Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایلنا: فرید براتی‌سده (رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور) درباره آمار دقیق معتادان متجاهر گفت: مشکل نخست ما این بود که ارائه آمار دقیق از معتادان متجاهر در میان دستگاه‌های مختلف با اختلاف نظر مواجه بود.

براتی سده گفت: نظر سازمان بهزیستی این است که تعداد معتادان متجاهر، حداکثر یازده هزار نفر است و ستاد مبارزه با مواد مخدر تعداد آن‌ها را بین ۸ تا دوازده هزار نفر می‌داند و عزیزان ناجا نیز نظرشان این است که تعداد این افراد با احتساب متکدیان، بی خانمان‌ها، سالمندان و دیگر افراد خیابان خواب، بیست هزار نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، توضیح داد: طبق تعاملات انجام شده میان سازمان بهزیستی و دستگاه‌های مختلف از جمله ناجا، وزارت بهداشت، شهرداری و ستاد مبارزه با مواد مخدر بر روی رقم پانزده هزار نیاز ظرفیتی معتادان متجاهر به توافق رسیده‌ایم.

براتی سده درباره چگونگی ساماندهی ظرفیت توافق شده گفت: با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر، شورای هماهنگی و دیگر دستگاه‌های ذیربط از پانزده هزار ظرفیت موجود، هشت هزار ظرفیت در تهران آماده شده و حدود هفت هزار ظرفیت دیگر باقی مانده است که قول آماده‌سازی آن را داده‌ایم.

وی درباره آماری زنان معتاد متجاهر نیز گفت: مسئولان ناجا معتقد بودند که از میان پانزده هزار معتاد متجاهر، هزار نفر زن هستند؛ البته ما اعتقاد داریم که تعداد زنان معتاد متجاهر از رقم اعلام شده کمتر است.

براتی سده در پاسخ به این سوال که برای ارائه خدمات به زنان معتاد متجاهر چه تعداد ظرفیت آماده شده است، گفت: طی توافق‌های انجام شده قرار شد؛ سازمان بهزیستی ظرفیت مربوطه را به تدریج در اختیار ناجا قرار دهد و در حال حاضر نیز پانصد ظرفیت برای زنان معتاد متجاهر آماده شده است.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، درباره چگونگی خدمات‌دهی به زنان معتاد متجاهر گفت: زنان معتاد متجاهر شناسایی شده، در مرکزی واقع در قرچک ورامین غربالگری شدند و تعدادی از آن‌ها همان جا که انصافأ مکانی مناسب و نوساز بود، اسکان داده شدند، اما متاسفانه آن محل، مدتی قبل به عمد دچار حریق شد که طی آن حادثه، دو نفر فوت شدند و تعدادی از زنان معتاد نیز گریختند.

براتی سده در ادامه گفت: تا آن زمان که مرکز مربوطه دچار حریق نشده بود از پانصد ظرفیتی که درباره اش توضیح دادم، فقط تعداد ۱۹۰ زن معتاد متجاهر به ما تحویل داده شد، که جمع‌آوری این تعداد، نتیجه فعالیت نیروی انتظامی طی یک هفته در تهران بود. با این حساب حدود ۳۰۰ ظرفیت ما همچنان خالی است و حتی اگر فردا این تعداد زن معتاد متجاهر به ما تحویل داده شود، این امکان را داریم تا به سرعت آن‌ها را غربال کنیم و پذیرایشان باشیم.

وی با اشاره به اینکه از میان حدود ۱۹۰ زن معتاد متجاهر تحویل داده شده به بهزیستی، حدود چهل نفر طی آتش سوزی مرکز ورامین گریخته‌اند، گفت: در میان زنان معتاد متجاهری که به سازمان بهزیستی تحویل داده شدند سه نفر باردار بودند و پنج نفر نیز به ویروس «اچ آی وی» مبتلا بودند و یک نفر نیز صغره سن داشت؛ یعنی زیر ۱۸ سال بود و باید برای معالجه به بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اعزام می‌شد تا پس از طی روند درمان به وضعیتش رسیدگی شود.

او درباره سه زن معتاد متجاهر باردار و وضعیت فعلی آن‌ها گفت: آن سه معتاد باردار به یکی از مراکز مادر و کودک اعزام شده‌اند و تحت پوشش و درمان آن مرکز قرار دارند تا پس از زایمان، برای بهبود وضعیت آن‌ها تصمیم مناسبی بگیریم.

براتی‌سده با تاکید بر اینکه مسئله فعلی سازمان بهزیستی، وضعیت پنج معتاد متجاهری است که به ویروس «اچ آی وی» مبتلا هستند، ادامه داد: طبق مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار بر این بود که دانشگاه‌های علوم پزشکی برای رسیدگی، کنترل وضعیت و احیانا درمان متجاهران بیمار، مراکزی را به ما معرفی کند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده؛ یعنی این دانشگاه‌ها هنوز پای کار نیامده است.

فرید براتی ضمن اظهار تاسف نسبت به وضعیت موجود، گفت: در حال حاضر قرنطینه یا محلی برای نگهداری این بیماران مبتلا به ایدز وجود ندارد و مجبوریم آن‌ها را ترخیص کنیم.

براتی با تاکید بر اینکه باید نسبت به بیماران حامل ویروس‌های خطرناک تمهیدی اندیشیده شود، گفت: قرار بر این است که وزارت بهداشت دو مرکز را به ما معرفی کند تا به وضعیت متجاهران بیمار رسیدگی شود و پس از کنترل و درمان به سازمان بهزیستی تحویل داده شوند.

براتی سده درباره نحوه همکاری دیگر دستگاه‌های ذیربط برای ساماندهی وضعیت معتادان زن و مرد متجاهر گفت: خوشبختانه نیروی انتظامی، قوه قضاییه، دادستانی عمومی و انقلاب تهران، دادستان‌های شهرستان‌ها و دیگر دستگاه‌های ذیربط با ما تعامل دارند، اما خب باید همه دستگاه‌ها پای کار بیایند.

براتی سده در پایان گفت: تعهد داده‌ایم با دستگاه‌های مختلف همکاری کنیم و انشالله قرار است، طی روز‌های آینده هفت هزار ظرفیت باقی مانده را با همکاری دستگاه‌های ذیربط، قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها آماده کنیم. شخصا تمایل دارم که تا ۲۲ بهمن ماه امسال پانزده هزار ظرفیت موجود را ساماندهی کنیم و در نهایت تا آخر امسال این اتفاق خواهد افتاد و سپس ظرفیت موجود را در اختیار ناجا قرار خواهیم داد.

منبع: فردا

کلیدواژه: زن معتاد متجاهر بیماری ایدز بهزیستی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۴۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترخیص ۲۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک

مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صمت گفت: ۲۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک ترخیص شده که در سه ماه آینده ۸ تا ۱۰ هزار خودرو‌های برقی در معرض واگذاری قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، حسن کریمی سنجری در این باره گفت: در حال حاضر ۲۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک ترخیص شده که در سه ماه آینده ۸ تا ۱۰ هزار خودرو‌های برقی که بخشی از آن‌ها در حال حمل و ترخیص است در معرض واگذاری قرار می‌گیرد.

وی گفت: مجموع خودرو‌های سواری که تا سه ماه آینده به بازار عرضه می‌شود بین ۸ تا ۱۰ هزار خودرو است که به دنبال ایجاد شرایط تحویل آن به ناوگان عمومی هستیم.

کریمی سنجری تصریح کرد: خودروی برقی نسبت به خودروی بنزینی حدود سالانه ۸ تا ۱۰ هزار لیتر بنزین صرفه جویی می‌کند، زیرا برق را می‌توان از منابع تجدید پذیر به دست آورد، ولی نمی‌توان بنزین را از منابع دیگر تأمین کرد.

وی اظهار کرد: اگر قرار باشد با سوخت‌های فسیلی برق تولید کنیم می‌توانیم منشأ آلودگی را به خارج از شهر‌ها ببریم و دیگر تاکسی‌ها در شهر تولید آلودگی نمی‌کنند.

مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صنعت معدن تجارت بیان کرد: در اینجا باید به رانندگان تاکسی یارانه و کمک ارائه کنیم و بخشی از سودی که دولت ناشی از صرفه جویی به دست می‌آورد را به شکل بلاعوض به رانندگان تاکسی بدهد.

وی گفت: وزارت صمت همیشه به دنبال فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن این امر است، ولی وقتی ناوگان حمل و نقل عمومی را به خودروی برقی مجهز کنیم نیازمند توسعه ایستگاه‌های شارژ هستیم. اگر شرایط شارژ فراهم باشد مردم ما علاقه‌مند هستند که خودروی برقی سوار شوند. عده‌ای از مردم علاقه دارند خودروی وارداتی بخرند، ولی می‌توانیم این کار را با خودروی برقی انجام دهیم. بخش مهمی از خودروی برقی باید تأمین کننده حمل و نقل عمومی باشد و بخشی از آن باید به مردم اختصاص یابد.

دیگر خبرها

  • ترخیص ۲۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک
  • ترخیص ۲ هزار و ۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک
  • جمع آوری هدفمند و کم خطای معتادان متجاهر در ورامین
  • ساماندهی معتادان متجاهر و جمع‌آوری ۱۹۵ تن پسماند در جنوب تهران
  • روند کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان
  • افزایش ۲۰ درصدی میزان بازدید گردشگران از آثار تاریخی سلطانیه
  • قتل مادر در اثر بدگویی‌های پدر معتاد
  • دستگیری معتاد متهم به ۴۰ فقره سرقت در مشهد
  • کودکان کار اتباع از تهران می‌روند
  • واردات نامرئی خودرو