Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: صنعت دامداری در خراسان جنوبی از گذشته های دور همواره منبعی برای ارتزاق مردم به خصوص روستاییان بوده است. بنا بر آمار مسئولان بخش اعظمی از اشتغال خراسان جنوبی در حوزه های کشاورزی و دامداری است که خسارت به این بخش، راه معیشت بر خانوارهای زیادی را می بندد.

اهمیت صنعت دامداری در خراسان جنوبی  به گونه ای است که دامداران گرفتار مشکلاتی هستند که از خشکسالی ها و کمبود بارش های ۱۹ ساله گریبان گیرشان شده و اکنون بی توجهی متولیان امر به آن ها دامن می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر افزایش قیمت ها، نوسانات ارز، کمبود نهاده های دامی و نبود مراکز فرآوری محصولات دامی دامداران زیادی را با چالش رو به ساخته است. در این چنین شرایطی برخی از دامداران برای رهایی از دام مشکلات راه کاهش تعداد دام و برخی دیگر قاچاق دام را برگزیده اند که ادامه این روند مشکلات زیادی را متحمل دولت خواهد کرد.

از این رو طی جلسه ای، هیئت اندیشه ورزی سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با محوریت بررسی وضعیت دام خراسان جنوبی تشکیل شد تا علت خروج دام، وضعیت دام و نیاز استان به گوشت بررسی شود اما گلایه ها و درد دل دامداران جلسه را به سمت و سویی دیگر هدایت کرد.

ایستگاه اصلاح نژاد دام راه اندازی شود

یکی از دامداران حاضر در جلسه با بیان اینکه با بیان اینکه بهترین نژاد دام سبک را دارا هستیم، افزود: نقش جهاد در نگهداری گوسفند بلوچی منطقه بسیار کم رنگ بوده است.

کریم دادی خواستار برگزاری کارگاه های آموزشی برای دامداران شد و افزود: برگزاری اردوهای خارج از استان و استفاده از تجارب دامداران نقش بسزایی در توسعه و رونق دامداری دارد.

وی با بیان اینکه ایستگاه پرورش دام و اصلاح نژاد گوسفند باید در استان راه اندازی شود، افزود: اگر دولت در خرید دام سبک ورود پیدا می کرد، مشکلات کنونی حاصل نمی شد.

دچار فقر دام مولد هستیم

یکی دیگر از دامداران شهر سربیشه در این جلسه با بیان اینکه دام مولد در استان موجود نیست و دچار فقر دام مولد شده ایم، گفت: اگر با دام درست رفتار شود، ظرف مدت شش ماه به حاصل مطلوبی می رسیم.

غلامرضا کلنگی خواه با تاکید بر اینکه باید دام مولد وارد خراسان جنوبی شود، افزود: می توان با ایجاد واحدهای دامداری در روستاها، بسیاری از جوانان را از بیکاری نجات داد.

وی با بیان اینکه باید آموزش های مرتبط با دامداری به دامداران ارائه شود، افزود: جو باید همراه با ذرت بلغور شده به دام داده شود در غیر این صورت تاثیری بر دام ندارد.

مدیر کانون بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی خوسف هم در این جلسه بابیان اینکه باید به ظرفیت دام استان توجه شود، افزود: باید از خروج دام مولد از استان جلوگیری شود.

حسن رومنجانی با اشاره به شرایط صدور مجوز بیان کرد: در گذشته مجوز گرفتن به صورت کتبی بوده و بسیاری از بروکراسی های اداری کنونی را نداشت.

دولت حمایتی از واحدهای دامداری نداشته است

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه در چند ساله اخیر دولت هیچ حمایتی از واحدهای دامداری نداشته است، افزود: در قدیم سرفصل عنوان بهسازی و نوسازی دامداری داشته ایم اما تسهیلاتی در این زمینه نداشته ایم.

عابدین محمدی این مسائل باعث کاهش تعداد دام شده است، بیان کرد: سیاست های غلط منجر به مسائل و مشکلات موجود می شود.

وی با بیان اینکه نهاده ها در انبار پشتیبانی دام موجود است، افزود: در ساعت غیر اداری قیمت نهاده های موجود در انبار را افزایش داده که منجر به مشکلات موجود شده است.

دفاع از عملکرد پشتیبانی امور دام جفا در حق مردم است

مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به مشکلات پیش روی دامداران بیان کرد: افزایش قیمت نهاده ها یکی از مشکلات پیش روی دامداران است.

جواد غریبی با با بیان اینکه مصرف جو ۱۵۰ تن در روز است، اظهار کرد: خشکسالی های چند ساله و بی توجهی متولیان امید را از دامداران اخذ کرده است.

وی با انتقاد از چتر بسته پشتیبانی امور دام بیان کرد: هر کس از عملکرد پشتیبانی امور دام دفاع کند در حق مردم جفا کرده است.

شرکت پشتیبانی دام در زمان بحران وارد می شود

مدیر امور دام سازمان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه ماهانه سهم استان ۵۰۰ تن سبوس است، افزود: از این میزان ۴۰ درصد بین کارخانه ها و ۶۰ درصد بین تشکل های دامی توزیع می شود.

محمد شبانی با اشاره به حمایت های انبار پشتیبانی امور دام، اظهار کرد: شرکت پشتیبانی امور دام در زمان بحران وارد شده و تعادل بازار را بر عهده دارد.

بنا به گفته مدیر امور دام جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در حال حاضر دو سایت الگوی دام در استان وجود دارد.

رئیس کارگروه اقتصادی مجمع بسیج خراسان جنوبی هم بیان کرد: در توسعه استان باید الگوی صحیح مصرف مورد توجه قرار گیرد.

محمدحسین رخشانی با بیان اینکه الگوی مصرف هنوز در جامعه به خوبی نهادینه نشده است، افزود: مصرف باید متناسب با نیاز انسان باشد چراکه مصرف کاذب یک ماده غذایی مورد فرسوده شدن جسم می شود.

وی با بیان اینکه تفاوت قیمت باعث بروز پدیده قاچاق می شود، افزود: هر چه قیمت ها افزایش یابد، قاچاق از زیر زمین هم سر بیرون می آورد.

شیوه های نظارت از اعمال دستوری خارج شوند

رخشانی  با بیان اینکه تمام دولت ها در دوره دوم ضربه اقتصادی زدند، اظهار کرد: دولت ها در دوره اول جامعه را مانند فنر جمع کرده و در دوره دوم نیز رها کردند که این باعث ضربه به اقتصاد می شود.

رئیس کارگروه اقتصادی مجمع بسیج خراسان جنوبی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم چالش اقتصادی تبدیل به بحران شوند، گفت: ایران پتانسیل جهش زدن از وضعیت موجود به شرایط مطلوب را دارد.

رخشانی در هر جامعه ای اگر کالاهای اساسی در معرض خطر قرار گیرد، مسائل امنیتی پیش می آید، افزود: هر کشوری که در زمینه صادرات و تامین کالاهای اساسی حرفی برای گفتن دارد، آینده روشنی هم خواهد داشت.

وی بیان کرد: در راستای مبارزه با قاچاق نباید شیوه های نظارت به صورت دستوری اعمال شود بلکه باید جذاب بوده تا تاثیر گذاری مطلوبی داشته باشد.

آنالیز صحبت دامداران و مسئولان ذیربط در این جلسه طرح این سوال را حاصل می کند که با توجه به قهر ۱۹ ساله طبیعت و از بین رفتن منابع تغذیه دامی، آیا زمان بحران نرسیده تا پشتیبانی امور دام وارد میدان شود و مرهم را برای زخم دامداران به ارمغان آورد؟ آیا افزایش دو برابری قاچاق دام تنها به دلیل نوسانات قیمت زنگ خطری برای بحران نیست؟

کد خبر 4512719

منبع: مهر

کلیدواژه: اتحادیه دامداران بیرجند جهاد کشاورزی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۹۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون قوه قضاییه : با مشکلات و بحران هایی روبرو بوده و هستیم

معاون  اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در مدیریت بحران‌ها باید به مسائل ناشی از سوء مدیریت‌ها هم توجه کرد.

به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در جلسه مشترک با  رییس سازمان مدیریت بحران کشور ضمن تبریک فرا رسیدن روز تشکیل سپاه، گفت:  مدیریت بحران، بحث جهانی است و همه کشورها درگیر بحران و نحوه مدیریت بحران هستند.

وی افزود: در کشور ما اولین قانون در ۱۱۵ سال پیش در ایران تصویب شده و تاکنون بیش از ۱۳ هزار قانون توسط مجلس و سایر نهادهای قانونگذاری تصویب و ابلاغ شده است؛ در حالی که برخی از این قوانین دچار نسخ و اجمال شدند و از سال ۸۹ معاونت تنقیح مجلس تلاش کرده تا  قوانینی که ناسخ و منسوخ هستند را بازنگری کند.

جهانگیر ادامه داد: از آنجا که با مشکلات و بحران هایی روبرو بوده و  هستیم؛ لذا باید قوانین در این عرصه ساماندهی شود.

وی  ادامه داد: یکی از اولین کارهایی که باید سازمان مدیریت بحران  انجام دهد، جمع آوری داده های بحرانی و روز جامعه است و این داده ها می تواند امکان سیاست گذاری واحد را فراهم کند.

وی با اشاره به مدیریت‌های مدیریتی یا نقطه‌ای گفت: این بحران‌ها با برداشتن فرد از بین می رود لذا این جابجایی‌ها می‌تواند از بحران جلوگیری کند. این بحران ناشی از سوء مدیریت است و این مدیریت فقط اجرایی نیست بلکه قضایی حتی مردمی هم می‌تواند باشد؛ لذا در مدیریت بحران‌ها باید به مسائل ناشی از سوء مدیریت‌ها هم توجه کرد. 

جهانگیر گفت: به طور کلی نگاه قانونگذار در سنوات گذشته تا کنون بر اساس روح نظام مسایل بحرانی نبوده است و قوانین و مقرراتی که تصویب شده در دل خود مشکلات و بحران هایی ایجاد کرده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: زمانی که قانونی نگارش می شود باید پیوست‌های نظام مسائل بحرانی آن نیز دیده شود که متاسفانه تا کنون اینگونه نبوده است و در این زمینه ما نیاز به داده‌های واقعی داریم.  متاسفانه بسیاری از داده‌ها در کشور غیر واقعی است.

جهانگیر افزود: بحران‌ها را می‌توان با برش‌های مختلف در نظر گرفت. گاهی معضلات به دلیل حل نشدن به بحران‌های بالفعل و بالقوه تبدیل می شود. باید مدل بحران‌ها را مشخص کنیم و آن را بشناسیم چرا که با منابع محدود روبرو هستیم. در حوزه بحران هم می توان بحران را با برش فرایندی هم مدیریتی بررسی کرد. بحران‌های مدیریتی ناشی از ترک فعل‌ها باید مورد بررسی قرار گرفته و به تصمیم گیری و تصمیم سازی منجر شود.

وی افزود: به عنوان نمونه اکنون ۱۵ سال است که هدفمندی یارانه‌ها در حال اجرا است اما همچنان دهک‌بندی‌ها به درستی صورت نگرفته است؛ در حالی که توزیع منابع نیز در این حوزه در حال انجام است. واقعیت این است که مشکلات انباشته شده‌ای داریم که تبدیل به معضلات شده است و برخی به مرحله بحران رسیده است؛ بنابراین ابتدا باید مدل‌های بحران را بشناسیم و اولویت‌ها را تعیین کنیم زیرا منابع و زمان محدود است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • پرداخت بدهی‌های بیمارستان شهید جلیل یاسوج چشم‌انتظار نیکوکاران
  • ۶۲ درصد جغرافیای ایران روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد
  • معاون قوه قضاییه : با مشکلات و بحران هایی روبرو بوده و هستیم
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • وزیر نیرو:مدیریت بحران از وقوع خسارت جبران ناپذیر سیل جلوگیری کرد
  • آغاز خرید تضمینی مرغ از امروز در استان
  • زیان ۱۶ هزار میلیارد تومانی شرکت پشتیبانی امور دام