Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، گفته می‌شود روز گذشته جمعی از فعالان محیط زیست و شهروندان اهوازی در اعتراض به انتقال آب کارون به مناطق مرکزی کشور قصد برگزاری تجمعی را داشتند که از انجام آن جلوگیری شد.

سیدمحسن موسوی‌زاده (نماینده مردم اهواز در شورای استان خوزستان و نماینده استان خوزستان در شورای عالی استان‌ها) پیرامون این مساله به خبرنگار ایلنا، گفت: قرار بود فعالان محیط زیست جلسه‌ای برگزار کرده، و از ما هم به‌عنوان اعضای کمیسیون محیط زیست برای حضور یافتن در آن دعوت به عمل آورند اما دیگر اطلاعی به ما داده نشد و من هم از تجمع و اینکه احتمالا آیا بازداشتی هم صورت گرفته، اطلاعی ندارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته اطمینان دارم که درگیری‌ رخ نداده است.

وی در ادامه در ارتباط با خبر انتقال آب کارون به مناطق مرکزی کشور، عنوان داشت: از قبل انتقال‌هایی صورت گرفته و چندین تونل هم قبلا برای انتقال آب به استان‌هایی همچون کرمان، یزد و اصفهان احداث شده ‌است. اما در بودجه سال آینده اعتباری برای انتقال جدیدی منظور نشده و استاندار، نمایندگان و بسیاری دیگر مسئولان هم این خبر را تکذیب کرده‌اند.

نماینده مردم اهواز در شورای استان خوزستان در خصوص تبعات انتقال آب به مرکز کشور از استان خوزستان، توضیح داد: این انتقال تبعات زیادی را به همراه دارد. کارونی که سابقا ۳۰۰ کیلومتر آن (بین مسجد سلیمان و خرمشهر) قابل کشتیرانی بود با برداشت‌ها و انتقالاتی که از آن طی سالیان مختلف صورت گرفته، دیگر شرایط قایق‌رانی را هم ندارد. شوری آب کارون افزایش یافته و از سرعت آن نیز کاسته شده است. بستر رودخانه به‌خاطر پایین آمدن قدرت آب برای انتقال رسوبات، جزیره جزیره شده است.

موسوی‌زاده در خصوص وضعیت کشاورزان خوزستان، اظهار داشت: پروژه‌های انتقال آب، کشاورزان را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده‌ است. نخلستان‌های آبادان و شادگان بسیار آسیب دیده‌اند. تالاب‌هایی همچون هورالعظیم و شادگان بسیار آسیب خورده، کم‌آب شده‌اند. خشکی گسترده و ایجاد ریزگرد از تبعات انتقال آب است.

وی با بیان اینکه انتقال از سرمنشا موجب کاهش سرعت آب و ایجاد تبعات فراوان می‌شود، تصریح کرد: انتقال آب از سر منشا کار درستی نیست. انتقال باید از سرریز آب صورت گیرد. زمانی که آب شیرین کارون در خرمشهر و آبادان وارد خلیج فارس شور شده و در حال هدررفت می‌باشد، باید از طریق احداث یک سد تنظیمی، مازاد آب کارون منتقل شود.

موسوی‌زاده پیرامون خشکسالی در حوضه آبریز زاینده‌رود در اصفهان و اعتراضات کشاورزان آن حوضه، گفت: واحدهای فولاد اصفهان به آب فراوان نیاز دارند که از کارون تامین می‌شود. البته انتقال نه فقط برای صنایع، بلکه برای شرب و در برخی موارد کشاورزی هم صورت می‌گیرد. چندین تونل به اسم بهشت‌آباد و... زده شده و انتقال انجام می‌شود. این یک واقعیت است. آب به صورت طبیعی که کاهش نیافته، با این انتقال‌ها کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: مردم خوزستان، مردمی بخشنده هستند و دوست دارند که تمام کشور برخوردار از آب باشند. اما انتقال از سرمنشا غلط است و آسیب‌های فراوانی برای محیط زیست، کشاورزی، باغداری و دامداری خوزستان ایجاد کرده‌است. بدتر از همه ریزگردهایی است که در نتیجه این خشکسالی‌ها ایجاد شده است. این در حالیست که خوزستان بزرگ‌ترین جلگه کشور است و وجب به وجب آن مستعد برای کشاورزی است. اما اکنون کشاورزی در بسیاری از مناطق خوزستان تعطیل شده است.

نماینده استان خوزستان در شورای عالی استان‌ها در پایان، خاطرنشان ساخت: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری برای توسعه کشاورزی خوزستان، از سال ۷۵ تاکنون هنوز نه تصفیه و نه آبیاری آن به اتمام نرسیده است. چرا باید وضع خشکسالی در خوزستان به جایی برسد که کشت برنج در این استان منع شود؟ اگر وضع به همین منوال پیش برود خیلی از کشت‌های دیگر هم ممکن است تعطیل شوند. در حالیکه در خوزستان، هفت طرح عظیم برای نیشکر راه‌اندازی شده که نیاز به آب فراوان دارند. کسانی که بانی چنین طرح‌هایی هستند نباید دست به حقآبه رودخانه‌های خوزستانی‌ها بزنند. دست‌زدن به حقآبه خوزستانی‌ها، گناهی است نابخشودنی.  

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اصفهان خلیج فارس یزد شادگان کرمان آبادان خرمشهر نیشکر تالاب شادگان کارون مسجد سلیمان تالاب هورالعظیم حوضه آبریز زاینده رود لایحه بودجه 1398 تونل بهشت آباد طرح 550هزار هکتاری مقام معظم رهبری در خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۳۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز تلخی برای فوتبال خوزستان بود/ غیرت خوزستانی لازم داشتیم

نعیم حمیدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص برگزار نشدن بازی این تیم در برابر فجر شیراز از سری رقابت‌های لیگ دسته اول فوتبال کشور با بیان اینکه امروز برای ورزش خوزستان روز تلخی بود، اظهار کرد: در حالی که تیم فوتبال استقلال ملاثانی باید امروز میزبان فجر سپاسی شیراز باشد، متأسفانه به دلیل کم کاری مسئولان استان و عدم تکمیل نور ورزشگاه تختی، ما را مجبور کردند به دنبال پیگیری بازی در ورزشگاه الغدیر باشیم که شرکت گروه ملی و باشگاه استقلال خوزستان نپذیرفتند این ورزشگاه را در اختیار ما قرار دهند.

مدیرعامل باشگاه استقلال ملاثانی گفت: به رغم اینکه مسئولان ورزش خوزستان این ابزار را در دست داشتند که زمین را در اختیار بگیرند اما متأسفانه ورزش و جوانان استان و هیئت فوتبال این کار را انجام ندادند لذا این امر سبب شد بازیکنان استقلال ملاثانی به رغم آمادگی کامل برای شکست حریف نتوانند بازی کنند چرا که این بازی لغو و نتیجه به تیم شیرازی واگذار شد.

وی افزود: استاندار خوزستان و همچنین معاونان استاندار در جریان این موضوع هستند و آنها هم نتوانستند مسئولان متولی ورزشگاه الغدیر اهواز را در این خصوص قانع کنند.

مدیرعامل باشگاه استقلال ملاثانی با بیان اینکه ما یک تیم مردمی هستیم، تصریح کرد: هر راهی وجود داشت را طی و تلاش کردیم اما متأسفانه این موضوع رقم خورد و نتیجه ۳ بر صفر به تیم مهمان واگذار و ۳ امتیاز از ما گرفته شد، همچنین ممکن است تصمیمات دیگری در حق ما گرفته شود تا این تیم را نابود کنند.

حمیدی عنوان کرد: در ایران تمام ورزشگاه‌ها دولتی هستند یعنی امروز به جز باشگاه فولاد خوزستان هیچ تیمی ورزشگاه اختصاصی ندارد. به ما می‌گویند شما تیم خصوصی هستید، بله خصوصی هستیم اما نمی‌توانیم ورزشگاه بسازیم بنابراین این زیرساخت‌ها که در دست دولت است باید در اختیار ما قرار داده شود.

وی با تاکید بر اینکه تیم ملاثانی را قربانی کردند، ادامه داد: این تیم به رغم محرومیت، نداشتن امکانات مالی و عدم حمایت دستگاه‌های دولتی، با غیرت بازیکنان بومی خود توانسته خود را در لیگ یک نگه دارد لذا بسیار دردآور است که امروز با این حال با مردم خوزستان صحبت کنم.

مدیرعامل باشگاه استقلال ملاثانی گفت: انتظار این بود که همه به صحنه بیایند و این مشکل را حل کنند؛ اینجا غیرت خوزستانی لازم بود اما بعضی‌ها غیرت خوزستانی را ندارند؛ بنده در مقابل بازیکنان استقلال ملاثانی و کادر فنی تیم شرمنده هستم و عذرخواهی می‌کنم که چرا این تیم را به این روز انداختند، ما امروز به مسئولان استانی خود باختیم.

حمیدی افزود: برای استانی که این همه منبع و ثروت دارد، متأسفم که تیم مردمی با این محبوبیت باید اینگونه قربانی شود.

وی اظهار کرد: سه تیم لیگ برتری استان با همه امکانات و پولی که دارند در قعر جدول هستند و برای سقوط با رقابت می‌کنند اما همان تیم‌ها، باشگاه‌ها و شرکت‌ها می‌خواهند این تیم مردمی را با خود به سقوط بکشانند.

به گزارش خبرنگار مهر، ۲ تیم استقلال ملاثانی و فجرسپاسی شیراز قرار بود امروز در چارچوب هفته بیست و هشتم لیگ یک در ورزشگاه غدیر اهواز به مصاف یکدیگر بروند اما به دلیلی عجیب این مسابقه لغو شد.

ورزشگاه غدیر اهواز که از سوی تربیت بدنی استان خوزستان در اختیار باشگاه لیگ برتری استقلال خوزستان قرار گرفته و بازی‌های خانگی این تیم در آن برگزار می‌شود از ابتدای فصل میزبان بازی‌های استقلال ملاثانی در لیگ یک هم بوده است. امروز اما باشگاه استقلال خوزستان اجازه برگزاری بازی در غدیر را نداد.

به دلیل عدم همکاری باشگاه استقلال خوزستان، مسئولان ورزشگاه غدیر اهواز اجازه ورود اعضای ۲ تیم استقلال ملاثانی و فجرسپاسی را به داخل زمین ندادند. در پی این اتفاق اعضای ۲ تیم بیش از ۲ ساعت پشت در ورزشگاه معطل ماندند و در نهایت مشکل حل نشد.

کد خبر 6084882

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • آغاز عملیات پروژه انتقال آب کارون ۳ به ایذه
  • اعزام سه هزار و ۷۰۰ زائر خوزستانی به سرزمین وحی در حج ۱۴۰۳
  • سند دار شدن بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از رودخانه‌های کشور
  • ۲۵۵ زائر حج عمره خوزستانی به سرزمین وحی اعزام می‌شوند
  • اجرای بخش دوم لایروبی رودخانه کارون
  • اعزام ۲۵۵ زائر حج عمره خوزستانی به سرزمین وحی
  • عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سد کارون ۳ به ایذه اجرا شد
  • روز تلخی برای فوتبال خوزستان بود/ غیرت خوزستانی لازم داشتیم
  • تایید ۱۰ هزار متقاضی خوزستانی در طرح جوانی جمعیت