Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوزه گر با بیان اینکه به کارفرمایانی که معلولان را به کار گیرند یارانه ارتقایی پرداخت می شود، گفت: در چهلمین سالگرد انقلاب جشن تحویل یکصد هزارمین خانه مددجویان جشن گرفته می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «محمدعلی کوزه گر» امروز (شنبه 22 دی) اولین جلسه هم اندیشی طرح «سهم» با حضور رابطین ادارات کل با بیان اینکه باید کارگروهی توسعه یابد، گفت: خیلی از مشکلات بر اثر عدم هم افزایی است، باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل مشارکت های مردمی و توانمندسازی بهزیستی کشور با بیان اینکه کار گروهی در دین ما مورد تأکید بوده که نمونه آن زکات و فطریه است، عنوان کرد: آسیب های اجتماعی مانند آتش است که اگر همه در خاموش کردن آن همکاری نکنند روزی آنها نیز خواهند سوخت.

 

وی با بیان اینکه سالانه 30 هزار کودک معلول در کشور متولد می شود، اظهار کرد: تولد کودکان معلول سبب هدر رفت بودجه کشور می شود، جلوگیری از تولد کودکان معلول علاوه بر کمک به خانواده ها به کلیت کشور و جامعه کمک می کند.

 

کوزه گر با اشاره به کشته شدن 20 هزار نفر در جاده ها در طول سال و خانواده آنها به جمعیت بهزیستی اضافه می شود، افزود: مقصر اصلی به خاطر خودروهای داخلی است اما خودروسازان مسئولیت اجتماعی خود را نپذیرفتند و سالانه ۸۰ هزار مصدوم تحویل جامعه می دهند ولی با وجود ایجاد این همه معلول حتی یک آسایشگاه و یا بیمارستان تروما توسط خودروسازان ساخته نشده است، آنها مسئولیت اجتماعی خود را نمی پذیرند.

 

مدیرکل مشارکت های مردمی و توانمندسازی بهزیستی کشور با بیان اینکه ذات مردم ایران با نیکوکاری است و این نیکوکاری باید هدفمند شوند، خاطرنشان کرد: شهرهایی با شرایط بدتر از شیراز مانند سیستان و بلوچستان وجود دارد، علت تشکیل این جلسات کفاف ندادن بودجه های دولتی است، که باید سرمایه های خیریه را جمع آوری کرد.

 

وی بیان کرد: بخش قابل توجهی از بودجه دولت تخلفات رانندگی است، یک سوم بودجه کف بهزیستی به آن تعلق می گیرد و این بخاطر کم بودن اعتبارات دولت و تحریم ها است.

 

کوزه گر متذکر شد: ما واگذاری یکصد هزارمین مسکن به مددحویان را در چهلمین سال انقلاب جشن می گیریم تا همه بدانند، بودجه سهم بیمه کارفرمایی در سال ۹۸ افزایس چهار برابری دارد، همچنین یارانه ارتقا کارایی برای افرادی که معلولان را به کار بگیرند برای جبران عدم کارایی کافی معلولان به کارفرمایان پرداخت می شود.

پایان پیام/588

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیرجند حضرت زینب س روز پرستار دبیرخانه مساجد خراسان جنوبی خراسان جنوبي نماز جمعه شیراز چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اردبیل مسکن مددجویان بهزیستی بهزیستی فارس مددجویان بهزیستی توانمند سازی مددجویان بهزیستی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۹۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی

محمد حسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع تولید پنبه در سال زراعی جدید، قیمت منطقی خرید تضمینی و راهکارهای کاهش واردات و رسیدن به خودکفایی پرداخت.

تاثیر نرخ خرید تضمینی پنبه بر خودکفایی پنبه چیست؟

کاویانی: طبق قانون در شهریور قبل از کشت پاییزه نرخ خرید تضمینی باید اعلام شود، براین اساس هفته گذشته نرخ خرید تضمینی هرکیلو پنبه ۳۷ هزارتومان اعلام شد. این درحالی است که سال زراعی گذشته ۴۴ تا ۴۵ هزارتومان فروش می رفت.

با توجه به پایین بودن نرخ جهانی پنبه و تخصیص ارز نیما به واردات، صنعت نساجی به واردات رغبت بیشتری دارد و از طرفی نرخ ۳۷ هزارتومان انگیزه ای برای کشاورزان ایجاد نمی کند که سطح زیرکشت را افزایش دهند.

برنامه وزارت جهاد برای رسیدن به خودکفایی و سطح زیرکشت پنبه در سال زراعی جدید چیست؟

کاویانی: برنامه وزارت جهاد برای کشت پنبه در سال زراعی جدید ۱۱۸ هزارهکتار کشت پنبه است. 

بنابر تجربه سنوات قبل کشت پنبه زمانی برای کشاورز مقرون به صرفه است که قیمت آن ۳ برابر نرخ خرید تضمینی گندم باشد. در جلسه اخیر وزارت جهاد اعلام کردیم که امسال حداقل نرخ خرید تضمینی باید ۵۰ هزارتومان باشد تا برنامه سطح زیرکشت ۱۱۸ هزارهکتار محقق شود.

با توجه به آنکه عملکرد تولید پنبه ۲ تا ۳ تن در هکتار است و دیگر محصولات همچون سیب زمینی و پیاز ۶۰ تن و ۱۰۰ تن در هکتار است، از این رو امکان توسعه زراعت پنبه با دیگر محصولات وجود ندارد.

قیمت ماشین های پنبه بالاست که کشاورزان با درآمدفعلی قدرت خرید ندارند، از این رو کشاورزان انتظار دارند که هرکیلو وِش را با نرخ ۵۰ هزارتومان خرید تضمینی کنند، در غیراین صورت کشاورزان به سراغ کشت دیگر محصولات می‌روند.

وظیفه دولت و حاکمیت است که با پرداخت یارانه این خلا را پرکند، در غیراین صورت نمی تواند صنعت نساجی را وادار به خرید پنبه بالاتر از جهانی کند یا کشاورزان را مجبور به تولید محصولی کند که برایشان صرفه اقتصادی ندارد.

برآورد تولید پنبه در سال زراعی جدید همزمان با اولین سال برنامه خودکفایی پنبه به عنوان یکی از پنج محصول مهم راهبردی و استراتژیک چیست؟

کاویانی: تولید پنبه در تناوب زراعی با کشت دیگر محصولات و ایجاد اشتغال تاثیر بسزایی دارد، از این رو نباید انتظار داشته باشیم که کشاورزان با ارز نیما تولید و با ارز نیما به صنعت بدهند. 

برآوردها حاکی از آن است که در بسیاری از مناطق با نرخ خرید تضمینی ۳۷ هزارتومان به سبب ارزان بودن پنبه خارجی هم‌ کارخانه‌ها خریداری نمی‌کنند، کمااینکه هنوز محصول سال گذشته که هرکیلو وِش را ۳۰ هزارتومان خریداری کردند، نتوانستند در بازار به فروش رسانند.

با توجه به نرخ کنونی خرید تضمینی و شرایط بازار پنبه در دنیا، کشاورزان سطح زیرکشت محصول را نه تنها افزایش نمی‌دهند، بلکه سطح زیرکشت کاهش می یابد. براین اساس وظیفه دولت است که با ورود به بازار محصول کشاورزان را خریداری کند.

برآوردها حاکی از آن است که سطح زیرکشت پنبه به ۸۰ تا ۹۰ هزارهکتار برسد که با متوسط تولید ۳ تن وش در هکتار، مجموع تولید وِش به ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزارتن خواهد رسید که از این میزان ۷۰ تا ۷۵ هزارتن پنبه تولید خواهد شد. براین اساس با اختصاص ارز نیما به واردات و استمرار شرایط فعلی پنبه در بازارهای دنیا، صنعت نساجی رغبت بیشتری به واردات دارند به طوریکه پیش بینی می شود که میزان واردات پنبه از ۱۰۷ هزارتن فراتر رود.

راهکار رسیدن به خودکفایی پنبه و حفظ تولید این محصول استراتژیک چیست؟

 برای دستیابی به خودکفایی این محصول استراتژیک، باید حمایت همه جانبه از تولید صورت بگیرد.

علی رغم آنکه بیش از ۲۰ سال است که پیگیر خرید پنبه دانه به عنوان دانه های روغنی هستیم، اما متاسفانه نتیجه ای نگرفتیم. درحالیکه اگر پنبه دانه به عنوان دانه روغنی همانند دیگر دانه های روغنی لحاظ شود، به طوریکه امتیازات دانه های روغنی لحاظ شود. علاوه بر استحصال ۱۶ درصد روغن، تولید پنبه به واسطه دلگرمی کشاورزان به کشت افزایش می‌یابد.

تا سال ۸۲ به پنبه دانه همانند دیگر دانه های روغنی یارانه تعلق می گرفت و در شرایط کنونی حداقل ۱۰۰ هزارتن تولید تخم پنبه داریم که ۱۶ هزارتن روغن مطلوب از آن استحصال می شود‌. اما از سال ۸۲ تاکنون پنبه دانه از روغن کشی حذف شده است که با پرداخت امتیازات دیگر دانه های روغنی علاوه بر استحصال روغن، کنجاله سویا در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

دولت و وزارت جهاد کشاورزان را نمی تواند وادار به تولید پنبه ارزان کند، از این رو همانند اکثر کشورهای تولیدکننده پنبه باید یارانه به این بخش تخصیص دهد تا فرصت خودکفایی این محصول استراتژیک، بی نیازی از واردات، ایجاد اشتغال و تناوب کشت با دیگر محصولات را از دست ندهیم چرا‌که کشاورزان کشور با ارز آزاد تولید می‌کنند که براین اساس توان رقابت با پنبه خارجی را ندارند، از این رو مابه التفاوت ارز نیما و آزاد باید تحت عنوان یارانه در اختیار کشاورزان پنبه کار قرار بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • طلب ۶۹۶ میلیارد تومانی تامین اجتماعی از کارفرمایان قمی
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • تحویل زباله خشک از درب منزل و ارائه پول به ازای آن
  • یکصد نفر در دام کلاهبردار شبکه هرمی؛ گنبدکاووس
  • زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه
  • ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مسکن به مددجویان بهزیستی سبزوار پرداخت شد
  • پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی