Web Analytics Made Easy - Statcounter

صباح زنگنه کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، پیرامون سفر وزیر امور خارجه آمریکا به کشورهای غرب آسیا و برنامه ریزی برای برگزاری اجلاس ضد ایرانی در لهستان گفت: آمریکا ظاهراً کار دیگری ندارد چراکه  دولتش تعطیل شده است و هر کاری که بخواهند انجام دهند، اختلافات داخلی مانع آن می شود، به همین خاطر به جای اینکه در داخل بتوانند به کارهای مردم خود برسند،  به این کشور و آن کشور راه افتاده‌اند تا شاید خوراک سیاسی و تبلیغاتی درست کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: آمریکا به دلایل مشکلاتی که در منطقه دارد، با اعلام خروج نیروهایش از سوریه که موجب نگرانی متحدانش از جمله اسرائیل، عربستان و اردن شده است، سعی می کند این کشورها را آرام کند یا آنها را از نگرانی خارج کند.

زنگنه ادامه داد: واضح است که این سفرها یک حرکت نمایشی_سیاسی بیش نیست و  این نوع نمایشها احتیاج به یک خوراک دارد که تحت عنوان دشمن فرضی باید ایجاد کنند و بر اهمیت وجود این دشمن تأکید کنند و این کشورها را همچنان وابسته به خود کنند و این دشمن فرضی برای آنها جمهوری اسلامی ایران است؛ اما باید گفت که این روشها دیگر نخ نما و تکراری شده و کشورهایی که به این نوع سیاستها گرایش پیدا کرده اند و خود را قانع می کنند، درجه عقب ماندگی خود را نشان می دهند.

وی در خصوص اجلاس ضد ایرانی که قرار است، ماه آینده به میزبانی آمریکا در لهستان برگزار شود، هم گفت: آمریکا در دو سال اخیر در هر اقدامی که انجام داده، عملا سعی کرده است، با وارد کردن انواع اتهامات  و نگرانی ها به ایران و راه اندازی ایران هراسی، کشورها را از ایران دور و کشورمان را منزوی کند، اما هرچه جلوتر آمدند خود آنها منزوی تر شدند و اکنون احساس تمام حاکمان کاخ سفید این است که آمریکا تنها شده و برای اینکه از این حالت خارج شود، اقدام به دعوت برای تشکیل چنین اجلاسی با مفهوم و محتوای ضد ایرانی کرده است.

زنگنه خاطر نشان کرد: آمریکایی ها قبلا تک تک این کشورها را می دیدند و علیه ایران صحبت می کردند و اکنون می خواهند همه آنها را در یک جا جمع کنند و حرفهای تکراری خود را بار دیگر در یک جمع تکرار کنند.

وی ادامه داد: البته کشورهایی که با ایران ضدیت دارند، کاملا مشخص هستند، مصر که مدتهاست نه رابطه سیاسی و نه اقتصادی با ایران دارد، عربستان و بحرین  هم همینطور؛  اردن هم که می بینیم روزی رابطه دارد و روز دیگر خیر؛  در واقع جمعی از سوته دلان می خواهند، این اجلاس را تشکیل دهند و اینکه اینها چقدر می توانند با این کنفرانس در معادلات جهانی تأثیرگذار باشند، از روشهای جنگ روانی و تبلیغاتی است.

زنگنه تأکید کرد: کشورهای غرب آسیا باید به جای اینکه در پی کاهش روابط و افزایش تنش در منطقه باشند، به فکر منافع خود و توسعه و افزایش روابط  باشند.

وی در پایان خاطر نشان گرد: به طور کلی افزایش قدرت و نفوذ ایران در منطقه اینها را نگران کرده است و تلاش می کنند با این روشها از لحاظ روانی، خود و دولتهای اقماری خود را توجیه روانی کنند.

به گزارش تقریب، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا روز جمعه از برگزاری نشستی با موضوع ایران در روزهای 13 و 14 فوریه (24 و 25 بهمن) خبر داده بود.
این اقدام که در ادامه تلاش‌های مذبوحانه آمریکا در ماه‌های گذشته برای القای سیاست ایران‌هراسی صورت می‌گیرد، واکنش «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان را به دنبال داشت. ظریف در توئیتر نوشت: این لکه ننگ از دامان دولت لهستان پاک نخواهد شد.


انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۰۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه یادآور شد، تشدید بحران کنونی در خاورمیانه که تاکنون بدین شکل سابقه نداشته، نتیجه ماجراجویی شکست خورده آمریکا و حمایت از اقدامات غیرقانونی اسرائیل است و گفت: شورای امنیت باید تدابیری برای جلوگیری از از وخامت اوضاع اتخاذ کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که تشدید بحران کنونی در منطقه خاورمیانه نتیجه شکست یک ماجراجویی دیگری از سوی دولت ایالات متحده است.

این دیپلمات تاکید کرد که مقامات واشنگتن مدت‌هاست که «اظهارات بی سابقه‌ای» را تبلیغ می‌کنند، مبنی بر اینکه گویا همه قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل الزام‌آور نیستند. در واقع ایالات متحده به خاطر جاه طلبی‌های خود هر کاری انجام می‌دهد تا این امکان را برای اسرائیل فراهم کند که از پیروی از قوانین بین المللی خودداری کند. زاخارووا افزود: این سیاست واشنگتن خاورمیانه را در آستانه یک بحران بسیار جدی قرار داده، بحرانی که این منطقه در تاریخ اخیر هنوز تجربه نکرده است.

او گفت: «به نظر من وضعیت کنونی در منطقه  نتیجه یک ماجراجویی دیگر از سوی ایالات متحده آمریکا است که شکست خورده و منجر به فروپاشی وضعیت متزلزل در خاورمیانه شده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد که خاورمیانه بیش از یک جنگ را تجربه کرده است، ولی تاکنون چنین "وضعیت انفجاری گسترده‌ای" هرگز در منطقه رخ نداده بود.

زاخارووا از شورای امنیت خواست تا از تشدید تنش در خاورمیانه جلوگیری کند

ماریا زاخارووا تاکید کرد که  شورای امنیت سازمان ملل باید هر اقدامی که لازم است را برای جلوگیری از تشدید تنش در خاورمیانه انجام دهد. این دیپلمات گفت: «ما واقعاً معتقدیم که وضعیت تحت هیچ شرایطی نباید در جهت تشدید بیشتر اوضاع تحریک شود. و هر کاری باید انجام شود تا شورای امنیت سازمان ملل دست به اقدامی بزند.»

به گفته وی، کار شورای امنیت به دلیل موقعیت تعدادی از کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا که "اجازه استفاده از منابع سازمان ملل را نمی دهند" پیچیده شده  و عملاً موثر نیست.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران روز سه‌شنبه اشاره کرد که این اقدامات مخرب آمریکا، سازمان ملل و کشورهای غربی بود که ایران را مجبور به حمله تلافی جویانه علیه اسرائیل کرد.

روز گذشته دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد که به ابتکار طرف ایرانی، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با ابراهیم رئیسی، همتای ایرانی خود گفتگویی تلفنی داشت و  سران دو کشور در خصوص تشدید اوضاع در خاورمیانه پس از حمله هوایی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و حمله تلافی جویانه ایران به تفصیل تبادل نظر کردند.

طبق این اطلاعات، پوتین ابراز امیدواری کرد که طرف‌های درگیر  خویشتن داری بیشتری از خود نشان داده و اجازه ندهند دور جدیدی از رویارویی آغاز شود که عواقب آن برای کل منطقه فاجعه بار خواهد بود. رئیسی نیز به نوبه خود تاکید کرد که تهران هیچ هدفی برای افزایش تنش در منطقه ندارد و اقدامات ایران از روی اجبار و محدود بوده است.

روسای جمهور روسیه و ایران تأیید کردند که علت اصلی پیچیدگی اوضاع، عدم حل و فصل مناقشه دیرین بین فلسطین و اسرائیل است. علاوه بر این، دو طرف تاکید کردند که رویکردهای اصولی روسیه و ایران به نفع آتش‌بس فوری در نوار غزه، ارائه بیشتر کمک‌های بشردوستانه به مردم آن و ایجاد شرایط برای حل و فصل دیپلماتیک بحران، بر یکدیگر منطبق است.

روسیه خطاب به اسرائیل: از اقدام نظامی خودداری کنیدروسیه قصد محکوم کردن حمله تلافی جویانه ایران را نداردنماینده روسیه: نشست شورای امنیت نمایش ریاکاری غرب است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بایدن قمار کارتر را تکرار خواهد کرد؟
  • دفاع ایران قدرت امپریالیستی غرب را پوچ کرد
  • کدام کشور با هوش مصنوعی بر خاورمیانه تسلط خواهد یافت؟
  • نمایشی حیرت انگیز از قدرت بدون زدن ضربه کامل
  • دریادار ایرانی: با همت مردم به راه خود ادامه می‌دهیم
  • آمریکا باید از ‌آب‌های خلیج فارس خارج شود
  • عملیات «وعده صادق» هیمنه رژیم صهیونیستی و آمریکا را فروریخت
  • وجوه فراملی و فرانظامی عملیات‌ «وعده‌صادق»
  • روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است
  • افزایش مناسبات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است