Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-25@08:29:14 GMT

مراقب هوای سرد و این بیماریها باشید

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۴۶۸۸۷

بیماری‌ زمان، مکان، روز و ماه نمی‌شناسد اما برخی بیماری‌ها در فصول سرد سال از شیوع بالایی برخوردار هستند. برای مثال سرماخوردگی و آنفلوآنزا که با علائمی مانند تب، لرز، آبریزش بینی، عطسه، سرفه، گلو درد و ... همراه است در پاییز و زمستان افراد بسیاری را درگیر می‌کند.به گزارش بلاغ،در هر فصلی برخی بیماری‌ها از شیوع بالایی برخوردار است به گونه‌ای که برخی این بیماری‌ها را نماد همان فصل می‌دانند برای مثال با آغاز فصل سرما بسیاری از افراد خود را برای سرماخوردگی، آنفلوآنزا، خشکی پوست و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. آماده می‌کنند این در حالی است که این بیماری‌ها با تغذیه مناسب، واکسیناسیون، مراقبت از خود در برابر سرما و ... به راحتی قابل پیشگیری است.

بیماری‌ زمان، مکان، روز و ماه نمی‌شناسد اما برخی بیماری‌ها در فصول سرد سال از شیوع بالایی برخوردار هستند. برای مثال سرماخوردگی و آنفلوآنزا که با علائمی مانند تب، لرز، آبریزش بینی، عطسه، سرفه، گلو درد و ... همراه است در پاییز و زمستان افراد بسیاری را درگیر می‌کند.

خطر ابتلا به این بیماری‌های ویروسی از اوایل پاییز تا پایان زمستان افراد را تهدید می‌کند برای همین برخی از افراد قبل از آغاز سرما و کاهش دمای هوا برای پیشگیری از ابتلا واکسن تزریق می‌کنند اما این اقدام راه فرار از ابتلا به این بیماری‌ها محسوب نمی‌شود، زیرا ویروس‌ها از تنوع بالایی برخوردار هستند و افراد احتمال دارد به انواع دیگر و یا نوپدید آن مبتلا شوند.

دکتر مریم محلوجی‌راد، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با بیان اینکه سرماخوردگی و آنفلوآنزا هر دو بیماری ویروسی شایع فصل زمستان هستند به آنا می‌گوید: این بیماری‌ها باعث بروز اختلال در دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی می‌شود، اما بیماری ویروسی سرماخوردگی شایع‌تر از آنفلوآنزا است.

ژاین دو بیماری دارای علائم یکسانی هستند برای همین تشخیص آن از یکدیگر برای افراد معمولی قابل درک نیست به همین دلیل افراد باید به محض مشاهده علائم اولیه به پزشک عمومی برای معاینه مراجعه کنند.

محلوجی درباره تفاوت این دو بیماری می‌گوید:علائم سرماخوردگی به مدت یک هفته ادامه دارد و فرد بدون مصرف دارو به صورت خودبهخودی بهبود می‌یابد و شدت علائم بیماری از قبیل تب، آبریزیش بینی، عطسه و ... در این بیماری بسیار خفیف است اما در بیماری ویروسی آنفلوآنزا علائم با شدت بالایی بروز می‌یابد و فرد دچار دردهای عضلانی شدید، تب بالا، اختلال در دستگاه تنفسی و ... می‌شود و فرد حتما باید تحت نظر پزشک داروهای مورد نیاز را دریافت کند.

خشکی پوست

با وجود اینکه بسیاری از افراد سرماخوردگی و آنفلوآنزا را جزو بیماری‌های شایع نیمه دوم سال می‌دانند اما باید گفت زمستان با خود بیماری‌های دیگر مانند خشکی پوست را نیز به همراه دارد. کاهش دما و وزش باد در فصول سرد سال موجب خشکی و آسیب رسیدن به پوست می‌شود به گونه‌ای که پوست افراد متورم، پوسته پوسته، خشک و فرد به شدت احساس ناراحتی می‌کند به همین دلیل همواره پزشکان به استفاده از کرم‌های مرطوب کننده توصیه می‌کنند.

دکتر هوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو در گفت‌و‌گو با آنا با بیان اینکه به افراد توصیه می‌شود در فصول سرد سال از کرم‌های مرطوب کننده برای جلوگیری از خشکی پوست استفاده کنند،تاکید می‌کند که علاوه بر این افراد می‌توانند با مصرف میوه و سبزیجات آب مورد نیاز بدن را تامین کنند.

مخملک

مخملک یک بیماری عفونی و مسری است که در دوره کودکی (بین ۲ تا ۸ سالگی) و در فصول سرما بیشتر دیده می‌شود، اما کم‌تر کسی با این بیماری و شیوع آن در زمستان آگاه است. این بیماری موجب بروز تب، قرمز شدن پوست، قرمزشدن زبان و انتشار آن به سایر نقاط بدن مانند گردن، قفسه سینه، پشت و ... می‌شود و در نهایت پس از ۱۰ الی ۱۴ روز علائم بیماری بهبود می‌یابد.

دکتر نصرت الله عشقیار، متخصص آسیب‌های دهان، فک و صورت در گفت‌و‌گو با آنا درباره علائم دهانی این بیماری هشدار می‌دهد و خاطرنشان می‌کند: این بیماری موجب قرمزی حلق و ناحیه دهان و ایجاد یک لایه زرد در دهان می‌شود.

علائم مخملک ممکن است روی زبان نیز دیده شود بدین گونه که با سرخ شدن زبان و بروز دانه‌های ریز سفید روی آن زبان همانند یک توت دیده می‌شود.

عشقیار می‌افزاید: والدین باید سریع کودک را به پزشک ارجاع دهند تا با آنتی بیوتیک درمانی بیماری بهبود یابد.

بیماری قلبی

شاید هیچ کس جز بیماران قلبی و عروقی به این مطلب واقف نباشند که سرما موجب افزایش ضربان قلب و بروز سکته قلبی می‌شود اما مقالات بسیاری در این خصوص منتشر شده که نشان می‌دهد بیماری‌های قلبی در فصل زمستان تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. متخصصان قلب و عروق بر این باور هستند که افراد به خصوص کسانی که زمینه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را دارند باید علاوه بر مراقبت ار بیماری‌های قلبی از ابتلا به بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز پیشگییر کنند زیرا این ویروس‌ها می‌تواند قلب را نیز درگیر کند.

دکتر بابک حیدری اقدم، فلوشیپ فوق تخصصی آرتروپلاستی می‌گوید: سرما موجب افزایش اسپاسم یا گرفتگی عضله قلب و افزایش جریان خون می‌شود که این عوامل موجب افزایش احتمال ابتلا به نارسایی قلبی و سکته می‌شود.

نتایج بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و افرادی که زمینه ابتلا به این بیماری‌ها را دارند نباید زمانی‌که هوا به شدت سرد می‌شود ورزش و در معابر شهر تردد غیر ضروری داشته باشند.

اقدم در ادامه با بیان اینکه آنفلوآنزا و سرماخوردگی از دیگر فاکتورهای ابتلا به بیماری‌های قلبی در فصل سرد است، می‌افزاید: ویروس‌های این بیماری می‌تواند وارد قلب و آن را درگیر کند. اما از طرفی برخی ویروس‌ها در این فصل می‌تواند قلب را درگیر و باعث التهاب عضله قلب و التهاب پرده دور قلب شود.

سینوزیت

از بارز‌ترین ویژگی‌های فصل زمستان کاهش دما است که این امر موجب می‌شود افراد خود را گرم نگه‌دارند و در محیط‌های بسته بمانند که این امر و از طرف دیگر استفاده از بخاری‌ها موجب کاهش رطوبت بدن و خشک شدن مخاطات می‌شود که تمام این مسائل موجب بروز بیماری‌های مختلف می‌شود.

ضمن اینکه ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز زمینه ابتلا به بیماری‌های دیگر مانند سینوزیت را فراهم می‌کند.

دکتر بابک ساعدی، متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه سینوزیت در فصل سرما از شیوع بالایی برخوردار است می‌گوید: سینوزیت به دو دسته حاد و مزمن تقسیم بندی می‌شود. نوع حاد این بیماری به دنبال عفونت دستگاه تنفسی فوقانی و ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا رخ می‌دهد در واقع می‌توان گفت اگر بیماری فردی بیش از ۱۰ روز به طول انجامید باید به سینوزیت شک کرد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

وی می‌افزاید: افرادی که به نوع مزمن این بیماری مبتلا هستند در تمام طول سال از علائم بیماری رنج می‌برند اما باید به خاطر داشته باشند سرما و قرار گرفتن در معرض آن علائم این بیماری تشدید و منجر به عود آن می‌شود.

اوریون

کودکان وقتی در یک محیط بسته مانند مهد کودک، مدرسه و ... کنار هم قرار می‌گیرند احتمال بروز بسیاری از بیماری‌های عفونی و ویروسی در آنها تشدید می‌شود که در فصل سرما این مساله از شدت بیشتری برخوردار می‌شود. اوریون نیز یکی از بیماری‌های ویروسی است که بیشتر کودکان را درگیر می‌کند. این بیماری غدد بزاقی فرد را درگیر کرده و علائم اولیه آن مانند سرماخوردگی خفیف از جمله تب، سردرد، بی قراری، بی اشتهایی، ورم بناگوش و لوزه ها و گوش درد است.

هرچند وجه مشترک همه این بیماری‌ها سرمای فصل است اما نمی‌توان زمستان را به دلیل شیوع این بیماری‌ها دوست نداشت زیرا در این فصل میوه‌هایی مانند نارنگی، پرتغال، لیمو شیرین، شلغم و ... به وفور دیده می‌شود که تمام این میوه‌ها دارای مقدار زیادی کلسیم است و مصرف آن می‌تواند علاوه بر پیشگیری از تمام این بیماری اثرات درمانی نیز داشته باشد،در واقع زمستان علاوه بر بیماری درمان‌های آن را نیز همراه خود می‌آورد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۶۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

۳ راه برای تشخیص کرونا از آنفلوآنزا و سرماخوردگی | چرا افراد جوان براثر کرونا فوت می‌کنند؟ افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روزها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند،

شیوع سویه JN۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمدهای از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

کد خبر 846548 منبع: میزان برچسب‌ها کرونا حج عمره وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب نیش ها باشید!
  • هشدار به مشتریان طلا؛ مراقب این حقه باشید
  • مراقب برق گرفتگی در هوای بارانی باشید
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • معابر پایتخت لغزنده است،مراقب باشید/ معابر تهران پر تردد
  • مراقب کلاهبرداران اخذ مدارک تحصیلی باشید
  • مراقب کلاهبرداران اخذ مدارک تحصیلی و آموزشی باشید