Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گام بعدی شورای پول و اعتبار در کاهش نرخ سودهای بانکی را حرکت به سمت پایین آمدن نرخ سود تسهیلات دانست. او در این زمینه معتقد است تبدیل سود روزشمار به ماه ‌شمار، زمینه را برای کاهش هزینه‌های تأمین مالی فراهم می‌کند.

محمدرضا پورابراهیمی، در خصوص تبدیل سود سپرده‌های بانکی از روزشمار به ماه ‌شمار می‌گوید: «حتی افرادی که با تبدیل نرخ سود روزشمار به ماه‌شمار، ترجیح می‌دهند که وارد بازارهای موازی از جمله ارز و طلا شوند، بالاخره نقدینگی خود را به دست عده‌ای دیگر از فعالان کسب و کار می‌سپارند که آنها باز هم به طرق دیگر، پول را به بانک برمی‌گردانند، پس می‌توان مطمئن بود اگرچه ممکن است این تصمیم به صورت کوتاه ‌مدت بر روی خروج سپرده‌ها از بانک‌ها اثرگذار باشد، بلکه باز هم در یک چرخه، پول به بانک‌ها بازخواهد گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به چرخه پول در جامعه اضافه می‌کند: «حتی فرد فروشنده طلا و ارز نیز که کالای خود را به فردی که سپرده خود را از بانک خارج کرده، می‌فروشد، پول حاصل از فروش را به بانک برمی‌گرداند و این چرخه مدام در حال حرکت است.»

وی در مورد نگرانی موجود در زمینه سپرده‌های شهروندان ادامه می‌دهد: «بر همین اساس جای نگرانی نیست که سپرده‌های شهروندان از بانک‌ها خارج شده و دوباره به بانک برنگردد؛ بلکه مکانیزم گردش پول در این میان به نحوی است که به‌طور قطع، ایستگاه آخر تمامی پول‌ها، شعب بانکی خواهد بود.»

پورابراهیمی با بیان این‌که تصمیم بانک مرکزی برای تبدیل سود سپرده‌های کوتاه مدت، از روزشمار به ماه‌شمار بسیار تصمیم درستی بود و کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با قوت، از آن حمایت می‌کند، می‌گوید: «این تصمیم باعث کاهش هزینه نظام بانکی خواهد شد و این کاهش هزینه، اثر خود را در کاهش نرخ تأمین مالی وام‌ها به جای خواهد گذاشت.»

این نماینده مجلس با تأکید بر دغدغه بخش تولید ادامه می‌دهد: «به هر حال کاهش نرخ تأمین مالی یکی از دغدغه‌های بخش تولید و واحدهای صنعتی است و بسیاری از تولیدکنندگان از این نرخ‌ها آزرده هستند، به این معنا که تمایل به کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی دارند و معتقدند که باید نرخ کمتری را بابت تأمین مالی بپردازند تا تولید آنها رقابتی شود.»

عضو شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش‌خصوصی اضافه می‌کند: «زمانی نرخ سود تسهیلات بانکی می‌تواند کاهش پیدا کند که هزینه پرداخت سود سپرده کاهش و بهای تمام شده پول نیز تقلیل یابد، در این میان یکی از مباحثی که سبب شده تا هزینه سود تسهیلات افزایش پیدا کند، این است که ما بدون دلیل نرخ بالایی که به سپرده‌های جاری می‌دهیم.»

پورابراهیمی با بیان این‌که شهروندان نباید انتظار داشته باشند که به سپرده جاری سود تعلق بگیرد خاطرنشان می‌کند: «هیچ جای دنیا بابت سپرده جاری، سود پرداخت نمی‌کنند. اما باید توجه داشت که شاید مردم از این تصمیم بانک مرکزی مبنی بر تبدیل سود روزشمار به ماه‌شمار، ناراحت شده باشند، اما باید به این موضوع توجه کرد که اثر این تغییر در رویکرد کلان کشور، به همه مردم کمک خواهد کرد تا بتوانند با نرخ‌های کمتری از بانک‌ها، وام دریافت کنند.»

پورابراهیمی با اطمینان دادن در مورد تصمیم بانک مرکزی و با اشاره به این‌که این تصمیم در ماه‌های آینده سبب کاهش نرخ سود وام‌ها خواهد شد ادامه داد: «این تضمین وجود دارد که نرخ سود وام‌ها بعد از کاهش نرخ سود سپرده هم کاهش یابد و این موضوع در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد. طبیعتاً این یک فرآیند است؛ به این معنا که با کاهش نرخ سود سپرده‌ها، هزینه بانک‌ها کاهش یافته و آنها خدمات خود را ارزانتر می‌دهند. ما هم در مجلس نظارت کافی در این رابطه خواهیم داشت.»

پورابراهیمی در پایان می‌گوید: «مرحله بعدی تصمیم شورای پول و اعتبار الزام بیشتر بانک‌ها به کاهش نرخ سود خواهد بود، از مردم اگر سؤال شود که آیا مایل هستید که وام ازدواج فرزند یا وام خرید کالا و مسکن ارزانتر باشد یا این‌که نرخ سود سپرده بیشتری دریافت کنند، حتماً با کاهش نرخ سود وام‌ها بیشتر موافق هستند.مردم حاضر هستند که نرخ بیست درصدی وام‌ها به 10 درصد برسد، اما زمانی می‌توان به سمت نرخ پایین وام برویم که نرخ سود سپرده را مدیریت کرده و به روش منطقی به سپرده‌ها سود پرداخت کنیم.» اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

محمد پارسا

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

ربودن جسد دختر 18 ساله برای حضور در مراسم کثیف+ عکس 4 مامور آب دست و پای زن تهرانی را بستند و نقشه کثیف شان را عملی کردند دورهمی سیاه زهرا با زنان بیوه همسایه پسر شهرستانی که 2 مرتبه به خانه زن تهرانی رفته بود دفعه سوم دست به کار فجیعی زد همدم شدن پسر مشهدی با زن مطلقه او در لجن فساد غرق کرد ندا نتوانست زیر شکنجه های شوهر عیاشش دوام بیاورد حرف های دردناک دختر بچه مشهدی درباره جهنمی که در آن زندگی می کند رسوایی دیگر برای شبکه من و تو و گوگوش خواننده لس آنجلسی+ عکس طرفداران خواننده زن معروف تهدید به اختشاشات کردند این دختر زیبا رو چشمانش را با دستان خود از کاسه درآورد+ عکس پسر سیرجانی در گروه " پسران بد " چه می کرد؟ / پشت پرده پرونده شکنجه تهرانی + فیلم و عکس لحظه تجاوز به زن جوان در ایستگاه اتوبوس+ فیلم گفتگو با دختر کتک خورده تهرانی و پسر شکنجه گر سیرجانی + فیلم کامل مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا حکم رسوایی اخلاقی اعضای شورای شهر بابل صادر شد! / زن جوان چه کرد؟! + فیلم

منبع: رکنا

کلیدواژه: اقتصادی وام ازدواج مسکن رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی شورای پول و اعتبار کمیسیون اقتصادی مجلس کاهش عکس فیلم دختر صبح زن پلیس سیرجان مرد فضای مجازی جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

مشتریان شبکه بانکی می‌توانند برنامه هوشمندی که از سوی بانک مربوطه اعلام می‌شود را روی تلفن همراه هوشمند خود نصب و سپس کارت بانکی خود را روی آن برنامه ثبت کنند. از این طریق می‌توانند با موبایل و نزدیک کردن آن به دستگاه‌های کارتخوان، بدون استفاده از رمز، با کاربری آسان‌تر و امنیت بیشتر، پرداخت‌های خود را انجام دهند که این امر آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی در راستای تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت و بروزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، طرح کهربا را در دستور کار خود قرار داده است. بر این اساس، مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند و می‌توانند تراکنش‌های خرید را با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی انجام دهند و از آن‌ها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی که روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده استفاده کنند.

اخیرا معاون فناوری‌های نوین بانک‌مرکزی از عملیاتی شدن قابلیت NFC یا ارتباط از نزدیک با استفاده از تلفن‌های همراه خبر داد و گفت که یکی از مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی در سال جاری تکمیل پروژه پرداخت‌های مبتنی بر NFC است که در سال ۱۳۹۹ تحت عنوان پروژه «کهربا» از آن رونمایی شد و برای ارائه آن به مردم، نیاز به همکاری بانک‌ها بود.

بنابراین، مشتریان شبکه بانکی می‌توانند از طریق موبایل و نزدیک کردن آن به دستگاه‌های کارتخوان، بدون استفاده از رمز با کاربری آسان‌تر و امنیت بیشتر، پرداخت‌های خود را انجام دهند.

براین اساس، با عملیاتی شدن پروژه کهربا و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

NFC چیست؟

قابلیت (Near Field Communication) NFC یا «ارتباط حوزه نزدیک» یک ارتباط کوتاه برد است که به گوشی‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و ... اجازه می‌دهد به‌راحتی داده‌ها را با سایر دستگاه‌های مجهز به NFC به اشتراک بگذارند.

در این حالت بین کارت یا دستگاه مجهز به NFC (برای مثال موبایل) با دستگاه NFC خوان ارتباط برقرار می‌شود. دستگاه‌های NFC خوان معمولا برای تبادل اطلاعات رادیویی به کار گرفته شده در ارتباط میدان نزدیک با کارت یا گوشی طراحی شده‌اند.

هدف و مزیت طرح کهربا

هدف گذاری اصلی پروژه کهربا، ارتقا استاندارد‌های امنیتی شبکه بانکی کشور و کارت‌های بانکی در اختیار مردم است که با توجه به عدم نیاز حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‌های حضوری، خطراتی مثل کپی و اسکن شدن کارت بانکی از بین می‌رود و با چندین مرحل اخذ اثر انگشت متشری بر روی برنامه هوشمند، امنیت تراکنش به میزان بالایی ارتقا پیدا می‌کند.

همچنین، از آنجایی که برنامک هوشمند از آخرین استاندارد‌های امنیتی روز برخوردار است، امکان استفاده و ثبت چندین کارت به صورت الکترونیکی فراهم است و در عین حال با توجه به افزایش امنیت تراکنش این امکان برای مشتریان فراهم است که انتخاب کنند تراکنش‌هایی از یک میزان مبلغ کمتر بدون انجام عملیات کارتی و صرفا از طریق اثر انگشت با استقاده از برنامک هوشمند، انجام شود.

عملیاتی شدن ۶ بانک در پروژه کهربا

با طرح کهربای بانک مرکزی، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آن‌ها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده و مطابق با آخرین فناوری و استاندارد‌های روز میسر است. در حال حاضر شش بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش بوده و تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است.

بی شک با عملیاتی شدن این پروژه و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

نحوه انجام تراکنش بانکی از طریق تلفن همراه هوشمند

مشتریان بانک‌ها و دارندگان کارت‌های بانکی، برنامه هوشمندی که از سوی بانک مربوطه اعلام می‌شود را روی تلفن همراه هوشمند خود نصب و راه اندازی و سپس کارت بانکی خود را روی آن برنامه ثبت می‌کنند.

ثبت کارت، تنها در مرحله اول انجام می‌شود و نیازی نیست که برای هر عملیات و تراکنش بانکی مجددا کارت بانکی، ثبت شود.

در مرحله تراکنش خرید، همانند تراکنش خرید در کارت‌های بانکی، مبلغ مربوطه روی دستگاه تراکنش پایانه فروشگاهی درج می‌شود و بعد از تایید مبلغ توسط خریدار یا پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که برنامه و کارت روی آن ثبت شده است به صورت غیر تماسی در کنار دستگاه پایانه فروش قرار می‌گیرد و بلافاصله عملیات تراکنش و تایید آن آغاز می‌شود.

سپس رسید الکترونیک خرید فروشگاهی هم روی دستگاه پایانه فروش و هم روی تلفن همراه هوشمند در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی چگونه می‌تواند به کمک تحقق شعار سال بیاید؟
  • جزئیات دقیق ثبت‌نام و پرداخت وام بانوان بانک مهر ایران | وام ۱۰۰ میلیون تومانی «اندوخته بانوان» را چگونه بگیریم؟ + جدول
  • کاهش کلاهبرداری و ارتقای امنیت با اجرای طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی
  • ریل‌گذاری نظام بانکی چگونه باشد؟
  • همه چیز درباره کارت بانکی کهربا + جزئیات دقیق
  • کاهش هیجانات بازار ارز با توقف شوک‌های سیاسی
  • جزئیاتی از سود ۳۰ درصدی سپرده بانکی و درآمد‌ثابت
  • بانک‌هایی که بیشترین سود سپرده را می‌دهند
  • چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی