Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین الملل گفت: بدعهدی و خلف وعده دولتمردان آمریکایی و اروپایی در ارتباط با دیگر کشورهای رقیب و حتی دارای قدرت هم همینطور است و این البته ماهیتا متفاوت است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گلستان ما ؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۹ /دی/ ۱۳۹۷ در دیدار مردم قم ضمن بر شمردن وظیفه‌ی مسئولین از جمله شجاعت و عقلانیّت تاکید نمودند که : « این هم یک وظیفه‌ی دیگر مسئولین است؛ هم شجاع باشند، در مقابل توپ و تشر این و آن پس نزنند، آنچه را صحیح است، آنچه را باید انجام بدهند، در مقابل یاوه‌گویی‌های این دولتمردان آمریکایی و اروپایی و دیگران، آن را از دست ندهند؛این آدم و این ‌جور آدمها نه تهدیدشان، نه وعده‌شان، نه قولشان، نه امضائشان اعتبار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اینها نباید اعتنا کرد، شجاعانه در طریق صحیح باید حرکت کرد؛ و [همین طور با] عقلانیّت؛ با احساسات نمیشود حرکت کرد، اداره‌ی یک کشور با صِرف احساسات امکان‌پذیر نیست.

 احساسات خیلی لازم است امّا در مقام پشتیبانی عقلانیّت؛ راه را با عقلانیّت انتخاب بکنیم، با انگیزه و احساسات پیش برویم.» در همین ارتباط با دکتر حسن بیارجمندی فارغ التحصیل دانشگاه وزارت خارجه روسیه به گفتگو نشستیم

لطفا بفرمایید اساسا چرا  نمی توان به وعده‌، قول و  امضا دولتمردان آمریکایی و اروپایی اعتبار داد و اعتنا کرد!؟

وَلَن تَرضىٰ عَنکَ الیَهودُ وَلَا النَّصارىٰ حَتّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم ۗ قُل إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الهُدىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعتَ أَهواءَهُم بَعدَ الَّذی جاءَکَ مِنَ العِلمِ ۙ ما لَکَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِیٍّ وَلا نَصیرٍ [هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل، تسلیم خواسته‌های آنها شوی، و) از آیین (تحریف یافته) آنان، پیروی کنی. بگو: «هدایت، تنها هدایت الهی است!» و اگر از هوی و هوس های آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شده‌ای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود.]

این از محاسبات یک نظام توحیدی و دستگاه سیاست خارجی آن است؛ از صدر اسلام تا کنون  می توان مصادیق بسیار روشنی برای آن ارایه نمود و هر کس از تاریخ اسلام و جهان معاصر کم ترین اطلاع و آگاهی داشته باشد با تصور این موضوع آنرا قطعا تصدیق می کند

در مورد دولتمردان  اروپایی ها چطور است ؟

فرق نمی کند؛ همچنانکه در بیانات رهبر معظم انقلاب به دولتمردان آمریکایی و اروپایی با هم اشاره شده است چراکه آنان در یک جبهه مسیحیان صهیونیست (وَلَن تَرضىٰ عَنکَ الیَهودُ وَلَا النَّصارىٰ) قرار دارند و یک سیاست و یک برنامه جهانی را دنبال می کنند .

ضمن اینکه پیش از این بیانات و با خروج آمریکا از برجام رهبر معظم انقلاب اسلامی توصیه و هشدار لازم را داده بودند

آیا چنین نگاه و رویکردی تنها مبتنی بر محاسبات یاد شده است و یا اینکه دلایل عام و عینی برای آن وجود دارد؟

تنها نه ! در مسئله مذاکرات هسته‌ای پیشینه بدعهدی و خلف وعده دولتمردان آمریکایی و اروپایی هم هست که البته همانطور اشاره نمودم خود این پیشینه دلایل تایید کننده آن محاسبه در نظام توحیدی است.بالاخص اینکه ما پیش از مذاکرات هسته ای منتهی به برجام یعنی پیش از سال ۱۳۹۲ تجربه تاریخی مذاکرات محرمانه در عمان را داشتیم که حتی به یک توافق نهایی نزدیک شده بود اما به وعده و قول خودشان عمل نکردند.

آیا این موضوع فقط در مورد رابطه این کشورها با ایران اسلامی صدق می کند یا نسبت به دیگر کشورها هم همینطور است؟

در ارتباط با دیگر کشورهای رقیب و حتی دارای قدرت هم همینطور است و این البته ماهیتا متفاوت است.یک مثال روشن و ملموس برای شما می زنم.

براساس سند راهبردی همسایگی اروپا ، روابط خارجی با روسیه بصورت مشارکت استراتژیک تعریف شده بود و باور روس ها تا پیش از سال ۲۰۱۱ این بود که چنین رابطه ای را اروپایی ها برای آنان تعریف کرده اند و بدان پایبند هستند.

البته روس ها بنظرم هم خوش بین بودند و هم مروج این خوشبینی در کشور و از همه مهمتر در دستگاه عظیم سیاست خارجی خود بودند.این موضوع را شخصا در دانشگاه روابط بین الملل مسکو و از تعداد نقشه های این سند راهبردی بر روی دیوارهای سالن مطالعات این دانشگاه لمس کردم.

قبل از آن هم از نحوه مواجه با سیاست های اروپا در استقرار سپر دفاع موشکی تحت پوشش مقابله با ایران ؛ این خوشبینی در روس ها وجود داشت.اما بعد از جنگ نیابتی در سوریه و براندازی دولت اوکراین و تحمیل جنگ داخلی در اوکراین ، روس ها بیدار شدند!

جان سائرز مدیر اسبق ام آی ۶ همین چند سال پیش در همین ارتباط می گوید: «فکر نمی کنم ما برای ایجاد روابطی استراتژیک با روسیه طی ۸ سال پیش، کار خاصی کرده باشیم.»

پس با این وجود شما معتقدید ما فریب دولتمردان اروپایی را خورده ایم ؟

این تعبیر درست نیست؛ چون دستگاه های امنیتی برون مرزی ما رصد و تحلیل های درستی در این ارتباط ارایه نموده بوده اند.حتی یکی از نمایندگان کشورهای اروپایی اطلاعات دقیفی در همین ارتباط به طرف ایرانی خود ارایه نموده بود که اروپا بدون اجازه آمریکا نمی تواند آب بخورد و...

و بر همین اساس معتقدم که با اشرافیت اطلاعاتی این روابط و مذاکرات دنبال شده است.

پس با این وجود اصلا روابط و مذاکره  با اروپا چه موضوعیت داشته است؟

این نافی روابط و مذاکره با اروپا نیست.

 همچنانکه مقام معظم رهبری پیش از این فرمودند و اخیرا هم اشاره نمودند که شجاعانه و با عقلانیت می بایست در این طریق حرکت کرد.

آن محاسبه در نظام توحیدی و این پیشینه ها عین عقلانیت است که می بایست شجاعانه نسبت بدان التزام داشت و اسیر احساسات و خنده های دیپلماتیک نشد چراکه «اداره‌ی یک کشور با صِرف احساسات امکان‌پذیر نیست. احساسات خیلی لازم است امّا در مقام پشتیبانی عقلانیّت؛ راه را با عقلانیّت انتخاب بکنیم، با انگیزه و احساسات پیش برویم.»

بعنوان یک کارشناس چه توصیه ای در این ارتباط دارید؟

بنظرم صبر استراتژیک تاکنون عین عقلانیت و شجاعت در این مواجه با دستگاه سیاست خارجی صهیونیسم جهانی و ماشین جنگ رسانه ای بین المللی آن بوده است و هم آمریکایی ها و هم اروپایی ها برخلاف چیزی که نشان می دهند به این راهبرد جمهوری اسلامی اشراف دارند و از کانال های مختلف به آنها منتقل شده است. اما بعد از این فقط یک اقدام متقابل تعیین کننده خواهد بود و عدم اهتمام بدان منجر به تنزل صبر استراتژیک به تاکتیک و در نتیجه افزایش فشارها به کشور خواهد شد.

همچنانکه طرح اتهامات واهی علیه واحد برون مرزی وزارت اطلاعات توسط بعض کشورهای اروپایی مطرح و حتی تحریم هایی اعمال گردید و یا همین نشست لهستان که در رسانه ها بازتاب گسترده ای داده شده است( البته انتخاب لهستان بعنوان میزبان این نشست از سوی مقامات آمریکایی بسیار احمقانه بوده است و یادآور حماقت اروپایی ها و آمریکایی ها در سال ۲۰۱۳ علیه روس ها در قضیه اوکراین است و با این اقدام احمقانه اینها به روس ها پیام اشتباهی مخابره کرده اند و...) می بایست ضمن دوری از هر گونه احساسات و در عین عقلانیت و شجاعت با این سیاست جدید اروپا مفابله کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۶۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ به روایت حسین مظفر

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر اسبق آموزش و پرورش و از اعضای گروه توحیدی صف در ورامین درباره ماجرای نخستین ارتباطش با شهید محمد بروجردی و جانباز شهید احد ترشیچی می‌گوید: «پیش از انقلاب در محله اتابک معلم بودم، زمان بازگشت از مدرسه به ورامین، در مینی‌بوس با این شخصیت آشنا شدم؛ محمد قمی از دانش‌آموزان فعال مدرسه هم همراهم بود.

آنگونه که فارس روایت می‌کند، گفتگوی کوتاه ولی دلنشین من با احد این چهره ساده و بی آلایش و پیشنهاد او برای فروش کتاب‌هایش، قرار ملاقات ما را به منزل محقر او در مامازند ورامین کشاند. دیدن کتابهای تاریخی، معارف و سیاسی و خرید آنها باب رفت و آمد و گفتگویمان را گسترده‌تر کرد و ابعاد جدیدی از شخصیت و اندیشه احد برایم آشکارتر شد. احد، خود، همسر، خانه و زندگی‌اش را وقف مبارزه کرده بود. او برای تأمین هزینه‌های مبارزه از فروش کتاب‌هایش هم ابایی نداشت.»مظفر ادامه می‌دهد: «در گذر زمان و ارتباط‌های بعدی با اطمینان یافتن احد، آشنایی با محمد بروجردی با نام مستعار محمود رقم خورد . در واقع رابط آشنایی من با شهید بروجردی، احد ترشیچی بود و کار من و او را به ارتباط تشکیلاتی با بخشی از گروه توحیدی صف کشید. رفتن به کوه، تمرین خودسازی در شرایط سخت، آموزش کار با اسلحه، تاکتیک، تهیه و تولید مواد برای ساخت بمب‌های انفجاری رابطه ما را محکم‌تر کرد.»

مظفر ماجرای خرید مواد شیمیایی با ترفند تجهیز آزمایشگاه مدرسه‌ای که در آن تدریس می‌کرد، را اینگونه روایت کرد: «شهید بروجردی انجام عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ها در کافه خوانسالار را مطرح کرد. توفیق انجام این عملیات از بنده سلب شد؛ اما عباسعلی احمدی و علی تحیری(مصطفی) از مسئولین ارشد نظامی گروه توحیدی صف، عهده‌دار این مأموریت شدند که در این عملیات عباسعلی احمدی به شهادت رسید.»

جانباز شهید «احد ترشیچی» متولد ۱۵ فروردین ۱۳۳۶ بود. جانبازی که از چهره‌های مبارز قبل از انقلاب اسلامی و از دوستان شهید محمد بروجردی بود. مرد مجاهد و مبارزی که یکبار در دوران شاهنشاهی مجروح شد و ۳ بار هم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس. آن هم جراحتی که چندین بار او را برای معالجه به خارج از کشور کشاند. او سرانجام ۱۵ فروردین ۱۳۷۵ بعد از تحمل ۱۴ سال جانبازی به شهادت رسید و در قطعه ۲۹ بهشت زهرا(س) آرام گرفت.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899254

دیگر خبرها

  • عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ به روایت حسین مظفر
  • ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • بورل: ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • بی‌سابقه، تحقیرکننده و تغییردهنده محاسبات
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • بورل: شهرهای غزه بیشتر از شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم ویران شدند
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است
  • عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: برای اتفاق اصفهان نمی‌توان عنوان «حمله» را به کار برد/ اردن باید پاسخگو باشد/ در دفاع از منافع ملی با هیچ کشوری تعارف نداریم