Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-25@10:55:01 GMT

وقتی دندان می‌میرد!

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۷۶۳۸

وقتی دندان می‌میرد!

به گزارش جهان نيوز، زمانی که دیگر خونی به دندان نمی‌رسد، مرگ به سراغ آن می‌آید. پوسیدگی و آسیب دیدگی دندان هر دو می‌توانند می‌توانند موجب مرگ دندان شوند.

دندان از سه لایه مینا، عاج و مغز تشکیل شده است. مغز دندان حاوی رگ‌های خونی و اعصاب است.

اعصاب مرده یا در حال مرگ در مغز دندان می‌توانند به شکل گیری یک دندان مرده منجر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، یک دندان مرده دیگر هیچ خونی دریافت نمی‌کند.
یک عصب مرده در دندان گاهی اوقات به عنوان یک مغز دندان نکروتیک یا دندان بدون مغز نیز شناخته می‌شود.

زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد، دندان در نهایت به خودی خود می‌افتد. اما انتظار برای فرا رسیدن این رخداد می‌تواند خطرناک باشد زیرا دندان می‌تواند عفونی شده و فک و دندان‌های دیگر را تحت تأثیر قرار دهد.

یک دندان مرده همواره از طریق نگاه کردن شناسایی نمی‌شود. تنها یک دندانپزشک قادر به تشخیص آن خواهد بود و بر همین اساس است که مراجعه منظم به دندانپزشک اهمیت دارد.

با این وجود، دو علامت اصلی یک دندان مرده که می‌توانند به شناسایی آن کمک کنند شامل درد و تغییر در رنگ می‌شوند.
  درد دندان: یک دندان مرده یا در حال مرگ می‌تواند به شکل گیری سطحی متغییر از درد منجر شود که از تقریباً خفیف تا بسیار شدید را در بر می‌گیرد. مرگ عصب یا یک عفونت به طور معمول موجب افزایش شدت درد می‌شود.

احساس درد به واسطه یک عصب مرده شاید عجیب به نظر برسد، اما درد در درون دندان ریشه ندارد، بلکه از پایانه‌های عصبی فوق العاده حساس اطراف بخش بیرونی دندان که به نام غشایپریودنتال شناخته می‌شود، سرچشمه می‌گیرد.

باکتری‌ها و بقایای عصب مرده، یا چرک، در حفره مغز دندان درون دندان جمع شده و به غشایپریودنتال فشار وارد می‌کنند که می‌تواند موجب احساس درد شدید شود.
اگر یک عفونت وجود داشته باشد، ممکن است به آبسه و تولید علائم دیگر از جمله موارد زیر منجر شود:

- مزه بد دهان
- بوی بد دهان
- تورم
- جوش روی لثه‌ها
تغییر رنگ اگر دندان مرده باشد، اغلب رنگ آن تیره‌تر خواهد شد و فرد ممکن است متوجه تغییر رنگ زرد، خاکستری یا سیاه شود.

تغییر در رنگ معمولاً به واسطه مرگ سلول‌های قرمز خون رخ می‌دهد. این شرایط بسیار شبیه به اثر کبودی است.

تغییر رنگ معمولاً در صورت عدم رسیدگی به یک دندان مرده رخ می‌دهد و با گذشت زمان مشهودتر می‌شود.
دلایل دو دلیل اصلی مرگ دندان شامل پوسیدگی دندان و آسیب دیدگی دندان می‌شوند.
پوسیدگی دندان پوسیدگی دندان از لایه بیرونی دندان آغاز می‌شود، اما با گذشت زمان می‌تواند موجب بروز حفره و نفوذ به لایه‌های عمیق‌تر دندان شود.

در صورت عدم درمان پوسیدگی دندان، این شرایط می‌تواند به مغز دندان رسیده و مسیری را برای ورود باکتری‌ها به دندان و مرگ عصب فراهم کند.

مغز دندان سالم یک واکنش التهابی به باکتری‌ها خواهد داشت و تلاش می‌کند با عفونت مبارزه کند، اما سلول‌های سلول‌های سفید خون تا مدتی می‌توانند به مبارزه ادامه دهند.

با افزایش فشار درون مغز دندان، جریان خون قطع می‌شود و گرسنگی عصب به مرگ مغز دندان منجر می‌شود. این شرایط می‌تواند دردی شدید را ایجاد کند.
آسیب دیدگی دندان آسیب دیدگی دندان می‌تواند موجب پارگی رگ‌های خونی شده یا جریان خون به دندان را متوقف کند. در نهایت، به دلیل اینکه خونی به دندان نمی‌رسد، عصب و دیگر بافت‌های زنده درون مغز دندان خواهند مرد.
درمان مرگ دندان: درمان زودهنگام برای درمان مرگ دندان اهمیت دارد.
حتی در صورت عدم احساس درد، اگر فردی به مرگ دندان مشکوک است باید در پی دریافت کمک پزشکی باشد زیرا ممکن است با درد بسیار شدید در آینده مواجه شود.
تصویربرداری پرتو اکس اغلب به دندانپزشک در تشخیص یک دندان مرده کمک می‌کند.
دو گزینه درمانی برای یک دندان مرده وجود دارند: - کشیدن دندان
- عصب کشی
کشیدن دندان اگر دندانپزشک قادر به ترمیم دندان نباشد، ممکن است مجبور به کشیدن آن شود. این یکی از دلایلی است که درمان زودهنگام اهمیت دارد.

کشیدن دندان روشی ساده است. پس از آن، دندانپزشک می‌تواند با یک پل ثابت، ایمپلنت یا دندان مصنوعی دیگر فضای خالی ایجاد شده را دوباره پر کند.
عصب کشی اگر امکان حفظ دندان وجود داشته باشد، ممکن است دندانپزشک ابتدا عصب کشی را توصیه کند. عصب کشی یا درمان کانال ریشه پاکسازی عفونت از دندان و ریشه را هدف قرارمی‌دهد.سپس این بخش تمیز و مهر و موم می‌شود تا از عفونت بیشتر پیشگیری شود.

عصب کشی روندی طولانی است و بیمار ممکن است برای درمان کامل به بیش از یک جلسه مراجعه به دندانپزشک نیاز داشته باشد.پس از رفع عفونت، دندانپزشک دندان را به طور دائمی پر خواهد کرد. یک دندان مرده می‌تواند پس از درمان همچنان کاربردی باشد.

با این وجود، از آنجایی که دندان مرده می‌تواند شکننده‌تر باشد، برخی افراد ممکن است به یک تاج دندان برای پشتیبانی و قدرت بیشتر دندان نیاز داشته باشند.
پیشگیری از مرگ دندان: دندان‌های خود را پیش از خواب و حداقل دوبار در روز با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.با استفاده از نخ دندان یا برس بین دندانی فواصل بین دندان‌ها را حداقل یک بار در روز پاکسازی کنید.

تا حد امکان از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های شیرین پرهیز کنید.
به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

پیشگیری از آسیب دیدگی دندان همواره آسان نیست، اگرچه استفاده از محافظ دندان یا لثه برای افرادی که در برخی رشته‌های ورزشی فعالیت دارند، توصیه شده است.
از جویدن یخ و استفاده از دندان به عنوان ابزاری برای باز کردن چیزهای مختلف پرهیز کنید. افرادی که به دندان قروچه مبتلا هستند، استفاده از محافظ دندان هنگام خواب را مد نظر قرار دهند.

منبع: عصر ایران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۷۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت

در بخشنامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با تاکید بر نقش مهم سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی و ارتقای کیفیت زندگی و بهبود شاخص‌های سلامتی، آمده است: تاثیر دو سویه بیماری‌های پریودنتال و دیابت، نقش بیماری‌های دهان و دندان در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی و زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم مشخص شده است. بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایعترین بیماری‌های غیرواگیر شناخته می‌شود؛ لذا بهره گیری از دیدگاه عوامل خطر مشترک در بیماری‌های دهان و دندان و سایر بیماری‌ها به کنترل هر دو دسته بیماری‌ها کمک می‌کند.

در این بخشنامه با یادآوری شعار جامعه جهانی دندانپزشکی FDI با عنوان «دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم»، عنوان شده است: پویش سلامت دهان و دندان که از تاریخ ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی برای آگاهی رسانی به مردم و افزایش سواد سلامت دهان و دندان جامعه است. این پویش با هدف «افزایش آگاهی جامعه درباره نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه» برگزار می‌شود.

شعار‌های روز‌های اول تا سوم این پویش عبارتند از: ۱۷ اردیبهشت «دهان دریچه سلامت»، ۱۸ اردیبهشت «سلامت دهان و دندان، سلامت کودک» وروز ۱۹ اردیبهشت نیز «نقش سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در سلامت دهان و دندان».

«پویش سلامت دهان و دندان» با همکاری آموزش و پرورش، کانون‌های پرورش فکری، بهزیستی، مهدکودک ها، دانشکده‌های دندانپزشکی، انجمن‌های علمی و صنفی دندانپزشکی، نظام پزشکی، شهرداری، صدا و سیما و رسانه‌های جمعی و با بهره گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی برگزار خواهد شد.



باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد
  • نمایش ۲ فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی
  • لیگ ملت‌ها: آمریکا تا دندان مسلح می‌آید
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • آرسنال ۵ - ۰ چلسی/ شیر‌های بی دندان به توپ بسته شدند+ فیلم
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • (تصاویر) وضعیت نوزادی که از شکم مادر مرده‌اش متولد شد