Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر فردین اخلاقیان طاب رئیس دانشگاه کردستان در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در خصوص بودجه تخصیص داده شده به دانشگاه 98 اظهار کرد: در واقع یکی از معضلات جامعه علمی و آموزشی ما، کم بودن سهم بودجه بخش آموزش و پژوهش نسبت به سایر نهادها و حوزه‌هاست.

وی ادامه داد: در این راستا، مجلس شورای اسلامی لازم است اهمیت بخش آموزش و پژوهش و در مجموع آموزش عالی را بیشتر درک کنند؛ زیرا بسیاری از مشکلات نظام آموزش عالی به دلیل کمبودها و محدودیت های مالی در کشور ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخلاقیان طاب تصریح کرد: اگر سهم بودجه دانشگاه‌های داخلی را در مقایسه با بودجه دانشگاه های مطرح دنیا و کشورهای توسعه یافته مقایسه کنیم درمی‌یابیم که این موضوع نیاز به بازنگری و اصلاحات جدی دارد. در واقع اگر می خواهیم نظام آموزش عالی را از لحاظ علمی و پژوهشی ارتقا دهیم و همچنین تبادلات و تعاملات بین المللی را گسترش دهیم نیاز به حمایت های مالی بیش از پیش در این حوزه داریم.

وی افزود: هرچند بودجه دانشگاه‌ها نسبت به سال گذشته به صورت متوسط افزایش یافته است؛ اما با‌وجود شرایط اقتصادی فعلی و تورم موجود در عمل رشد چندانی نداشته ایم و قطعا کمبودهای زیادی در این حوزه خواهیم داشت که این موضوع نیاز به مساعدت مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور خواهد داشت.

اخلاقیان طاب بیان کرد: در واقع پیشرفت علمی و فناوری در کشور نیاز به سرمایه گذاری با برنامه ریزی مدون دارد؛ زیرا این موضوع به صورت مستقیم و غیرمستقیم، تاثیر بسزایی درحل معضل اشتغال فارغ التحصیلان نیز خواهد داشت. همان طور که می دانیم شغل های فناورانه نیاز به تامین مالی و سرمایه گذاری های مختلف در پژوهشگاه ها و شرکت های دانش بنیان دارد تا فرصت های شغلی مناسبی برای این عزیزان ایجاد شود.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر حدود 15 درصد بودجه دانشگاه ها به بخش پژوهش اختصاص می یابد؛ اما در اکثر مواقع همین رقم اندک هم به دلایل مختلف به صورت کامل تحقق نمی یابد. همچنین به دلیل اینکه پژوهش به یک برنامه ریزی همه جانبه، منسجم و بلندمدت نیاز دارد و نمی توان توقع داشت که یک شبه و بدون صبر و تلاش این چالش ها حل شود؛ همچنین به دلیل عدم امکانات و بودجه کافی دانشگاه ها عملا اولویت دانشگاه ها در پوشش هزینه ها و رفع نیازهای آموزشی و رفاهی متمرکز می شود.

رئیس دانشگاه کردستان افزود: در واقع دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه کردستان که تقریبا جزء مناطق توسعه نیافته کشور محسوب می شوند بیشتر از دانشگاه‌های شهرهای بزرگ کمبود بودجه را در بخش های علمی، آموزشی و پژوهشی حس می کنند و در حوزه ارتباط صنعت موفق به کسب دستاورد و موفقیت خاصی نشده اند که اگر بخواهیم موانع و چالش ها را اصولی‌تر بررسی کنیم نیاز است که به صورت جدی تر و کلان تر به مسائل نگاه کنیم.

اخلاقیان طاب در پایان خاطرنشان کرد: پژوهش انتها ندارد و هیچ فرد یا دانشگاهی نمی تواند ادعا کند که درعرصه پژوهش به اوج رسیده است به همین دلیل نمی توانیم ادعا کنیم که در حوزه پژوهش موفق عمل کردهایم؛ اما می‌توان گفت نسبت به سال های گذشته پیشرفت داشته‌ایم و برای ابتدای مسیر عملکرد قابل قبولی است که قطعا می توانیم در مسیر پیش رو با به‌کارگیری تمام تلاش خود دستاوردهای بهتری نیز کسب کنیم.

انتهای پیام/

283 / 167 دکتر فردین اخلاقیان طاب دانشگاه کردستان بودجه دانشگاه بودجه پژوهشی چالش های آموزش عالی سرمایه گذاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه کردستان بودجه دانشگاه بودجه پژوهشی چالش های آموزش عالی سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۴۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند

محسن شاهمرادی تهیه کننده شبکه های رادیویی ورزش و جوان و نامزد بخش مستندهای مستمر در جشنواره رادیویی «پژواک» درباره حضورش در این دوره به خبرنگار مهر بیان کرد: من تقریبا به مدت ۱۷ سال است که تهیه‌کننده و گوینده برنامه‌های مختلف رادیویی هستم. سال گذشته با اثر «جهان در جام» برگزیده بخش مستمر آثار بلند جشنواره پژواک شدم و امسال هم دوباره در این جشنواره حضور داشتم.

وی که امسال توانست دیپلم افتخار جشنواره را از آن خود کند درباره شروع به کار در رادیو بیان کرد: من کارم را در سال ۸۶ با مرکز زنجان شروع کردم و اواخر سال ۹۰ وارد رادیو جوان شدم. در حال حاضر برنامه «دو آتیشه» را برای رادیو ورزش و «هواداری» را برای رادیو ورزش تهیه می‌کنم.

شاهمرادی درباره مستند «آسیا در جام» ادامه داد: به مناسبت جام ملت‌های آسیا ایده‌ای داشتم که طبق آن بتوانم ۲۴ کشوری را که در رقابت‌ها شرکت می‌کنند به مردم معرفی کنم تا از وجوه مختلف ورزش، فرهنگ، هنر، اقتصاد، سیاسی- تاریخی، جغرافیایی این کشورها شناخت پیدا کنند.

وی اضافه کرد: به طور مثال در مورد کشور هند سعی کردیم مخاطبان خود را با فرهنگ، آداب و رسوم و مسایل عجیب و باورنکردنی آن کشورها، حتی شعرشان آشنا کنم. نام برنامه را گذاشتیم «آسیا در جام» و این برنامه در ایام جام ملت‌های آسیا از رادیو ورزش پخش می‌شد که خودم گویندگی و تهیه‌کنندگی آن را بر عهده داشتم.

شاهمرادی یاداور شد: در واقع هدفم فقط بیان مسایل مربوط به ورزش نبود و علاقمند بودم مخاطبم بیشتر از این مسایل در مورد گروه‌های شرکت‌کننده در جام ملت‌های آسیا اطلاعات کسب کند.

این گوینده و تهیه‌کننده رادیو درباره نقش پژوهش در مستندسازی گفت: من به همراه مهدی زارعی پژوهش های این برنامه را به مدت سه ماه انجام دادیم که از منابع اینترنت، مقاله، کتاب و مصاحبه با افرادی که تجربه حضور در آن کشورها را داشتند، اطلاعات مورد نظر را بدست آوردم. پژوهش ستون خیمه مستند است و مستندساز در حوزه ساخت مستندهای رادیویی می‌تواند با پژوهش صحیح یک سوژه مناسب را دستمایه کار قرار دهد.

وی در پایان بیان کرد: من از سالهای دور مشغول ساخت مستندسازی هستم. مستند جزو قالب‌های برنامه‌سازی در تراز علمی است و به نظرم برنامه‌ساز برای ساخت مستند باید آموزش ببیند. این آموزش ها شامل پژوهش، موضوع، گویندگی و … می‌شود. در مجموع ما برای اینکه بخواهیم مستندساز خوبی باشیم نیازمند آموزش در این حوزه هستیم.

کد خبر 6087350 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • فرماندهی فارغ‌التحصیل از دانشگاه کوچه و بازار
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان
  • یکی از مسائل جدی کشور فارغ التحصیلان فاقد دانش است
  • حمایت دانشگاه تهران از فارغ التحصیلان و دانشجویان جویای کار
  • ۷ مصوبه مهم مجلس برای فناوری‌های برتر مورد نیاز دفاعی و امنیتی
  • کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد