Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: مراقبت از هدف و انگیزه به حفظ، قرائت، تعلیم و تعلم و حتی عموم فعالیت‌های تبلیغی و قرآنی، مهمترین نکات در توجه به روایات اسلامی و معارف اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، آیت الله محمدی ری شهری در دوازدهمین آیین تجلیل از حافظان قرآن کریم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) اظهار کرد: برگزاری این جلسه نورانی و ارزشمند برای تجلیل از حافظان عزیز و گرانقدر قرآن در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بسیار حائز اهمیت است و از جمله دستاوردهای ارزنده انقلاب اسلامی نیز،  نشر و ترویج فرهنگ حفظ و تلاوت قرآن کریم در میان جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیری شهری در این دیدار ضمن تشکر از زحمات خادم القرآن عباس سلیمی و همه دست اندرکاران و اساتید مرکز آموزش قرآن کریم آستان مقدس گفت: می‌بایست تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در جهت ترویج سبک زندگی قرآنی و اهداف متعالی الهی از حفظ، تلاوت و قرائت قرآن کریم باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی هستیم و به نظر می‌رسد در ادامه توفیقات خوبی که نظام مقدس جمهوری اسلامی در جهت ترویج و نشر فرهنگ حفظ و قرائت قرآن کریم داشته است،  سمت و سوی فعالیت‌ها و تمرکز بیشتر برنامه‌های قرآنی در  جهت اهداف متعالی از ارتباط و گرایش به قرآن کریم باشد.

نویسنده دانشنامه قرآن و حدیث در این مراسم بیان کرد: از مهمترین نکاتی که حافظان و قاریان و تالیان قرآن و البته همه مبلغان دینی و مسئولان حوزه‌های فرهنگی و قرآنی باید مورد توجه قرار دهند، مساله مراقبت از هدف و انگیزه از ارتباط و گرایش ایشان به قرآن کریم است.

آیت الله محمدی ری‌شهری گفت: در میان جمع بندی روایات صادر شده در خصوص مسئله حفظ و قرائت و تلاوت قرآن، هدف و انگیزه انسان از گرایش به قرآن در دو گونه دنیا طلبی و دیگری انگیزه الهی تعبیر شده  است که هر یک از این دو هدف نیز دارای مراتب و شاخه‌های فراوانی است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) بیان کرد: به عنوان مثال در ساده‌ترین مرحله از دنیا طلبی، ممکن است هدف انسان از تلاوت و حفظ و حتی تبلیغ دین، امرار معاش و ارتزاق باشد و در جهات دیگر نیز ممکن است، اهداف دیگری همچون دیده شدن، تفاخر، شهرت یا نزدیک شدن به زورمندان و صاحبان مناصب باشد که در خصوص این گروه در روایت آمده است که قرآن از ترقوه وگلوی ایشان پائین‌تر نرفته و هیچ اثری از کلام الهی در قلب ایشان یافت نمی‌شود.

آیت الله محمدی ری شهری گفت: وقتی انسان کاری را برای خدا انجام می‌دهد، البته همه برکات را در پی خواهد داشت و لکن تلاش می‌کند تا شیطان مانع از این شود که انسان برای خدا کاری را انجام دهد و با ضایع کردن نیت، اثر آن عمل را نیز ضایع می‌کند.

نویسنده کتاب دانشنامه قرآن و حدیث گفت: در بدترین سطوح دنیا طلبی از گرایش و ارتباط با قرآن این تعبیر آمده است که افرادی هستند که حروف قرآن را تلاوت می‌کنند ولی حدود آن را ضایع می‌کنند که تلاوت قرآن برای این افراد هیچ نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت و دچار عقوبت نیز خواهند شد.

نویسنده کتاب زمزم عرفان نیز در بیان خاطره‌ای از آیت الله بهجت (ره)، گفت: حضرت آیت الله بهجت رحمت الله علیه در خصوص افرادی که قرآن را می‌خوانند و حدود آن را ضایع می‌کنند به عنوان نمونه از انسان سفاک و خون آشامی مثل تیمور لنگ مثال می‌زد که تسلط بر حفظ قرآن داشت و حتی قادر بود قرآن را از انتها به ابتدا بخواند و ادعای تسلط بر احکام نیز داشت، ولی مانند این تکفیری‌ها و داعشی‌ها، خون ریز و خون آشام بود و نوامیس مردم را برای لشگریانش مباح می‌شمرد.

آیت الله محمدی ری شهری گفت: در مقابل اینگونه افراد کسانی هستند که قرآن را تلاوت می‌کنند و صرفا توجه‌شان به خداست و  اینان شب و روزشان با قرآن است و قرآن نیز در لحظات شب و روزشان حضور دارد و در نتیجه سبک زندگی قرآنی در سراسر زندگی این افراد فراگیر می‌شود و به تعبیر روایات، به محکمات قرآن عمل می‌کنند و به متشابهاتش نیز ایمان دارند و با قرآن، بیماری درونی خود را درمان می‌کنند.

نویسنده کتاب دانشنامه قرآن و حدیث گفت: خداوند قرآن را درون این گونه از افراد، جاری می‌کند و قلب‌شان محراب قرآن می‌شود و اینان نیز اهل مناجات و اهل خلوت و انس با خدا هستند، البته این‌ها تعدادشان کم است و خدای متعال به برکت ایشان باران می‌فرستد و سبب پیروزی بر دشمنان می‌شوند و از تاریکی‌های فتنه‌ها و آزمون‌های الهی نجات می‌یابند و در بالاترین مراتب عمل به قرآن، بالاترین مراتب بهشت نصیب آن‌ها می‌شود.

در دوازدهمین آیین تجلیل از حافظان قرآن کریم از ۲۰ حافظ نمونه قرآن کریم قدردانی شد که از این تعداد ۱۳ نفر بانوان و ۷ نفر برادران توفیق حفظ این کتاب آسمانی را داشتند که نوجوان ۱۱ ساله به‌ عنوان کم سن و سال‌ترین و حافظی ۵۰ ساله بالاترین سن را در میان حافظان داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آیت الله ری شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۴۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان کشورمان در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام و دعوت از قاریان و حافظان قرآن کریم اعلام شد.

در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی علاوه بر دعوت از شرکت‌کننده رشته قرائت تحقیق که به صورت یک سنت هر ساله صورت می‌گرفت، امسال برای اولین بار از شرکت‌کننده رشته حفظ کل قرآن کریم نیز دعوت شد.

بر همین اساس در رشته قرائت تحقیق حمیدرضا نصیری و در رشته حفظ کل قرآن کریم محمدرضا زاهدی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی خواهند بود.

این دو قاری و حافظ قرآن کریم در چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که سال گذشته در استان خراسان شمالی و شهر بجنورد برگزار شد، رتبه‌های دوم رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم را دریافت کردند

حمیدرضا نصیری، مهندس کامپیوتر در خانواده قرآنی متولد شد. در جلسات عمومی و سنتی قرآن این شهر حضور پیدا کرد و از همین طریق استعداد او در زمینه قرائت قرآن، مشخص شد. این قاری ممتاز کشورمان از محضر اساتید پیشکسوت قرآنی زنجان چون «محمود رنگرز» بهره برده است. اساتیدی همچون احمد ابوالقاسمی، محمدحسین سعیدیان و سیدمحسن موسوی‌بلده در این دوره بیشترین تأثیر را بر تلاوت این قاری ممتاز گذاشتند.

محمدرضا زاهدی علاوه بر شناخته شدن در زمینه حفظ قرآن کریم، به عنوان یک قاری نیز شناخته می‌شود. او متولد شهریورماه ۱۳۸۱ در تهران است سعید حاجیان، حافظ، قاری و مدرس قرآن کریم یکی از اصلی‌ترین استادان محمدرضا زاهدی در دوران یادگیری قرآن کریم بوده است. او سال ۱۳۹۷ در حالی که ۱۶ سال سن بیشتر نداشت در بیست‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه دبی در امارات در بخش حفظ حضور یافت و در پایان موفق به کسب رتبه خاصی نشد. شاید بهترین رتبه این حافظ کل قرآن همان رتبه دوم مسابقات سراسری قرآن کشورمان در سال ۱۴۰۲ و در چهل و ششمین دوره باشد.

یادآور می‌شود مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در دو مرحله مقدماتی (مجازی) و نهایی (حضوری) برگزار می‌شود، سبکی که ایران طی سال‌های اخیر مبدع آن بوده است. این مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان و در رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن برگزار می‌شود.

آخرین قاری ایرانی که حائز رتبه نخست این مسابقات شده، حامد علیزاده در سال ۱۳۹۶ بود. قاریان ایرانی علاوه بر دریافت چندین رتبه نخست، صاحب چندین رتبه دوم، سوم و چهارم در کهن‌ترین مسابقات بین‌المللی قرآن جهان اسلام شده‌اند. سال گذشته و در شصت و سومین دوره این مسابقات علیرضا بیژنی که همراه با امین پویا به عنوان استاد راهنما عازم این مسابقات شده بود، موفق به دریافت رتبه دوم شد.

کد خبر 6088402 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن سیما
  • هجدهمین جلسه استماع قرآن به یاد معلمان فقید برگزار شد
  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • ارتقای قاریان جوان در طرح ملی تلاوت شباب الرضا(ع)
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه رمضانی تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • تجلیل از قاریان و عوامل اجرایی جمع خوانی قرآن کریم در بروجرد