Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-23@08:50:01 GMT

سلیم نیساری حافظ‌شناس مشهور درگذشت

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۴۱۱۱۵

سلیم نیساری حافظ‌شناس مشهور درگذشت

سلیم نیساری استاد دانشگاه و حافظ‌شناس مشهور درگذشت.

دکتر سلیم نیساری در کنار زنده‌یاد استاد منوچهر مرتضوی و زنده‌یاد علامه محمد قزوینی و زنده‌یاد استاد رشید عیوضی یکی از استادان بزرگ حافظ شناسی در دوران معاصر بود.

سلیم نیساری متولد ۲۱ آذر ۱۲۹۹ درتبریز، استاد ادبیات‌فارسی و حافظ‌پژوه، نسخه‌پژوه و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دانش‌آموخته مقطع دکترای فلسفه از دانشگاه ایندیانای آمریکا بود و اولین کتاب‌ها را در زمینه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان تألیف کرد.

مدارک علی سلیم نیساری

سلیم نیساری پس از گذراندن دوره تحصیلات ابتدایی و متوسطه و توفیق در امتحان نهایی دانشسرای تبریز، با رتبه اول جهت ادامه تحصیل به تهران آمد و موفق به اخذ درجه لیسانس در سال ۱۳۲۱ در رشته ادبیات فارسی و علوم تربیتی شد و سپس به تحصیل در دوره دکتری ادبیات فارسی ادامه داد. در سال ۱۳۲۹ برای ادامه تحصیل به اروپا و سپس به آمریکا رفت. سلیم نیساری موفق به دریافت درجه فوق‌لیسانس از دانشگاه لندن و نیز درجه دکتری در رشته علوم تربیتی و زبان‌شناسی از دانشگاه ایندیانا آمریکا شد.

سلیم نیساری در سال ۱۳۲۱ به استخدام وزارت فرهنگ (آموزش‌وپرورش) درآمد و در این سازمان عهده‌دار سمت‌هایی چون منشی مخصوص وزیر فرهنگ، رئیس اداره دفتر وزارتی، بازرس وزارتی و مشاور وزیر فرهنگ بود. او همچنین در سال ۱۳۲۳ عهده‌دار معاونت دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز، در سال ۱۳۳۴ به عنوان دانشیار برگزیده و در سال ۱۳۳۵ دانشیار دانش‌سرای عالی تهران شد.

سمت نیساری در یونسکو

در سال ۱۳۳۶ سلیم نیساری به استخدام دبیرخانه مرکزی یونسکو در پاریس درآمد و به سمت رئیس اداره کمک‌های فنی یونسکو منصوب شد. در این سمت از طرف مدیر کل یونسکو برای سرکشی به نحوه پیشرفت برنامه کمک‌های علمی و فرهنگی یونسکو به کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه و کشورهای جنوب غربی آسیا سفر کرد. او در سال ۱۳۴۴ و پس از پایان مأموریت و بازگشت به ایران، به سمت مدیر کل روابط فرهنگی در وزارت آموزش‌وپرورش منصوب شد. در سال ۱۳۴۶ به مرتبه استادی رسید و به دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تهران انتقال یافت. نیساری در سال ۱۳۵۶ با مأموریت از طرف دانشگاه تهران و وزارت فرهنگ و هنر با سمت رایزن فرهنگی به کشور ترکیه رفت و در سال ۱۳۵۸ پس از پایان مأموریت به ایران بازگشت.

در نهایت سلیم نیساری در سال ۱۳۵۹ پس از ۳۸ سال خدمت به تقاضای خود بازنشسته شد.

سلیم نیساری موفق به دریافت نشان درجه یک حافظ‌شناسی و از سوی مرکز حافظ‌شناسی مورد تجلیل واقع شده است. وی همچنین به خاطر کتاب نسخه‌های خطی حافظ (قرن نهم) مورد تقدیر قرار گرفته است. سلیم نیساری موفق به دریافت نشان درجه یک فرهنگ نیز شده است./ایلنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگذشت پدر علم قنات ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر عبدالکریم بهنیا، پدر علم قنات ایران و استاد بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهوار درگذشت. 

دکتر محمد علی آخوندعلی، رییس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی با تسلیت درگذشت این استاد فرهیخته گفت: اطلاع از درگذشت استاد و همکار فرهیخته‌ی دانشکده مهندسی آب و محیط زیست، پیشکسوت علم قنات ایران، زنده یاد دکتر عبدالکریم بهنیا، موجب تاسف عمیق اینجانب گردید.

وی افزود: فقدان این شخصیت علمی که همه حیات او صرف عرصه آموزش دانشجویان و دانش پژوهان رشته مهندسی و علوم  آب بود برای همه کسانی که با او آشنا و از او بهره گرفته‌اند سخت و سنگین است.  

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: این استاد فقید افزون بر آن که معلمی دلسوز بود، انسانی خوش اخلاق، متواضع و فروتن بود.   

دکتر آخوندعلی بیان کرد: تدریس دروس هواشناسی، منابع آب، هیدرولوژی آب‌های سطحی، زیر زمینی و قنات و انتشار آثار و فعالیت‌های پژوهشی او در مجلات و  نشریات داخلی و بین‌المللی در زمینه‌های مذکور و همچنین تألیفات وی در  حوزه فرهنگی و اجتماعی از آثار ماندگار اوست.  

وی در پایان این پیام آورده است: اینک که او دنیای فانی را وداع و در جوار رحمت الهی آرام گرفته است از درگاهش برای او رضوان و مغفرت تمنا می‌نمایم، باشد که همه این فعالیت‌های ارزشمند در راه علم، دانش و فرهنگ ذخیره‌ای نیک برای آخرت ایشان باشد. امید است همه بازماندگان آن فقید سعید، دوستان و همکاران او در ذیل عنایات حق تعالی مشمول سلامتی و صبر و اجر  باشند

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • برنامه ملی گسترش انس عمومی با ادبیات فارسی تصویب می‌شود
  • روند تصویب برنامه ملّی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در شورای فرهنگی عمومی
  • «قلب سلیم» در شبکه تهران
  • پیشتازی یزدی‌ها در تربیت حافظ قرآن کریم
  • نهادینه‌سازی جایگاه مشاوره و روانشناسی در جامعه ضروری است
  • شعر قیصر بر ظرفیت و توانمندی زبان فارسی افزود
  • اهمیت ادبیات کهن در زندگی روزمره مردم و فرهنگ عمومی ایرانیان
  • درگذشت پدر علم قنات ایران
  • سعدی سخنگوی بین‌المللی فرهنگ ایران است