Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-24@22:04:48 GMT

پیری پوست را با یک ماده نارنجی به تاخیر بیندازید

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۷۰۶۹۸

پیری پوست را با یک ماده نارنجی به تاخیر بیندازید

رکنا: پیری پوست را می توان با مصرف هویج به تعویق انداخت و علاوه بر آن سلامت چشم ها را نیز تضمین کرد.

هویج؛ سبزی محبوب و منبع سرشاری از ویتامین ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی است. طبع هویج (گرم و تر) است و گزینه مناسبی برای کسانی است که دارای طبع سرد و خشک هستند.

 هویج یک ماده طبیعی پر خاصیت برای تمام سنین است و با خوردن آن احساس طراوت در بدن و پوست احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا برای همه افراد اینگونه است؟ برای پاسخ به این سوال باید بدانید طبع هویج چگونه است و با توجه به طبایع چهارگانه و مزاج‌ها آیا با طبع شما همخوانی دارد یا خیر؟ در این مقاله می‌خواهیم همراه با معرفی هویج و فواید آن پاسخ این سوالات را برای شما روشن نماییم.

هویج و مواد مغذی آن

هویج از جمله سبزیجات مفید است که ۸۷ درصد آن را آب تشکیل می‌دهد. هویج دارای ویتامین‌های A,B,C,D,E,K است. هویج دارای مواد مفیدی از جمله آهن، فسفر، کلسیم، منیزیوم، منگنز، پتاسیم، سدیم، فیبر و نیاسین، قند، کربوهیدرات، پروتئین و چربی بوده و ۴۱ کیلو کالری انرژی دارد. از آنتی اکسیدان‌های موجود در هویج بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین A می‌گردد. آنتی اکسیدان کاروتن کاهش دهنده خطر ابتلا به بسیاری سرطان‌ها بوده و از بروز بسیاری بیماری‌ها جلوگیری می‌نماید.

طبع هویج

طبع هویج گرم و‌ تر است. افرادی که دارای طبع سرد و خشک هستند بایستی روزانه هویج یا آب هویج به اندازه کافی میل نمایند و مصرف مواد سرد و خشک در این افراد باید کمتر شود. هویج برای کسانی که طبعی گرم دارند ضرر دارد و برای این افراد بهتر است هویج را با گوشت پخت، سپس مصرف نمود.

خواص هویج و فواید بی‌شمار آن بر هیچکس پوشیده نیست. در زیر به تعدادی از این فواید اشاره می‌کنیم:

۱ - بالا بردن سلامت چشم

هویج با داشتن آنتی اکسیدان لوتئین که آنتی اکسیدانی قوی بوده نقش مراقبت از شبکیه چشم را دارد. هویج دور بینی و آب مروارید را نیز در مردان برطرف می‌کند.

۲ - درست عمل کردن روده‌ها

بیرون روی زمانی اتفاق می‌افتد که روده‌ها به درستی نتوانند آب جذب نمایند. هویج با داشتن فیبر بالا و فیبر پکتین قادر به جذب آب بوده و با این کار باعث کاسته شدن اسهال می‌گردد.

۳ - طراوت و تأخیر پیری پوست

هویج علاوه بر تاثیری که بر اعضای داخلی دارد برای پوست نیز مفید واقع شده و با داشتن آنتی اکسیدان بتاکاروتن که مقدمه ساختن ویتامین A. است از پیری سلول‌های پوستی جلوگیری می‌کند و این گونه باعث طراوت و شادابی پوست می‌گردد.

۴ - بهبود پوست، ناخن، مو

سلامت پوست، ناخن و مو از طریق سم زدایی که هویج انجام می‌دهد امکان پذیر است. همچنین هویج باعث بهبود ساخته شدن سلول‌های جدید در بدن می‌شود.

۵ - ممانعت از آفتاب سوختگی

هویج با داشتن آنتی اکسیدان بتا کارون باعث تقویت پوست شده و از آن محافظت می‌نماید. این آنتی اکسیدان می‌تواند محافظ خوبی برای پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش باشد. اگر هویج مصرف نمایید پوست خود را برای قرار گرفتن در معرض نور خورشید آماده کرده اید.

۶ - رفع کم خونی

هویج از سبزیجات آهن‌دار است و می‌تواند کمک خوبی برای تولید بیشتر گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی باشد.

۷ - تأخیر علائم یائسگی

با مصرف هویج و رساندن آنتی اکسیدان‌های موجود در آن به بدن علائم یائسگی مانند: پوکی استخوان، چاقی، گرگرفتگی و ... به تأخیر افتاده و بدن با اکسید شدن سلول‌ها و شروع پیری بدن مقابله می‌کند.

۸ - پیشگیری از سرطان و بیماری‌ها

هویج دارای آنتی اکسیدان بتاکاروتن است که می‌تواند رادیکال‌های آزاد موجود در بدن را خنثی کرده و به این طریق بدن را از حفظ و مقاوم نماید. همچنین هویج با داشتن فیبر‌های محلول در آب ترکیبات سمی به راحتی از بدن دفع شده و از پیشروی آن‌ها جلوگیری می‌شود. هویج گزینه مناسبی برای پیشگیری از انواع سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی عروقی است.

۹ - از بین بردن لکه‌های پوستی

روغن گیاهی که از هویج گرفته می‌شود خواص بسیاری دارد، حتی از آب هویج نیز خواص آن بالاتر است. این روغن جریان خون را تحریک کرده و این گونه است که احیای اپیدرم پوست را به همراه دارد.

۱۰ -ماسک آب هویج برای روشن شدن پوست

استفاده از آب هویج بر روی پوست صورت، باعث روشن شدن پوست می‌گردد. خواص بی‌نظیر آب هویج برای کبد نیز از دیگر فواید آب هویج البته به‌صورت خوراکی است.

نحوه مصرف هویج

هویج می‌تواند به صورت خام، پخته، رنده شده، پوره، چیپس میوه و یا آب هویج مصرف گردد. جذب بتاکاروتن و قند‌های موجود در هویج پخته از هویج خام بالاتر است.

حرف پایانی

هویج پخته شده به صورت تنها یا موجود در غذا‌ها یا سالاد‌ها بایستی در مدت ۲۴ ساعت مصرف گردند و بیشتر نمانند، زیرا در روند پخته شدن، نیترات‌های موجود در هویج به ترکیبات سمی و سرطان زا تبدیل می‌شوند. نکته قابل ذکر این است که در زنان باردار، شیرده، زنان مبتلا به سرطان سینه و کودکان استفاده از روغن هویج مناسب نیست و توصیه نمی‌گردد.

مصرف هویج به صورت پخته

آیا طبع هویج برای شما مناسب است و با مصرف آن دچار مشکل نمی‌شوید؟ آیا از خواندن این مقاله لذت بردید و اطلاعاتتان در این زمینه بالا رفت؟ شما هم می‌توانید با ارسال نظرات و تجربیات خود در قسمت "ارسال نظر" ما و مخاطبان ستاره را در تجربیات خود سهیم و از نظرات خود مطلع گردانید.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

زن صبور در ولنجک خون به پا کرد / گفتگو با مریم را ببینید و بخوانید + فیلم و عکس اعتراف به ازدواج سفید فاطمه حقیقت جو نماینده مجلس پس از کشف حجاب + فیلم پدرم وقتی من، همسرم و نامادریم را در آن وضیعت دید شوکه شد تعقیب و گریز مرگبار پلیس مشهد با متهم فراری / آیا این مامور دادگاهی می شود؟ تجاوز وکیل جوان به دختر 19 ساله در آسانسور+فیلم و عکس قتل ناموسی فرح و معشوقه اش در تخت خواب/ او شوهر داشت دختر 23 ساله مشهدی: برای اینکه بتوانم زنده بمانم مجبور بودم به هر ذلتی تن بدهم زنی برای پیدا کردن قاتل دخترش جایزه میلیاردی تعیین کرد+ عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا بلایی که کامیار و روزبه بر سر خانم مدیر 30 ساله آوردند / ناگفته های تلخ یک عروس ناگفته های جدال تکاوران دریایی ایران با آتش‌ سانچی / آب دریا در کنار کشتی می جوشید ! + عکس راز بوی بد در جنوب تهران بر ملا شد فیلمبرداری از صحنه خودکشی دردناک مرد آبادانی توسط خودش زن تهرانی به خاطر هزینه درمانش دست به کار کثیفی زد ! تازه داماد تهرانی را در اتاق حجله دفن کردند ! / رازی که یک زن به پلیس لو داد

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت سرطان پوست سرطان سینه سلامت کبد مقاله هویج عکس فیلم مرد دستگیر قتل زن جوان دختر تهران دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۰۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری آنلاین، باید قبول کنیم که ما ایرانی‌ها دارو زیاد مصرف می‌کنیم و حتی اگر به آنها دست نزنیم، باید چند ورق از هر کدام در یخچال و کشوی کابینت ما باشد. ژلوفن، نوافن، استامینوفن کدوئین، دیازپام، لورازپام، دایمیتیکون، شیاف و خیلی از داروهای دیگر که فکر می‌کنیم لازم است برای روز مبادا در خانه باشد.

تعدادی از داروها نیازی به نسخه ندارند و شما با مراجعه به داروخانه می‌توانید آنها را تهیه کنید. این داروها، داروهای OTC یا Over the Counter Drug نام دارند. دسته‌ دیگری از داروها نیازمند نسخه پزشک هستند اما بسیاری از داروخانه‌ها معمولا آنها را هم بدون نسخه در اختیار افراد می‌گذارند. داروهایی که مصرف بی‌رویه آنها می‌تواند عوارض متعددی برای سلامت داشته باشد و سلامت شما را در معرض خطر قرار دهد.

آیا مُجازیم داروهای OTC را خودسرانه مصرف کنیم؟

دکتر بابک پورقلیچ، پزشک عمومی در گفتگو با همشهری به نکات جالبی درباره مصرف داروهای OTC اشاره می‌کند که دانستن آنها شاید باعث شود که دست از مصرف بی‌رویه و طولانی‌مدت داروها برداریم و به سلامت خود اهمیت دهیم.

دکتر پورقلیچ می‌گوید: مصرف خودسرانه داروهای OTC بستگی به بیماری ما دارد. اگر بیماری سبک باشد که معمولا دچارش می‌شویم و اولین بار نیست، مثل سردرد همیشگی، سرماخوردگی همیشگی، آلرژی و آبریزش بینی همیشگی، درد قاعدگی همیشگی و از این قبیل که قبلا پزشک اجازه داده که در چنین مواقعی داروهای خاصی را برای تسکین درد استفاده کنیم، می‌توانیم در حد ۴۸ ساعت آنها را مصرف کنیم. اما اگر بعد از ۴۸ ساعت و حداکثر ۷۲ ساعت علائم برطرف نشد، یا تشدید شد یا علائم دیگری به آن اضافه شد که شبیه علائم همیشگی نیست، باید حتما به پزشک مراجعه کنیم و خودسرانه مصرف داروها را ادامه ندهیم. مثلا اگر سردردی داریم که هرچقدر هم قرص می‌خوریم، خوب نمی‌شود، قاعدتا باید مصرف خودسرانه دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنیم.

داروخانه‌ها به فروشگاه تنزل پیدا کرده‌اند

این پزشک عمومی می‌گوید: در کشورهای دیگر هم یک سری داروها هستند که در فروشگاه‌ها ارائه می‌شوند و مردم می‌توانند بدون نسخه، آنها را خریداری کنند اما در ایران، الان مشکل فقط داروهای OTC نیست. مشکل ما داروهایی هستند که در قالب OTC به مردم ارائه می‌شوند. مثل آزیترومایسین، دیازپام، سفکسیم و ... . یا دارویی که همیشه مصرف می‌کنیم را می‌بریم به داروخانه نشان می‌دهیم و می‌گوییم من همیشه این را مصرف می‌کنم و داروخانه هم بدون نسخه آن را به شما می‌دهد. یعنی داروخانه در کشور ما جایگاه و مقام فروشگاه را پیدا کرده است. در حالی که ساختار و کارکرد فارمِسی که تنها تعدادی از داروهای OTC را در اختیار دارد، با دراگ‌استور متفاوت است. اما اینجا داروخانه‌ها شبیه فارمِسی‌ها عمل می‌کنند.

مصرف آنتی‌بیوتیک برای یک ویروس ساده؟

دکتر پورقلیچ به یک نکته خیلی مهم اشاره می‌کند و می‌گوید: خیلی از مواقع گلودرد شما ممکن است به خاطر یک میکروب یا ویروس ساده باشد. بهبود این ویروس ساده یک روندی دارد؛ مثلا ۳ تا ۵ روز طول می‌کشد و بعد علائمش از بین می‌رود. اما وقتی شما برای بهبود آن آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید، میکروب‌های ساده را هم از بین می‌برید و به میکروب‌های خطرناک‌تر و مقاوم تر فرصت جولان می‌دهید و دوره درمان‌تان هم طولانی‌تر می‌شود.

او می‌گوید: البته آنتی‌بیوتیک‌ها OTC نیستند اما میزان مصرف آنها در کشور بسیار بالا است و خیلی‌ها خبر ندارند که چه عوارض متعددی دارند. بسیاری‌ از افراد برای کوچک‌ترین مشکل مثل گلودرد یا داشتن خلط، آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند! در حالی که آنتی‌بیوتیک اصلا روی عفونت تاثیری ندارد. فقط ممکن است در شما مقاومت دارویی ایجاد کند. یعنی اگر شما بعدها عفونت روده، عفونت گوش یا عفونت سینوس بگیرید، دیگر بدن شما به آن آنتی‌بیوتیک جواب نخواهد داد و دربرابرش مقاومت خواهد کرد و شما مجبور می‌شوید آنتی‌بیوتیک قوی‌تری مصرف کنید که آن هم تبعات و عوارض خاص خود را دارد.

این ۷ دسته دارو را بی‌رویه نخورید

دکتر پورقلیچ در ادامه گفتگو درباره عوارض مصرف بی‌رویه و طولانی‌مدت ۷ داروی OTC و غیر OTC توضیحاتی می‌دهد که دانستن آنها بسیار ضروری است.

استامینوفن کدئین؛ ایرانی‌ها استامینوفن کدئین را زیاد مصرفش می‌کنند و فکر می‌کنند خطری هم ندارد. ما بیمار داشتیم که روزی ۲ بسته استامینوفن کدئین مصرف می‌کرد و دیگر صاحب کبد سالمی نبود. استامینوفن اگر بیش از دوز مجاز مصرف شود، داروی بسیار مضری برای کبد است. کدئین آن هم اگر بیش از ۳ روز مصرف شود، هم وابستگی ایجاد می‌کند و هم باعث از بین رفتن سلول‌های کبدی می‌شود.

ژلوفن و ایبوپروفن؛

این دو دارو جزو مسکن‌های غیر استروئیدی هستند و مهم‌ترین عوارض‌شان عوارض گوارشی است. اگر این ۲ دارو را طولانی مصرف کنید یا اگر زمینه بیماری‌های گوارشی داشته باشید، ممکن است بیماری گوارشی شما تشدید شود. برخی از افراد برای بیماری قلبی‌شان داروهای دیگری مثل آسپرین هم مصرف می‌کنند. این افراد اگر پروفن مصرف کنند، رقت خون‌شان بیشتر می‌شود و ممکن است مستعد خونریزی شوند. به خصوص افرادی که فشارخون دارند و فشارخون آنها کنترل‌نشده است. در خیلی از مواقع یک خونریزی کوچک با مصرف این داروها ممکن است به یک خونریزی وسیع مغزی تبدیل شود.

ژلوفن و پروفن برای تسکین درد قاعدگی؛

ژلوفن و پروفن چون خون را رقیق می‌کنند، ممکن است که مقدار خونریزی را بیشتر کنند. درد را از بین می‌برند اما مقدار خونریزی را افزایش می‌دهند. معمولا پزشکان این ۲ دارو را برای کاهش درد قاعدگی زیاد تجویز نمی‌کنند. ممکن است ترکیبی تجویز کنند. مثلا نوافن تجویز می‌کنند که ترکیبی از دوز پایین پروفن، استامینوفن و کافئین است. نوافن هم اثر تسکینی دارد و هم عوارضش کمتر است.

شیاف؛

شیاف، یک شکل از داروی OTC غیر استروئیدی است مثل دیکلوفناک، ناپروکسن، استامینوفن و ... . خود شیاف ممکن است در برخی افراد در محل ورودش اثر تحریکی بر جا بگذارد. غیر از این، عوارض شیاف دقیقا مثل داروی خوراکی آن است. عوارضی مثل خونریزی معده و روده ، مشکلات کلیوی و بدتر شدن مشکلات قلبی به خصوص در سالمندان.

سدیم کلراید؛

سدیم کلراید به خودی خود عوارضی ندارد. مگر این که احساس کنید با مصرف آن دچار خشکی زیاد بینی، تحریک‌پذیری بینی، افزایش التهاب بینی، درد در گونه‌ها شده‌اید. در غیر این صورت مشکلی ندارد.

اشک مصنوعی؛

مصرف اشک مصنوعی معمولا منعی ندارد اما بهتر است با تجویز پزشک باشد. چون ممکن است چشم‌های شما مشکلی مثل التهابی داشته باشد و ۵ روز بعد از مصرف اشک مصنوعی با عفونت چشم مواجه شوید. مگر این که پزشک تجویز کرده باشد که ۶ ماه تا یک سال اشک مصنوعی را مصرف کنید. در این صورت می‌تواند اگر داروی شما قبل از این مدت تمام شد، می‌توانید آن را بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید.

آنتی‌بیوتیک‌ها؛

آنتی‌بیوتیک‌ها همان طور که گفتم، در دسته داروهای OTC قرار نمی‌گیرند اما مصرف بالایی در کشور دارند و عوارض زیادی هم ایجاد می‌کنند. مثل آموکسی‌سیلین، سفکسیم، آموکسی‌کلاو و ... . عوارض آنتی‌بیوتیک‌ها شامل اختلالات گوارشی، تداخل دارویی و مقاومت دارویی است.

دست از مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت داروها برداریم

داروهای OTC یا بدون نسخه هم مثل هر داروی دیگری اگر طولانی‌مدت و بی‌رویه مصرف شوند، بعد از مدتی اثربخشی خود را از دست می‌دهند. چون خیلی از داروها معمولا در بدن ایجاد مقاومت می‌کنند. این نکته را دکتر پورقلیچ می‌گوید و اضافه می‌کند: اما نکته مهم‌تر از مقاومت دارویی، این است که علائمی مثل درد، سوزش، التهاب و سرفه علامت هستند و بیماری نیستند. پزشک با مشاهده این علائم به وجود یک بیماری پی می‌برد. بنابراین درمانش درمان علامتی خواهد بود. ولی بیمار نمی‌داند که علائمش مربوط به چه بیماری‌ای است و با مصرفِ مثلا مسکن یا آنتی‌بیوتیک، فقط بیماری را سرکوب می‌کند. ممکن است فردی از ۳ ماه قبل، درگیر تومور مغزی باشد و نداند و با مصرف مسکن، فقط موجب سرکوب آن شود. وگرنه تومور در جای خود باقی است.

این پزشک عمومی ادامه می‌دهد: گاهی پزشک، دارویی را برای مدت محدودی تجویز می‌کند اما فرد از آن به بعد هر بار مریض شد، آن دارو را از داروخانه می‌خرد و مصرف می‌کند. در حالی که ممکن است پزشک آن دارو را فقط برای دو هفته یا نهایتا یک ماه دستور داده باشد. اگر پزشک برای شما مثلا اُمپرازول تجویز کرد و بعد از یک ماه همچنان بهبود پیدا نکردید، دیگر نباید یک ماه دیگر هم آن را خودسرانه مصرف کنید. شاید اگر به همان پزشک مراجعه کنید، این بار شما را برای آندوسکوپی بفرستد تا ببیند مشکل دقیقا از کجا است. پس بهتر است دست از مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت داروها برداریم تا سلامت‌مان به خطر نیفتد.

دیگر خبرها

  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • خواص آب هویج بستنی
  • روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود؟
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود
  • ۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • ۶ دمنوش عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • ۶ دمنوش‌ عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • خواص آب هویج که از آن بی‌خبرید
  • کدام ویتامین همان اکسیر جوانی است!