Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در اين مقاله قصد داريم غذاهاي مضر در دوره بارداري که مصرف آنها احتمال سقط جنين و زايمان زودرس را زياد مي کنند را عنوان کنيم.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از بهداشت نيوز، سال‌هاي زيادي است که گفته مي‌شود مصرف مقدار زياد کافئين در روز - چه از طريق قهوه، چاي، نوشابه، شکلات يا نوشابه‌هاي انرژي‌زا - در طول دوران بارداري با خطر سقط‌جنين همراه است و تحقيقي که در سال 2008 انجام گرفت، آن را تاييد مي‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين تحقيق مشخص شد، زناني که 200 ميلي‌گرم يا بيشتر در روز کافئين مصرف کردند (به اندازه 2 فنجان يا بيشتر قهوه يا 5 قوطي نوشابه) تا دوبرابر بيشتر از زناني که اصلاً کافئين مصرف ننمودند، دچار سقط‌جنين شدند.
خيلي خوب است که در اين دوران از نوشيدني‌هاي بدون کافئين استفاده کنيد، به‌ويژه در سه ماهه اول بارداري که خطر سقط‌جنين بيشتر است.
پنير نرم
بهتر است از مصرف پنيرهايي مثل پنير فتا، پنير بز و ساير پنيرهاي نرم خودداري کنيد. اما چرا؟ چون ممکن است پاستوريزه نباشند و آلوده به ليتر يا باشند، باکتري که مي‌تواند موجب مسموميت غذايي شود. اين پنيرهاي نرم به اين علت خطرناک هستند که مثل پنيرهاي چدار و پارمزان با فراوري باکتري‌هايشان به طور طبيعي کشته نشده است و چون زنان باردار سيستم ايمني ضعيفي دارند، بيشتر در معرض بيماري‌هاي مربوط به موادغذايي قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداري اتفاق بيفتد ممکن است موجب سقط‌جنين يا زايمان زودرس شود.
گوشت
موقع خريد گوشت بايد خيلي دقت کنيد. خريد محصولات فريزشده و منجمد ممکن است آلوده به ليستريا باشند. به همين دليل، گوشت‌ها را در آب جوش انداخته و بجوشانيد تا باکتري‌هاي آن کشته شود و موقع پخت حتماً انواع گوشت را تا متوسط و کامل بپزيد. گوشت‌ها ممکن است آلوده به تاکسوپلاسما باشند که انگلي است که موجب يک نوع عفونت مي‌شود و بااينکه نادر است اما ممکن است موجب مرده به دنيا آمدن نوزاد يا يک مشکل حاد براي سلامتي شود.
ماهي
احتمالاً مي دانيد که جيوه که در بسياري از ماهي‌ها وجود دارد براي بچه خطرناک است. جيوه يک نوروتاکسين است که رشد مغز جنين را مختل مي‌کند. زمانيکه جيوه از آلودگي وارد آب دريا مي‌شود، زنجيره غذايي خود را از گياهان، به ماهي‌هاي کوچک و بعد به ماهي‌هاي بزرگ طي مي‌کند و آنها را آلوده مي‌سازد. ماهي‌هايي که بيشتري مقدار جيوه را دارند بايد در ليست غذاهاي ممنوعه شما قرار گيرند، ماهي‌هايي مثل: کوسه، شمشير‌ماهي، ماهي تن آلباکور و شاه‌ماهي خال‌مخالي. اما همه انواع ماهي‌هاي تن بد نيستند.
اشتباهي که بسياري زنان باردار مرتکب مي‌شوند اين است که به کلي از خوردن ماهي خودداري مي‌کنند. بعنوان مثال ماهي سالمون يا ماهي آزاد حاوي جيوه نيست و منبع بسيار خوبي از اسيدهاي چرب امگا3 به حساب مي‌آيد که در طول بارداري نياز داريد. اما صرفنظر از نوع ماهي که مي‌خوريد، بهترين راهکار اين است که از خوردن هر چيز خام و نپخته خودداري کنيد.
تخم‌مرغ
هيچکس نمي‌گويد تخم‌مرغ که منبعي عالي از پروتئين و موادمغذي خوبي مثل کولين است، نخوريد. اما تخم‌مرغ هم در معرض آلودگي به سالمونلا قرار دارد که براي زنان باردار نسبت به بقيه خطرناک‌تر است. بنابراين دقت کنيد که نکات ايمني مربوط به آن را رعايت کنيد: فقط تخم‌مرغي را خريداري کنيد که در يخچال گذاشته شده است و هر کدام که شکستگي يا ترک داشت را دور بيندازيد. از خوردن تخم‌مرغ عسلي خودداري کنيد (بهتر است کاملاً آب‌پز شوند تا نيمرو) و همچنين چاشني سالاد سزار اگر حاوي تخم‌مرغ خام باشد نيز براي شما مناسب نيست. يادتان نرود خمير پخته‌نشده کيک و شيريني را هم مزه نکنيد!

غذاي کنسروي
حال تان خوب نيست و عوارض بارداري حسابي کلافه تان کرده و حال و حوصله آشپزي نداريد. بنابراين بلافاصله سراغ يک کنسرو خوراک مرغ و سبزيجات يا حتي يک قوطي تن ماهي مي رويد. دست نگه داريد! اين کار براي جنين خطرناک است. به گفته دانشمندان مصرف غذاهاي کنسرو شده و غذاهايي که تحت تاثير امواج مايکروويو قرار گرفته اند خطر سقط جنين را تا 80 درصد افزايش مي دهند. مقصر اصلي هم ماده شيميايي بيسفنول است.
زعفران
اصلا مگر مي شود کدبانوهاي ايراني در تهيه غذاها از زعفران استفاده نکنند؟! به گفته متخصصان طب سنتي زعفران اثر مسکن, ضددرد و ضدسرفه دارد, قاعده آور و البته نشاط آور است. خلاصه اينکه ده ها خاصيت دارد اما خانم هاي باردار بايد از اين ادويه ايراني به شدت دوري کنند چراکه ممکن است مصرف زعفران, باعث سقط جنين (به ويژه در 3 ماهه اول بارداري) شود. احتمالا بعد از خواندن اين مطلب به دنبال جايگزين مي گرديد اما بايد بگوييم اين ادويه خوش طعم جايگزين ندارد.
آويشن
سقط کننده جنين در مادران باردار محسوب مي‌شود بنابراين زنان باردار بايد از مصرف آن خودداري کنند.
گلپر
گلپر يکي از معروف‌ترين گياهان در طب سنتي براي درمان بيماري‌هاي گوارشي به خصوص نفخ محسوب مي‌شود. گلپر، هضم‌کننده غذا و تقويت‌کننده معده است. براي بهره بردن از خواص ضدنفخ گلپر، بهتر است يک گرم از پودر دانه‌هاي اين گياه را همراه رازيانه بعد از غذا و با آخرين لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوري بخوريد.
از آنجا که گلپر طبيعت گرم و خشکي دارد، افراد گرم مزاج بايد دانه‌هاي اين گياه را يک شب در سرکه بخوابانند و بعد از 24 ساعت و خشک شدن دانه‌ها، آن را در روز، پودر و استفاده کنند. غير از خواص درماني از ديگر کاربردهاي گلپر در طب سنتي، تلطيف گوشت‌ها به خصوص گوشت آبزيان و ماهي است و توصيه مي‌شود به عنوان ادويه در پخت ماهي از گلپر استفاده کنيد.
اما مصرف بيش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداري به خصوص 3 ماهه اول جايز نيست زيرا باعث سقط جنين مي‌شود. گاهي مصرف گلپر در افراد گرم مزاج باعث سردرد مي‌شود، در اين صورت مي‌توانند گلاب بو کنند تا سردردشان رفع شود.
الکل
توصيه‌اي که درمورد الکل داده مي‌شود کاملاً مشخص است: در سال 2005 وزارت بهداشت امريکا بيانيه‌اي ارائه کرد که در آن از کليه زنان باردار و آنهايي که مي‌خواهند باردارند شوند خواست که از مصرف نوشيدني‌هاي الکلي خودداري کنند. مرکز کنترل و پيشگيري از بيماري‌ها نيز آن را تاييد کرده و عنوان کرد که هيچ مقدار مصرف ايمن از الکل براي زنان باردار وجود ندارد. شايد پزشک خانوادگيتان بگويد مصرف يک مقدار کم هرازگاهي آن اشکالي نداشته باشد اما بد نيست بدانيد که: الکل بلافاصله از جفت عبور مي‌کند—يعني وقتي شما مي‌نوشيد، فرزندتان هم مي‌نوشد. زناني که مداوم الکل مصرف مي‌کنند، فرزندشان را در معرض اختلال جنين الکلي قرار مي‌دهند که موجب ناتواني‌هاي يادگيري متوسط تا شديد، ناهنجاري‌هاي فيزيکي و اختلالات مربوط به سيستم عصبي مرکزي بدن قرار مي‌دهد. و در يک تحقيق که در سال 2007 انجام شد، مشخص گرديد که بچه‌هايي که مادرشان در طول بارداري الکل مصرف کرده بود، بعدها در دوران کودکي دچار مشکلات رفتاري و اخلاقي مي‌شوند.
دارچين
اکثر متخصصين زنان و زايمان توصيه مي کنند زنان باردار از مصرف دارچين و فراورده هاي آن در طول دوران بارداري، حتي به مقدار خيلي کم خودداري نمايند. چرا که مي تواند منجر به زايمان زودرس شود.

زرشک
زرشک براي زنان باردار خطرات جبران ناپذيري دارد و سقط کودکشان را به دنبال دارد. به گزارش گوگل هلث، در طي آزمايشاتي که روي 150 زن انجام شد دانشمندان دريافته‌اند کساني که در سه ماهه اول بارداري زرشک و زعفران مصرف مي‌کنند جان کودکشان در خطر مي‌افتد و دچار زايمان زودرس نيز مي‌شوند.
خوراکي هاي ديگري که سبب افزايش احتمال سقط جنين و زايمان زودرس ميشوند عبارتند از:
مصرف پونه و بابونه و غوره براي زنان باردار مفيد نيست زيرا باعث سقط جنين مي‎شود.
در ماه‌هاي آخر بارداري از موادغذايي ترش و موادغذايي قابض مانند خرمالو، غذاهاي غليظ مانند گوشت گاو، ماکاروني، فست‌فود‌ها، بادنجان و حليم پرهيز شود.
استفاده از کرفس و گِشنيز چه در دوران لقاح و چه در بارداري ممنوع است.گِشنيز کاهش قند خون مغزي مي‌دهد و موجب کاهش حافظه نوزاد مي‌شود.
استفاده از زرشک، سيب ترش، ماست ترش، سرکه و ترشي، مصرف مواد غذايي گرم زياد و سرد زياد ممنوع است.
همچنين خوردن يخ نيز ممنوع است.

مصرف بنفشه و ختمي موجب سقط جنين مي‌شود. ختمي که باز کننده انتهاي عروق رحم است که خود سقط کننده است و زنان باردار بدن مشورت پزشک حاذق و دانشگاهي طب سنتي هيچ گياه دارويي و داروي گياهي مصرف نکنند.
به طور کلي مصرف هر ماده غذايي قاعده آور موجب سقط جنين مي‌شود.
از نگاه برخي از متخصصان طبيعت درمانگر، زنان باردار بايد از خوردن گياهاني چون پوست ريشه زرشک، بابونه گاوي، افسنطين، پونه معطر، سداب، فلوس، کدو تلخ، جعفري فرنگي، سنبل چيني، نعناع کوهي و مينا پرهيز کنند.
بانوان حامله چنانچه کرفس ميل نمايند، ممکن است نوزادشان دچار ناراحتي‌هاي عصبي، مخصوصاً حملات شبه صرع گردد.
بانوان باردار نبايد سياه دانه مصرف کنند زيرا قاعده آور و سقط کننده جنين است.
خوردن جعفري، مارچوبه، زيره و سياه دانه براي زن آبستن جايز نيست.
آيا رژيم غذايي ضد سقط وجود دارد؟
اين سۆالي است که محققان بسياري در پي يافتن آن هستند. بررسي‌ها نشان داده‌اند افزايش مصرف سبزيجات برگ سبز، ميوه‌هاي تازه، اسيدهاي چرب امگا- 3 و امگا- 6، تخم‌مرغ، ماهي و مواد لبني و به طور کل، داشتن يک رژيم غذايي متعادل مي‌تواند احتمال سقط را کاهش دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۹۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

الهه جعفرزاده: ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

منبع: medicalnewstoday

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1578624

دیگر خبرها

  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟