Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-20@03:44:39 GMT

مراقب نامحرمان مجازی باشیم

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۴۷۷۴۲

مراقب نامحرمان مجازی باشیم

به گزارش ایکنا از گیلان، انسان موجودی اجتماعی است و برقراری ارتباط با هم‌نوعان بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره هر فرد در جوامع بوده و هست.

نوع بشر از گذشته تا به امروز همواره در پی راه‌هایی برای برقراری روابط فردی و گروهی با هم‌نوعان خود بوده تا در این مسیر بتواند نیازهای خود در حوزه‌های مختلف اعم از نیازهای عاطفی تا احتیاجات اقتصادی خود را به خوبی برآورده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور کلی مهمترین مولفه در تشکیل گروه‌های اجتماعی امکان برقراری ارتباط و تجمع افراد بوده و همواره این تجمعات برای رفاه هر چه بیشتر اعضای خود، قوانین ویژه‌ای داشته است.

در اسلام نیز اجتماع مسلمانان همواره مورد توجه بوده و قوانینی برای تعالی هرچه بیشتر جوامع اسلامی و ارتباط هرچه سازنده‌تر زنان و مردان از سوی خدای متعال و در آیات وحی به آن پرداخته شده است.

یکی از قوانینی که در قرآن کریم مورد توجه خدای متعال بوده، رعایت حریم محرم و نامحرم است، به عنوان نمونه در آیه ۳۰ از سوره مبارکه نور می‌خوانیم: «قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُون»؛ «به مردان با ايمان بگو ديده فرو نهند و پاكدامنى ورزند كه اين براى آنان پاكيزه‏ تر است زيرا خدا به آنچه مى كنند آگاه است».

در جامعه امروز که عصر رسانه‌های دیجیتال است و علاوه بر فضاهای فیزیکی، شاهد شکل‌گیری گروه‌های مختلفی در فضای مجازی هستیم، گروه‌های مختلف دوستی تا کانال‌هایی با موضوعات مختلف از جمله علمی، فرهنگی، اجتماعی تا اقتصادی و ...که امکان عضویت برای زنان و مردان علاقه‌مند به مباحث مختلف را به سهولت فراهم کرده است.

آنچه نباید از نظر دور داشت رعایت قوانین ارتباط زنان و مردان در چهارچوب قوانین اسلام است، اینکه مخاطب را نمی‌بینیم یا فقط از طریق نوشته‌های مجازی با هم در ارتباط هستیم نباید بهانه‌ای برای صمیمی شدن با نامحرمان در دنیای مجازی باشد.

خدای متعال در آیه ۵ سوره مبارکه مائده و آیه ۲۵ سوره مبارکه نساء زنان و مردان را از داشتن روابط دوستانه مخصوصا روابط پنهانی با جنس مخالف بر حذر داشته است و آن را مورد مذمت قرار داده است.

در آیه ۵ سوره مبارکه مایده می‌خوانیم «وَلَا مُتَّخِذِي أَخْدَانٍ»؛ «الْيَوْمَ أُحِلَّ لَكُمُ الطَّيِّبَاتُ وَطَعَامُ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ حِلٌّ لَكُمْ وَطَعَامُكُمْ حِلٌّ لَهُمْ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الْمُؤْمِنَاتِ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ إِذَا آتَيْتُمُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ مُحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ وَلَا مُتَّخِذِي أَخْدَانٍ وَمَنْ يَكْفُرْ بِالْإِيمَانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ»؛ «امروز چيزهاى پاكيزه براى شما حلال شده و طعام كسانى كه اهل كتابند براى شما حلال و طعام شما براى آنان حلال است و [بر شما حلال است ازدواج با] زنان پاكدامن از مسلمان و زنان پاكدامن از كسانى كه پيش از شما كتاب [آسمانى] به آنان داده شده به شرط آنكه مهرهايشان را به ايشان بدهيد در حالى كه خود پاكدامن باشيد نه زناكار و نه آنكه زنان را در پنهانى دوست‏ خود بگيريد و هر كس در ايمان خود شک كند قطعا عملش تباه شده و در آخرت از زيانكاران است».

همچنین در آیه ۲۵ سوره مبارکه نسا می‌خوانیم«وَلَا مُتَّخِذَاتِ أَخْدَان»: «وَمَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ مِنْكُمْ طَوْلًا أَنْ يَنْكِحَ الْمُحْصَنَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ فَمِنْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ مِنْ فَتَيَاتِكُمُ الْمُؤْمِنَاتِ وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِإِيمَانِكُمْ بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ فَانْكِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَنَاتٍ غَيْرَ مُسَافِحَاتٍ وَلَا مُتَّخِذَاتِ أَخْدَانٍ فَإِذَا أُحْصِنَّ فَإِنْ أَتَيْنَ بِفَاحِشَةٍ فَعَلَيْهِنَّ نِصْفُ مَا عَلَى الْمُحْصَنَاتِ مِنَ الْعَذَابِ ذَلِكَ لِمَنْ خَشِيَ الْعَنَتَ مِنْكُمْ وَأَنْ تَصْبِرُوا خَيْرٌ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ»؛ «و هر كس از شما از نظر مالى نمى‏ تواند زنان [آزاد] پاكدامن با ايمان را به همسرى [خود] درآورد پس با دختران جوانسال با ايمان شما كه مالك آنان هستيد [ازدواج كند] و خدا به ايمان شما داناتر است [همه] از يكديگريد پس آنان را با اجازه خانواده‏ شان به همسرى [خود] درآوريد و مهرشان را به طور پسنديده به آنان بدهيد [به شرط آنكه] پاكدامن باشند نه زناكار و دوست‏گيران پنهانى نباشند پس چون به ازدواج [شما] درآمدند اگر مرتكب فحشا شدند پس بر آنان نيمى از عذاب [=مجازات] زنان آزاد است اين [پيشنهاد زناشويى با كنيزان] براى كسى از شماست كه از آلايش گناه بيم دارد و صبر كردن براى شما بهتر است و خداوند آمرزنده مهربان است».

در فرهنگ لغت آمده: «خِدْن: ج أخْدَان : دوست و يار و همدم و این واژه در مذكر و مؤنث يكسان بكار مى‌رود». شاید گمان کنیم گوشی یا سیستمی که با آن وارد فضای مجازی می‌شویم، به دلیل شخصی بودن، فضای امنی برای ورود به برخی روابط را آزادانه فراهم می‌کند، گفتن‌ها و شنیدن‌هایی که حتی به هنگام حضور در جمع، فقط خود کاربر درگیر آن باشد، اما نباید غافل بود که شیطان همواره در کمین است.

بنابراین زنان و مردان با ایمان با سرلوحه قرار دادن تعالیم والای وحی در حوزه روابط زن و مرد، هنگام حضور در فضای غیرواقعی و اینترنتی نیز خود را ملزم به قوانین ارتباط با نامحرم می‌دانند و زمینه ورود به روابط خارج از عرف که ممکن است به دلیل مجازی بودن، مهم به نظر نیاید را عادی جلوه نمی‌دهند و حجاب چشم و گوش خود را در خواندن‌ها و شنیدن‌ها مورد رعایت قرار می‌دهند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن معارف حفظ حریم در فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۷۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل کیفیت خواب پایین تر زنان نسبت به مردان مشخص شد

یک مطالعه نشان داده که کیفیت خواب زنان پایین تر از مردان است. دلیل کیفیت خواب پایین زنان این است که ساعت بدن آنها حدود شش دقیقه سریعتر کار می کند.

در واقع، بدن زنان با محیط هماهنگ نیست. این ناهماهنگی باعث اختلال در سیستم خواب آن ها می شود.

به گزارش روزیاتو، یک تیم متشکل از متخصصان زن در دانشگاه‌های هاروارد، استنفورد و ساوت‌همپتون، ده‌ها مقاله منتشرشده در دهه گذشته در مورد «تفاوت های خواب» مردان و زنان را بررسی کرده اند.

بسیاری از اکتی‌گراف‌ها و مچ‌بندهای دیجیتال مانند اپل واچ ها یا فیت‌بیت‌ها ضربان قلب و الگوهای خواب را کنترل می‌کنند.

نتایج نشان داده که زنان تقریباً ۶۰ درصد بیشتر در معرض بی خوابی هستند.

آنها کیفیت خواب خود را پایین تر از مردان ارزیابی می کنند و از بی خوابی بیشتر شکایت دارند.

اما مردان نسبت به زنان میزان خواب عمیق کمتری دارند و بیشتر احتمال دارد که تا دیروقت بیدار بمانند. علاوه بر این، آنها بیشتر دچار آپنه خواب می شوند.

آزمایش‌های دیگری نشان داده که تفاوت‌هایی بین زنان و مردان از نظر سرعت ساعت داخلی بدن که ریتم زندگی ما را تعیین می‌کند، وجود دارد.

هنگام خواب، بدن به نشانه‌های محیطی واکنش نشان می‌دهد تا دمای بدن را کاهش داده و بدن ما برای خواب آماده شود. همچنین ملاتونین بیشتری ترشح می شود؛ این هورمون به خوابیدن ما کمک می کند.

تحقیقات جدید نشان داده که ملاتونین در زنان زودتر از مردان ترشح می شود. دمای بدن نیز ظاهراً از الگوی مشابهی پیروی می کند.

محققان در مورد یافته‌های خود که در مجله Sleep Medicine Reviews منتشر شده، بیان کردند که جنسیت نقش مهمی در خواب و سلامتی ایفا می کند.

دکتر رنسکه لوک، نویسنده این مقاله و کارشناس روانپزشکی مستقر در استنفورد گفته است:

اگرچه ممکن است که این تفاوت (شش دقیقه) ناچیز به نظر برسد، اما قابل توجه است.

ناهماهنگی میان ساعت بدن و چرخه خواب و بیداری در زنان حدود پنج برابر بیشتر از مردان است.

تصور کنید که ساعت شخصی به طور مداوم شش دقیقه سریعتر یا کندتر کار کند.این تفاوت می‌تواند در طی روزها، هفته‌ها و ماه‌ها، منجر به ناهماهنگی محسوسی میان ساعت بدن و نشانه‌های بیرونی مانند نور و تاریکی شود.

دکتر لوک تصریح کرد:

اختلال در ریتم شبانه‌روزی بدن با مشکلات مختلفی از جمله اختلالات خواب، اختلالات خلقی و اختلال در عملکرد شناختی مرتبط است.

حتی تفاوت‌های جزئی در دوره‌های شبانه‌روزی بدن می‌تواند پیامدهای قابل توجهی برای سلامت و رفاه کلی افراد داشته باشد.

دکتر سارا چلاپا، محقق علوم اعصاب در ساوت‌همپتون گفته است:

کیفیت خواب پایین با اختلالات اضطرابی و افسردگی مرتبط است که شیوع آن ها در زنان دو برابر مردان است.

همچنین زنان بیشتر از مردان دچار بی خوابی می شوند، اگرچه دلایل آن کاملاً مشخص نیست.

یک مطالعه نشان داده که زنان تا چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به اختلال خوردن مرتبط با خواب هستند که در آن افراد در طول شب به طور مکرر غذا می خورند.

همچنین احتمال ابتلا به سندرم پای بیقرار در زنان ۲۵ تا ۵۰ درصد بیشتر است.

این بیماری که با کمبود آهن ارتباط دارد، میلی مقاومت‌ناپذیر برای حرکت دادن پاها ایجاد می کند که می تواند افراد مبتلا را در طول شب بیدار نگه دارد.

زنان بیشتر از مردان می‌خوابند و حدود ۸ دقیقه بیشتر خواب غیر REM دارند.

در طول عمیق ترین مرحله خواب، امواج مغزی بسیار کندتر می شوند و این زمانی است که هورمون رشد ترشح می شود. بدن از این زمان برای ترمیم و رشد بافت ها، ساخت استخوان ها و ماهیچه ها و تقویت سیستم ایمنی استفاده می کند.

محققان خاطرنشان کردند در حالی که میزان خواب غیر REM با افزایش سن کاهش می یابد، این کاهش در مردان مسن بیشتر است.

به گفته محققان، مردان در واکنش به کم خوابی بیشتر از زنان تمایل به پرخوری داشتند.

درک تفاوت‌های جنسیتی در زمینه خواب برای مبارزه با اختلالات خواب و سایر مشکلات مربوط به آن ضروری است.

تحقیقات قبلی ارتباط میان کمبود خواب و افزایش احتمال ابتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ را نشان داده اند.

شایع ترین علل بی خوابی، اضطراب، افسردگی، الکل، کافئین، مصرف دارو و شیفت های کاری است.

توصیه می شود که بزرگسالان بین ۷ تا ۹ ساعت و کودکان بین ۹ تا ۱۳ ساعت بخوابند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کنترل خوب فشارخون می تواند از فیبروم رحمی جلوگیری کند
  • پشت‌پرده تغییر در جایگاه زنان با مردان در اتوبوس‌های بی‌آرتی مشخص شد! |تصویر
  • دلیل کیفیت خواب پایین تر زنان نسبت به مردان مشخص شد
  • جایگاه مردان و زنان در بی‌آرتی‌های تهران تغییر کرد
  • خزعلی: رفتار قانونی، مانع محرومیت زنان و مردان از حقوق شهروندی می‌شود
  • رفتار قانونی، مانع محرومیت زنان و مردان از حقوق شهروندی می‌شود
  • زنان کمتر می‌خوابند و استرس بیشتری دارند
  • صعود ۵ تیرانداز به مرحله دوم تفنگ سه وضعیت زنان و مردان
  • آیا استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان را کاهش می‌دهد؟
  • استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان را کاهش می‌دهد