Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد استادی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی عنوان کرد: ما برای رسیدن به فرآوری مناسب به واسط‌ها نیاز داریم تا معارف قرآنی را با همین نوع نگاه و نیاز جامعه گسترش دهند، اصلا به همین دلیل مراکزی با عنوان موسسات قرآنی تاسیس شده است؛ موسسات قرآنی فعالیت‌های محدودی ندارند به بیان دیگر موسسات می توانند در تمام عرصه ها وارد شوند اما باید رویکرد قرآنی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه توسعه معارف قرآنی به شکل مردمی و نهادی یک امر خطیر و مهم است، افزود: فعالیت‎ها، معارف و مفاهیم قرآنی در جمهوری اسلامی اصل است، تاکید مقام معظم رهبری هم بر استقرار سبک زندگی اسلامی در جامعه است برای تحقق این امر یکی از اولویت‌های مهم فعالیت‌های قرآنی است یعنی اینکه ما ارزش‌ها و معارف قرآنی را فرآوری کرده و برای لایه‌های مختلف زندگی افراد جامعه در دسترس قرار دهیم.

45 مؤسسه قرآنی مناسب شهر 4 میلیون نفری نیست
استادی ادامه داد: تعداد موسسات قرآنی دارای مجوز در سطح شهر مشهد حدود ۴۵ عدد است که شاید تمامی این ظرفیت نیز به طور کامل فعال نباشند در واقع این تعداد موسسه برای شهر مشهد که حدود ۴ میلیون جمعیت در خود دارد، مناسب نیست.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد با بیان اینکه عرصه‌های فرهنگی بسیار گسترده است عنوان کرد با توجه به ماموریت هایی که برای موسسات قرآنی تدوین شده عدد موسسات فعال قرآنی در مشهد عدد مطلوبی نیست ما باید شرایطی را فراهم کنیم که تعداد مؤسساتی که از ما مجوز می‌گیرند، افزایش یابد شرایطی را فراهم کنیم که فعالیت این موسسات در شهر مشهد اثرگذار به طور طبیعی در این شهر پر رنگ تر باشد.

وی با اشاره به اینکه اینکه موسسات قرآنی فعالیت هایی از جمله آموزش های عمومی و تخصصی، پژوهشی، مدیریتی و کار تبلیغی و ترویجی را در دستور کار دارند، افزود: به طور طبیعی ما در حالت ایده‌آل تولید محتوای قرآنی موثر موسسات قرآنی نیستیم، البته حدود ۱۵ موسسه قرآنی در سطح مشهد تولیدات قرآنی متنوعی دارند اما آنچه قابل توجه است ارائه و تولید محصولات قرآنی است که متناسب با نیاز جامعه نیست و تولیدات قرآنی بسیار کمتر از نیاز ما در سطح جامعه دیده می‌شود‌.

استادی اظهار کرد: برای تولید محتوای قرآنی سطح نیاز و مخاطب ما گسترده است و ضعف بسیاری در بخش تولید احساس می‌شود، یک دلیل آن برمی‌گردد به مسائل مالی و متاسفانه ما درآمدزایی مناسبی در مؤسسات قرآنی نداریم؛ این مسئله باید در جامعه ما به یک فرهنگ تبدیل شود که مردم همانگونه که برای سایر بسترهای فرهنگی هزینه می‌کنند در فعالیت مؤسسات قرآنی نیز مشارکت داشته باشند، در واقع موسسه قرآنی باید پلن‌های کسب درآمد از محل هزینه کرد مردم برای خود داشته باشد.

حل شدن مشکلات اقتصادی مؤسسات با فعالیت روزآمد
وی گفت: البته حمایت هایی را دولت از موسسات قرآنی دارد اما این‌ها حداقلی است، موسسات قرآنی به درآمد اقتصادی نیازمندند، البته زمانی که ما بتوانیم با فرآوری محصولات قرآنی مورد نیاز و زبان روز مردم کار کنیم، این نیاز اقتصادی در موسسات قرآنی نیز حل خواهد شد و مردم خود در این راه هزینه می‌کنند.

استادی با اشاره به مسائل پیش روی مؤسسات قرآنی در تولید محتوای مناسب افزود: مسئله‌ای دیگری که وجود دارد این است که نیاز به مفاهیم فرآوری‌شده قرآنی در سطح جامعه وجود دارد اما خود مردم به این نیاز آگاه نیستند ساختارها و مدیریت فرهنگی ما وظیفه دارد تا این نیازها را به مردم یادآوری کند تا مردم نیز برای رفع نیاز خود حرکت کند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد ادامه داد: مسئله بعدی در حوزه فعالیت موسسات قرآنی استفاده کم نهادها و ارگان‌ها از این بسترهای فرهنگی است، باید به شرایطی برسیم که در بین همه نهادهای دولتی و حتی خصوصی که فعالیت قرآنی دارند واگذاری فعالیت‌ها به موسسات قرآنی انجام شود چرا که واسپاری فعالیت‌های قرآنی نهادها به موسسات یکی از راه های حمایت از بسترهای قرآنی موجود است.

وی با اشاره به نگاه متمرکز موسسات قرآنی به مباحث آموزشی عنوان کرد: ما در سطح شهر مشهد با همین ظرفیت مؤسسات قرآنی و با این حجم کار موجود و موازی برخورد نمی کنیم، البته این انتقاد درستی است که ما باید یک توازن میان فعالیت‌های قرآنی موسسات ایجاد کنیم و اداره ارشاد به عنوان هدایتگر و سیاستگذار باید توزیع مناسبی در این زمینه ایجاد کنند.

نیاز مؤسسات قرآنی مشهد به وحدت رویه و تقسیم‌کار
استادی بیان کرد: ما باید در ضمن نشست‌های هم‌اندیشی با مسئولان مؤسسات قرآنی، به نسبت نیازهای موجود در سطح جامعه یک تقسیم کار انجام دهیم، البته یک چنین خلائی در حال حاضر وجود دارد که ما یک وحدت رویه و هم‌اندیشی در رابطه با فعالیت مؤسسات قرآنی نداریم.

وی گفت: مشهد یکی از قطب‌های فعالیت‌های قرآنی در کشور است و این ظرفیت وجود دارد که تمام بخش‌های فعالیتی در موسسات قرآنی شهر مشهد فعال شود و با همراهی و همدلی موسسات قرآنی و تلاش نهادهای مربوطه می‌توانیم شاهد شکوفایی مطلوبی در این زمینه باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فعالیت های قرآنی موسسات قرآنی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۰۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌ معادن و کشاورزی آفریقا برای تجار ایرانی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان توسعه تجارت ایران، لیلا باغبان، مدیر کل آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران آفریقا را قاره فرصت‌های ناشناخته نامید و گفت: به نظر می‌رسد تجار ایرانی از ظرفیت‌های کشاورزی و تجاری قاره آفریقا کمترین بهره را برده‌اند؛ در حالی‌که این قاره به دلیل شرایط آب و هوایی و قرار گرفتن در خط استوا پتانسیل بالایی در تولیدات محصولات کشاورزی دارد. از این‌رو همزمان با صادرات ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی و بذر، کود، سم، واکسن‌های دامی و دانش فنی مورد نیاز برای کشاورزی و دامپروری می‌توان با ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی در کشور‌های این قاره، ارزش افزوده بیشتری را نصیب کشور کرد.

وی با اشاره به کالا‌های وارداتی ایران از آفریقا، تصریح کرد: محصولات کشاورزی و دامی تولیدشده در این قاره می‌تواند بخشی از نیاز‌های سبد پروتئین خانوار‌ها از جمله گوشت قرمز و سفید و همچنین نیاز کشور به علوفه‌های دامی و دانه‌های روغنی را تامین کند.

این مقام مسئول با تاکید بر فراهم بودن فضا برای کشت فراسرزمینی، تصریح کرد: با برخی کشور‌ها تفاهم‌نامه‌های در این زمینه امضا شده است، اما به نظر می‌رسد که قوانین و مقررات در این موضوع باید تسهیل‌گر و شفاف شوند.

به گفته وی؛ معادن، دیگر مزیت تجاری قاره آفریقا محسوب می‌شود در این قاره کلیه عناصر متنوع موجود در جدول مندلیف، به وفور یافت می‌شود؛ کشور‌های این قاره دارنده ذخایر قابل توجهی از سنگ‌های قیمتی از جمله طلا و الماس هستند.

باغبان با اشاره به فراوانی سنگ‌های معدنی مورد نیاز در صنایع معدنی کشوردر آفریقا، بیان کرد: سنگ آهن، سنگ مس، منکنز، کبالت، لیتیوم، کرومیت، اورانیوم، بوکسیت و... به وفور در قاره آفریقا وجود دارد. بدون تردید استخراج این سنگ‌ها از طریق سرمایه گذاری مشترک و یا مالکیت کامل معدن می‌تواند به تقویت صنایع کشور کمک کند.

وی ادامه داد: پتانسیل بالای معادن آفریقا، برکسی پوشیده نیست، اما محدودیت زیرساخت‌های مناسب یعنی جاده و ریل، امکان جابه‌جایی و انتقال سنگ‌ها و منابع معدنی استخراج شده به بنادر این کشور‌ها را دشوار کرده است.

مدیر کل دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر صادرات خدمات فنی و مهندسی، گفت: کشور‌های آفریقایی اغلب در حال توسعه و یا کمتر توسعه یافته هستند؛ نرخ رشد در این کشور‌ها به علت تعدد فعالیت‌های زیربنایی، بالاتر از میانگین جهانی است و این فرصتی مناسب برای حضور در اجرای انواع پروژه‌های زیرساختی و صادرات دانش فنی شرکت‌های فنی و مهندسی ایران و همچنین صادرات کالا‌ها و مصالح ساختمانی است.

این مقام مسئول از شناسایی منابع عظیم نفت و گازی جدید در این قاره خبر داد و گفت: شرکت‌های ایرانی سابقه طولانی در شناسایی، استخراج، پالایش و فرآوری محصولات نفتی دارند بنابراین در این زمینه می‌توان پروژه‌های خوبی را تعریف کرد؛ کشور‌های آفریقایی در حوزه انرژی و برق مشکلاتی دارند این در حالی است که در ایران شرکت‌های قوی بسیاری در زمینه تولید انرژی و ساخت نیروگاه فعالیت دارند.

به گفته باغبان؛ کود اوره عمده نیاز کشور‌های آفریقایی از ایران است چراکه پایه اصلی اقتصادی این کشور کشاورزی است.

مدیر کل دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران، کمبود دارو و تجهیزات پزشکی را یکی دیگر از نیاز‌های قاره آفریقا دانست و افزود: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی می‌توانند در این حوزه وارد عمل شوند و در زمینه ساخت وساز و تجهیز بیمارستان‌ها و صادرات دارو و تجهیزات بیمارستانی و همچنین اعزام و استقرار پزشکان در این کشور‌ها فعالیت داشته باشند هرچند هم اکنون هلال احمر ایران در برخی از کشور‌های آفریقایی شعبه دارد و فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: در بخش‌های کالایی نیز می‌توان به صادرات آهن‌آلات، فولاد، قیر، خودرو و قطعات خودرو، ماشین آلات کشاورزی، کمباین، تراکتور، پهپاد‌ها و دستگاه‌های سم پاشی و آبیاری، محصولات پلاستیکی و پلیمری، انواع فرش و موکت و کفپوشها، انواع مصالح ساختمانی، لوازم خانگی و ... مبادرت کرد.

باغبان با بیان اینکه فعالیت‌های آموزشی را می‌توان در حوزه‌های مختلف با کشور‌های آفریقایی تعریف کرد، گفت: در حال حاضر دانشجویان زیادی از قاره آفریقا برای تحصیل در ایران حضور دارند آنها زبان فارسی را به خوبی یاد گرفته‌اند و می‌توانند تبلیغات منفی که علیه ایران در رسانه‌های غرب صورت می‌گیرد را خنثی کنند؛ به بیان دیگر دانشجویان آفریقایی سفرای خوبی برای تبلیغ فرهنگ و ظرفیت‌های تجاری ما هستند.

وی تصریح کرد: آموزش‌های کوتاه مدت مبتنی بر مهارت و حرفه آموزی یکی دیگر از ظرفیت‌های مناسب برای استفاده از نیروی انسانی جوان و ارزان در این قاره به‌ویژه برای شرکت‌های علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این کشور‌ها را فراهم می‌کند.

این مقام مسئول در پایان با تاکید بر امنیت کشور‌هایی آفریقایی افزود: بر خلاف تصور بعضی از تجار و فعالان اقتصادی، بسیاری از مناطق و کشور‌های این قاره به‌ویژه برای فعالیت اقتصادی و تجاری و سرمایه‌گذاری امن است و هم اکنون از لحاظ امنیتی مشکلی در این کشور‌ها وجود ندارد و دولت ج. ا. ایران نیز برای توسعه روابط اقتصادی با این قاره مصمم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یزد از استان‌های پیشتاز در طرح بزرگ ۴ هزار حافظ قرآن کریم
  • ظرفیت‌ معادن و کشاورزی آفریقا برای تجار ایرانی
  • اهمیت استراتژیک گندم
  • اختتامیه پویش ملی خدا میگه در مشهد برگزار شد
  • فعالیت در بورس چگونه به تولید کمک می‌کند؟
  • اختتامیه پویش ملی «خدا میگه» در مشهد برگزار شد
  • فعالیت بیش از ۷۰۰ مؤسسه داخلی و خارجی در افغانستان
  • برگزاری اختتامیه پویش قرآنی در مشهد
  • سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و زیارت اهمیت زیادی دارد
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد