Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرکرد - ایرنا - رئیس شورای اسلامی شهرکرد گفت : احیای بافت فرسوده شهرکرد باید همراه با حفظ آثار تاریخی و فرهنگی باشد تا به این بافت آسیب نرسد.

به گزارش ایرنا، حیدر علیپور دهکردی شامگاه یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهرکرد که با حضور سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری برگزار شد، تاکید کرد: در احیای بافت های فرسوده، بهسازی و مقاوم سازی آثار فرهنگی و تاریخی مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: احیای بافت های فرسوده شهرکرد با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، اداره کل راه و شهرسازی استان و شهرداری انجام شود.
علیپور دهکردی تصریح کرد: توجه ویژه به احیای بافت فرسوده اطراف امامزادگان دو خاتون (س) شهرکرد و بهبود وضعیت سیما و منظر شهری در این منطقه ضرورت دارد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: طرح جامع فرهنگی و گردشگری مرکز چهارمحال و بختیاری تهیه، تدوین و اجرایی هر چه سریعتر شود.
فرهاد رئیسی دهکردی تاکید کرد: توجه به میراث فرهنگی براساس اسناد بالادستی برنامه ششم توسعه مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی یادآور شد: شناسایی، بازسازی و حفظ خانه های تاریخی شهرکرد به ویژه در ناحیه غرب (چالشتر، مهدیه و اشکفتک) مورد توجه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری باشد.
رئیسی دهکردی تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نسبت به حفظ تنها دالان موجود در شهرکرد واقع در پشت اتاق آئینه این شهر اقدام کند.
وی اظهار داشت: متاسفانه این دالان هم اینک به محلی برای تجمع و کاسبی میوه فروشان تبدیل شده است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهرکرد توجه به خرده فرهنگ های تمامی اقوام چهارمحال و بختیاری شامل فارس، قشقایی و بختیاری را ضروری دانست و گفت: در این راستا نباید با دامن زدن به برخی مسایل قومیتی در مرکز استان حساسیت ایجاد شود.
وی تاکید کرد: بهنگام سازی حریم اطراف بناهای تاریخی و رفع دوگانگی در این حوزه از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری انجام شود.
رئیسی دهکردی احیای محور فرهنگی شهرکرد را ضروری دانست و افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نسبت به تقویت درآمدزایی در بافت تاریخی زنده چالشتر اقدام کند.
وی بازاریابی در رشته های مختلف صنایع دستی تولیدی را ضروری اعلام و تصریح کرد: متاسفانه به علت برخی مشکلات اقتصادی و اشکال در بازاریابی ، برخی مشاغل سنتی شهرکرد مانند گیوه دوزی، مسگری، آهنگری، کلاه مالی و نمدمالی در حال نابودی است.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: در سال های گذشته چهارمحال و بختیاری به عنوان قطب دامپروری، کشاورزی، صنعت و گردشگری معرفی شده است.
مصطفی حیدری دهکردی تاکید کرد: متاسفانه این در حالی است تاکنون هیچ اقدامی برای سرمایه گذاری و اشتغالزایی در حوزه های مختلف مرتبط با برنامه های اعلام شده صورت نگرفته است.
وی یادآور شد: انتظار می رود تا اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نسبت به اجرایی کردن طرح جامع گردشگری استان به ویزه در شهرکرد اقدامات لازم را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهد.
حیدری دهکردی، فاصله میدان فردوسی تا میدان ابوعلی سینا شهرکرد را محل عرضه صنایع دستی تولیدی این شهر اعلام و تصریح کرد: احیای بازارچه صنایع دستی در این محل در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به فراهم بودن زیرساخت لازم برای تبدیل این محل به گذر صنایع دستی اظهار داشت: این مهم را می توان در تجدید نظر طرج جامع شهرکرد بررسی و اجرایی کرد.
شهردار شهرکرد نیز گفت: این شهرداری آمادگی دارد تا خانه های تاریخی در مالکیت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری را تحویل بگیرد و نسبت به مرمت و نگهداری از آن ها اقدام کند.
نورالله غلامیان دهکردی تاکید کرد: راه اندازی و فعال کردن مرکز دائمی اطلاع رسانی به مسافران و گردشگران داخلی و خارجی ورودی به چهارمحال و بختیاری در ورودی شهرکرد از مهمترین نیازهای حوزه گردشگری شهرکرد است.
وی افزود: تسریع در راه اندازی کمپ مسافران در بوستان تهلیجان شهرکرد با مشارکت شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری ضرورت دارد.
غلامیان دهکردی تصریح کرد: کمیته ای تخصصی شامل مدیران و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، اداره کل راه و شهرسازی استان و شهرداری شهرکرد نسبت به بومی سازی و یکسان سازی ضوابط نمای ساختمانی اطراف قلعه چالشتر اقدام کند.
وی یادآور شد: شهرداری شهرکرد برای برگزاری جشنواره های ملی مرتبط با آداب و رسوم چهارمحال و بختیاری به میزبانی شهرکرد با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همکاری خواهد کرد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هماهنگی مسئولان مدیریت شهری با این اداره کل باعث موفقیت های مطلوب در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی می شود.
مهرداد جوادی ، اعتبارات دولتی در حوزه میراث فرهنگی را بسیار ناکافی اعلام و تاکید کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری برای تملک بناهای تاریخی استان با مشکلات مالی و اعتباری رو به رو است.
وی افزود: استفاده از توان مشاوران ذی صلاح برای مطالعه طرح جامع برای بازآفرینی شهری در شهرکرد می تواند در حفاظت از میراث فرهنگی مرکز چهارمحال و بختیاری مؤثر باشد.
جوادی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری بناهای تاریخی ثبت شده در چهارمحال و بختیاری تعیین حریم نشده و همین موضوع باعث ساخت و سازهایی در اطراف این بناها شده است.
وی یادآور شد: در همین راستا جبران حقوق تضییع شده مالکان ساختمان ها و زمین های محدوده حریم بناهای تاریخی چهارمحال و بختیاری در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قرار گرفته است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: توجه به مسایل اجتماعی در کنار کالبد فضاهای تاریخی شهری باید مورد توجه مسئولان مرتبطزباشد.
وی با اشاره به لزوم برنامه ریزی علمی در حوزه تولید تا فروش صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: متاسفانه هم اینک بخشی از صنایع دستی این استان مانند خاتم شیخ شبان شهرستان بن به صورت خام در بازار عرضه و فروخته می شود.
جوادی تاکید کرد: برندسازی و تجاری سازی تولیدات و محصولات صنایع دستی چهارمحال و بختیاری جزو دستور کار اولویت دار این اداره کل قرار گرفته است.
وی افزود: برگزاری جشن 'شهرکرد شهر ملی نمد' با حضور مسئولان کشوری و استانی، صنعتگران صنایع دستی و فعالان این حوزه در مرکز چهارمحال و بختیاری می تواند زمینه تبدیل شهرکرد به 'شهر جهانی نمد' را فراهم کند.
به گزارش ایرنا، در نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی و با توجه به قابلیت ها و ظرفیت های هنر دستی نمدمالی و قدمت دیرینه این هنر در چهارمحال و بختیاری، پرونده شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد در معاونت صنایع دستی بررسی و تایید شد.
شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری بیش از 190هزار نفر جمعیت دارد.
7362/2097

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تاريخي اجتماعي چهارمحال و بختياري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۲۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان، رضا ربیعی با اشاره به اینکه طی چند روز آینده آیین سنتی پخت شیر برنج در روستای توندر این شهرستان برگزار می‌شود، اظهار کرد: هرچند آیین سنتی شیربرنج همه ساله در روستای توندر برگزار می‌شده اما به جز اهالی خود روستا کس دیگری از آن در شهرستان اطلاعی نداشته است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ اذعان کرد: این آیین سنتی همه ساله هفته دوم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شده اما به صورت استثنا امسال به دلیل تعطیلی که پیش رو داریم زودتر و در جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۹ تا ۱۴ برگزار خواهد شد.

وی در خصوص نحوه برگزاری این آیین گفت: بر اساس این آیین دامداران و اهالی روستا بعد از اذان صبح تمام دام‌های روستا را جمع کرده و به منطقه‌ای به نام دامگاه برده و اقدام به جدا کردن بره‌ها و بزغاله‌ها از گله گوسفندان می‌کنند.

جمع‌آوری بیش از دو تن شیر

ربیعی با بیان اینکه بعد از دوشیدن تمامی گوسفندان و کیله کردن هم شیری انجام می‌دهند و تمامی شیرها را با هم تجمیع می‌کنند، اظهار کرد: در مجموع این روز بیش از دو تن شیر جمع‌آوری می‌شود.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ خاطرنشان کرد: آیین سنتی پخت شیر برنج در این روز همراه با برنامه «شیردوشی» و «خلمه»، بازارچه فروش محصولات محلی و صنایع‌دستی است که با همت اهالی روستا و شورای اسلامی و دهیاری و مشارکت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دامداران و اهالی منطقه پس از جمع‌آوری تمامی شیرها آنها را به گلزار شهدای روستا می‌برند، افزود: شیرها را پس از رد کردن از صافی به همراه برنج آنها را برای جوشیدن در دیگ دان‌هایی که از قبل آماده کرده‌اند می‌ریزند.

ربیعی با بیان اینکه خرید تمامی اقلام شیربرنج و دوشیدن شیر و جمع‌آوری آنها توسط اهالی خود روستا انجام می‌شود، تصریح کرد: شیربرنج پس از اینکه آماده شد بعد از اقامه نماز ظهر به همراه فتیر محلی به نام کماج بین اهالی توزیع می‌شود.

۳۰۰۰ پرس شیربرنج پخته شده از شیر گوسفند

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ با اشاره به اینکه شیربرنج به همراه شکر یا شیره انگور مصرف می‌شود، اذعان کرد: در این آیین بیش از ۳۰۰۰ پرس شیر برنج پخته شده از شیر گوسفند توزیع و مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: این آیین به نیت امام زمان(عج) و بارش رحمت الهی برگزار می‌شود، حدود هفت دهه که این آیین برگزار می‌شود و در بیشتر سال‌ها از جمله سال گذشته شاهد بارش باران همزمان با اجرای این آیین باشکوه بوده‌ایم.

ربیعی همچنین در خصوص «خلمه» گفت: خلمه زمانی‌ است که بعد از دوشیدن و «کیله کردن» و «هم شیری»، چوپان گله بره‌ها را با نوای «های های»، صدا میزند، چوپان دوم که همراه گله بره‌های شیرخوار(گله خلمه‌ها) است، از پشت تپه به سمت گله حرکت می‌کند، به محض اینکه دو گله همدیگر را می‌بینند، به سوی هم می‌دوند و بره‌ها به دنبال مادر خود می‌گردند تا او را پیدا کنند و از شیر باقی مانده می‌خورند.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ ادامه داد: چون امسال به دلیل بارندگی و سرد شدن هوا برنامه ریواس چینی چند روزی به تعویق افتاد این برنامه از چند روز قبل شروع شده و در روز جمعه این محصول بسیار با کیفیت به همراه محصولات لبنی و دیگر محصولات روستا در بازارچه محلی که پیش‌بینی شده عرضه می‌شود.

توندر به لحاظ بافت روستا و طبیعتش منحصر به فرد است

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ تا ۳ هزار نفر در شهرهای مختلف در این آیین شرکت کنند، گفت: توندر به لحاظ بافت روستا و طبیعتی که دارد جزو روستاهای منحصر به فرد بوده و گردشگر پذیر است.

ربیعی در خصوص وضعیت ثبت آیین‌های این شهرستان گفت: هرچند برخی آیین‌ها از جمله تعزیه‌خوانی در گذشته به ثبت رسیده‌اند اما چون آن زمان کوهسرخ بخشی از کاشمر بود به همین دلیل به نام کاشمر به ثبت رسیده است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ افزود: امسال پرونده چند آیین ناملموس تکمیل و برای به ثبت رسیدن ارسال می‌شود، همچنین اکنون پرونده مراسم آیینی از جمله حیدر علی، شیربرنج و برخی دیگر در دست تکمیل شدن است.

وی یادآور شد: برداشت گیاهان کوهی، فرآوری آنغوزه و ... در بخش میراث طبیعی هستند که پرونده را تکمیل می‌کنیم، اکنون در شهرستان کوهسرخ ۶ اثر ثبتی داریم که بنا و محوطه هستند.

ربیعی گفت: روستای زیبای توندر در دامنه کوه در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال غرب شهر ریوش مرکز شهرستان کوهسرخ استان خراسان رضوی قرار دارد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ اذعان کرد: َتوَنْدَر روستایی از توابع بخش بررود شهرستان کوهسرخ در استان خراسان رضوی است و این روستا در دهستان تکاب قرار دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۸۴۶ نفر است.

وی اظهار کرد: محصولات باغی و دامی، گندم دیم و آبی، نان محلی، دوغ و شیر و ماست محلی، روغن زرد گوسفندی، کشک و قروت، گردو، بادام، آلود، جوزقند، قیسی، کشته زردآلو، سنجد، پسته و بنه‌کوهی می‌تواند سوغات این منطقه برای گردشگران و مسافرینی که به این دیار سفر می‌کنند، قرار گیرد.

ربیعی گفت: کوهسرخ شهرستانی است که در کنار روستاهای تاریخی فراوانش یکی از سرسبزترین، خوش آب و هواترین و ییلاقی‌ترین و زیباترین شهر با داشتن آبشارها و رودخانه‌ها در خراسان رضوی است؛ بهار و تابستان بهترین فصول برای سفر به این منطقه و روستاهای آن و گذراندن شبی در اقامتگاه‌های بوم گردی، کوهستانی و خانه‌های بومی و محلی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ضرغامی: آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است/ حال مردم خوب است
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه