Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-19@08:19:12 GMT

خشونت کلامی به مثابه پیشرانه جرم

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۴۴۲۹۱

رکنا: "زبان، پدیده ایست که به شما اجازه می دهد بدون عمل جراحی، اندیشه ای را مستقیماً در مغز شخصی دیگر جای دهید" – مارک پیگل.

این توانایی بشری تنها ابزاری برای برقراری ارتباط نیست، بلکه حامل معنا، فرهنگ و ارزش ها میان نسل ها و احساسات و نیازهای انسانی است. مهرورزی و شفقت به عنوان یکی از احساسات و خصوصیات ذاتی و فطری انسان که قابلیت همزیستی انساندوستانه، همراه با رحم و دلسوزی را در لحظات دشوار زندگی در اختیار او می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دقیقا کدام عامل سبب قطع ارتباط این ذات انسانی در افراد مرتکب به جرم و جنایت می گردد؟ آیا برای فردی که از سلامت نسبی روانی برخوردار بوده و از شرایط زندگی اش رضایتمند و در ابراز کلامی، بیان و برآوردن نیازهایش موفق بوده، دلایل زیادی برای ارتکاب به خشونت و جرم باقی می ماند؟ آیا می توان ارعاب مجازی را نمودی از خشم و خشونت نهان ناشی از این امر دانست؟

"جان دلارد"، روانشناس آمریکایی، عقیده دارد که عدم به رسمیت شناخته شدن نیازها و احساسات افراد و به عبارت دیگر ناکامی و ناامیدی، احساس خشم و تنفر نسبت به دیگران را در فرد متبلور می گرداند.

فرد احساس می کند که در قالب نیازهای برآورده نشده (چه مشروع و چه نامشروع) و احساسات به رسمیت شناخته نشده اش مورد بی عدالتی قرار گرفته است. چنین خشم و برآشفتگیِ افسارگسیخته ای مولد کینه و نفرت و به تبع آن حسادت، بدخواهی و خشونت بوده و در آخر موجبات ارتکاب به جرم را فراهم خواهد آورد.

توانایی آگاهی فعال برای شناخت، تعریف و بیان کلامی احساسات و نیازها یکی از قابلیت های حیاتی زندگی است که ضرورت دارد هریک از شهروندادن یک جامعه برای اکتساب آن آموزش دیده تا پس از کسب این مهارت، در تلاش برای اشاعه و گسترش آن در اجتماع برآیند. خانواده، مدرسه و رسانه از جمله محیط های اجتماعی ای هستند که نهال آگاهی از چنین مهارت هایی باید در آنها کاشته شود.

شوربختانه در برهه ای از زمان به سر می بریم که با گسترش شبکه های اجتماعی در سطح اینترنت و صرف نظر از مزایا و فواید بی شمار این فضاها، مضرات آنها هر روز توجه کارشناسان را بیش از پیش به خود جلب می کند.

"خوشبخت نمایی" و "فخرفروشی" های افراطی درباره زندگی های شخصی در این شبکه ها سبب می شود تا شخص آسیب پذیر که تصور می کند نیازها و احساسات اش مورد توجه قرار نگرفته، با مشاهده هر روزه این تصاویر و لحظات رنگارنگ، جذاب و پر از خوشبختی دیگر باشندگان این شبکه ها، به فکر "احقاق حق" خود در برابر جامعه افتاده و همین کینه و برافروختگی، به مقدمه ای برای از میان رفتن حس تعلق و ترحم و بروز خشونت تبدیل می گردد.

خشونت های کلامی به عنوان یکی از نخستین مراحل از چرخه تولید خشونت ظاهر می شوند. خیزش خشونت کلامی، فحاشی و ارعاب مجازی (Online Bullying)فراگیر در این شبکه ها و "عادی سازی" ناشی از تکرار بی انتهای این موارد، در نهایت به خشونت های فیزیکی تغییر ماهیت خواهد داد. در همین زمینه محققان حوزه خشونت و جرم شناسی، از خشونت های کلامی به عنوان سنگ بنای آزار و اذیت و خشونت رفتاری یاد می کنند.

"خشونت پرهیز بودن" خانواده و به ویژه پدر و مادران یکی از تعیین کننده ترین مؤلفه های تربیت یک شهروند "عاری از خشونت" است. والدین باید بکوشند علاوه بر رعایت گفتار و رفتار خود در برابر کودکانشان آداب گفتاری و رفتاری سالم و عاری از خشونت را به آنها آموزش دهند.

چنانکه در سیستم های آموزشی بسیاری کشورها از ابتدایی ترین مفاهیم آموزشی همانند "عبارت های معجزه آسا" استفاده کرده و بر آن تأکید می کنند.

متشکرم (ابراز قدردانی)

عذرخواهی می کنم (ابراز پشیمانی)

لطفاً (ابراز نیاز)

و یا به کودکان می آموزند که بجای عبارتی همچون "آب می خواهم" یا "آب بده" بگویند "می توانید به من آب بدهید، لطفاً؟"

افزون بر این، نظام آموزشی و رسانه های جمعی نیز باید با هشیاری و تنظیم فرآیند های آموزشی سامانمند و پایا از قبیل کارگاه های آموزشی "ارتباطات عاری از خشونت" (Non-violent Communication) برای آموزگاران، مسئولین، اولیا و محصلین و تهیه برنامه های تلویزیونی، نشست های آموزشی در سطح رسانه ملی و دیگر رسانه های جمعی به یاری خانواده و به طور کلی جامعه بشتابند.

زبان، تنها وسیله انسان برای اعلام و دریافت نیازها و احساسات اوست و شرط استفاده بی خطر از این ابزار، آگاهی بخشی و آموزش برای کسب مهارتهای ارتباطی خشونت پرهیز است.

همانا که کلید طلایی غلبه بر تولید هر نوع خشونت، پرورش "آگاهی" یا به عبارتی ساده تر "خودشناسی" است. خودشناسی در همه سطوح فردی و اجتماعی؛ چنان که اراده کنیم تا شناخت خود نسبت خویشتن را ارتقا دهیم. شناخت کامل نیازها، احساسات، خلق و خو و توانایی ها، روابط و اهدافمان، و قبل از همه اینها بر افکار و کلام و زبانمان و بالا بردن این آگاهی، تا درجه ای که بتوانیم عوامل مخرب شخصیتی را به کنار زده و به پالایش دوباره آن بپردازیم.

در آخر به توصیه حضرت مولانا در رابطه با حرکت "بومرنگی – پروانه ای" تولید و بازتولید خشونت گوش جان فرا دهیم که فرمود:

"آن سخنهای چو مار و کژدمت

مار و کژدم گشت و می گیرد دُمت"

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

فاجعه / پیمانکار شهرداری 2 گلفروش را مجبور به خوردن گل کرد!+فیلم روحانی سرشناس خلع لباس شد / دادستان تهران شکایت کرد + عکس اولین گفتگو با دختر سیرجانی / دوست دارم امیر آزاد شود !+ عکس و فیلم سلطان خواستگاری کیست؟! این دختر ایرانی با 500 خواستگار رکورد زد ! + سند دعوت شیطانی از دختر17 ساله تهرانی به خلوتگاه پسر نوجوان / فیلم های تجاوز فاش کرد +عکس تجاوز به دختر 14 ساله در بازی والیبال +عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا زمان واریز یارانه دی 97 مشخص شد خودکشی عجیب دختر آرایشگر شمالی در بام تهران / 9 صبح امروز رخ داد

منبع: رکنا

کلیدواژه: جرم جنایت سلامت جرم عمل جراحی مغز سنگ پدیده عکس مرد فیلم دختر قتل زن عجیب جوان پلیس سرقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۴۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۲درصدی مجموع کشفیات پلیس در نوروز

رییس پلیس آگاهی فراجا گفت: مجموع کشفیات پلیس در نوروز ۳۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش مشرق، سردار محمد قنبری به تشریح اقدامات و عملکرد نوروزی پلیس آگاهی در سراسر کشور پرداخت و اظهار داشت: با تلاش شبانه روزی و اقدامات مؤثر کارآگاهان و افسران پلیس آگاهی در سراسر کشور (قرارگاه نوروزی عمار) در ایام نوروز امسال مجموع کشفیات این پلیس بیش از ۳۲ درصد افزایش و در مقابل ۲۲ درصد نیز وقوعات نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

وی افزود: این پلیس از مدت‌ها پیش در حوزه‌های مأموریتی مربوطه برنامه ریزی های گسترده‌ای را برای تأمین امنیت و آسایش شهروندان در اقصی نقاط کشور به ویژه شهرهای مسافر خیز در نوروز امسال ارائه داد.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به معاونت مبارزه با سرقت گفت: وقوع مجموع سرقت‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۲۲ درصد کاهش داشته است.

وی بهترین عملکرد کشف را مربوط به سرقت خودرو با دستیابی به شاخص ۱۱۴ درصد عنوان و تصریح کرد: طی این بازه زمانی بیش از ۵۶ درصد از مجموع سرقت‌های واقعه در کشور مربوط به سرقت‌های خرد و بیش از ۴۰ درصد نیز مربوط به سرقت‌های مهم است که در مجموع آمار این سرقت‌ها کاهش تأثیرگذاری به همراه داشته است.

سردار قنبری ابراز داشت: در همین مدت، کشفیات جرایم سرقت به میزان ۳۲.۶ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه در مجموع به طور میانگین ۷۰ درصد از سرقت‌های اعلامی کشف شده است، گفت: در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل در ۳۳ استان کشور شاهد افزایش کشفیات و همچنین کاهش وقوعات بوده ایم.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: اعزام به موقع تیم‌های CSI و DVI به منظور بررسی صحنه‌های مختلف جرایم علیه اموال و افراد، تعیین پیشینه متهمان و مجرمان و همچنین در راستای کنترل مجرمین سابقه دار، پالایش و معرفی مشخصات تعداد کثیری از مجرمین سابقه دار با ۴ فقره سابقه سرقت به بالا به پلیس آگاهی تهران بزرگ جهت واگذاری پابند الکترونیکی در ایام نوروز از اقدامات بسیار مهم مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی بوده است.

وی گفت: طبق گزارش‌های انجام شده در مجموع جرایم جنایی نیز بیش از ۲۳ درصد وقوعات نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است که در مقابل کشفیات نیز به میزان ۹/۴ درصد افزایش داشته است.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به اینکه مجموع دستگیری‌های این پلیس طی این ایام بیش از ۹ درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: در مجموع جرایم جعل و کلاهبرداری نیز شاهد کاهش ۳ درصدی وقوعات و افزایش ۳۵ درصدی کشفیات بوده ایم.

وی با بیان اینکه کارآگاهان پلیس آگاهی ضمن آماده باش کامل در این ایام تمام تلاش خود را برای برقراری امنیت به کار بستند، خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌ها و افزایش گشت‌های ویژه پلیس آگاهی، کنترل مؤثر و دستگیری سارقان سابقه دار، حرفه‌ای و خطرناک، تسهیل رسیدگی به پرونده سرقت از مسافرین، برگزاری مراسم افتتاحیه سیستم ضد سرقت (ردیاب هوشمند خودرو)، بازدید از آخرین روند اجرای طرح پایش هوشمند الکترونیکی مجرمان سابقه دار و حرفه‌ای از استان‌های البرز، غرب استان تهران و تهران بزرگ از دیگر اقدامات پلیس آگاهی در این ایام بوده است.

دیگر خبرها

  • دانشمندان مطمئن‌ترین راه برای مهار خشم در موقعیت‌های پُر تنش را یافتند!
  • خشم مردم انگلیس از تداوم ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی
  • چرا برج آزادی تهران قرمز شد؟
  • برج آزادی تهران «قرمز» شد
  • مبلغ استفاده دانشجویان از سامانه نان برای پایان نامه ۲ برابر است
  • افزایش ۹ درصدی دستگیری؛ کاهش ۲۲ درصدی سرقت
  • هوش مصنوعی در همدلی با انسان پیشرفت کرده است
  • افزایش ۳۲درصدی مجموع کشفیات پلیس در نوروز
  • قتل همسر اول به خاطر ازدواج دوم
  • تشدید رفتار خشونت‌آمیز