Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- برای همه کشور‌های دنیا همسایگان در اولویت هستند، تلاش بر این است تا روابط حسنه‌ای با همسایگان برقرار باشد. گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ برای همه کشور‌های دنیا همسایگان در اولویت هستند، تلاش بر این است تا روابط حسنه‌ای با همسایگان برقرار باشد.   طبیعی است که در عالم همسایگی باید دوستانه، محترمانه و عمیق رفتار کرد، اگر میان دو همسایه روابط تیره و تاری حاکم باشد، عواقب ناخوشایندی را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به خاطر اشتراکات فراوانی که میان دو همسایه دیده می‌شود، باید در حد بالایی باشد چرا که دو کشور در همسایگی با یکدیگر منافع مشترک دارند و حتی قرابت‌های فرهنگی، دینی و قومی میان آن‌ها نباید اجازه بدهد که روابط آن دو سرد شود.

جمهوری اسلامی ایران در اطراف خود همسایه‌های بسیاری دارد، برخی از این همسایه‌ها روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارند برخی دیگر روابط متوسط و برخی هم روابطشان سرد است.

چنین ارتباطاتی دلایل خاص خود را دارد، برخی از آن‌ها تحت تأثیر نفوذ دشمنان ایران هستند برخی دیگر حسادت می‌کنند، اما برخی هم هستند که به خاطر شناخت واقعی از ایران، سعی دارند با جمهوری اسلامی روابط عمیق داشته باشند.
در این میان نقش دستگاه دیپلماسی برای این که روابط با همسایگان دوستانه و عمیق باشد، اساسی و مهم است. تحرکاتی که وزارت خارجه و شخص وزیر در این وزارتخانه باید داشته باشد، رویکرد منطقه‌ای را می‌طلبد به این معنا که اولویت وزارت خارجه و دولت مستقر باید نخست گسترش و عمق بخشیدن به روابط با همسایگان باشد.

عمدتاً همسایگان نیز چنین سیاستی خواهند داشت مگر آن که اتفاقی یا دخالتی از سوی بیگانه باعث شود که طرف مقابل، سیاست حسن همجواری را در پیش نگیرد که نمونه آن را می‌توان به دوران حکومت صدام در عراق نام برد.

در جنوب شرق ایران پاکستان قرار دارد که به خاطر شرایط خاصی که این کشور دارد، یک ثبات سیاسی و امنیتی در این کشور دیده نمیشود، این کشور مدام در حال تغییر دولت است.

دولت تازه کار این کشور با نخست وزیری عمران خان کار خود را آغاز کرده است، پاکستان همسایه‌ای است که تاکنون دردسر‌های بسیاری را برای ایران درست کرده که وجود گروه‌های تروریستی و تبهکار در مرز با جمهوری اسلامی ایران تنها گوشه‌ای از آن دردسر‌ها است.

با این وجود ایران همواره خواهان روابطی دوستانه و عمیق با پاکستان بوده است، پس از روی کار آمدن عمران خان در این کشور، انتظار می‌رفت که او در جایگاه نخست وزیر اولویت سفر خود را به ایران برنامه ریزی کند، چرا که در میان همسایگان خود در حال حاضر با جمهوری اسلامی ایران است که یک رابطه منطقی و معقول با هم دارند. همچنین به خاطر ایجاد دردسر برای ایران باید نخستین سفر از جمهوری اسلامی آغاز می‌شد.

اما می‌بینیم که نخست وزیر پاکستان عمران خان، پیش از آن که به ایران سفر کند نخست به عربستان سعودی می‌رود که همسایه و مرز مشترک زمینی با هم ندارند هر چند عربستان یکی از کشور‌های حامی مالی پاکستان است، اما حسن همجواری با یک همسایه قدرتمند همیشه در معادلات سیاسی و بین المللی در اولویت است.

نخست وزیر پاکستان سپس به ترکیه می‌رود که با این کشور هر چند شاید دارای روابط نزدیکی باشد، اما در همسایگی هم قرار ندارند.

چرا نخست وزیر تازه کار پاکستان کشور‌های دیگر را برای سفر ترجیح می‌دهد و ایران که در نزدیکی اوست نمی‌بیند؟

آیا دستگاه وزارت خارجه در زمینه ایجاد یک ارتباط سیاسی بین دو کشور ایران و پاکستان ضعف دیپلماسی دارد؟

یابش چنین موضوعی نیاز به کند و کاو زیاد و عمیق ندارد، چرا که مشغولیت‌های دیگر دستگاه دیپلماسی کشور باعث شده تا موضوعات مهم منطقه‌ای که به ارتباطات دو جانبه با همسایگان بستگی دارد، مغفول واقع شود.

اگر همسایگان ایران را به همان سه دسته تقسیم کنیم، کشور‌هایی که در دسته نخست قرار دارند کم نیستند، حتی در میان آنها، کشور‌هایی وجود دارد که در همسایگی ما قرار ندارد، اما روابط بسیار نزدیکی میان دو کشور وجود دارد.

عراق پس از از سر گذراندن بحران تروریست‌های تکفیری وهابی داعش با کمک‌های سرنوشت ساز جمهوری اسلامی ایران و روی کار آمدن دولت جدید در این کشور، باید دقیق‌تر و عمیق‌تر به روابط دو کشور نگاه کرد.   سفر مقامات دو کشور، مراودات سیاسی و اقتصادی، تجارت با کشوری که اکنون نیازمند مشارکت در بازسازی مناطق ویران شده به دست داعش دارد و بسیاری مسائل دوجانبه دیگر هست که ایجاب می‌کند ایران و عراق هر چه بیشتر به عمق بخشیدن به روابط دواجابنه بپردازند.

با این وجود می‌بینیم که روابط ایران و عراق حتی در زمان‌هایی دستخوش تلاطم‌هایی نیز شده است.

در چنین شرایطی برهم صالح رئیس جمهور عراق که به تازگی در این پست برگزیده شده است، به ترککیه سفر می‌کند و هنوز پس از روی کار آمدن دولت تازه کار عراق عادل عبدالمهدی نخست وزیر این کشور به تهران نیامده است.   حتی مقامات دولتی جمهوری اسلامی ایران نیز مدت‌ها است برای تبادل نظرات و دیدگاه‌های دو جانبه به عراق سفر نکرده اند.

چنین سیاستی در قبال همسایگان خود، نشان از بی برنامگی در رویکرد منطق‌های دولت دارد.

سوریه اکنون بحران را پشت سر گذاشته و می‌رود تا با نابودی کامل تروریست‌های تکفیری وهابی یک امنیت نسبی را پس از ۸ سال جنگ تجربه کند.

جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با تروریسم در سوریه کمک‌های شایانی را به دولت و ملت این کشور کرده است که هر دو به این موضوع اذعان دارند و قدردان حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران هستند.

سوریه کشوری است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون همواره یک رابطه عمیق با جمهوری اسلامی ایران داشته است و هیچگاه این روابط دستخوش تلاطم و دخالت‌های دیگران نشده است.

در چنین شرایطی است که می‌طلبد ایران نقش آفرینی خود را پس از خروج آمریکا از سوریه در این کشور افزایش دهد، موضوعی که حتی مطالبه دولت و ملت سوریه نیز هست.

اما آیا پس از شکست داعش و پیروزی‌های مکرر دولت سوریه با کمک‌های ایران مقاماتی از کشورمان به این کشور سفر کردند؟

درمقابل می‌بینیم کشور‌هایی که کمر به قتل بشار اسد بسته بودند و در این بحران سوریه را تنها گذاشته بودند، با تغییر رویکرد ناگهانی راهی سوریه می‌شوند و با بشار اسد دیدار و گفت‌وگو می‌کنند و اقدام به بازگشایی سفارتخانه‌های خود می‌نمایند.

عمر البشیر رئیس جمهور سودان یکی از سران کشور‌هایی است که در طول ۸ سال جنگ علیه سوریه، به جبهه دشمنان این کشور پیوست و سفارت خود را در دمشق تعطیل کرد.

اما چرایی چنین سیاستی در دستگاه دیپلماسی کشور روشن است، مشغولیت‌هایی که برجام به بار آورده فکر و ذهن مسئولین دستگاه دیپلماسی را درگیر خود کرده و حتی دیگر دولتمردان را نیز سرگرم خود ساخته به همین خاطر است که نسبت به اطراف بی توجهی می‌شود.

در حالی که با شرایط موجود، بهترین گزینه و اقدام دیپلماسی گسترش هر چه بیشتر روابط با همسایگان و کشور‌هایی است که روابط دیرینه عمیقی با جمهوری اسلامی ایران داتشه و دارند.

درباره کشور‌های آمریکای جنوبی نیز چنین وضعیتی دیده می‌شود، اما این بخش نیز با بی توجهی روبرو است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سیاست خارجی جمهوری اسلامی آمریکای جنوبی دولت و ملت سوریه بشار اسد خروج آمریکا از سوریه تروریست های تکفیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۸۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد ایران و پاکستان نقش بسیاری در مبارزه با اسرائیل دارد

حمیدرضا ترقی قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت سفر رئیس‌جمهور کشورمان به پاکستان اظهار کرد: مردم پاکستان از ابتدای انقلاب علاقه بسیاری به جمهوری اسلامی پیدا کردند و اشتراک‌های فرهنگی و دینی میان مردم دو کشور وجود دارد.

او گفت: مردم این کشور هنگام سفر مقام معظم رهبری به پاکستان استقبال ویژه ای از ایشان به عمل آوردند و همواره دستاوردهای ایران را مورد تحسین قرار می‌دهند.

ترقی ادامه داد: سفر رئیس جمهور به این کشور باعث رفع تنش و ایجاد اتحاد و همبستگی میان دو کشور و ملتهای منطقه خواهد شد و می‌تواند به توسعه دستاوردهای اقتصادی و سیاسی بینجامد.

قائم مقام حزب موتلفه متذکر شد: دشمنان انقلاب اسلامی و گروهک های ضدانقلاب تلاش بسیاری دارند تا از وابستگی ارتش پاکستان به آمریکا برای نفوذ در مرزها و ضربه زدن به جمهوری اسلامی استفاده کنند بنابراین تحکیم روابط بین دو کشور نقش موثری خواهد داشت .

این فعال سیاسی افزود: سفر آقای رئیسی به پاکستان آثار و برکات بسیاری خواهد داشت و می‌تواند دو کشور را در جهت نابودی اسرائیل و گروهک‌های تروریستی همبسته تر کند.

او در پایان گفت: پاکستان در پیمان های مشترک بسیاری با جمهوری اسلامی قرار دارد و تقویت روابط با این کشور نقش بسیاری در افزایش تولید و بهبود شرایط اقتصادی و افزایش صادرات غیرنفتی خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد
  • اتحاد ایران و پاکستان نقش بسیاری در مبارزه با اسرائیل دارد
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره اختلاف میان ایران و کشور‌های عربی
  • هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری روابط تجاری ایران و پاکستان