Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم بندرعباس در مجلس با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی برای توسعه سواحل مکران در لایحه بودجه ردیفی یکصد میلیون دلاری در سال ۹۷ پیش‌بینی کرد، گفت: متأسفانه از این ظرفیت مناسب قانونی استفاده‌های لازم صورت نگرفته است. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، احمد مرادی اظهار کرد: با وجود تأکیدات ویژه‌ای که مقام معظم رهبری در خصوص توسعه سواحل مکران داشته‎اند، اما اقدامات ویژه‌ای در سال ۹۷ برای توسعه این منطقه استراتژیک صورت نگرفته است و دستگاه‌ها فعالیت‌های لازم در این حوزه را نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس برای توسعه سواحل مکران در قانون بودجه سال ۹۷ مبلغ یکصد میلیون دلار را در نظر گرفت، افزود: حتی از این ظرفیت قانونی برای توسعه این منطقه نیز به خوبی استفاده نشده و آثاری از توسعه این ردیف اعتباری در پنج شهرستان میناب، جاسک و سیریک در استان هرمزگان و کنارک و چابهار در استان سیستان و بلوچستان دیده نمی‌‎شود.

وی تأکید کرد: فرصت‌های کم نظیری در این منطقه برای توسعه وجود دارد که بخش مهمی از آن در حوزه اقدامات وزارت نفت است که البته در این حوزه باید اذعان کرد وزارت نفت بیش از سایر دستگاه‌‎ها و وزارتخانه‎‌ها به ویژه در حوزه استفاده از ظرفیت‌های نفتی مکران فعال بوده است.

مرادی ادامه داد: در سایر حوزه‌های اقتصادی با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان از محروم‌ترین مناطق کشور هستند، نیاز به توجه ویژه دارند و باید دستگاهی خاص متولی توسعه سواحل مکران را به عهده گیرد که البته در این زمینه نیز مصوبه مجلس معطل مانده است.

سرنوشت مبهم تشکیل سازمان سواحل مکران

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در همین زمینه دولت در اوایل کار مجلس دهم، لایحه‎ای برای تشکیل سازمان سواحل مکران به مجلس ارائه داد که مقرر شد این سازمان صرفا به توسعه مکران بپردازد به طوریکه بنا به مصوبه مجلس این سازمان که در محدوده شهرستان‌های میناب، سیریک و جاسک هرمزگان و چابهار و کنارک سیستان و بلوچستان ایجاد می‌شود تمام وظایف و اختیارات دستگاه‌های اجرایی، نهاد‌ها و مؤسسات عمومی به‌غیراز دفاعی- امنیتی، قضایی و امور خارجه و همچنین تمام دارایی‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی اعم از منقول و غیرمنقول و تمام طرح‌ها و پروژ‌ه‌ها (در حال بهره‌برداری یا اجرا) در منطقه سواحل مکران را بر عهده می‌گیرد.

وی یادآور شد: در حالی سازمان توسعه سواحل مکران از شهریورماه ۹۶ در دولت آغاز شده و تاکنون به نتیجه نرسیده است که مقام معظم رهبری بار‌ها بر توسعه این منطقه تأکید داشتند، ولی به نظر می‎رسد این سازمان هنوز به ریاست معاون رئیس جمهور اقدام خاصی در این زمینه صورت نداده است.

مهمترین پروژه‌های در دست اقدام در سواحل مکران چیست؟

مرادی در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر مهم‎ترین پروژه‌های در دست اقدام برای توسعه مکران چه پروژه‌ای است، اظهار کرد: در حال حاضر توسعه سواحل مکران به کندی صورت می‌گیرد. در بین پروژه‌های در دست اقدام، کار ساخت زیرساخت‌های از جمله مسئله انتقال آب از سد جگین به جاسک یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها است که مراحل پایانی خود را طی می‌کند. افزون بر این پروژه‌های راه‌های مواصلاتی در منطقه نیز وضعیت خوبی ندارد که وزارت راه و شهرسازی باید با سرعت بیشتری به پروژه‌های منطقه رسیدگی کند.

این نماینده مردم در مجلس افزود: همچنین اخیراً پایانه‌‎ای فرودگاهی با استفاده از ظرفیت نیروی دریایی ارتش نیز راه اندازی شده که کار ساخت این پایانه پروازی نیز به پایان رسیده تا برخی پرواز‌ها از جاسک صورت گیرد. همچنین بزرگترین پایانه تجاری دریایی نیز در چابهار زیر نظر منطقه آزاد در حال بهره برداری است که این موارد مهم‌‎ترین اقدامات دولت طی سال‌های اخیر در منطقه بوده است.

نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر سرعت بخشیدن بر انجام پروژه‌های اقتصادی در حوزه سواحل مکران، افزود: توسعه مکران باید با تشکیلات سازمانی سرعت بگیرد تا بتوان شاهد تحولی اقتصادی در کشور بود چرا که در صورت فراهم بودن زیرساخت‌‎ها در مسیر ترانزیتی سواحل مکران است که می‌توان به رونق تجارت در این منطقه امیدوار بود. /

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سواحل مکران توسعه 100 میلیون دلاری نماینده مردم بندرعباس مکران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۷۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد بخش مسکن بعد از ۱۰ سال با استفاده از ظرفیت‌های مردمی غیرتورمی شد

روح الله اکبری دستیار ویژه وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه  برای ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن حدود ۴ هزار همت نیاز داریم که تا به امروز تنها دو سوم از متقاضیان آورده خود را پرداخت کرده اند گفت: از این ۴ هزار همت یک سوم بانک‌ها پرداخت کرده اند.

وی افزود: کاهش نرخ بیکاری با اجرایی شدن پروژه های نهضت ملی مسکن  بسیار نمود پیدا کرده  است.

اکبری اظهار کرد: در بازه ۱۰ساله  رشد بخش مسکن منفی بود اما  امروزه  که با رشد حدود ۳درصدی مواجه هستیم  این رشد  تورمی نبوده است.

دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی  تاکید کرد: از ظرفیت‌ مردمی‌سازی ساخت مسکن غافل نشویم چرا که به کارگیری این ظرفیت ها نقش موثری  در تکمیل و تسریع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن  دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • اجرای بهینه‌سازی مصرف انرژی در برنامه هفتم درآمد صد میلیارد دلاری برای کشور دارد
  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • توجه به راه‌ها برای توسعه سواحل مکران جدی گرفته شود
  • سرمایه گذاری هلدینگ گردشگری در سواحل رود ارس درماکو
  • تروریست‌ها علیه اقتصاد مَکُران
  • کشف جانوری با «170 چشم» در سواحل چین (+عکس)
  • تلاش نمایندگان مجلس آمریکا برای لغو معافیت 10 میلیارد دلاری ایران
  • درآمد ۵میلیارد دلاری از صادرات خدمات فنی و مهندسی
  • مطالبه ۲۶۳ میلیون دلاری برقی ایران از ترکیه
  • رشد بخش مسکن بعد از ۱۰ سال با استفاده از ظرفیت‌های مردمی غیرتورمی شد