Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری امتداد، بانک مسکن بخشنامه جدید در خصوص بهره گیری از سامانه نظام هویت سنجی الکترونیکی بانکی در صدور دسته چک را ابلاغ کرد. در این بخشنامه تاکید شده است که یکی از ارکان مدیریت مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، شناسایی مشتری بوده و در این راستا، بانک مرکزی در اجرای ماده (۲۰) آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی و قوانین و مصوبات مختلف از جمله بندهای (الف) و )ب) ماده (۱۸) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، اقدام به راه‌اندازی سامانه نظام هویت‌سنجی الکترونیکی بانکی موسوم به نهاب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بخشنامه در خصوص سامانه مذکور تصریح می کند: نهاب پایگاه جامع و یکپارچه اطلاعات هویتی مشتریان مؤسسات اعتباری به شمار می‌‌آید که شناسایی کامل مشتریان و ایجاد کنترل‌های لازم بر نحوه عملکرد آنها در شبکه بانکی کشور را تسهیل و تسریع می‌کند. این پایگاه داده، به هر یک از مشتریان شبکه بانکی کشور، شناسه منحصر به فردی به نام شهاب تخصیص می‌دهد که لازمه بهره‌مندی از خدمات بانکی، برخورداری از شناسه مذکور است.

بخش دیگری از این بخشنامه آورده شده که در قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب مورخ ۱۳ آبان ماه سال جاری مجلس شورای اسلامی نیز بر لزوم استعلام و احراز صحت مشخصات متقاضیان دسته‌ چک از سامانه نهاب تأکید شده است. در نتیجه با توجه به موارد ذکر شده، بانک مرکزی در تاریخ ۲۷ آذر ماه سال جاری ضمن اعلام راه‌اندازی این سیستم و امکان اخذ شماره شهاب از این سامانه مقرر کرد از این پس، بانک‌ها قبل از اعطای دسته‌ چک به متقاضیان، هویت متقاضی را از طریق استعلام از سامانه نهاب احراز کند.

در این بخشنامه عنوان شده که با توجه به این توضیحات باید علاوه بر ارسال راهنمای کاربری استعلام کد شهاب از بانک مرکزی، دو گام نیز در دستور کار شعب بانک قرار گیرد. نخست این که شعب در زمان دریافت تقاضای دسته‌ چک از مشتریان و قبل از ارسال درخواست وی به سامانه صیاد باید نسبت به استعلام کد شهاب اقدام کنند. بدیهی است در حساب‌های اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از انفرادی و مشترک، اخذ کد شهاب برای صاحب یا صاحبان حساب، نام شرکت، امضاداران، اعضای هیات مدیره، وکیل و نمایندگان آنها نیز الزامی است. همچنین موضوع دیگر این که در استعلام کد شهاب، چنانچه درخواست کد شهاب از سوی بانک مرکزی پذیرفته نشده باشد، لازم است پس از اصلاح مشخصات مشتری در CIF مجدداً کد شهاب استعلام شود. 

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۹۴۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات ودیعه مسکن به بیش از ۴۳۸ هزار متقاضی پرداخت شد

«سیداحمد خادمیان» میزان پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن را توسط بانک‌ها تشریح کرد و گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۹۴ هزار و ۹۵۳ نفر در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کردند.

به نقل از وزارت راه و شهرسازی، وی افزود: از متقاضیان ثبت نام شده، یک میلیون و ۴۱۶ هزار و ۴۵۲ نفر حائز شرایط اولیه شدند و از این تعداد ۹۹۱ هزار و ۶۵۸ متقاضی به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ودیعه معرفی شدند.

مدیرکل دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی ادامه‌داد: طبق آمارها، تسهیلات پرداخت شده توسط بانک‌ها به متقاضیان وام ودیعه به تعداد ۴۳۸ هزار و ۵۵۸ فقره است که با توجه به فصل نقل و انتقالات، انتظار داریم تا این میزان افزایش یابد و تعداد بیشتری از مردم بتوانند از این امکان برای فراهم کردن مسکن مناسب خود و خانواده استفاده کنند.

خادمیان تاکید کرد: بانک‌ها طبق بخشنامه شرایط پرداخت وام ودیعه را تسریع بدهند.

وی توضیح‌داد: به تازگی گزارش‌هایی به وزارت راه و شهرسازی ارسال شده که بر اساس آن، برخی از شعب مدارک مازاد از بخشنامه از متقاضیان تسهیلات ودیعه طلب می‌کنند و حتی استعلام‌هایی را مجدد پس از حائز شرایط شناخته شدن متقاضی می‌خواهند که این موارد مورد تایید وزارت راه و شهرسازی نیست.

این مقام مسئول تاکید کرد: همه شعب بانک باید بر اساس بخشنامه پیش بروند و مدارک و استعلاماتی خارج از بخشنامه از متقاضیان طلب نکنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد
  • افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی
  • سقف تراکنش‌ها در شبکه بانکی تغییر یافت
  • سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد ؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان
  • دو برابر شدن سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی
  • سقف برداشت از حساب های بانکی چقدر شد؟
  • شارژ گران پیامک‌های بانکی؟
  • تسهیلات ودیعه مسکن به بیش از ۴۳۸ هزار متقاضی پرداخت شد
  • انجام بیش از ۳۶ هزار استعلام بانک و دفترخانه توسط دفاتر پیشخوان طرف قرارداد شهرداری اصفهان
  • چرا امتیاز اعتباری مشتریان بانک‌ها کم می‌شود؟