Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-16@04:37:17 GMT

رتبه ایران در تولید علم جهان چند است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۵۵۴۹۲

رتبه ایران در تولید علم جهان چند است؟

به گزارش جهان نيوز به نقل از مهر، بیست وهشتمین برنامه تلویزیونی «چرخ» با موضوع «رشد مقالات علمی در ایران» با حضور یاسر خوشنویس پژوهشگر علمی برگزار شد.

یاسر خوشنویس درباره رشد مقالات ISI به عنوان معیاری برای پیشرفت و سودمندی جامعه، با بیان اینکه اگر در ارائه مقالات جدید و اختراعات و تبدیل آن به محصولات نوآوری و پیوستگی داشته باشیم می‌توانیم رشد مقالات را سودمند بدانیم، افزود: مقالات در رشته های انسانی، علوم پایه و مقالاتی که با اهداف نظامی تولید می شود نسبت به مقاله های گروه فنی پیوستگی کمتری با صنعت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه اغلب تحقیقات در علوم فنی با هدف تولید ثروت نوشته می شوند، گفت: ایران رتبه خود را از ۴۳ به ۱۵ در زمینه تولید علم رسانده است و رشد چاپ مقاله در ایران، ترکیه و هند در دو دهه گذشته بسیار پیشرفت داشته است.

این پژوهشگر علمی ادامه داد: این رشد الزاما به معنی تولید علم در زمینه مسائل بنیادی و انسانی کشور یا در جهت حل مسائل و مشکلات جامعه در حال توسعه با تبدیل علم به ثروت یا کارافرینی نیست. در واقع این ایده مطرح است که علم امروز به تکنولوژی فردا به سختی محقق می شود.

وی با اشاره به اینکه ما با ایجاد فشار علمی مقاله ایجاد کرده‌ایم ولی به همان میزان تولید خالص ملی و سرمایه افزایش نیافته وحتی افول هم داشته است، گفت: در بعضی کشورها سازوکاری برای همبستگی میزان تولید علم و سرمایه ایجاد شده است. در این روند اجزا باید در کنار هم و با هم فعالیت کنند.

خوشنویس با بیان اینکه کار علمی باید با نیاز صنعتی هماهنگ باشد، افزود: اکنون چرخ دنده های علمی در کشور خیلی خوب می چرخد ولی به چرخ دنده صنعت و تولید ثروت متصل نیست.

وی در مورد نحوه برنامه ریزی در تولید مقاله ها ادامه داد: اینکه مقاله در مورد چه چیزی نوشته شود و هزینه تحقیق روی موضوع مطرح شده چگونه تامین می شود بسیار مهم است. در کشورهای پیشرفته ابتدا موضوعات موردنیاز جامعه توسط بنیادهای خاص تعیین می شود، سپس اساتید در مراکز علمی دانشجویان را به سمت این موضوعات رهنمون می کنند. در حالیکه ایران با اعمال فشار در مقطع دکترا و اجبار کسب مجوز دفاع در صورت دادن مقاله، باز هم افراد را به سمت انجام کار برای سایر کشورها سوق می‌دهد.

به گفته این پژوهشگر علمی، فاصله نیازهای صنعت با آنچه در جامعه نیاز است، زیاد بوده و این حلقه مفقوده باید پیدا شود. برای مثال کشوری مانند کره جنوبی تلاش خود را برای پیشرفت دیرتر شروع کرده و فرایند ۲۰۰ ساله آمریکا را ۵۰ ساله طی کرده است. این کشور با ایجاد ارتباط با بازارهای بین المللی و عدم فشار، به رشد علمی رسیده است.

خوشنویس با بیان اینکه صنایع سازنده در این کشورها در صورتی حمایت می شوند که رقابت و صادرات بین المللی داشته باشند گفت: افزایش راه های دریافت مجوز برای دفاع وحفظ شان مالی و علمی و هدایت موضوعات به سمت نیازهای جامعه ونیز ارتباط مستقیم با صنعت، می تواند ارائه مقاله هایی علمی را سودمند کند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۵۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با حضور ظریف برگزار می‌شود: کارگروه پژوهشی ـ کاربردی شبیه‌سازی شورای امنیت ملل متحد+ جزئیات

به گزارش خبرآنلاین این نشست  با حضور دکتر محمدجواد ظریف، دکتر مهدی ذاکریان، سفیر باقر اسدی، سردار دکتر حسین علایی برگزار می شود.

این برنامه شامل یک وبینار آموزشی در تاریخ: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶ تا ۱۸ و یک نشست حضوری شبیه‌سازی در تاریخ ۳ خرداد ۱۴۰۳ از ساعت ۸ تا ۱۷ است.

  علاقه‌مندان درخواست شرکت خود را به ایمیل زیر بفرستند:
isjqnet@gmail.com

 شرکت‌کنندگانی که مقالات علمی تألیف نمایند، در صورت تأیید کمیته علمی در فصلنامه مطالعات بین‌المللی (ISJ) دارای رتبه الف وزارت علوم به چاپ خواهد رسید.


 مهلت ثبت نام تا ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

 گواهی رسمی پایان دوره به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط برگزارکنندگان صادر خواهد شد.

 اطلاعات بیشتر در کانال تلگرام فصلنامه: 
@InternationalStudiesJournal

 اطلاعات بیشتر در تارنمای فصلنامه مطالعات بین‌المللی (علمی وزارت علوم- رتبه الف- Q۱)  منوی کارگاه‌ها

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894632

دیگر خبرها

  • ابراز خرسندی نائب رئیس مجلس شیعیان لبنان از پاسخ مقتدرانه ایران به اسرائیل
  • حضور ۶۸ گروه آموزشی دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی کیواس ۲۰۲۴
  • کسب رتبه الف توسط چهار مجله پژوهشی دانشگاه کردستان
  • نخستین کنگره بین‌المللی«اربعین و آینده علمی فرهنگی جهان اسلام»
  • ابدی ساختن امر گذرا
  • با حضور ظریف برگزار می‌شود: کارگروه پژوهشی ـ کاربردی شبیه‌سازی شورای امنیت ملل متحد+ جزئیات
  • کتاب «مقاله علمی – ترویجی» منتشر شد
  • جلب اعتماد صنایع مهم‌ترین مشکل پژوهشگران است/ تسهیل استخدام فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های مرتبط با صنعت
  • هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله!
  • تساوی بدون‌ گل‌ سپاهان در اصفهان بعد از ۵۵۳ روز!