Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-25@19:17:44 GMT

تلفیق صبر و شکر در منظومه رفتاری زینب(س)

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۷۵۷۵

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،سالروز میلاد حضرت زینب(س) فرصت مناسبی برای مرور زندگی این بزرگوار و گرفتن درس هایی برای در مسیر حق قرار گرفتن است، چراکه تمام بخش های زندگی این بانوی نمونه در اسلام، می تواند الگویی برای تمام زنان و مردان حقیقت جو باشد.
عقیله بنی هاشم(س) دارای ویژگی های برجسته متعددی هستند اما یکی از اقدامات برجسته حضرت زینب(س) که کمتر مورد توجه قرار گرفته است و می تواند در جهان اسلام، نگاه تازه ای ایجاد کند، علاوه بر ابلاغ عمومی پیام عاشورا، ایجاد راه جدیدی در معنای صبر و شکر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حضرت(س) توانستند نگاه تازه ای به صبر و شکرگزاری را پایه ریزی کنند، نگاهی که امروز جامعه از نبود آن در رنج هستند و به شدت به آن احتیاج دارد و پرداختن به این الگو راه رهایی از ناامیدی است.
نماز شب، یک عمل مستحبی است، با این حال، عقیله‌ی بنی هاشم(س)، پس از واقعه عاشورا و اتفاقاتی که در این مدت افتاده بود، حتی نماز شبشان ترک نشد که این نشان دهنده نگاه این بانوی بزرگوار به حکمت الهی است و می تواند نشانه ای از شکرگزاری باشد و اوج این نگاه متفاوت از اتفاقات، در ظهر روز عاشورا است، پس از شهادت امام حسین(ع) زمانی که بدن تکه تکه شده برادر را با دستانشان به سوی آسمان می‌گیرند، می فرمایند که خدایا این قربانی را از ما قبول کن.
همچنین در مقابل یزید که با کنایه به ایشان عرض می کند که دیدی چه مصیبتی بر تو وارد شد؛ می فرمایند من جز زیبایی ندیدم. این ها جز اوج نگاه حضرت زینب(س) که بسیار متعالی تر از نگاه های انسان های دیگر به زندگی و اتفاقات سخت و گاهی اتفاقات به ظاهر روزمره است، گره خورده در حکمت های الهی و اعتماد به خدایی است که تمام اتفاقات و جریانات زندگی را رقم می زند و سرآغاز مسیر تازه ای برای دیندارانی است که می خواهند از سیره این بزرگوار درس صبر و شکرگزاری بگیرند.
اما نباید فراموش کرد که به طور مسلم، این نگاه، در یک منظومه فکری و رفتاری شکل گرفته است که مهمترین ویژگی و پایه اصلی آن، عبادت خالصانه برای خداوند است، که این ویژگی جزو خصایص ثابت حضرت زینب (س) بود، چنانکه در کتاب ریاحین الشریعه آمده است: «شب زنده داری زینب در تمام عمرش ترک نشد حتی شب یازدهم محرم».
علم عقیله بنی هاشم(س)، نیز در ایجاد و تثبیت این مسیر بسیار موثر بود و حضرت سجاد(ع) پس از خطبه پرمحتوا و آتشین حضرت زینب(س) در بازار کوفه، به ایشان فرمودند: الحمدلله تو دانشمند و عالمه ای بدون معلم و بانوی خردمندی بدون استاد می باشی.
از دیگر ابعاد این منظومه شخصیتی، بزرگواری حضرت است که در عصر روز عاشورا زمانی که دو پسر ایشان شهید می شوند، بخشی از آن نمود پیدا می کند؛ در این زمان حضرت زینب(س) از خیمه بیرون نیامدند، در حالی که هنگام شهادت سایر شهدا از خیمه بیرون می آمدند و امام حسین(ع) را دلداری می دادند ولی اینجا برای به رخ نکشیدن اهدای این دو گل در راه قیام امام حسین(ع)، از خیمه بیرون نیامدند و در هیچ جای تاریخ، کسی سراغ ندارد که حضرت از شهادت فرزندانش سخن گفته باشد که شاید اگر این اتفاق می افتاد، دیگرانی گمان باطل می بردند که ایشان از غم فراغ فرزندانش اینقدر در مورد عاشورا صحبت می کنند و پیام اصلی قیام امام حسین(ع) به حاشیه می رفت در حالیکه تمام فرمایشات عقیله(س) پس از عاشورا، تبلیغ اسلام ناب و رساندن پیام عاشورا به مردمی بود که گوش هایشان از معرفی اسلام انحرافی معاویه و یزید پر شده بود.
ایستایی و تکلیف محوری در تبلیغ اسلام بخش دیگری از این منظومه است، ویژگی مهم و ارزنده ای که در مجلس یزید به منصه ظهور گذاشته شد، در این مجلس، حضرت زینب(س) چنان خطبه‌ای را جاری کردند که همه متحیر شدند و با وجود اینکه بنا به ظاهر، همه چیز علیه ایشان بود، مقابل یزید ایستادگی کردند، زیرا وظیفه ایشان ایستایی بود بنابراین بدون ذره‌ای ترس در وجودشان چنان خطبه ای خواندند که یزید در نهایت گفت، خدا عبید الله را لعنت کند که او از خودش دستور قتل حسین بن علی (ع) را صادر کرد./طنین یاس - زهرا باقری-
انتهای پیام/ز

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۷۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس شورای از اتمام بررسی جداول لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق خبر داد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «حسین‌علی حاجی دلیگانی» در گفت‌وگویی با بیان اینکه جلسه پایانی کمیسیون تلفیق برای بررسی جدول لایحه بودجه با حضور معاونان سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، اظهار کرد: نشست کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ امروز با حضور اکثریت اعضا برگزار شده و گزارش هیأت رییسه کمیسیون در جلسات با کمیسیون‌های تخصصی درباره جداول بودجه قرائت شد.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس مصوبه امروز کمیسیون بنا شد تا ۱،۴۰۰ میلیارد تومان برای افزایش حقوق نیرو‌های خدماتی وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳ اختصاص یابد.

حاجی دلیگانی گفت: همچنین بر اساس مصوبه امروز کمیسیون بنا شد تا ما به ازای دو دهم درصد از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده برای نوسازی مدارس اختصاص یابد، علاوه بر این بر اساس مصوبه امروز کمیسیون مقرر شد تا در بودجه سال ۱۴۰۳ یک همت در اختیار وزارت علوم و یک همت در اختیار وزارت بهداشت برای تأمین نیاز‌های دانشگاه‌های جامع زیر مجموعه وزارت علوم و دانشگاه‌های علوم اختصاص یابد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار کرد: معاونان سازمان برنامه و بودجه که به عنوان نماینده دولت در کمیسیون حضور داشتند با این مصوبات مخالفتی نداشتند و همراه بودند؛ لذا بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ نیز در کمیسیون تلفیق به پایان رسید.

وی افزود: گزارش کمیسیون تلفیق فردا پنج‌شنبه در سیستم مجلس بارگذاری می‌شود تا نمایندگان بتوانند پیشنهادات خود را برای طرح در صحن مجلس در سامانه بارگذاری کنند و طبق تصمیم هیئت رئیسه مجلس گزارش کمیسیون تلفیق در دستور کار صحن قرار خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • پاسداران بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند
  • پیش‌کنگره  ۱۵۰۰۰ شهید فارس در کازرون برگزار می‌شود
  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • اتمام بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق
  • برگزاری نشست خبری مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • یک حقوقدان: دستفروشی جرم نیست، بلکه صرفاً رفتاری غیرمجاز محسوب می شود
  • درس‌هایی از فوتبال اروپا؛ تبریک به قهرمان
  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟
  • طرح دخترانه «سدنا» در مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(س) میناب برگزار می‌شود