Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه جذب ١٩ هزار نیروی پرستاری در سال ٩٨ در دستور کار است، گفت: کمبود پرستار اکنون یکی از مهمترین معضلات کشور در حوزه ارائه خدمات مراقبتی است. ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۴ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر مریم حضرتی در همایش گرامیداشت روز پرستار اظهار کرد: اکنون که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، شاهد پیشرفت‌های اساسی در حرفه پرستاری در عرصه خدمات بالینی، علمی، آموزشی و پژوهشی هستیم و نادیده گرفتن این واقعیات، جفایی در حق تمام پیشکسوتان و بزرگانی است که در تمام عرصه‌های کشور پا به پای ملت تلاش کردند و امروز این میراث ارزشمند را به یادگار گذاشته‌اند و وظیفه ما این است که اجازه ندهیم مجاهدت‌های شبانه روزی پرستاران در سراسر کشور بی‌اجر بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور حدود ١٢٥ هزار و ٨ ٩ پرستار داریم که حدود ٣ هزار پرستار در بخش های غیردولتی و عمومی فعالیت دارند.

حضرتی بیان کرد: کمبود پرستار اکنون یکی از مهمترین معضلات کشور در حوزه ارائه خدمات مراقبتی است؛ ‏اگر پرستاران مجبور به انجام شیفت‌‌های متعدد هستند به علت کمبود نیرو است و البته مشکل دیگر این است که هنوز جداسازی کارانه و اضافه کار پرستاران محقق نشده است.

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی برای رفع کمبود نیروی پرستاری مهمترین دغدغه وزارت است؛ قول جذب 19 هزار پرستار داده شده، اما مهمترین ‏موضوع، در نظر گرفتن اعتبار مناسب برای این کار است.‏

معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان کرد: یکی از دستاوردهای مهم این ‏است که در سال 69 فقط 37 درصد نیروها پرستار بودند و 63 نیروهای کادر پرستاری، بهیار و کمک بهیار بودند اما در حال حاضر 73 درصد نیروها پرستار، 6 درصد بهیار و 7 درصد کمک پرستار و کمک بهیار و 7 درصد ‏پرستار اتاق عمل هستند.‏

وی ادامه داد: بخشی از مهمترین برنامه ‌های انجام شده معاونت پرستاری وزارت بهداشت عبارتند از برنامه‌های در دست اجرا در ‏راستای طرح تحول سلامت، برنامه ریزی جهت رفع کمبود نیروی پرستاری، اعطای پروانه صلاحیت حرفه‌ای، طراحی و تصویب ‏دوره‌های کوتاه مدت حرفه‌ای و مهارتی، اجرای برنامه ثبت ملی اطلاعات پرستاران و گروه‌های وابسته است.‏

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر در دور افتاده‌ترین روستاهای کشور، پرستاران در مراکز درمانی حضور دارند، یادآور شد: امروزه دسترسی ‏مردم به خدمات سلامت آسان شده و پرستاران نقش مهمی در این زمینه داشته اند.

حضرتی اظهار کرد: همچنین توسعه خدمات مراقبت در منزل، ایجاد مراکز جامع مراقبت‌های پرستاری، تدوین پیش نویس آیین نامه ساختار ‏آموزش سلامت به مددجویان و خانواده آنها، واگذاری برخی وظایف و ایجاد جایگاه برای پرستاران برای ارائه خدمات سطح اول نظام سلامت ‏انجام شده است.‏
وی بیان کرد: استقرار سیستم پرستاری الکترونیک به عنوان بخشی از پرونده الکترونیک سلامت در معاونت پرستاری وزارت ‏بهداشت دنبال شده و در حال بومی سازی بسته‌های خدمتی و راهنماهای بالینی آن هستیم تا این سیستم هرچه سریعتر در کشور اجرا ‏شود.‏

وی درخصوص پرداخت مبتنی برعملکرد گفت: پرداخت مبتنی بر عملکرد نیز یکی از مهمترین مشکلات پرستاران بود. جلسه‌ های متعددی با ‏معاونت درمان وزارت بهداشت در این زمینه برگزار شد. اولین بند آن به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد، اما هنوز در برخی دانشگاه‌های علوم ‏پزشکی اضافه کار پرستاران از کارانه آنها جدا نشده است.‏

معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: پیاده سازی ثبت الکترونیکی گزارش‌های مدیریتی پرستاری به صورت پایلوت در دانشگاه‌های منطقه سه آمایشی شامل ‏دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه، همدان، ایلام و کردستان اجرا شده است. این کار نظارت‌ها را بسیار بهتر و ساده تر می‌کند.‏

وی بیان کرد: صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران نیز اقدام بسیار مهمی بود. در حال حاضر حدود 17 هزار پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری صادر ‏شده است.‏

حضرتی گفت: تا امروز حدود 110 هزار پرستار در سامانه ثبت ملی اطلاعات پرستاران و گروه ‌های وابسته ثبت نام ‏کرده اند و آمار پرستاران بیکار ٢.٥ درصد بوده و آمار پرستاران پشت طرح نیز ٤ هزار نفر است که با طراحی برنامه ای برای پرستاران طرحی، این موضوع نیز درحال پیگیری و رفع مشکل است.

حضرتی درخصوص اقامتگاه های پرستاری عنوان کرد: همچنین پانسیون‌های پرستاری و مامایی در بیمارستان‌های مناطق کم برخوردار کشور ایجاد شده است.‏

وی درخصوص حوزه آموزش و پژوهش خاطرنشان کرد: تصور می شود که رشته پرستاری به سمت تربیت مقطع ارشد و PHD رفته است، درحالیکه فقط یک درصد از فارغ التحصیلان در مقطع PHD، ٩ درصد مقطع ارشد و ٩ درصد نیز دارای مدرک کارشناسی هستند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه ١٩٨ عضو هیات علمی در قالب استادیار، دانشیار، استاد و مربی در دانشکده های پرستاری فعالیت دارند، افزود: مهمترین اقدامی که در حوزه ارتقای آموزشی حرفه پرستاری انجام شده است، بالینی سازی آموزشی است.

حضرتی گفت: سهم پرستاران در تولید علم ٢٥ درصد است و از سال ٢ ١٣ تا سال ٢ ١٨ تعداد مقالات منتشر شده در مجلات بین‌المللی افزایش داشته و تاکنون ٦٣٥١ مقاله در حوزه پرستاری منتشر شده که رتبه ایران را در این زمینه به سومین کشور در منطقه رسانده و از افتخارات جامعه پرستاری محسوب می‌شود.

کمبود 2400 پرستار در بیمارستان‌های آذربایجان شرقی+فیلم

انتهای پیام/

Rsaadati/P/S2,24/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سازمان نظام پرستاری

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان نظام پرستاری سازمان نظام پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته ماندگاری پرستاران در حال تدوین نهایی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست شورای هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی سمنان، با شنیدن صحبت‌های مدیران پرستاری، بر تعهد دولت و وزارت بهداشت به حل مشکلات این قشر تأکید کرد و خواستار همدلی و همکاری برای عبور از چالش‌های موجود شد.

وی افزود: به منظور رفع چالش‌های پیش روی پرستاران، "بسته ماندگاری پرستاران" که شامل درخواست‌های رفاهی، معیشتی و تحصیلی این قشر فداکار است، نهایی شده و به زودی اجرایی خواهد شد.

عبادی ضمن اذعان به وجود مشکلاتی در نظام سلامت، به دلیل مختلف از جمله تحریم‌های ظالمانه، از تلاش‌های دولت برای رفع این موانع و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی خبر داد و با اشاره به هزینه‌های صرف شده برای آموزش نیروی انسانی، تأکید کرد که ثمره این هزینه‌ها باید رفاه، امنیت و سلامت جامعه باشد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه تعرفه گذاری خدمات پرستاری در ابتدای مسیر خود قرار دارد، از پویایی و قابلیت ارتقای این قانون خبر داد و به احصاء و رفع مشکلات اجرایی این قانون طی دو سال گذشته اشاره کرد و از آمادگی برای اصلاح و بهبود مستمر آن سخن گفت.

وی با تأکید بر لزوم پیگیری مطالبات از طریق مجاری قانونی و مدنی، از پرستاران خواست تا با ارائه نقد‌های علمی و سازنده، به ارتقای فرآیند‌ها و رفع چالش‌ها کمک کنند.

گفتنی است: در این نشست، مدیران پرستاری مراکز درمانی استان سمنان، مسائل و مشکلات خود را در حوزه‌های مختلف از جمله اضافه کار، مالیات، رفاهیات، کمبود نیرو، استخدام، تبدیل وضعیت، فوق العاده خاص و ترمیم حقوق مطرح کردند و خواستار رسیدگی به این موارد شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم
  • تدوین بسته ماندگاری پرستاران برای رفع مشکلات معیشتی
  • بسته ماندگاری پرستاران در حال تدوین نهایی
  • پرستاران سر دو راهی؛ خانه نشینی یا تغییر شغل؟
  • جزییات افزایش حقوق خانواده شهدا و جانبازان نیروهای مسلح
  • پرستاران سر دو راهی خانه نشینی و تغییر شغل