Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - تارنمای یورو آسیا نوشت: اتحادیه عرب در نشست ماه جاری خود در هند بر متقاعد کردن هند برای خودداری از نزدیک شدن به ایران تأکید خواهند کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای یورو آسیا هند، روابط میان هند و کشورهای خاورمیانه از طریق اتحادیه عرب به مراحل جدیدی رسیده و قرار است دهلی نو به‌زودی میزبان نشست دو روزه وزرای خارجه کشورهای اتحادیه عرب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست طرفین علاوه بر مسائل منطقه‌ای و امنیتی نسبت به مسئله کشمیر از نگاه حمایت از سیاست‌های هند می پردازند.
یک منبع خبری از اتحادیه عرب به یورو آسیا گفت، اعضای اتحادیه عرب در حال حاضر نگران افزایش روابط میان هند و رژیم صهیونیستی نیست بلکه نگرانی اصلی آنان از نزدیک شدن روابط میان هند و ایران است.
به گزارش یورو آسیا، عربستان سعودی، کشورهای عضو اتحادیه عرب را شدیداً برای اتخاذ سیاست علیه ایران تحت فشار قرار داده است.
بر اساس گزارش موسسه خاورمیانه، هند پیش از گسترش روابط خود با کشورهای آسیای غربی، روابط راهبردی خود با ایران را در سطح بالا رشد و افزایش داده است. ایران برای هند از نگاه تأمین منابع انرژی و اتصال غرب آسیا به کشورهای آسیای مرکزی از طریق بندر مهم چابهار دارای اهمیت است.
بندر چابهار دارای جایگاه ویژه‌ای در برقراری تبادلات تجاری هند با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی است؛ و برخلاف دیگر کشورهای مسلمان آسیای غربی، ایران موضع بهتری در مورد مسئله کشمیر اتخاذ کرده است.
روزنامه اکونومیک تایمز به نقل از یک مقام هندی نوشت، اگر کشور سوریه در این مدت به اتحادیه عرب بازگردد هند نیز در نشست اتحادیه عرب شرکت خواهد کرد.
یک مقام هندی گفت که برگزاری این نشست در دهلی نو نشان دهنده ادامه سیاست دولت هند در برقراری روابط متعادل با تمام کشورهای منطقه است.
وی اختلافات در غرب آسیا، موضوع فلسطین، مبارزه با تروریسم، همکاری‌های دفاعی و انرژی از موضوعات مهم این نشست است.
عضویت سوریه در اتحادیه عرب در نوامبر 2011 تعلیق شد اما هند به‌عنوان ناظر روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را با دمشق حفظ کرد و با این کشور در زمینه مبارزه با تروریسم همکاری می‌کند.
سوریه نیز در مقابل با قطعنامه‌های سازمان همکاری اسلامی علیه کشمیر مخالفت کرده است.
آساق**9473**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اتحاديه عرب هند ايران يورو آسيا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۱۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است

رئیس‌جمهور تقویت روابط اقتصادی و تجاری با پاکستان و سریلانکا را از جمله اهداف این سفر عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی، مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه و ارتقای روابط با کشورهای همسایه و همسو است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله ابراهیم رئیسی پیش از عزیمت به پاکستان و سریلانکا، با بیان اینکه این سفر به دعوت رؤسای جمهور دو کشور دوست انجام می‌شود، تصریح کرد: کشور پاکستان از جمله کشورهای مهم جنوب آسیا و دارای روابط دیرینه تاریخی و تمدنی با ایران است که همواره روابط سیاسی و اقتصادی و نیز همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مورد توجه دو کشور بوده است.

رئیس جمهور با اشاره به نگاه مشترک جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در زمینه حقوق بشر، دفاع از مردم مظلوم فلسطین و مبارزه با تروریسم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی و توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسو، علاقمند به ارتقای روابط با کشور پاکستان است و در این سفر مسائل مختلفی از جمله مسائل اقتصادی و تجاری، انرژی و مسائل مرزی با دولت پاکستان مورد بحث و گفت وگو قرار خواهد گرفت.

دکتر رئیسی همچنین با بیان اینکه سطح روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به میزان سطح روابط سیاسی نیست، از هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری و اقتصادی با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه دو کشور در این زمینه خبر داد و گفت: مردم پاکستان، مردمی مؤمن، متدین و علاقمند به ارزش‌های انقلاب اسلامی بویژه به امام خمینی (ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی هستند و محبت و ارادت خود به ایران اسلامی را بارها به اثبات رسانده‌اند، ما امنیت این کشور را امنیت خود می‌دانیم و معتقدیم تثبیت و ارتقای امنیت نقاط مرزی به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.

رئیس جمهور همچنین توسعه روابط اقتصادی و تجاری با سریلانکا را از جمله اهداف سفر خود به این کشور عنوان کرد و با اشاره به رشد قابل توجه همکاری‌های دو کشور در حوزه فنی و مهندسی ابراز امیدواری کرد این سفر نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط میان ایران و سریلانکا باشد.

دکتر رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به دعوت رسمی همتای پاکستانی خود و در رأس هیأتی عالیرتبه از مقامات اقتصادی و سیاسی، دقایقی پیش با بدرقه معاون اول رئیس جمهور، معاون بین‌الملل دفتر رهبر معظم انقلاب و جمعی از وزرا عازم اسلام‌آباد شد.

رئیس جمهور در سفر ۲ روزه خود پس از استقبال رسمی از سوی نخست وزیر پاکستان، با محمد شهباز شریف دیداری خصوصی خواهد داشت و به اتفاق وی نشست مشترک هیأت‌های عالیرتبه دو کشور را برگزار خواهند کرد.

دکتر رئیسی در این سفر همچنین با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود ملاقات خواهد داشت و علاوه بر آن با سفر به برخی شهرهای دیگر این کشور با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی نیز دیدار و گفت وگو می‌کند.

سفر به شهر لاهور قلب فرهنگی پاکستان و شهر کراچی به عنوان قلب اقتصادی این کشور از دیگر برنامه‌های آیت‌الله رئیسی در ادامه سفر خود به پاکستان خواهد بود.

کد خبر 746788

دیگر خبرها

  • استقبال کشورهای غرب آسیا از اکسپو ۲۰۲۴
  • نخست وزیر پیشین قطر خطاب به اعراب: به زانو درآوردن ایران را فقط در خواب خواهید دید!
  • تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است
  • اولین نشست همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با کشورهای حوزه بریکس
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه می‌رود/ علت چیست؟
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • رئیسی در پاکستان : رژیم صهیونیستی از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کند
  • استفاده از ظرفیت اتحادیه آیورا در توانمندسازی زنان
  • ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • توانمندسازی اقتصادی زنان اتحادیه کشورهای عضو آیورا