Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-20@01:42:28 GMT

عصبانیت انصارالله از ناظر سازمان ملل

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۳۹۱۲

عصبانیت انصارالله از ناظر سازمان ملل

خبرگزاری ایرنا: «محمد عبدالسلام» سخنگوی انصار لله در حساب توئیتر خود نوشت: در بندر و شهر الحدیده هیچ پیشرفت خاصی در راستای اجرای توافقنامه استکهلم رخ نداده و علت این موضوع قطعا به دلیل خروج رییس هیات ناظران سازمان ملل از مسیر توافقنامه استکهلم و پیمودن مسیری به دور از توافق‌های به دست آمده است.
عبدالسلام افزود: به نظر می‌رسد 'پاتریک کامائرت' توانایی انجام ماموریت خود را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از «مارتین گریفیس فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن درخواست کرد تا هرچه سریع‌تر با جا به جایی ' پاتریک کامائرت' به بهبود اوضاع کمک کند.
پیشتر یک منبع یمنی گفته بود که ژنرال کامائرت از ائتلاف سعودی جانبداری و درباره استقرار نیرو‌ها نظر خود را اعمال می‌کند.
وی افزود: کامائرت در حالی که خواستار عقب نشینی هشت کیلومتری نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن شد، از نیرو‌های ائتلاف خواست تنها نیم کیلومتر از مواضع شان عقب نشینی کنند.
این مقام یمنی گفت: جانبداری آشکار ژنرال کامائرت از نیرو‌های ائتلاف سعودی باعث شده است تا فرماندهی ارتش و کمیته‌های مردمی اعتماد خود را به سازمان ملل از دست بدهند.
پس از گذشت نزدیک به چهار سال از آغاز جنگ یمن، چهارمین دور مذاکرات صلح در این کشور، ۱۵ آذر ماه با میانجیگری «مارتین گریفیس نماینده ویژه سازمان ملل متحد در استکهلم سوئد برگزار شد.
نمایندگان جنبش انصار الله و دولت فراری یمن پس از یک هفته مذاکره، به توافق‌های مهمی از جمله عقب نشینی نیرو‌های نظامی دو طرف از بندر الحدیده ظرف ۱۴ روز دست یافتند.
بازگشایی فرودگاه صنعا، پرداخت حقوق کارمندان و ارسال کمک‌ها از دیگر محور‌های اصلی مذاکرات بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز پس از امضای توافقنامه صلح استکهلم با اجماع، پیش نویس قطعنامه‌ای برای استقرار ناظران بین المللی در الحدیده یمن را تصویب کرد.
نظارت اولیه بر روند آتش بس الحدیده زیر نظر تیم «پاتریک کامائرت» ژنرال هلندی انجام می‌شود که ماموریت ۳۰ روزه وی در بیستم ژانویه پایان می‌یابد.
تعداد نیرو‌های سازمان ملل که زیر نظر کامیرت بر روند آتش بس در الحدیده یمن نظارت می‌کنند، مشخص نیست، اما سازمان ملل اعلام کرده که این نیرو‌ها مسلح نیستند و لباس یونیفرم ندارند.
شورای امنیت در اواخر سال ۲۰۱۸ به گوترش پیشنهاد کرد، تیم نظارتی بیشتری بر آتش بس در بندر الحدیده مستقر کند.
در پیش نویس قطعنامه‌ای که گوترش در ۳۱ دسامبر (۱۰ دی ماه) ارائه کرده است، تیم جدید ۷۵ نفر می‌باشد که بر انجام تعهد طرفین درگیری به توافق صلح، نظارت خواهند کرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین از همسایگان یمن خواست که با فراهم کردن امکان عبور سریع و آزاد نیرو‌های ناظر و کمک رسانی سازمان ملل متحد به یمن به ناظران بین المللی کمک کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: عبدالسلام ناظر سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۳۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل (فیلم)

امریکا با رای وتو مانع از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد شد. 12 عضو شورای امنیت رای مثبت و سوئیس و بریتانیا رای ممتنع دادند.

به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز، امریکا روز پنجشنبه با وتوی قطعنامه‌ای در شورای امنیت، عملا سازمان ملل را از به رسمیت شناختن کشور فلسطین بازداشت. این قطعنامه عضویت کامل فلسطینیان در این نهاد جهانی را تأیید می‌کرد.

 آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را وتو کرد که راه رای برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد باز می کرد.

این پیش نویس، به مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۹۳ عضو توصیه می‌کرد «دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل متحد پذیرفته شود».

لحظه رای وتو امریکا به طرح عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد

 

 

رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، به شورا گفت: «ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد.»

محمود عباس، رئیس دولت فلسطین (تشکیلات خودگردان)، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را «ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه» خواند.

رياض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رأی‌گیری به شورا گفت: «این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی‌شکند و عزم ما را سست نمی‌کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.»

تلاش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل، شش ماه پس از حمله حماس به اسرائيل و متعاقب آن حملات گسترده ارتش اسرائيل به نوار غزه که به کشته شدن بیش از ۳۳ هزار فلسطینی انجامیده صورت می‌گیرد. در عین حال اسرائیل در حال گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری اشغالی است که سازمان ملل آن را غیرقانونی می‌داند.

پس از تصمیم شورای امنیت، اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، از ایالات متحده  امریکا برای وتوی این قطعنامه قدردانی کرد.

گیلعاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل نیز خطاب به ۱۲ عضو شورای امنیت که به پیش‌نویس قطعنامه رأی مثبت داده بودند، گفت: «این بسیار غم‌انگیز است زیرا رأی شما فقط فلسطینیان را جسورتر می‌کند و صلح را تقریبا غیرممکن می‌سازد.»

فلسطین در حال حاضر یک کشور ناظر غیرعضو در سازمان ملل است. 
با این حال پذیرش این کشور برای عضویت کامل در سازمان ملل باید توسط شورای امنیت و سپس دست‌کم دو سوم مجمع عمومی تایید و نهایی شود. 

یورونیوز نوشت: شورای امنیت سازمان ملل متحد مدت‌هاست که در زبان و بیان از چشم‌انداز دو کشور مسلمان و یهودی حمایت می‌کند اما در عین حال اقدام عملی در این چارچوب صورت نمی‌دهد و عملا این اسرائيل است که هر روز بر اشغال خود می‌افزاید و سرزمین‌های فلسطینی بیشتری را تحت تسلط خود در می آورد و با شهرک‌سازی‌های غیرقانونی عرصه را بر فلسطینی‌ها تنگ‌تر می‌کند. 

عمار بن‌جمعه، نماینده الجزایر در سازمان ملل، پیش از رأی‌گیری استدلال کرد که پذیرش فلسطینیان در سازمان ملل به جای تضعیف راه‌حل دو دولتی، آن را تقویت می‌کند و افزود: «صلح از شمولیت فلسطین حاصل می‌شود، نه از انزوایش.»

حماس در بیانیه‌ای اقدام آمریکا را محکوم کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا «از مبارزه مردم فلسطین و حق مشروع آن‌ها برای تعیین سرنوشت خود حمایت کنند.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، پیشتر به شورا گفته بود: «شکست در دستیابی به راه‌حل دو کشوری تنها باعث افزایش تنش‌ها می‌شود و خطر و تهدید را برای افرادی که مدت‌هاست تحت خشونت و تهدید دائمی زندگی می‌کنند ادامه خواهد داد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وتوی آمریکا به طرح پایان دیپلماتیک اشغالگری اسرائیل در فلسطین فلسطین به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد فلسطین بار دیگر به عضویت کامل سازمان ملل در نیامد

دیگر خبرها

  • انتقاد اردوغان از آمریکا
  • سازمان همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است
  • وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل (فیلم)
  • ناامنی غذایی در انتظار بیش از ۱۵ میلیون افغانستانی
  • مهاجرین افغانستانی بازگشته در خطر انفجار مین
  • آمریکا: به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای منفی می‌دهیم
  • دهه‌ها فراز و فرود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • فلسطین: برای جلوگیری از گرسنگی مردم غزه باید اسرائیل را تحت فشار قرار داد
  • عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود
  • کمیته شورای امنیت درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به اجماع نرسید