Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-19@20:50:28 GMT

سودای نفتی دست نیافتنی سعودی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۲۶۹۶۸

عربستان سعودی با این امید که قیمت نفت به ۸۰ دلار در هر بشکه بازگردد، حاضر شده است ماه میلادی جاری تولیدش را به میزان بیشتری کاهش دهد. ناطقان: طبق گزارشی که از سوی روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شده است، عربستان سعودی قصد دارد صادرات نفت خود را تا پایان ماه میلادی جاری به ۷.۱ میلیون بشکه در روز کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بودجه سعودی‌ها تنها در صورتی که قیمت نفت برنت به محدوده ۸۰ دلار در هر بشکه برسد، متوازن خواهد شد در حالیکه بهای فعلی معاملات نفت در حال حاضر بسیار پایین‌تر از رقم مذکور است.

بنا بر گزارش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، عربستان سعودی قصد دارد میزان صادراتش را ۸۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به سطح نوامبر کاهش دهد که کاهش بسیار بیشتر از میزانی است که تحت پیمان اوپک پلاس، با آن موافقت کرده است.

این خبر کمک کرد قیمت نفت در اوایل هفته جاری صعود کند. جان کیلداف، از شرکای موسس شرکت "اگین کپیتال" در این باره به شبکه "سی ان بی سی" گفت: سعودی‌ها با جدیت در تکاپو هستند تا وضعیت مازاد عرضه را که به دلیل واهمه از تحریم‌های ایران در آن گرفتار شده‌اند تغییر دهند.

هر دو قیمت پایه نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت بیش از ۱۶ درصد از زمانی که در دسامبر رکورد پایین جدیدی به ثبت رساندند، رشد کرده‌اند. اولیویه جیکوب، استراتژیست شرکت پتروماتریکس در این باره به رویترز گفت: روند صعودی قیمت‌ها دوباره جان گرفته است و شاهد تداوم روند رشد بهای معاملات نفت هستیم.

چند عامل دیگر نیز در روند رشد قیمت نفت طی دو هفته اخیر نقش داشته‌اند. ملایم شدن لحن بانک مرکزی آمریکا در خصوص تحکیم سیاست پولی که هفته گذشته بازارهای سهام جهانی را تقویت کرد و نگرانیها نسبت به کندی رشد اقتصادی به دلیل تحکیم سیاست پولی را کاهش داد. در این بین، آمریکا و چین هفته جاری مذاکرات برای پایان دادن به اختلافات تجاری را از سر گرفتند. این دو کشور که از پیامدهای جنگ تجاری آسیب دیده‌اند، در تلاش برای رسیدن به توافق و اجتناب از صدمات بیشتر بر اقتصادشان هستند.

اگر توافق تجاری میان دو غول اقتصادی جهان حاصل شود، قیمت نفت فضای بیشتری برای افزایش خواهد داشت به خصوص که معامله‌گران نفت به دلیل جنگ تجاری میان آمریکا و چین، بدبینی فزاینده‌ای نسبت به سرنوشت اقتصاد جهانی پیدا کرده بودند.

بانک آمریکایی گلدمن ساکس اخیرا در یادداشتی نوشت: با وجود اینکه اقتصاددانان مقاوم ماندن رشد تقاضا برای نفت را پیش‌بینی کرده‌اند، بازار نفت همچنان روی کندی شدید رشد اقتصاد جهانی حساب می‌کند. اگر کندی رشد اقتصادی شدید نباشد، انتظار می‌رود قیمت نفت بهبود بیشتری پیدا کند.

در واقع بازارهای نفت نسبت به دورنمایی که در دسامبر زمانی که قیمت‌ها به پایین‌ترین حد در ۱۸ ماه گذشته سقوط کردند وجود داشت، محدودیت عرضه بیشتری پیدا کرده‌اند. عربستان سعودی تولیدش را در دسامبر ۴۰۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با نوامبر کاهش داد و اخبار منتشره حاکی از آن است که این کشور تولیدش را به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز دیگر در ژانویه کاهش خواهد داد. منبع: ایسنا برچسب ها: سودای نفتی ، سعودی ها ، قیمت نفت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سعودی ها قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۶۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور هوادار روسیه در سودای نخست‌وزیری کرواسی

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، کرواسی روز چهارشنبه ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) شاهد انتخابات پارلمانی حساسی است که رقابت اصلی در آن بین رئیس جمهور و نخست وزیر کنونی این کشور در جریان است.

در این رأی‌گیری، حزب حاکم «اتحاد دمکراتیک کرواسی» یا «اچ‌دی‌زد» از جناح محافظه‌کار به رهبری «آندری پلنکوویچ»، نخست وزیر کنونی، در مقابل ائتلاف احزاب میانه‌رو و چپ قرار می‌گیرد که رهبری غیررسمی آن را «زوران میلانوویچ»، رئیس جمهور پوپولیست کنونی و رئیس حزب سوسیال دموکرات، اس‌د‌ی‌پی بر عهده دارد.

ریاست جمهوری در این کشور اروپایی یک مقام تشریفاتی محسوب می‌شود و اعمال قدرت سیاسی و اداره کشور عملا در دست نخست وزیر است.

این انتخابات در حالی برگزار می‌شود که کرواسی، عضو اتحادیه اروپا و ناتو، با بالاترین نرخ تورم در منطقه یورو، کمبود نیروی کار، مهاجرت غیرقانونی و گزارش‌های فساد گسترده دست و پنجه نرم می‌کند.

در این رقابت فشرده که برای کسب ۱۵۱ کرسی مجلس کرواسی انجام می‌شود، تنها سیاست‌های داخلی کشور تعیین‌کننده نیست، بلکه پای مؤلفه‌های مهم خارجی از جمله موضوع هم‌پیوندی با اتحادیه اروپا در مواجهه با بی‌ثباتی ناشی از تهاجم گسترده روسیه به اوکراین نیز در میان است.

اگر حزب حاکم در قدرت بماند، این کشور به مسیر غربگرایانه در حمایت از اوکراین در مبارزه با روسیه ادامه خواهد داد. اما موفقیت اس‌دی‌پی می‌تواند این حزب را در مسیر پیروزی در انتخابات پارلمان اروپا که در ژوئن برگزار می‌شود و در انتخابات ریاست جمهوری که برای دسامبر برنامه‌ریزی شده، قرار دهد. این امر تسلط طولانی مدت اچ‌دی‌زد بر سیاست کشور را متزلزل خواهد کرد و به این ترتیب به مانند مجارستان و اسلواکی، فضای بالقوه مساعدی برای نفوذ قوی‌تر طرفداران روسیه در کرواسی باز خواهد شد.

شعبه‌های رأی‌گیری عصر چهارشنبه بسته می‌شود و انتظار می‌رود نتایج رسمی انتخابات در روز پنجشنبه اعلام شود.

بیشتر نظرسنجی‌های پیش از انتخابات پیروزی حزب دست راستی حاکم را پیش‌بینی می‌کردند، اما پیروزی بدون کسب حد نصاب کرسی‌ها برای تشکیل دولت تک‌حزبی.

اپوزیسیون جناح چپ برای پیروزی از موضوع نارضایتی‌‌ همگانی از تورم بالا و ضعف عمومی اقتصادی در اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بهره می‌برد. احزاب کوچک‌تر در راست و چپ می‌توانند کلیدی برای کسب قدرت اچ‌دی‌زد و ا‌س‌دی‌پی باشند.

کرواسی با جمعیت ۴ میلیونی در منطقه بالکان، در سال ۲۰۱۳ میلادی به جدیدترین عضو اتحادیه اروپا تبدیل شد و سال گذشته به منطقه شنگن و یورو پیوست.

پس از اینکه میلانوویچ به عنوان رئیس جمهوری انتخابات را برنامه‌ریزی و پیشنهاد غافلگیرکننده خود را برای شرکت در انتخابات به عنوان نامزد نخست وزیری اعلام کرد، به نمایندگی از حزبش اس‌دی‌پی کارزار تبلیغاتی خود را به راه انداخت. اما قضات دادگاه قانون اساسی کرواسی وارد عمل شدند و گفتند این اقدام خلاف قانون اساسی است.

دستگاه قضایی می‌گوید که رئیس‌جمهور نمی‌تواند نامزد نخست‌وزیری شود، در انتخابات پارلمانی یا به نفع حزبی در مبارزات انتخاباتی شرکت کند، مگر اینکه ابتدا از سمت ریاست جمهوری استعفا دهد.

میلانوویچ این را نپذیرفت. او آشکارا رأی دادگاه عالی را نادیده گرفت و به مبارزات انتخاباتی به نفع اتحاد جناح چپ ادامه داد.

پلنکوویچ روز چهارشنبه پس از رأی دادن در یکی از شعبه‌های زاگرب با اشاره تلویحی به نقض قانون به دست میلانوویچ گفت: «امیدوارم شهروندان به کرواسی‌ای رأی دهند که به قانون اساسی و نظم قانون اساسی احترام می‌گذارد، به کرواسی‌ که به حلقه دموکراتیک غربی و فرا آتلانتیک تعلق دارد.»

میلانوویچ هم به نوبه خود گفت که پلنکوویچ با سخنانش در روز رأی‌گیری اصل سکوت انتخاباتی را نقض کرده است.

رئیس جمهور گفت: «شما نخست وزیری دارید که حتی امروز هم نتوانست جلو خودش را بگیرد و آن سکوت نمادین انتخاباتی را وحشیانه و با یاوه‌گویی‌هایی درباره نقض قانون اساسی و احترام به قانون شکست.»

میلانوویچ همچنین با اشاره به رسوایی‌های حزب حاکم در گذشته و حال که پرونده برخی موارد آن به دادگاه کشیده شده، پلنکوویچ و اچ‌دی‌زد را به فساد و «دزدی گسترده» بودجه دولتی متهم کرد.

پلنکوویچ که از سال ۲۰۱۶ رهبری دولت را بر عهده دارد، بارها این اتهامات را رد کرده و گفته است که اگر میلانوویچ نخست وزیر بشود، کشور را از اتحادیه اروپا دور و به روسیه نزدیکتر خواهد کرد.

میلانوویچ اغلب در طول جنگ اوکراین موضع طرفدار روسیه را ابراز کرده و با آموزش سربازان اوکراینی در کرواسی و همچنین ارسال سلاح به اوکراین مخالفت کرده است، زیرا از نظر او این کار فقط جنگ را طولانی می‌کند. وی همچنین از سیاست‌های اتحادیه اروپا در مورد اوکراین انتقاد کرده است.

 

دیگر خبرها

  • گزیده‌های نفتی هفته
  • نفت از افزایش قیمت بازماند
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • رئیس جمهور هوادار روسیه در سودای نخست‌وزیری کرواسی
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • صادرات نفت روسیه رکورد زد
  • صادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد
  • سودای جهانی شدن ابیانه چه زمانی محقق می‌شود؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند