Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-18@23:23:36 GMT

یک رویکرد و دو تجربه

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۹۴۹۱

علیمحمد علیخانزاده؛ سال‌ها قبل به مراسمی دعوت بودم که یکی از مسئولان که به تازگی از سفر آسیای جنوب شرقی در معیت رئیس جمهور وقت مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی بودند نیز حضور داشتند. خاطره‌ای بسیار قابل تامل تعریف کردند که هرگز فراموشم نمی‌شود. گفتند" از رئیس‌جمهور یا یکی از مقامات ارشد (تردید از نگارنده است) ویتنام که مردی ریز اندام بود پرسیدم شماکه سال‌های طولانی از عمر خود را به عنوان یکی از رهبران و یک چریک در جنگ با آمریکا سپری کرده اید و شاهد و ناظر جنایات آمریکا در ویتنام بوده اید، چگونه است که رابطه سیاسی و اقتصادی شما با این کشور در چنین سطح بالایی است و پرچم آمریکا در کشور شما در حال اهتزاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  متفکرانه و عمیق نگاهی کردند و گفتند (نقل به مضمون): "در آن سال‌های تجاوز وظیفه‌ای داشتیم و به آن عمل کردیم و پس از پایان جنگ و بیرون راندن متجاوزان بایستی به فکر آینده کشور می‌بودیم و کشورمان را که دهه‌ها درگیر جنگ و کشتار و نابودی بود بازسازی نوسازی می‌کردیم. خوب می‌دانستیم که آمریکا متوجه هست که با چه خفت و خواری و شکست مفتضحانه‌ای از ویتنام رانده شده است. ما با آگاهی از موقعیت عزتمندانه خودمان در‌های مذاکره و برقراری ارتباط گسترده با جهان و کشور‌های قدرتمند غربی منجمله آمریکا را گشودیم".   از آن زمان نزدیک به سی سال می‌گذرد و مطمئن نیستیم که آن رئیس جمهور زنده باشد. اما امثال ایشان را باید خادمان و رهبرانی آینده‌نگر و دلسوز برای کشورشان دانست. آنان گذشته عزتمندانه خود را حفظ کردند لیکن در گذشته نماندند، چون می‌دانستند که مسئولیتی خطیر در قبال آیندگان دارند. امروز ویتنام نابود شده در جنگ‌های دهه ۷۰ –۶۰ میلادی با برگزیدن الگوی توسعه از کشور‌های چین، تایوان و مالزی مبتنی بر اقتصاد آزاد و سیاست اعتمادسازی در روابط بین الملل خصوصا با کشور‌های غربی به رشد اقتصادی ۸ درصدیدست یافته است و پیش بینی می‌شود تعامل جهانی با جهان و جذب سرمایه گذاری خارجی طی سال‌های پیش روی همچنان ادامه داشته باشد.   برترین و معتبرترین برند‌های پوشاک، کیف و کفش و... در ویتنام تولید می‌شود و در سال‌های اخیر یکی از اصلی‌ترین کشور‌های تولید و صادر کننده برنج در جهان به شمار می‌رود. حدود ۲۱ درصد کل صادرات ویتنام به آمریکا است. تولید ناخالص داخلی آن ۴/۲۴۱ میلیارد دلار آمریکا است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۲/۲۹۲ میلیارد دلار آمریکا برسد. ویتنام سیاست‌های خود در زمینه تقویت بخش خصوصی و خصوصی سازی بنگاه‌های دولتی را که از سال‌های گذشته آغاز نمود و بر همین اساس نیز توافقنامه تجاری دوجانبه‌ای با آمریکا امضا نموده است، همچنان و با قوت و سرعت بیشتری دنبال می‌نماید.

ماهاتما گاندی رهبر استقلال رهائی بخش هند، دانش آموخته حقوق، زاده گجرات هند در خانواده‌ای از طبقه تجار و بازرگانان، در راه مبارزه با استعمار انگلیس مشی مبارزه بر مبنای "نفی خشونت" را در پیش گرفت چراکه به گفته خودش با خشونت مخالف بود. می‌گفت: "اگرچه پاسخ خشونت با خشونت در وهله نخست ممکن است شیرین به نظر برسد و دستاورد‌هایی هم داشته باشد، لیکن این شیرینی موقتی است. زشتی، نفرت و شریرانه‌ای که به دنبال خواهد آورد دائمی است".   در چارچوب این تفکر و اعتقاد (که تا پایان عمر بدان پایبند ماند) به خودسازی و تهذیب و مواجهه با نفس همت گماشت و چنان شد که رابیندرانات تاگور شاعر و داستان سرای پرآوازه و بزرگ هند وی را مهاتما به معنی "روح بزرگ" نامید. او اهل بخشش، گذشت، تسامح و تساهل، رواداری و دگراندیش پذیری بود. برخی را اعتقاد بر این است که همین روحیه گاندی است که هند را از یوغ استعمار انگلیس رهایی بخشید و تا به امروز الگو و زیربنای توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هند و رهبران آن در عرصه داخلی و بین المللی است.   هند درمانده از استعمار انگلیس، امروز جزو اقتصاد‌های برتر جهان است. تمام شاخص‌های اقتصادی رشد قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد. اقتصاد هند تا نیمه دوم سال ۲۰۱۸ میلادی رشدی معادل ۲/۸ درصد را تجربه می‌نماید. صادرات هند در سال ۲۰۱۸ افزایش حدود ۱۶ درصدی داشته و صادرات آن به آمریکا حدود ۳۵۲ میلیارد دلار است. حجم سرمایه گذاری‌های مستقیم خارجی هند در سال ۲۰۱۸، رقمی بالغ بر ۶/۳۸۹ میلیارد دلار است و طبق گزارشات بانک جهانی رتبه تجاری و اقتصادی هند در سال ۲۰۱۸ نسبت به ۲۰۱۷ ارتقا یافته و در رتبه ۷۷ در میان ۱۹۰ کشور جهان قرار گرفته است.

بودند و هستند رهبرانی که سال‌ها با تحمل رنج فراوان در مبارزه با ظلم بوده اند و پیروزمندانه به عزت، پیشرفت، آرامش و آسایش خود و ملت هایشان دست یافته‌اند و در این مسیر پر از رنج و درد لیکن شیرین مبارزه همچون نلسون ماندلا "بخشیدند" لیکن "فراموش نکردند"، همچنان که خودش می‌گوید "من‌ می‌دانستم که اگر در این لحظه که از زندان به سوی آزادی گام برمیدارم تمامی تلخی‌ها و نفرت خود (از استعمارگران) را پشت در‌های زندان باقی نگذارم همچنان و تا ابد یک زندانی باقی خواهم ماند"   و آخر اینکه فخر عالم امکان، نبی مکرم اسلام نیز بخشنده بودند و هرگز با دنیای پیرامون خود در ستیزه و جنگ و عناد نبودند حتی با دشمنان خود. در تمام دوران رسالت و حیات پر برکت خود جانب اعتدال را در گفتار و رفتار برگزیدند و با جهان پیرامون خود مدارا و گذشت کردند و حتی دشمنان را نیز مشمول عفو و رحمت قرار دادند و به واسطه این صفات برجسته "گذشت" و "مدارا"بود که مردم فوج فوج به دین او گرویدند و هم بدین سبب است که خدای سبحان ایشان را "رحمت للعالمین" خطاب فرمود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: جنوب شرقی آسیا گاندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۹۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم در نظر گرفته شده و این نشان از اهمیت همراهی مردم در رسیدن به اهداف اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حامد ویس کرمی در نشست ظرفیت‌های بخش تعاون در جهش تولید اظهار کرد: ما از آن دسته کشورهایی هستیم که تعاون را به‌عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد پذیرفته‌ایم و این بحث در قانون اساسی نیز اشاره شده و در نظریه‌های اقتصادی نیز پذیرفته شده است.

وی افزود: از اوایل انقلاب تا به امروز نیز موضوع تعاون مورد توجه دولت‌ها قرار گرفته است و در دولت سیزدهم نیز بحث تعاون به عنوان یکی از مباحث مهم اقتصاد مورد توجه قرار دارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم در نظر گرفته شده و این نشان از اهمیت همراهی مردم در رسیدن به اهداف اقتصادی است. وقتی به موضوع تعاونی‌ها توجه کنیم می‌بینیم که مشارکت مردم در اقتصاد موضوع اصلی بحث تعاون است که در همه جای دنیا به آن توجه می‌شود.

ویس کرمی بیان کرد: در کشور ما نیز مسئله تعاون علاوه بر حوزه اقتصاد در سایر حوزه‌ها شامل حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز موردتوجه قرار دارد؛ در واقع هرچه بیشتر به تعاونی‌ها توجه شود زمینه مشارکت مردم نیز بیشتر خواهد شد.

وی گفت: معتقدم که استقبال مردم از بخش تعاون خیلی بیشتر از مدیران و مسئولان دولتی است و اگر درست این مسیر را هدایت کنیم این زمینه بهتر و بیشتر برای مردم فراهم خواهد شد، اما باید توجه داشت که مشارکت مردم یک سری الزاماتی دارد و اگر مشارکت مردم در اقتصاد را بررسی کنیم می‌بینیم که یک مدل همه این الزامات شامل مالکیت، مدیریت، عاملیت و نظارت مردم را در خود جای می‌دهد و این مدل همان مدل تعاونی است.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: به اعتقاد بنده در شرایط کنونی امکان استفاده از تعاونی را در کشور داریم، اما اینکه چقدر و چگونه بخواهیم از ظرفیت تعاونی‌ها در کشور استفاده کنیم به هنرمندی بازیگران تعاونی و سیاست‌گذاران تعاونی در کشور بستگی دارد. برای اینکه بتوانیم از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده کنیم نیازمندیم تغییراتی در سیاست‌های تعاونی‌ها هستیم.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: توسعه تعاون در کشور ما تا به امروز یک توسعه خطی بوده و ما به توسعه کمی تعاونی‌ها بیش از هر چیزی توجه کرده‌ایم. ما تا به امروز در کشور بالغ بر ۱۰۳ هزار تعاونی داریم که در عرصه‌های مختلف در حال فعالیت هستند. این سیاست توسعه‌ای را باید به یک سیاست سه وجهی تغییر دهیم که توسعه کمی نیز یکی از این سه وجه از سیاست‌های توسعه‌ای است و در کنار آن گسترش اجتماعی و عمق اقتصادی تعاونی‌ها یک مسئله جدی و اساسی خواهد بود که باید در نظر گرفته شود.

وی برای بهبود عملکرد تعاونی‌ها به ارائه پیشنهاداتی از جمله، افزایش بهره‌وری در تعاونی‌ها، کاهش ریسک‌پذیری در کسب‌وکار تعاونی‌ها و تقویت نگاه کارآفرینانه در بخش تعاون پرداخت و گفت: این پیشنهادات به الزاماتی احتیاج دارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این الزامات شامل نگاه اکوسیستمی به بخش تعاون، ایجاد فناوری هوشمند در حکمرانی داده در بخش تعاون، شفافیت و اصلاح فرآیندها، افزایش صادرات و توجه به رویکرد صادرات در تعاونی‌ها، حرکت به سمت مدل‌های کسب‌وکار جدید و نوین در بخش تعاون و تدوین مدل‌های نوین تأمین مالی تعاونی‌ها است.

منبع: ایرنا

کد خبر 745428

دیگر خبرها

  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • ریشه های عشق در زندگی گرایی ایرانیان / بدیو: عشق در آثار کگور در زندگی رخ می دهد
  • دور دنیا به ‌صرف قهوه!
  • ۳۰ دانشگاه در فاز اول رویکرد خود را به حکمت بنیان تغییر می‌دهند
  • رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها
  • آمریکا دیگر اعجوبه‌ای مثل مسی را نخواهد دید
  • رئیسی: صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب هر اشتباهی معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت/ لبنان رکنی مهم برای جریان مقاومت است/ شیخ علی خطیب: ایستادگی و اقتدار ایران در رویکرد مقاومت با وجود همه فشارها مایه افتخار امت اسلامی است
  • بسترسازی «شی» در مسیر نظم چینی
  • گسترش سرمایه‌گذاری اپل در ویتنام
  • حراج شمش طلا پس از ۱۱ سال تعلیق در ویتنام