Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:20:44 GMT

اما و اگر‌های قیمت‌گذاری جاده مخصوصی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۶۳۶۱۰

اما و اگر‌های قیمت‌گذاری جاده مخصوصی‌ها

تهران- ایرنا- بازار خودرو ظاهرا با تصمیم جدید دولتی‌ها قرار است به ثبات برسد؛ ثباتی که فعلا با افزایش قیمت داخلی‌سازها تنش جدیدی را وارد بازار کرده است.

در چند روز گذشته و بعد از اینکه رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از ابلاغ مجوز افزایش قیمت خودروهای زیر 45 میلیون تومان خبر داد تا کنون ایران خودرو، سایپا و کرمان موتور پیشتازان افزایش قیمت شدندو رسما با گران کردن خودروهای تولیدی‌شان بازار را وارد فاز جدیدی از افزایش قیمت کرده‌اند که بنا به گفته مدیرانشان در بازه 6 ماه آینده موجب رسیدن حد تعادل قیمتی بین بازار و کارخانه شده و خودروسازان را به آرزوی دیرینه‌شان که همان قیمت‌گذاری در حاشیه بازار است، می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ظاهرا این روزها خودروسازان در دور خوش‌بیاری هستند و برگ آس دولتی‌ها در زمین خودروسازان افتاده است. چراکه همزمان با مجوز افزایش قیمت سازمان حمایت که یکی از خواسته‌های این ماه‌های خودروسازان بود، دولت با اعطای تسهیلات ارزی و ریالی به خودروسازان نیز موافقت کرده و رسما خوش‌بیاری جاده مخصوصی‌ها مستدام شده است.

به این ترتیب خودروسازان که تا دیروز از زیان انباشته خود صحبت می‌کردند و معتقد بودند که دولت باید با کمک به این صنعت امکان بقا در این بخش را فراهم کند، حالا دو خواست آنها در حالی محقق شده که برخی نمایندگان مجلس افزایش قیمت انجام شده را دلیل موجهی برای بقای صنعت خودرو نمی‌دانند و همچنان معتقدند که مدیریت در این بخش با اما و اگرهایی مواجه است.

موضوعی که محسن کوهکن‌ریزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به آن اشاره کرده و در قالب اینکه «افزایش قیمت بهانه مناسبی برای حفظ صنعت خودروسازی نیست»، می‌گوید: نمی‌توان با توجیهاتی مانند حفظ صنعت خودروسازی که در طول سالیان گذشته مورد حمایت دولت نیز بوده است، افزایش قیمت خودرو را به جامعه تحمیل کرد.

وی درباره اعتراضات بسیاری که به دلیل تاخیر در تحویل و نحوه محاسبه قیمت خودروها صورت می‌گیرد، گفت: از آنجا که پیش‌فروش‌های انجام شده، دغدغه‌های بسیاری برای مردم ایجاد کرده کمیسیون صنایع در تلاش است به این موضوع رسیدگی کند.

نماینده لنجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه زمانی که قراردادی میان دو طرف منعقد می‌شود مبنا عمل به تعهدات است، افزود: قیمت‌های توافقی، موعد تحویل، مشخصات و.... براساس شرایط روز در قراردادهای پیش فروش خودرو مشخص شده است.

وی ادامه داد: در هر قراردادی که منعقد می‌شود ممکن است به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، سودی که طرف متعهد به دست می‌آورد کاهش پیدا کند یا به صفر برسد حال این سوال مطرح می‌شود که آیا تولیدکننده می‌تواند برای جبران این زیان با افزایش قیمت، طرف مقابل را مجبور به پرداخت پول بیشتری کند؟ مسلما جواب منفی است چراکه در صورتی که قیمت مواد اولیه کاهش پیدا کند، تولیدکنندگان از قیمتی که در قرارداد توافق شده، مبلغی کسر نمی‌کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه زمانی که شرایط ارایه خدمات و تحویل کالا در قراردادها مشخص می‌شود هیچ یک از طرفین نمی‌توانند از اجرای مسوولیت شانه خالی کنند، اظهار کرد: شرکت‌های خودروساز و یا هر واحد تولید دیگری می‌تواند شرایط اقتصادی آینده را تا حدودی پیش‌بینی کرده و پس از در نظر گرفتن تمامی شرایط و احتمالات آینده حرکت کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه در دین اسلام نیز بر پایبندی به تعهدات تاکید شده است، خاطرنشان کرد: نمی‌توان با توجیهاتی مانند حفظ صنعت خودروسازی که در طول سالیان گذشته مورد حمایت دولت نیز بوده است، افزایش قیمت خودرو را به جامعه تحمیل کرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه طرفینی که قرارداد پیش‌فروش‌ خودرو را امضا کردند عاقل، بالغ و مسلط به شرایط روز هستند، ادامه داد: حتی اگر در قراردادها قید شود که افزایش یا کاهش قیمت مواد اولیه بر قیمت خودرو موثر است، شخص ثالثی باید این افزایش یا کاهش را تایید و مشخص کند.

**تغییر مصوبه ستاد تنظیم بازار درباره قیمت خودروهای پیش فروش
البته بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در مورد تصمیمات جدید قیمتی بازار در بحث پیش فروش‌های جدید گفته است: قطعا تصمیم کارگروه ساماندهی مشکلات خودرو در مجلس با مصوبه ستاد تنظیم بازار متفاوت خواهد بود. کارگروهی متشکل از نمایندگان مردم در مجلس، شرکت‌های خودروسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و سازمان بازرسی و مرکز پژوهش‌ها به منظور تعیین قیمت خودرو، نحوه واگذاری خودروهای پیش فروش شده، ساماندهی مشکلات صنعت خودروسازی و... تشکیل شده که این کارگروه امروز(24 دی ماه) جلسه‌ای برای رسیدگی به مشکلات مذکور تشکیل خواهد داد.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: در جلسه دوشنبه درباره نحوه قیمت‌گذاری خودروها، چرایی عدم تحویل خودروهای پیش فروش شده و عدم ارسال دعوتنامه برای خریداران تصمیم‌گیری خواهد شد.

وی با طرح این پرسش که مسوولان بر چه مبنایی قیمت خودروهای پیش فروش شده را از ابتدای شهریور ماه افزایش دادند، اظهار کرد: برای ساماندهی وضع موجود باید در وهله نخست وضعیت افرادی که در پیش‌فروش خودروها ثبت نام کردند، تعیین تکلیف، سپس درباره قیمت‌گذاری‌های جدید تصمیم‌گیری شود.

قطعا نتیجه جلسه کارگروه مجلس، مصوبه ستاد تنظیم بازار درباره قیمت خودروهای پیش فروش شده را تغییر می‌دهد. سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است نتیجه جلسه دوشنبه هفته جاری کارگروه مجلس مصوبه ستاد تنظیم بازار را تغییر دهد، توضیح داد: قطعا؛ تصمیمی که در این جلسه اتخاذ می‌شود با تصمیم مسوولان متفاوت خواهد بود. اگر قرار بود درباره نحوه واگذاری خودروهای پیش فروش شده و... تصمیم‌گیری توسط مسوولان انجام شود تشکیل کارگروه متشکل از نمایندگان مردم در مجلس، شرکت‌های خودروسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و سازمان بازرسی ضرورتی نداشت. در جلسه‌ای که در روز دوشنبه برگزار می‌شود، تصمیمات نهایی درباره تمامی مسائل صنعت خودرو اتخاذ می‌شود.

**خریدار نباید تاوان ایراداتی را که محیط زیست از خودروها می‌گیرد پس دهد
این نماینده مردم در مجلس دهم درباره برخی اخبار مبنی بر عدم شماره‌گذاری خودروهای دوگانه‌سوز به دلیل ایرادات محیط زیست تاکید کرد: این مسائل ارتباطی با مصرف‌کنندگان ندارد. خریدار نباید تاوان ایراداتی که محیط زیست از خودروها می‌گیرد را پس دهد.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات بین دستگاهی باید توسط خودروسازان حل شود، خاطرنشان کرد: براساس قراردادی که منعقد شده است، خریداران باید خودروی خود را تحویل بگیرند اگر مشکلی وجود دارد تولید کننده باید مشکل را حل کند.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه آیا مصوبه ستاد تنظیم بازار در جلسه کارگروه ساماندهی مشکلات خودرو در مجلس تغییر خواهد کرد، توضیح داد: ممکن است؛ قطعا تصمیم کارگروه با مصوبه ستاد تنظیم بازار متفاوت خواهد بود. اگر قرار بود درباره قیمت خودرو، شرایط تحویل خودرو و... تصمیم‌گیری شود چرا کارگروه در مجلس تشکیل شد.

براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، خودروسازان در تعهدات پیش فروش عادی که تاریخ‌های سررسید قرارداد آنها تا 31 مرداد ماه 97 است به قیمت‌های مصوب مورد عمل در موعد تحویل(مندرج در فرم قرارداد) ملزم هستند و نباید افزایشی نسبت به قیمت‌های مصوب داشته باشند و برای تعهدات پیش‌فروش عادی با قیمت زمان تحویل که تاریخ‌های سررسید قرارداد آنها بین یک شهریور تا 30 دی ماه امسال است با لحاظ ارزش روز ودیعه مشتری و افزایش‌های ناشی از تغییرات هزینه‌ای برای شرکت‌های خودروساز اعم از مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز محاسبه و دریافت کنند.

منبع: روزنامه اعتماد؛ 1397.10.24
گروه اطلاع رسانی**9370**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد اعتماد خودروسازي قيمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۳۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت روز انواع خودرو در بازار +جدول

با مطالعه جدول زیر اطلاعات کاملی درباره قیمت روز خودروها در بازار به دست خواهید آورد.​

به گزارش مشرق، بر اساس آخرین قیمت بازار خودرو قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک با افت ۴۰ میلیونی در یک روز ۹۷۰ میلیون تومان شد.

پژو ۲۰۷ دنده ای نیز ۵ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و ۷۹۵ میلیون تومان قیمت خورد.

قیمت تارا با کاهش ۱۵ میلیونی به ۹۴۵ میلیون تومان رسید.

پژو ۲۰۶ تیپ سه ۵ میلیون تومان ارزان شد و در حال ۶۶۵ میلیون تومان قیمت دارد.

قیمت رانا هم کاهش ۵ میلیونی داشت و ۶۶۰ میلیون تومان شد.

هایما یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان قیمت خورد.

قیمت دنا پلاس اتوماتیک ۱ میلیارد و ۱۰ میلیون تومان شد.

قیمت دنا دنده ای ۸۴۰ میلیون تومان شد.

پژو پارس نیز ۵ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و ۸۶۵ میلیون تومان شد.

در میان محصولات سایپا قیمت شاهین با افت ۱۰ میلیونی ۷۰۵ میلیون تومان شد.

کوییک اتوماتیک ۵۳۵ میلیون تومان قیمت خورد.

ساینا با کاهش ۴ میلیونی ۴۱۵ میلیون تومان شد.

قیمت پراید وانت به ۳۱۷ میلیون تومان رسید.

مدل خودرو مدل (سال ساخت) کارکرد قیمت (تومان)
سمند LX EF۷ دوگانه سوز ۱۴۰۳ صفر ۸۲۰,۰۰۰,۰۰۰
پژو پارس سال (LX ) ۱۴۰۲ صفر ۸۶۵,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۲ ۱۴۰۱ صفر ۵۹۵,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۲ صفر ۶۶۵,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۷اتوماتیک TU۵ ۱۴۰۲ صفر ۹۷۰,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای (فرمان برقی) ۱۴۰۲ صفر ۷۹۰,۰۰۰,۰۰۰
تارا اتوماتیک ۱۴۰۲ صفر ۹۴۵,۰۰۰,۰۰۰
رانا پلاس سقف شیشه ای ۱۴۰۲ صفر ۶۶۰,۰۰۰,۰۰۰
دنا پلاس اتوماتیک توربو ۱۴۰۲ صفر ۹۷۰,۰۰۰,۰۰۰
دنا پلاس دنده ای ساده ۱۴۰۲ صفر ۷۹۰,۰۰۰,۰۰۰
هایما S۷ ۱.۸ لیتر توربو پلاس ۱۴۰۲ صفر ۱,۶۳۰,۰۰۰,۰۰۰
پراید SE ۱۵۱ ۱۴۰۲ صفر ۳۱۸,۰۰۰,۰۰۰
ساینا اس ۱۴۰۲ صفر ۴۱۵,۰۰۰,۰۰۰
ساینا S اتوماتیک ۱۴۰۲ صفر ۵۱۵,۰۰۰,۰۰۰
تیبا صندوق دار sx بنزینی ۱۴۰۱ صفر ۳۹۷,۰۰۰,۰۰۰
تیبا ۲ (رینگ فولادی) ۱۴۰۱ صفر ۴۰۲,۰۰۰,۰۰۰
شاهینG ۱۴۰۲ صفر ۷۰۵,۰۰۰,۰۰۰
کوییک R پلاس اتوماتیک ۱۴۰۲ صفر ۵۳۵,۰۰۰,۰۰۰
کوییک دنده ای ۱۴۰۲ صفر ۴۱۸,۰۰۰,۰۰۰
کوییک S ۱۴۰۲ صفر ۴۱۵,۰۰۰,۰۰۰
زامیاد وانت نیسان بنزینی آپشنال ۱۴۰۲ صفر ۶۵۰,۰۰۰,۰۰۰
زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز آپشنال ۱۴۰۲ صفر ۶۶۰,۰۰۰,۰۰۰
ام وی ام X۲۲ PRO اتوماتیک IE ۱۴۰۲ صفر ۱,۱۱۰,۰۰۰,۰۰۰
ام وی ام X۲۲ دنده ای اسپرت لاکچری ۱۴۰۲ صفر ۸۴۰,۰۰۰,۰۰۰

منبع:اقتصادآنلاین

دیگر خبرها

  • قیمت جدید شاهین در بازار / این مدل ۸۷۰ میلیون تومان شد + جدول قیمت
  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • قیمت خودرو‌های ایرانی در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • رنو پی کی ۴۰۰ میلیون شد؛ انفجار قیمت خودروی نوستالژیک!
  • چراغ سبز افزایش قیمت خودرو داده شده
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو