Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جدیدترین نمونه، دانشجویان متاهل خوابگاهی دانشگاه تهران نسبت به شرایط این خوابگاه معترض هستند. در حالی که شرایط اقتصادی و معیشتی این روزها برای خانواده‌های ایرانی سخت‌تر از گذشته شده و در این میان، زوج‌های جوان به ویژه دانشجویانی که منبع درآمد قابل توجهی ندارند نیز بیش از همیشه تحت فشار و سختی قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، به دنبال مشکلات صنفی و آموزشی به ویزه در حوزه‌ی امکانات رفاهی دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر کشور که به واسطه‌ی مشکلات اقتصادی و معیشتی در ماه‌‎های اخیر بیشتر از گذشته به چشم می‌خورد، پای مشکلات دیگری که به نوعی همواره به عنوان یکی از موانع ازدواج و فرزندآوری در میان نسل جوان و دانشجو بوده است به زندگی دانشجویان باز شده و خودنمایی می‌کند.

در جدیدترین نمونه، دانشجویان متاهل خوابگاهی دانشگاه تهران نسبت به شرایط این خوابگاه معترض هستند. در حالی که شرایط اقتصادی و معیشتی این روزها برای خانواده‌های ایرانی سخت‌تر از گذشته شده و در این میان، زوج‌های جوان به ویژه دانشجویانی که منبع درآمد قابل توجهی ندارند نیز بیش از همیشه تحت فشار و سختی قرار گرفتند. با این وجود دانشجویان خوابگاهی خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران، نسبت به جریمه‌های سنگینی که به ازای هرماه سکونت اضافه‌تر نسبت به سنوات تعیین شده از سوی دانشگاه به دشت اعتراض دارند.

خبرنگار صنفی – آموزشی  در این زمینه از دانشجویان خوابگاهی خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران کسب اطلاع کرد: دانشگاه تهران دارای سه خوابگاه ویژه متاهلین است که در مجموع دارای ٥٠٠ الی ٥٥٠ واحد خوابگاه ویژه متاهلین است ؛ در حالی که بیش از صد واحد این خوابگاه‌ها مدت‌هاست که خالی از سکنه مانده، دانشگاه به دانشجویان خود حتی به مدت سنوات مجاز تحصیلی خوابگاه نمی‌دهد.

در همین راستا به عنوان مثال، به دانشجویان دکتری تنها ٥ ترم خوابگاه تعلق می‌گیرد و این زمان بعضا یک ماه نیز تمدید می‌شود. در صورتی که سنوات مجاز  برای تحصیل دانشجویان دکتری ۸ ترم است. از سوی دیگر جالب است که دانشگاه به دانشجویان مجرد به اندازه‌ی مدت سنوات و حتی بعضا بیشتر از  آن نیز خوابگاه می‌دهد.

اما مهمتر اینکه دانشجویانی که توانایی تخلیه خوابگاه متاهلی را در زمان مقرر ندارند، ناگزیر به پرداخت اجاره‌بهای ماهیانه به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان هستند و تا تسویه‌ی کامل این مبلغ، مدارک‌شان نزد دانشگاه باقی می‌ماند. طبق ادعای دانشجویان، در این مورد طی سال‌های گذشته اما دانشجویانی به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و حتی دیوان در این زمینه دانشگاه را محکوم کرده است اما همچنان مسئولین دانشگاه پاسخگو نیستند.

دانشجویان همچنین نسبت به دانشجویان خارجی که در این دانشگاه تحصیل می‌کنند و به راحتی خوابگاه در اختیارشان قرار داده می‌شود مدعی شدند که به نظر می‌رسد دلیل تعلق خوابگاه به دانشجویان خارجی و ارجحیت انان، شهریه‌های ۷۰۰۰ دلاری است که می‌پردازند!

در این زمینه، حجت‌الاسلام محمدمهدی صالحی، معاون فرهنگی-سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و رئیس ستاد ازدواج دانشجویی پیش‌تر در توصیه به مقامات دولتی و وزارتخانه‌های علوم و بهداشت گفته بود: حتما توسعه خوابگاه‌های متاهلی در مراکز اموزش عالی در ترویج و تثبیت و استمرار زندگی زوجین ما تاثیرگذار است. من امیدوارم دولت کمی‌نگاه واقع بینیانه نسبت به این مسئله داشته باشد و در بودجه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت نسبت به این مسئله اهتمام ویژه‌تری داشته باشد.

به نظر می‌رسد علاوه بر لزوم توجه مسئولین حوزه‌ی آموزش عالی به مسائل صنفی و آموزشی به ویژه حوزه‌ی امکانات رفاهی آنان، نگاه ویژه به ایجاد تسهیلات در زمینه‌ی ازدواج آسان و لطمه نخوردن به مسیر کسب علم دانشجویان، یکی از اولویت‌های مهمی است نباید از آن غافل شد.

منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: خوابگاه دانشجویی دانشجویان دکتری دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۴۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمد علی زلفی گل وزیر علوم درباره جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای گفت: یکی از مشکلات در دانشگاه فنی و حرفه‌ای این است که این دانشگاه در نهایت در مقطع کاردانی و کارشناسی دانشجو تربیت می‌کند و استخدام عضو هیأت علمی با مدرک دکتری در این دانشگاه معنا ندارد.

بیشتر بخوانید: رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال

وی ادامه داد: البته اساتیدی را که در این دانشگاه داریم قدردانشان هستیم ولی نباید همان کاری که دانشگاه تهران انجام می‌دهد را دانشگاه فنی و حرفه‌ای هم همان را انجام دهد یا کاری که دانشگاه تهران انجام می‌دهد را دانشگاه‌های پیام نور و علمی کاربردی هم انجام بدهند.

وزیر علوم افزود: دانشگاه‌ها هرکدام ماهیت و وظیفه خاص خود را دارند ما نباید همه چی را باهم قاطی کنیم باید به ماهیت هر دانشگاه توجه کنیم برای همین در اولین جلسه هیأت امنای دانشگاه فنی و حرفه‌ای مصوب شد که دانشگاه فنی و حرفه‌ای از این پس تا سطح فوق لیسانس (مربی) استخدام کند.

وی با اشاره به مصوبه جدید درباره جذب هیأت علمی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تاکید کرد: دیگر قرار نیست عضو هیأت علمی با مدرک دکتری در این دانشگاه استخدام شود، چرا؟ چون وقتی عضو هیأت علمی با مدرک دکتری استخدام می‌شود در پی این است که دانشیار و استاد تمام شود و مجبور است در دانشگاه‌های دیگر وقت بگذارد تا ارتقا پیدا کند.

وی افزود: مربی که در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استخدام می‌شود باید از مسیر خود ارتقا پیدا کرده و مدارج را طی کند، بنابراین انتظاری که از استاد فنی و حرفه‌ای داریم مرتبط با حرفه خودش است نه انتظاری که از استاد دانشگاه تهران داریم اینها را باید احصا کرده و به قانون توجه کنیم تا در بحث‌های دیگر اثر گذار باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228347 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت تمدید شد
  • لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
  • تبعیض جنسیتی در دانشگاه‌های دانمارک/ ۳۷ درصد دانشجویان دکتری دختر تجربه تحقیر کلامی دارند
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • «خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم
  • لزوم توجه ویژه مسوولان مرکزی به خوابگاه دانشجویان متاهل
  • نظام تعلیم و تربیت در کشور نیازمند کیفیت‌بخشی است