Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-20@15:31:03 GMT

تخصیص ارز به صادرکنندگان متوقف شد+ سند

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۹۷۸۴

به گزارش تسنیم، مدیر کل دفتر واردات گمرک ایران در بخشنامه ای به گمرکات اجرایی با اشاره به بخشنامه معاون ارزی بانک مرکزی در تاریخ 1 بهمن ماه، مبنی بر عدم شمول تخصیص ارز برای صدر کالا و انجام عملیات ارز صرفا به منظور واردات کالا و خدمات،  تاکید کرد، موضوع  استعلام در خصوص چگونگی تخصیص ارز استفاده شده بابت تولید کالای صادراتی در زمان وازدات کالای صادرات برگشتی منتفی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین بانک مرکزی در گزارشهای متعدد از صادرکنندگان بابت برنگرداندن ارز صادراتی گلایه کرده بود. حالا در بخشنامه جدید از سوی معاون ارزی این بانک تخصیص ارز به صادرکنندگان ممنوع شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۹۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه‌ رانتی ارز

به گزارش تسنیم، به تازگی و برای نخستین بار گمرک ایران آمار تفکیکی ترخیص قطعات موتور سیکلت را منتشر کرده که بر این اساس در سال قبل همزمان با سخت گیری های تخصیص ارز در بسیاری از صنایع میزان دریافت ارز در حوزه واردات قطعات موتور سیکلت حدود 40 درصد رشد کرده است.

بر این مبنا در یک سال گذشته حدود 800 میلیون دلار ارز از محل مرکز مبادله و ارز اشخاص عمدتا برای واردات قطعات موتورسیکلت های چینی تخصیص یافته است.

نکته جالب توجه اینکه عدم انتشار آمارهای تفکیکی حوزه ای مثل موتورسیکلت باعث شده بود تا فضای رسانه ای توجهی به این حوزه مهم ارز بر اقتصاد ایران نداشته باشد اما حالا با شفاف شدن نسبی آمارهای تجارت کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار نسبت به رویه رانتی تخصیص ارز نیمایی بیشتر از گذشته حساس شده اند.

از سوی دیگر یکی از مشکلات مهم در حوزه واردات موضوع ملتهب ترخیص خودروهای خارجی نو و کارکرده از گمرکات است. از دو سال 1401 حدود 30 هزار نفر برای دریافت خودرو خارجی 500 میلیون تومان به حسابهای معرفی شده واریز کرده اند اما تا امروز تعداد بسیار محدودی از این خودروها به متقاضیان تحویل شده است.

بررسیهای آماری نشان میدهد در سال 96 به عنوان یکی از سالهای شاخص در حوزه تعادل بازار خودرو با تخصیص یک میلیارد دلار حدود 60 هزار دستگاه خودرو خارجی به کشور وارد شده و تعادل قیمتی نیز در بازار برقرار بوده است.

این درحالی است که در سال 1402 حدود 800 میلیون دلار صرف واردات قطعات موتور سیکلت شده که با وجود جهش های تورمی این بازار نیز دچار نوسانهای قیمتی  جدی بوده است.

سوال مهمی که در اینجا وجود دارد این است که در وزارت صمت با چه الگویی 800 میلیون دلار برای واردات قطعات موتور سیکلت تخصیص یافته و بهره وری این حوزه در تامین بازار چه میزان بوده است. از سوی دیگر باید مشخص شود چرا به جای تمرکز بر واردات قطعات موتور سیکلت های آسیایی بخش مهمی از این ارز برای واردات خودرو تخصیص نیافته تا از التهابات پایان سال گذشته جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • دلار تلگرامی بر قیمت کالاهای وارداتی تاثیر ندارد
  • عضو اتاق بازرگانی:بانک مرکزی درحمایت ازتولید نمره قبولی گرفت
  • تأثیر قاچاق کالا بر افزایش نرخ ارز چیست؟
  • سهمیه‌ رانتی ارز
  • تصمیمات کمیته قیمت‌گذاری ارزی کالا‌های اساسی و نهاده‌های کشاورزی
  • پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار ۳ نرخی کارایی ندارد
  • بانک مرکزی جزئیات ثبت‌سفارش ارز نیمایی و ارز اشخاص را اعلام کرد
  • اطلاعیه جدید بانک مرکزی درباره تخصیص ارز
  • تاثیر دلار تلگرامی روی کالاهای وارداتی چه قدر است؟
  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم