Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دولت به ویژه وزارت امور خارجه، باید در انشاء توافق‌نامه‌های فی ما بین، جلوی هر گونه سوء استفاده، برداشت یک طرفه و تخلف طرف گرجی را پیش بینی و برای آن راه کار مناسب تدبیر کند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، اولین لغو قرار داد بین ایران و گرجستان در آبان سال ۱۳۸۹ امضاء گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از لغو ویزای عبور و مرور بین شهروندان دو کشور، شاهد رونق در حوزه تجارت و بازگانی بین دو کشور بودیم. همچنین شهروندان ایرانی زیادی نیز جهت سفر‌های توریستی، تحصیل و فعالیت اقتصادی عازم گرجستان شدند. در تیرماه ۱۳۹۲ دولت ائتلافی جدید گرجستان به رهبری سرنا ایونشویلی که تنها ۱۱ ماه از حضور در قدرت این کشور می‌گذشت طی یک تصمیم یکجانبه، نظام بدون ویزا بین دو کشور را لغو کرد. قبل از آن نیز سخت گیری‌های غیر معمول و رفتار‌های ناپسند مامورین مرزی در زمان ورود ایرانیان به گرجستان گزارش می‌گردید. در یکی از موارد در مهرماه ۱۳۹۲ از ورود ۶۸ مسافر ایرانی پرواز هواپیمایی آتا که از تهران عازم تفلیس بود جلوگیری شد.

با این تصمیم شهروندان ایرانی برای حضور در گرجستان باید از سفارت این کشور در تهران، ویزای معتبر تهیه می‌کردند. این درحالی بود که به دلیل بی تجربگی و کند بودن سیستم صدور ویزا، متقاضیان تا سه ماه در نوبت درخواست ویزا قرار می‌گرفتند این مسئله علاوه بر اینکه موجب ضرر و زیان بسیاری از تجار ایرانی در گرجستان گردید، بر صنعت گردشگری و تجارت گرجستان نیز تاثیر منفی گذاشت.

این اقدام دولت گرجستان با اعتراض بخش‌هایی از احزاب ائتلاف آرمان گرجی نیز مواجه شد. در تاریخ اسفند ماه ۱۳۹۳ معاون رئیس پارلمان گرجستان آقای گوباز سانیکیدزه اعلام نمود تشدید رژیم روادید با ایران اقدام درستی نبوده است. وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از حامیان گرجستان می‌باشد گفت: با توجه به تهدید‌های موجود دولت وظیفه دارد نسبت به تامین امنیت کشور اقدام کند، اما ایران کشوری نیست که از سوی آن خطری متوجه گرجستان شود و همواره ایران از تمامیت ارضی گرجستان حمایت نموده است.

پس از گذشته سه سال و اذعان ضمنی دولت مردان گرجی به اشتباه بودن تصمیم سال ۲۰۱۳، و تحسین خویشتن داری دولت جمهوری اسلامی ایران برای پایبندی به توافق اولیه، دربهمن ۱۳۹۴ (فوریه ۲۰۱۶) هموطنان ایرانی توانستند بدون نیاز به اخذ ویزا به گرجستان مسافرت نمایند. این مسئله آمار جهانگردان ایرانی در گرجستان را در سال ۲۰۱۷ تا ۲۷۰ هزار نفر افزایش داد. تبلیغات دولتی گرجستان، دعوت‌های سفیر گرجستان در تهران از سرمایه گذاران ایرانی، قوانین مهاجرتی این کشور، امکان دریافت اقامت در قبال خرید ملک و ... باعث اشتیاق ایرانی‌ها برای حضور و سرمایه گذاری در این کشور گردید.

تبلیغات شرکت‌های ایرانی و گرجی در فضای رسانه‌ها به ویژه شبکه‌های اجتماعی به تب سفر به گرجستان دامن زد وتصورات آرمانی بعضی از هموطنان عزیز ناشی از تبلیغات جهت دار این شرکت‌ها، آن‌ها را به مهاجرت، سرمایه گذاری، تحصیل و جهانگردی در این کشور تشویق و تحریک نمود، اما متاسفانه چند هفته‌ای است که شاهد رفتار‌ها خارج از عرف، بعضا توهین آمیز و خلاف روح توافقات دو جانبه از سوی دولت گرجستان در قبال هموطنان عزیز می‌باشیم. مخاطب این نوشتار سه بخش می‌باشند:

۱. دولت گرجستان
رفتار دولت گرجستان به عنوان دولتی نوپا و کم تجربه در امر حکومت داری و روابط بین الملل، تداعی کننده دولیت غیر قابل اعتماد وبی ثبات در حوزه قانون گذاری و اجرا می‌باشد. عدم توفیق گرجستان در عادی سازی روابط با روسیه، بحران آفرینی دولت ساکاشویلی در قضیه اوستیای جنوبی که منجر به جنگ سال ۲۰۰۸ و به مخاطره افتادن بیست درصد از خاک این کشور گردید، رفتار‌های پرفراز ونشیب این کشور با اتباع کشور‌هایی همچون هند، چین، کشور‌های عرب خاورمیانه و حتی عمان وتغییرات خلق الساعه قوانین در این کشور موید واقعیت گفته شده می‌باشد. چنین شرایطی افکار عمومی کشور‌های دیگر را در قبال گرجستان به شدت تخریب کرده ودر روند توسعه این کشور را که وابسته به سرمایه گذاری خارجی و صنعت توریسم است، دچار آسیب خواهد کرد.

برخورداری از رتبه‌های جهانی در زمنیه امنیت، فضای کسب و کار و ... هر چند مهم است، اما آنچه به ایجاد، توسعه و حفظ سرمایه اجتماعی برای یک شکور درن زد افکار عمومی جهانی منجر می‌شود، اعتماد عمومی است. کسب تجربه از گذشته، رفتار متعارف و قابل قبول، همراه با احترام و رعایت نرم‌های بین المللی و استقلال در تصمیم گیری می‌تواند جایگاه این کشور را در نظام بین الملل ارتقا دهد. خلاصه اینکه انتظار می‌رود دولت گرجستان بتواند نماینده شایسته‌ای برای مردم مهمان نواز، مهربان و دارای سابقه تمدنی و فرهنگی گرجستان باشد.

۲. دولت جمهوری اسلامی
تنظیم روابط بر اساس جایگاه کشور مقابل در نظام بین الملل و تجربیات حاصل از رفتار‌های آن، یک امر پذیرفته شده در دیپلماسی است. دولت جمهوری اسلامی و به ویژه وزارت امور خارجه که در روابط خود با گرجستان دارای تجربه و شناخت کافی می‌باشند باید در انشاء توافق‌نامه‌های فی ما بین جلوی هر گونه سوء استفاده، برداشت یک طرفه و تخلف طرف گرجی را پیش بینی و برای آن راه کار مناسب تدبیر نمایند. ر. فتار خویشتن دارانه دولت جمهوری اسلامی درقبال رفتار‌های یک طرفه دولت گرجستان و خود داری از عمل متقابل که حقی شناخته شده است، شایسته دولتی مقتدر، با تجربه و آینده نگر است، اما باید پذیرفت که این رفتار نباید به گونه‌ای باشد که طرف مقابل را دچار خطای محاسباتی نماید.

از طرف دیگر متولیان امر به ویژه سفارت کشورمان در گرجستان بسان دیده بان و حافظ منافع جمهوری اسلامی و پشتیبان اتباع کشور، باید به صراحت و ضعیت و چشم انداز‌های آتی را شناسایی و به اطلاع عموم برسانند. توصیه‌ها و هشدار‌های سفیر محترم کشورمان در گرجستان در بهار سال جاری هر چند مورد بی توجهی عده‌ای از هموطنان عزیز قرار گرفت، اما عده زیادی با قبول این توصیه‌ها، گرجستان را از مقاصد مهاجرت، سر مایه گذاری، جهانگردی و یا ادامه تحصیل فرزندان خود حذف کردند؛ لذا صراحت لهجه در اطلاع رسانی، خودداری از مصلحت اندیشی‌های دیپلماتیک و دیگر پسند وا طلاع رسانی وسیع می‌تواند در راهنمایی هموطنان عزیز و جلوگیری از اتفاقات مشابه موثر باشد.

۳. هموطنان عزیز ایرانی
از برخورد نامتعارف و اقدام یک جانبه گرجستان در لغو موافقتنامه لغو رژیم روادید (۲۰۱۳) و اتفاقات تلخی که برای ایرانیان در این کشور رقم خورد تنها چهار سال می‌گذرد. صرف نظر از نقد‌های جدی که نگارنده به مقوله مهاجرت، برداشت ایرانیان از سر مایه گذاری در خارج کشور، ادامه تحصیل در دانشگاه‌های فاقد کیفیت منطقه و ... اشتیاق مجدد ایرانیان به کشور گرجستان علیرغم تجربیت و سوابق موجود قابل درک نیست تاسف بارترین بخش موضوع آنجاست که هموطنی با فروش دارایی‌های خود و به قصد مهاجرت و بدون توجه به جنبه‌های اقتصادی، سیاسی، ا. جتماعی، فرهنگی مقصد بار سفر بسته و خود و خانواده‌اش را در مسیری ناشناخته و غیر قابل اعتماد قرار می‌دهد که پیش بینی آینده آن حتی برای یکسال هم ممکن نیست.

شوربختانه بعضی از افراد علیرغم اطلاع از وضعیت گذشته و توصیه‌های جدی کارشناسان امر مبنی بر احتمال بالای تکرار وضعیت مشابه و ... در همان مسیر قرار می‌گیرند و سرمایه‌های مالی، معنوی و روانی خود و خانواده را به مخاطره جدی می‌اندازند؛ لذا به هموطنان عزیز توصیه می‌گردد قبل از هر گونه اقدامی برای مهاجرت، سرمایه گذاری و یا حتی جهانگردی، اطلاعات لازم را در خصوص شرایط در ابعاد مختلف مورد برر سی قرار داده و به توصیه‌های کارشناسان امر توجه جدی داشته باشند.

آرزو می‌کنم دولت گرجستان با اصلاح رفتار خود و اتخاذ تدابیر مقتضی به گونه‌ای برنامه ریزی نماید که علاوه بر صیانت از سرمایه‌های مادی ایرانیان که در چند سال گذشته به حوزه‌های مختلف اقتصادی این کشور رونق داده است، احترام، جایگاه و شان هموطنان عزیز ایرانی را مورد توجه جدی قرار دهد.

 

انتهای پیام/

منبع:مهر
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ایران گرجستان لغو قرارداد دولت ائتلافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد دولت سیزدهم در دیپلماسی انرژی شمار مشتریان نفت ایران را افزایش داد

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عملکرد دولت سیزدهم در دیپلماسی انرژی را موفق ارزیابی کرد و گفت: دولت با این رویکرد موفق شد خریداران جدیدی را به فهرست مشتریان نفت ایران اضافه و قراردادهایی برای توسعه میدان‌های نفتی امضا کند.

به گزارش شانا به‌نقل از ایرنا، فریدون حسنوند درباره اهمیت سفر رئیس‌جمهوری به پاکستان گفت: پیش از این تهران و اسلام‌آباد در توسعه خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان (آی‌پی) به توافق رسیده بودند و بخش ایرانی این خط لوله در خاک کشور تکمیل شده است؛ اکنون انجام تعهدهای طرف پاکستانی دراین‌باره از مسائل مهمی است که در سفر رئیس‌جمهوری به اسلام‌آباد درباره به نتیجه رساندن آن گفت‌وگو خواهد شد.

وی با اشاره به علاقه‌مندی بسیاری از مسئولان پاکستانی برای اتمام پروژه خط لوله صلح افزود: این پروژه برای هر دو کشور منفعت اقتصادی خواهد داشت؛ البته سرمایه‌گذاری مشترک بین دو کشور، به‌ویژه در بنادر جنوبی ایران، فصلی تازه‌ را در همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی باز خواهد کرد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر گسترش ارتباطات عمیق با همسایگان تصریح کرد: طبق آمار و ارقام، دولت سیزدهم توجه بیشتری به گسترش روابط با همسایگان داشته، تا آنجا که تولید و فروش نفت از ۵۰۰ هزار بشکه در روز چند برابر شده و این موضوع نشان می‌دهد دولت در دیپلماسی انرژی با دیگر کشور در حوزه صنعت نفت و گاز موفق عمل کرده است.

حسنوند گفت: دولت سیزدهم موفق شد خریدارانی تازه را به فهرست مشتریان نفت ایران اضافه کند و قراردادهای امضاشده در زمینه توسعه میدان‌های نفتی برای کشور حائز اهمیت است.

وی در پایان گفت: در طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی به‌عنوان مهم‌ترین و راهبردی‌ترین طرح صنعت نفت، اقدام‌های مهمی در دولت سیزدهم انجام شد و این پیشرفت‌ها حکایت از این دارد که دولت در توسعه دیپلماسی نفت و گاز بسیار موفق عمل کرده است.

دیگر خبرها

  • گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی
  • گره‌گشایی با دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم
  • نقش پررنگ علم و فناوری در دیپلماسی ایران
  • هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره اختلاف میان ایران و کشور‌های عربی
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم شمار مشتریان نفت ایران را افزایش داد
  • عملکرد دولت سیزدهم در دیپلماسی انرژی شمار مشتریان نفت ایران را افزایش داد
  • رئیسی: همه دستگاه‌ها در موضوع عفاف و حجاب به وظایف قانونی خود عمل کنند
  • دستگاه‌ها در موضوع عفاف و حجاب به وظایف قانونی خود عمل کنند
  • رئیسی: همه به وظایف خود در موضوع عفاف و حجاب باید توجه کنند
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است