Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@15:38:45 GMT

جایگاه ویژه هند

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۰۰۱۸۵

جایگاه ویژه هند

تهران- ایرنا- دهلی‌نو، به لحاظ استراتژیک علاقه‌مند است که روابط خوب خود را با کشورهای موثر منطقه غرب آسیا، از جمله ایران حفظ کند، چرا که روابط صمیمانه با قدرت‌های موثر منطقه‌ای باعث می‌شود هند در تحولات مهم منطقه قدرت مانور و اثرگذاری بیشتری داشته ‌باشد.

روزنامه اعتماد در سرمقاله ای به قلم محسن روحی‌صفت، آورده است: تحولات ماه‌های اخیر در منطقه آسیای غربی و آسیای جنوبی، از جمله فرمان خروج نیروهای نظامی امریکایی از منطقه غرب آسیا و احتمال عقب‌نشینی عمده نظامی از خاک افغانستان، از سرگیری غیرقانونی تحریم‌های یکجانبه امریکا علیه کشورهایی که با ایران همکاری کنند و بسیاری از تحولات دیگر، باعث شده است تا لزوم همکاری میان ایران و هند، که هر دو به نوعی بازگیر مسائل غرب آسیا، جنوب آسیا و آسیای میانه محسوب می‌شوند افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



لزوم هماهنگی میان تهران و دهلی‌نو برای ایجاد دیدگاه مشترک و روشن‌سازی و حل و فصل اختلافات و افتراق‌های احتمالی در مورد تحولات جاری در کنار گسترش روابط اقتصادی و تجاری و رویارویی با آزارهای اقتصادی امریکا، از جمله اصلی‌ترین دستور کارهای سفر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان به هندوستان است. از جمله مباحث اصلی این سفر مساله احتمال خروج نیروهای نظامی امریکایی از افغانستان...

کمک به روند صلح در افغانستان، پروژه بزرگ بندر تجاری چابهار، همکاری‌ها در حوزه راه‌سازی و به ویژه راه‌آهن و فولاد، استمرار فروش نفت خام ایران به هندوستان، سرمایه‌گذاری‌های هند در ایران و احتمال سرمایه‌گذاری‌های ایران در خاک هندوستان و مساله مهم ایجاد کانال‌های مالی و بانکی مستقل میان دو کشور هستند.

دهلی‌نو، به لحاظ استراتژیک علاقه‌مند است که روابط خوب خود را با کشورهای موثر منطقه غرب آسیا، از جمله ایران حفظ کند، چرا که روابط صمیمانه با قدرت‌های موثر منطقه‌ای باعث می‌شود هند در تحولات مهم منطقه قدرت مانور و اثرگذاری بیشتری داشته ‌باشد. سیاست خارجی مستقل و نقش غیروابسته ایران در منطقه غرب آسیا، با سیاست خارجی هند همسو است. اما همزمان با این عزم سیاسی و استراتژیک، باید این نکته را در نظر گرفت که حجم مبادلات اقتصادی، سیاسی و تجاری هندوستان با ایالات متحده امریکا بسیار وسیع است.

هندی‌ها علاقه‌مندند که روابط با تهران بر مناسبات گسترده این کشور با ایالات متحده امریکا موثر نباشد. عزم و اراده سیاسی هندوستان برای ادامه روابط با تهران باعث شد تا در طول ماه‌های گذشته سیاستمداران و دیپلمات‌های هندی، مذاکرات گسترده و رایزنی‌های بی‌وقفه‌ای را با واشنگتن برای استفاده از معافیت‌های تحریمی برای تجارت با ایران انجام دهند. نتیجه این مذاکرات تاکنون این بود که هندوستان توانست در مجموعه 8 کشوری قرار بگیرد که موفق شدند برای واردات نفت خام از ایران معافیت دریافت کنند و در عین حال به عنوان یک امتیاز مضاعف، توانست سرمایه‌گذاری در پروژه بندر چابهار و دالان صادراتی به افغانستان را نیز از تهدید تحریم‌های امریکا معاف کند.

بزرگ‌ترین مشکل جاری در روابط دو کشور، مساله کانال‌های بانکی و مسیر انتقال ارز میان دو کشور است. مقامات تهران و دهلی‌نو، مذاکرات مستمری برای ایجاد مسیرهای جایگزین انجام داده‌اند. یکی از راهکارهای پیشنهادی، سرمایه‌گذاری بخشی از درآمدهای ایران از صادرات نفت خام در داخل خاک هندوستان است. چنین اقدامی به جای دریافت پول نقد می‌تواند منافع دراز مدت بسیار زیادی برای ایران داشته‌باشد. در عین حال عملیات تجارت تهاتری برای بخشی از واردات خارجی ایران نیز در مذاکرات مدنظر قرار گرفته‌شده و هندی‌ها باید بتوانند در کالاهایی که مزیت کیفی نسبت به دیگر تامین‌کنندگان واردات ایران دارند، به ازای دریافت نفت کالا به ایران صادر کنند.

موضوع بسیار مهم دیگر مجوز تاسیس شعبه‌های بانک‌های ایرانی در هندوستان است؛ مساله‌ای که از سال‌های پیش از سوی ایران پیشنهاد شده‌بود، اما با تعلل طرف هندی مواجه شده‌بود. در سفر اخیر وزیر امورخارجه کشورمان به هند، مقام‌های هندی از قطعی بودن تاسیس شعبه بانک ایرانی در خاک این کشور خبر داده‌اند، امیدوارم که مقام‌های هندی با ایجاد تغییرات لازم در قوانین و مقررات داخلی خود بعد از سال‌ها رایزنی و مذاکره مداوم ضمن صدور این مجوز، زمینه گسترش بیشتر فعالیت‌های بانکی مشترک میان دو کشور را فراهم کنند.

*منبع: روزنامه اعتماد،1397،10،19
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اعتماد هندوستان ادامه روابط با تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۰۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف ایران تثبیت حق خود بود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق  در نشست مجمع بین‌المللی سلیمانیه گفت : قدرت ایران با شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی ثابت شد/هدف ایران تثبیت حق خود بود. 
سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در نشست مجمع بین‌المللی سلیمانیه خواستار تعیین تکلیف انتخاب رئیس جدید پارلمان عراق شد.
وی در این نشست گفت: معتقدیم هدف از پاسخ ایران، به آن اندازه که تثبیت حقش در پاسخ بود، تشدید تنش و گسترش دامنه درگیری نبود و رژیم صهیونیستی از دهه‌های گذشته اینگونه رسمی از سوی کشوری مورد حمله قرار نگرفته بود.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه تاکید کرد: پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی خود، یک متغیر ویژه به شمار می‌رود که قدرت ایران در شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی را با وجود همکاری بسیاری از کشور‌ها با آن، ثابت می‌کند.
حکیم با بیان اینکه عراق موضع پیشگامی در یاری ملت فلسطین و همبستگی با فلسطین دارد، عنوان کرد:، اما موضع دولتی و سیاسی رسمی با استفاده از اراضی عراق برای انجام عملیات نظامی موافق نیست و ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم، جنگ در غزه را متوقف و مصوبه شورای امنیت برای توقف جنگ و وارد کردن کمک‌ها را اجرا کند.
وی درباره گروه‌های عراقی گفت: گروه‌های عراقی، روزی ادعا نکرده‌اند که عملیات نظامی را به دستوراتی از خارج از کشور انجام می‌دهند بلکه این عملیات برای حفظ حاکمیت کشور بنابر دیدگاه خود انجام می‌شود و نظر ما سیاست مهار این گروه‌ها است و نه سیاست ضربه به آنها به ویژه با توجه به اینکه عراق در حال ساماندهی اوضاع داخلی است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه اشاره کرد: شاهد آن بودیم این گروه‌ها، هنگامی که توقف عملیات نظامی خود را اعلام کردند و برای عدم در تنگنا قرار دادن دولت، وارد آتش بس شدند، با مسئولیت‌پذیری بالایی عمل کردند.
وی همچنین در باره پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی در عراق اظهار داشت: عراق در مساله پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی به ویژه با پایان داعش به عنوان یک چالش وجودی جدی است، اما در وهله نخست باید ماموریت ائتلاف بین‌المللی با گفتگو با طرف‌های بین‌المللی و با تفاهم پایان یابد و نه با روش‌های دیگر.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه افزود: در مرحله دوم نیز ما به انتقال به روابط دوجانبه بین عراق و بسیاری از کشور‌های ائتلاف بین‎المللی و در راس آن آمریکا اهتمام داریم و روابط دوجانبه بین عراق و برخی کشور‌های ائتلاف بین‎المللی به نفع عراق است.
وی خاطرنشان کرد: روابط عراق با آمریکا براساس توافقنامه چارچوب استراتژیک که در پارلمان عراق تصویب شده، برقرار است و این توافقنامه مهم، تصویب شده و فراگیر در همه زمینه‌ها است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن، گفت: این سفر برای فعال‌سازی این توافقنامه و ایجاد روابط دوجانبه انجام شده و واضح است که هر اندازه روابط دوجانبه بین دو کشور سامان یابد، پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی تسریع می‌شود.
حکیم تاکید کرد که ثبات امروز در عراق، نیازمند تلاش برای تقویت آن است تا به ثبات پایدار تبدیل شود و به صورت مثبت با دستاورد‌های امروز برخورد کنیم.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان با اشاره به نظر سران کشور‌های منطقه نسبت به عراق توضیح داد: تا حد زیادی نسبت به وضعیت عراق از طریق آنچه از سران منطقه نسبت به عراق می‌شنویم، خوشبین هستیم و قطعا سفر ما به این کشور‌ها برای هماهنگی با دولت است و در این سفر‌ها وضعیت عراق و راه‌های حمایت از عراق و روابط فیمابین و پرونده‌های منطقه‌ای را بررسی و اینگونه بر تاثیر عراق و نقش منطقه‌ای و بین‌المللی آن در کل حوادث منطقه تاکید می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • آغاز انتخابات مجلس هندوستان
  • ایران، زن هندی را تحویل داد!
  • یک زن از خدمه هندی کشتی توقیفی در تنگه هرمز به کنسولگری هندوستان تحویل شد
  • تحویل خدمه هندی کشتی توقیفی در تنگه هرمز به کنسولگری هند
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • هدف ایران تثبیت حق خود بود
  • روابط دوستانه ایران و روسیه زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • روابط دوستانه ۲ کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • متهم شدن رئیس رئال مادرید به استفاده ابزاری از برنابئو
  • فرانسه سفیر خود را از جمهوری آذربایجان فراخواند