Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-03-28@10:17:58 GMT

بزرگ‌ترین ریسک‌های اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۹

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۷۱۹۹

بزرگ‌ترین ریسک‌های اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۹

از چین گرفته تا اروپا و آمریکا، چالش‌های سرسختانه ای بر سر راه اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی قرار دارد.

به گزارش کالاخبر به نقل از گاردین، طی امسال و سال آینده، بزرگ‌ترین ریسک‌های اقتصادی در مناطقی ظهور خواهند کرد که سرمایه گذاران پیشتر به استحکام موقعیت آن‌ها اطمینان خاطر داشتند.

این ریسک‌ها شامل احتمال کاهش رشد اقتصادی چین، افزایش نرخ بهره و افزایش هزینه استقراض در سطح جهان و سیاست‌های پوپولیستی برخی کشورها است که استقلال بانک‌های مرکزی را نشانه رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش محسوس رشد اقتصادی چین تنها به دلیل جنگ تجاری با آمریکا نبوده است: گذار اقتصاد چین از یک اقتصاد مبتنی بر صادرات و سرمایه گذاری به یک اقتصاد مبتنی بر مصرف خانگی با چالش‌های زیادی روبرو شده است و سوال اینجاست که رشد اقتصاد چین تا چه حدی کاهش خواهد یافت.

کاهش شدید رشد اقتصادی چین احتمالا به سرعت، کشورهای آسیایی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. هر چند که آمریکا وابستگی کمتری به محصولات چینی دارد اما احتمالا اروپا بیشتر از آمریکا از کاهش رشد اقتصادی چین متضرر خواهد شد.

ریسک بزرگ بعدی نرخ بهره است که با وجود آن که حتی در سطح پایین‌تر از زمان جنگ جهانی دوم قرار دارد اما هزینه استقراض بر دوش شرکت های جهانی سنگینی می‌کند. افزایش نرخ بهره هم اکنون نیز موجب زیان سنگین سهامداران در آسیا شده است.

اگر سیاستگذاران کشورهای مختلف برای تحقق وعده‌های پوپولیستی خود نظیر کاهش شکاف درآمدی طبقات مختلف جامعه هم چنان به استقراض و بدهی متکی باشند، احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره تا سطوح کمتر پیش‌بینی شده وجود دارد که در این صورت باید شاهد ریزش سهمگین بازارهای بورس جهان باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: رشد اقتصادی چین اقتصاد جهانی ریسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۷۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلای جهانی سر خم کرد

قیمت جهانی طلا امروز، پنجشنبه (۲۸ مارس) با افزایش بازده دلار و اوراق قرضه پس از اظهارنظرهای یک مقام فدرال رزرو در مورد کاهش نرخ بهره کاهش یافت، در حالی که سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی بیشتری برای سرنخ‌های سیاست بودند.

به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش به ۲۱۸۹ دلار و ۲۹ سنت رسید. هر اونس طلای آمریکا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۱۸۸ دلار و ۳۰ سنت رسید.

کریستوفر والر، رئیس فدرال رزرو روز چهارشنبه گفت داده‌های ناامیدکننده تورم اخیر تأیید می‌کند که بانک مرکزی آمریکا از کاهش نرخ بهره کوتاه‌مدت اجتناب کرده است.

دلار آمریکا در برابر رقبای خود ۰.۱ درصد افزایش یافت و طلا را برای سایر دارندگان ارز گران‌تر کرد، در حالی که بازده اسکناس‌های ۱۰ ساله خزانه‌داری نیز افزایش یافت. سرمایه‌گذاران اکنون منتظر گزارش شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی ایالات‌متحده هستند که قرار است در روز جمعه اعلام شود تا فدرال‌رزرو چه زمانی شروع به کاهش نرخ بهره کند.

شاخص هزینه‌های مصرف شخصی در ماه فوریه ۰.۳ درصد افزایش یافت که باعث می‌شود سرعت سالانه ۲.۸ درصد حفظ شود. همچنین گزارش اولیه هفتگی ادعاهای بیکاری ایالات‌متحده مورد توجه سرمایه گذاران است که منتشر می‌شود.

بر اساس ابزار FedWatch گروه CME، معامله‌گران به احتمال ۶۲ درصد قیمت گذاری می‌کنند که فدرال رزرو در ماه ژوئن کاهش نرخ بهره را آغاز کند که از احتمال ۷۰ درصدی در روز چهارشنبه کمتر است. نرخ بهره پایین‌تر، هزینه فرصت نگهداری شمش را کاهش می‌دهد.

واردات طلای هند قرار است در ماه مارس بیش از ۹۰ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یابد تا به پایین‌ترین سطح از زمان همه‌گیری کووید برسد زیرا بانک‌ها پس از کاهش قیمت‌های بی‌سابقه بر تقاضا، واردات خود را کاهش دادند.

طبق گزارش رویترز، در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۴ درصد کاهش به ۲۴.۵۶ دلار رسید، پلاتین با ۰.۴ درصد افزایش به ۸۹۷ دلار و ۱۰ سنت رسید و پالادیوم ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۹۸۷ دلار و ۶۶ سنت رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امکان جهش تولید با تولد آسان و رشد سریع بنگاه‌های اقتصادی مردمی
  • سیاح: جهش تولید با تولد آسان و رشد سریع بنگاه‌های اقتصادی مردمی ممکن است
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت
  • طلای جهانی سر خم کرد
  • مالکیت دولت و مدیریت مردم، بهترین الگو برای مردمی‌سازی اقتصاد است
  • کشوری که از ویرانه اقتصادی به قطب نساجی جهان تبدیل شد
  • افزایش تولیدملی با مشارکت مردم مهمترین راه رفع مشکلات اقتصادی است
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن به دنبال رکود اقتصادی در ایران است
  • دولت مراقب تله‌های ارزی باشد
  • مشکل اقتصاد ایران در ۱۴۰۲ چه بود و ۱۴۰۳ دولت چه باید کند؟