخانی و قلیان به خصوص در جوانان و اتخاذ راهکار‌های مناسب برای کاهش آلودگی هوا به ویژه در ماه‌های آذر و دی از طرف مسئولان با همکاری مردم می‌تواند تا حدود زیادی از افزایش بیماری‌های مزمن تنفسی در جامعه جلوگیری نماید.

براساس این گزارش، در این جلسه شماری از روسا و اعضای هیئت مدیره ۳۲ انجمن و سازمان مردم نهاد عضو شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر کشور همچون، مهرداد خوانساری مدیر اجرایی انجمن آلزایمر ایران، مسرور، قائم مقام انجمن لوپوس، پورهاشمی قائم مقام مجمع خیرین سلامت و مشاور وزیر بهداشت در مناطق کمتر توسعه یافته،  نسبی مدیرعامل انجمن صرع، خاتونی مدیر عامل جامعه ورزش، مهندس رامک حیدری مدیر عامل انجمن دیستروفی، نسبی مدیر عامل انجمن صرع حضور داشتند و دیدگاه‌های خود را درباره راهکار‌های اجرایی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، سرطانها، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت و اختلالات روانی بیان داشتند.

گفتنی است، نخستین همایش ملی شبکه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر کشور در تاریخ ۲۷ دی ماه سال جاری در سالن مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش واقع در خیابان ولیعصر (عج) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۶۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۹۱ هزار فرد مبتلا به فشار خون در قزوین

نسرین تنکابنی رییس کارگروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر قزوین گفت: ۳۳ درصد از شهروندان قزوینی بالای ۱۸ سال مبتلا به فشار خون بالا هستند که ۹۱ هزار نفر از آنها در مراکز خدمات جامع سلامت شناسایی و تحت مراقبت قرار دارند.

تنکابنی اظهار کرد: آمار مبتلایان به بیماری فشار خون سه برابر بیشتر از این مقدار است، چرا که ۵۰ درصد از بیماران فشار خون از بیماری خود آگاه نیستند و آن تعدادی که از بیماری خود خبر دارند، تحت درمان قرار ندارند که سعی داریم این افراد را شناسایی و تحت درمان قرار دهیم.

وی در بیان تعریف فشار خون بیان کرد: ضربان قلب، خون را درون سرخ رگ‌ها می‌فرستد و به فشاری که به دیواره سرخ رگ‌ها وارد می‌شود، فشار خون گفته می‌شود.

تنکابنی ادامه داد: اندازه فشار خون به مقداری خونی که در هر دقیقه از قلب خارج می‌شود بستگی دارد، اما زمانی که سرخرگ‌های بزرگ قابلیت استحکام و مقاومت خود را از دست دهند و عروق کوچک نیز باریک‌تر شود، فشار خون افزایش می‌یابد.

به گفته این مسئول، بیماری فشار خون به دلیل چندین عوامل خطر از جمله سن، ارث یا سابقه خانوادگی، چاقی و اضافه وزن، فعالیت بدنی ناکافی، کم تحرکی، استعمال سیگار و تنکابو، مصرف نمک و غذا‌های شور، کمبود پتاسیوم در غذا‌های روزانه، کمبود ویتامین D، مصرف الکل و داشتن استرس و بیماری‌های مزمن همانند کلیوی، چربی خون و همچنین بارداری در خانم‌ها به وجود می‌آید.

رییس کارگروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر قزوین به راه کار‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین کار اصلاح رفتار‌های تغذیه ناسالم است، یعنی کاهش مصرف نمک، چربی، روغن و چربی جامد، غذا‌های سرخ کردنی و همچنین استفاده از سبزیجات و روش‌های آبپز و بخارپز کردن غذا‌ها می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.

وی ادامه داد: عوارض بیماری فشار خون می‌تواند موجب سکته قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و همچنین خون ریزی ته چشم و تاری دید و کوری شود.

رییس کارگروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر قزوین با بیان اینکه فشار خون باید از دوران کودکی اندازه گیری شود، گفت: افزایش فشار خون به دنبال بالا رفتن سن افراد و در میانسالی شایع‌تر است و توصیه می‌شود که از سن ۳۰ سال به بالا هر ۲ سال و از سن ۴۰ به بالا اقدام به اندازه گیری فشار خون شود و همچنین افرادی که بیمار هستند فشار خون را کنترل و دارو‌های خود را به صورت مرتب مصرف کنند.

فشار خون بالا جزو بیماری‌های قلبی و عروقی قرار می‌گیرد که به عنوان اولین علت مرگ در تمام سنین محسوب می‌شود و حدود ۴۱ درصد از مرگ‌های استان قزوین از همین گروه بیماری است

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت شاخص آلودگی هوای اصفهان
  • زنجان رکورددار آلودگی هوا/ شاخص کیفی ۲۰ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • ثبت آلودگی هوا در ۳ شهر خوزستان
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آلودگی هوا در ۲ شهر خوزستان
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • ​آغاز برقی سازی اتوبوس ها و تاکسی ها برای کاهش آلودگی هوای شهرها
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز ‌سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای تهران سالم شد
  • شناسایی ۹۱ هزار فرد مبتلا به فشار خون در قزوین