Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام ساجدی گفت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و معهدالمعارف الحکمیه لبنان در زمینه برگزاری همایش های بین المللی، نگارش و ترجمه دانشنامه فلسفه دین و ترجمه و نشر برخی آثار ممتاز با یکدیگر همکاری می کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: به تازگی نشست مشترکی میان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و معهدالمعارف الحکمیه لبنان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست صمیمی که با حضور حجت‌الاسلام «محمد عرب صالحی»، رییس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی، حجت‌الاسلام «ابوالفضل ساجدی»، مدیر قطب علمی فلسفه دین و حجت الاسلام شیخ «شفیق جرادی»، رییس موسسه معهدالمعارف الحکمیه لبنان در قم برگزار شد تعاملات علمی دو نهاد در زمینه فعالیت های علمی پژوهشی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

حجت الاسلام «ابوالفضل ساجدی» در گفت وگو با خبرنگار اندیشه شبستان در مورد مصوبات این نشست، اظهار کرد: طی این نشست گزارشی از فعالیت های قطب علمی فلسفه دین در طول سال های گذشته و همچنین برنامه های آتی برای حجت الاسلام شیخ «شفیق جرادی» ارایه شد.

 

مدیر قطب علمی فلسفه دین ادامه داد: شفیق جرادی، از جمله متفکرانی است که در مسیر بررسی وضعیت فکری جوامع عربی به ویژه لبنان فعالیت هایی دارد. ما نیز در راستای پرسش های اعتقادی و شبهات جدید مطرح در حوزه فلسفه دین و پرسش های جدیدی که جامعه اسلامی و تمدن اسلامی و اندیشمندان و جوانان با آن مواجهند، با او دیداری داشتیم. وی در این موارد کتاب هایی را هم تالیف کرده است.

 

ساجدی با بیان اینکه این دیدار در راستای گسترش فعالیت های قطب علمی فلسفه دین در سطح بین الملل انجام گرفت، تصریح کرد: به دلیل شباهت فراوانی که میان شرایط فکری و فرهنگی در میان کشورهای اسلامی وجود دارد و از طرف دیگر فعالیت هایی که برخی روشنفکران غرب زده برای محدودسازی اسلام اصیل دارند، این دیدار انجام و در آن گزارش هایی از فعالیت های دو طرف ارایه شد.  

 

وی اضافه کرد: قرار شد در راستای توسعه فعالیت های قطب علمی فلسفه دین، فعالیت های مشترکی را در آینده دنبال کنیم که از جمله آنها می توان به برگزاری نشست های مشترک میان نخبگان ایرانی و کشورهای اسلامی، همچنین بررسی وجوه مشترک و اختلاف میان فضای فرهنگی ایران و کشورهای عربی، تفاوت نیازهای فرهنگی میان این دو، اشاره کرد.

 

 

 

 

مدیر قطب علمی فلسفه دین تاکید کرد: به دلیل اینکه اکنون در مسیر رشد تمدن اسلامی حرکت می کنیم، اهمیت وافری دارد که در عرصه علم تحرک مضاعفی داشته باشیم، در این میدان برخی به دلیل گرایشات غربی و نشناختن ظرفیت های اسلام، پرسش ها وشبهاتی را در فضای فکری مطرح می کنند که عقاید دینی، آموزه های اسلامی، جایگاه علم و آموزه های اسلامی و کارکرد آن در شرایط جاری، قلمرو اجتماعی و سیاسی اسلام، جایگاه معنویت اسلامی را مورد هدف قرار می دهند و با تاثیرپذیری از فرهنگ غرب، در مسیر تغییر وضعیت فکری و فرهنگی کشورهای اسلامی بر می آیند.

 

وی در ادامه بیان کرد: قطب فلسفه دین در چنین شرایطی لازم می داند که فعالیت های بین المللی را توسعه داده و از طرف دیگر نیازهای نخبگانی کشورهای همسایه را بشناسد و تلاش کند تا آثار موجود در مراکز فرهنگی ایران را به ممالک عربی معرفی کند. البته در این مسیر ضرورت آشنایی با زبان های خارجی از جمله زبان عربی، برای نخبگان و طلاب و اندشمندان اسلامی باید مورد توجه قرار گیرد، همچنین یکی از گام های لازم در این مسیر شناسایی پرسش های تازه ای است که جوانان نسبت به اسلام با آن مواجه هستند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تمدن اسلامی در حال رشد و در عین حال در مواجهه با تمدن غرب است، ابراز کرد: با توجه به این مساله باید به پرسش ها پاسخ داد. کشف عوامل دین گرایی و عوامل دین گریزی و فاصله گرفتن از دین از جمله ضرورت هایی است که باید درصدد کشف آنها بر آییم تا بتوانیم با همکاری سایر نخبگان در کشورها برای رشد اسلام، گام های تازه ای برداریم و این دیدار از جمله اقداماتی است که در این راستا برگزار شد.

 

ساجدی تصریح کرد: در دیدار با رییس موسسه معهدالمعارف الحکمیه، بنا شد تفاهم نامه ای را به امضا برسانیم که در حال حاضر تفاهم نامه به تصویب رسیده و به زودی مکتوب می شود. در پی عقد این تفاهم نامه از نخبگان حوزه فلسفه دین و شخصیت های بین المللی مطرح در این حوزه نیز دیدار می کنیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: مشارکت موسسه لبنانی در برگزاری برخی همایش‌های بین المللی، همکاری در نگارش و ترجمه دانشنامه فلسفه دین و ترجمه و نشر برخی آثار ممتاز پژوهشگاه به زبان عربی از اهم توافقات صورت گرفته بین پژوهشگاه و معهدالمعارف الحکمیه لبنان است.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه اردبیل کانون های مساجد خبرگزاری شبستان مجلس آیت الله سید حاتمی کلیسا قیمت ارز و سکه قیمت طلا علوم انسانی اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تفاهم نامه همکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۵۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین حضور ایران در نشست وزیران علوم سازمان شانگهای

به گزارش خبرگزاری مهر، «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور یافت و سخنرانی داشت.

همچنین امید رضایی فر قائم مقام وزیر در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم نیز به صورت برخط در این نشست سخنرانی کرد.

سفیر ایران در مسکو با اشاره به اینکه کشورمان از تیرماه ۱۴۰۲ به عنوان عضو کامل به سازمان همکاری شانگهای پیوست، یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران پیش از این در ۲۰ سال گذشته و در زمان عضویت خود به عنوان ناظر در این سازمان، دیدگاه‌های خود را بیان کرده است.

وی اظهار داشت: ایران هم‌اینک نیز به عنوان عضو کامل به دنبال تعامل سازنده و همکاری جامع با بخش‌های مختلف تخصصی سازمان همکاری شانگهای است.

جلالی، یکی از مهمترین زمینه‌های همکاری کشورهای عضو سازمان شانگهای را حوزه آموزش عنوان کرد و افزود: آموزش سنگ بنای توسعه هر کشوری است و جمهوری اسلامی ایران هم در این زمینه سابقه و تجربه طولانی دارد.

اقدامات بزرگ ایران در حوزه علم و فناوری با وجود تحریم‌ها

سفیر ایران در مسکو در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشور ما با وجود مواجهه با همه تحریم‌ها و فشارهای غیرعادلانه برخی قدرت‌ها در حوزه تحقیق‌، پژوهش و آموزش عالی کارهای بزرگی انجام داده است.

وی یادآور شد: ایران هم‌اینک در منطقه غرب آسیا در بسیاری از شاخص‌های علوم و تحقیقات از جمله فناوری و انرژی جایگاه برتر را دارد.

آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن تجارب در حوزه آموزش

جلالی ادامه داد: ما آماده هستیم تا دستاوردها و تجربیات خود را در حوزه آموزش با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای را به اشتراک بگذاریم.

وی با بیان اینکه همکاری دانشگاه‌های برتر عضو سازمان همکاری شانگهای اقدام بسیار مهم و در خور تقدیری است، گفت: دانشگاه‌های برتر ایران، سالیانی است که با کشورهای شانگهای از جمله روسیه در حال همکاری مشترک هستند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اظهار داشت: ما آمادگی خود را به شکل کامل اعلام می‌کنیم که به عنوان یک عضو کامل سازمان شانگهای، همکاری کاملی را با این سازمان همکاری داشته باشیم.

امید رضایی فر قائم مقام وزیر در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در سخنانی ویدئو کنفرانس در این نشست بر آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران بر توسعه همکاری‌ها در حوزه علم و فناوری تأکید کرد و گزارشی از دستیابی ایران به جایگاه‌های قابل توجه در عرصه علم و فناوری با وجود تحریم‌های غرب ارائه کرد.

کد خبر 6081831 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • نشست وزرای علوم سازمان شانگهای در مسکو با حضور ایران
  • نخستین حضور ایران در نشست وزیران علوم سازمان شانگهای
  • نقش موثر هنر در انتقال اندیشه شهدا به نسل آینده + عکس
  • اقتدار ارتش حاصل تفکر و اندیشه انقلابی و جهادی است
  • آخرین مهلت ارسال مقاله به کنگره بین‌المللی پژوهشگاه رویان اعلام شد
  • پژوهشگاه هوافضا؛ گامی در جهت تحقق اهداف فضایی کشور
  • «محمد دوستار» سرپرست دانشگاه گیلان شد
  • دوستار سرپرست دانشگاه گیلان شد
  • سرپرست دانشگاه گیلان منصوب شد
  • نسبت میان علم و فلسفه